Reacties voor: Arch-y: supersimpele nachthouder voor iPhone 5 en iPhone 6

De Arch-y is een supersimpele iPhone-houder die je aan je aangesloten Lightning-kabel hangt. Je kunt hem hierdoor makkelijk met je meedragen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. Leuk idee!
    Typisch iets dat je even uitprint op je 3D printer.
    Dat zal ik dit weekend even doen.
    Het resultaat zal ik even delen.

  2. @Martijn de Winter: Kan ik er een bij je bestellen dan?

  3. Dit is inderdaad zo simpel dat ik dit op een uurtje kan tekenen en even snel uitprint op een 3D printer.. Volgend weekend ook maar eens proberen, het ziet er namelijk echt wel handig uit..

  4. @Martijn de Winter: Als je dan toch aan de slag gaat… 😉

  5. Het ziet er leuk en handig uit, maar ik vind het niet zo’n goed idee. Door de constructie worden torsiekrachten op de Lightning poort uitgeoefend die op korte termijn je kabeltje kunnen slopen en op iets langere termijn ook je Lightning poort in het toestel. Als je met zo’n houder ook nog eens gaat “touchen” op je toestel, maak je het nog erger.

    Er wordt al zoveel geklaagd over de kwetsbaarheid van de Lightning kabeltjes (heb ik zelf overigens geen last van) en door dit soort constructies wordt dat alleen erger.

    Overigens heb ik hetzelfde bezwaar tegen docks of die “handige” stekkerladers, waar je je toestel bovenop kunt zetten en waar het toestel zonder extra steuntje puur op de Lightning connector staat.

  6. @Alfred: Denk dat die torsiekrachten wel mee zullen vallen. Zet de iPhone op zijn kant en het stekkertje of de aansluiting ervan heeft niet veel kracht te dragen. Alleen het gewicht van het stekkertje zelf en een beetje snoer. Dit zou moeten kunnen lijkt me. Het beugeltje (de arch-y) verkomt mijn inziens alleen het verder kantelen van de iPhone en veroorzaakt geen grote kracht.

    Wellicht heb ik het mis hoor, kan… Maar ik blijft het een leuke en vooral simpele oplossing vinden, die ik zo zou kopen. Dus voor de jongens met een 3D printer, ik houd me aanbevolen… THNX!

  7. Simpel. Maar doeltreffend. Eenvoud. En inderdaad ook ik sluit mij aan bij de jongens die willen gaan printen. Ik hoor het wel

  8. Origineel geplaatst door Martijn de Winter
    Leuk idee!
    Typisch iets dat je even uitprint op je 3D printer.
    Dat zal ik dit weekend even doen.
    Het resultaat zal ik even delen.

    Kan ik mijn verzend adres ergens doorgeven? 😀

  9. Leuk idee!

    Een 3D printer heeft het “ingewikkelde productieproces” van Kickstarter idee al ingehaald, daar had de bedenker toch ook wel aan kunnen denken.

    Anyway, ik zou er wel een willen hebben.

  10. Voor mensen zonder 3D-printer: kijk eens of er niet toevallig een Fablab bij je in de buurt is. Onder bepaalde voorwaarden kun je daar heel goedkoop (mogelijk zelfs gratis) gebruik maken van zo’n printer!

  11. @Ralph: Dan moet je natuurlijk wel eerst nog het ontwerp hebben of zelf iets natekenen 🙂

  12. @Martijn de Winter: Dat wil ik ook wel! Wil je ze versturen?

  13. Zou zeggen haal bij de Action 100 Tie Wraps voor een euro en maak er een aan je oplaadkabel.

  14. Origineel geplaatst door Martijn de Winter
    hier is ie dan: http://youtu.be/h-WirQTDfOY

    Maak er ook één voor mij 🙂

    Misschien een idee om het proces te filmen? :p

  15. Origineel geplaatst door Martijn de Winter
    hier is ie dan: http://youtu.be/h-WirQTDfOY

    Ziet er erg netjes uit !
    Toevallig van plan om er meerdere te maken ?! Dan hou ik me graag aanbevolen 😉

  16. Origineel geplaatst door Martijn de Winter
    hier is ie dan: http://youtu.be/h-WirQTDfOY

    Nice!!! Kan ik ze bij jou bestellen?

  17. Ga volgende week zaterdag op vakantie in t vliegtuig, erg handig zo’n steuntje om film te kijken. Als je er meerdere gaat maken wil ik er ook graag 1tje kopen!

  18. Voor mensen zonder 3D printer kunnen ook terecht op http://www.3Dhubs.com
    Daar kun je het bestand uploaden en door iemand laten printen bij jou in de buurt.

  19. Goeie tip, maar hoe kom ik aan dat bestand dan?

  20. Ik wil er ook wel eentje kopen! Dit soort ideeën zijn overigens altijd goed, maar staan ongetwijfeld binnen een maand op Chinese sites voor een euro of zo. Wat jammer is voor mensen met frisse ideeën zoals dit. En nu ook al lokale concurrentie van mensen met 3d printers, maar goed;. dat is de nieuwe realiteit nu eenmaal.

  21. En waar kan je ze kopen??

  22. @Gregor: Ik vrees dat je hier niet zomaar aan komt, als iemand deze tekent met het oog op verkopen zal hij/zij deze niet zomaar delen. Ik ben van plan om deze zelf eens na te tekenen van zodra ik wat meer tijd heb. Maar ik denk er aan om het design lichtjes aan te passen (heb wat andere ideeën ^^)

  23. Idee is leuk en het model ook. Allen lijkt de druk op de lightning poort en kabel mij op termijn ook geen voordeel. Ik zoek wél naar een goede en simpele standaard om mijn iPhone 6 plus die ik binnenkort krijg, in landscape mode te kunnen neerzetten. Zonder dat dit aan een hoesje gekoppeld is, want ik hou niet van dikke hoesjes.

  24. Hier zijn ze te zien in meerdere kleuren.

  25. @Gregor: hier is het 3D ontwerp
    met dank aan Martijn 🙂

  26. @macaanzee: Ik heb er nu al enkele geprint en in gebruik genomen en ik kan je garanderen dat er echt geen sprake is van “druk” op de poort hoor. Je moet weten dat de kracht die hier wordt uitgeoefend ten eerste zeer klein is en ten 2de is dit meer een “torsiekracht/draaikracht”op de connector en niet meteen een kracht omhoog/omlaag (wat veel meer gevolg kan hebben). Dus daar zou ik zeker niet van wakker liggen 😉

  27. Bij nader inzien heb ik het er al weer afgehaald.
    Paul heeft een leuk ontwerp gemaakt en probeert er een business mee te starten.
    Daar ga ik geen gebruik van maken. Ga mijn eigen topproduct wel bedenken 😉

  28. @Bastiaan: Hartelijk dank voor je mooie artikel. Ik heb een aantal donateurs uit Nederland gekregen, omdat je het gepost. (En excuseer de automatische vertaling, ik hoop dat het begrijpelijk Hier is de originele Engels:)
    Thank you very much for your nice article. I have gotten several backers from the Netherlands since you posted it.
    – Paul Evans in Michigan, USA

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.