Reacties voor: Parrot AR.Drone vliegt ook in Nederland

AR.Drone is een iPhone-bestuurbare helicopter, die op PICNIC te bekijken is. De helictoper is ook al in de winkels te koop voor 350 euro.
Lees het complete artikel → Parrot AR.Drone vliegt ook in Nederland
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Ik heb hem in de Fnac in Rijsel al te koop zien staan 🙂

  2. Jammer genoeg niet opgenomen met een iPhone 4 😀

  3. wauw, maar valt net buiten me budget 😛

  4. mijn collega heeft er 1.. echt geniaal! 😀

  5. Wat een cool ding!!!!

  6. Haha echt speelgoed voor mannen in de midlife crisis.

  7. Beetje jammer dat je voor dat geld een beter product kunt kopen met een veel betere besturing…

    Toch wel geinig dat je dit met een iphone kunt besturen. Al ben ik erg benieuwd naar de vertraging die erin zit.

  8. Echt super gaaf!!

  9. lijkt me echt té klungelig werken om er plezier aan te beleven.

  10. @thibault: oefening baart kunst 😉

  11. lol 3:05
    wat een pannekoek :>
    “Je kan hem dus gewoon lekker omhoog laten gaan he.”
    alleen lukt het hem niet.

  12. Ik heb er op de gamescom in keulen ff mee kunnen spelen (waar ie in de saturn ook voor 300 wordt verkocht sindsdien). Was van plan er 1 te kopen, maar door de ervaringen vanaf gezien. De accu is snel op, en ze hadden vaak technische problemen waardoor ie na een accu wissel niet meer wou pairen met een iphone. De videostream komt ook traag/hakkelig binnen waardoor je niet goed op video kunt vliegen. De virtuele games gaan ook niet echt vloeiend daardoor.

    Het zijn eigenlijk gewoon vliegende accesspoints, want 100 meter verderop op de beurs kon je nog proberen in te loggen…

  13. Origineel geplaatst door Sander
    Haha echt speelgoed voor mannen in de midlife crisis.

    Dat komt dan goed uit voor mij 🙂 helaas er er geen subsidiepotje voor mannen in de midlife crisis.

  14. Je kan hem ook gewoon via Parrot kopen toch?
    http://ardrone.parrotshopping.com/nl/p_ardrone_main.aspx

    Kost hij 299 euro… komen wel wat verzendkosten nog bij geloof maar dat valt wel mee dacht ik …..

  15. Haha dat is bij de westergasfabriek in Amsterdam 😉 over een tijdje is daar FirstLook ( game evenement van Gamekings (TMF ))
    Maar idd zoals vermeld in een comment hierboven, voor dat geld heb je een hele mooie RC helikopter!

  16. T ziet er wel leuk uit.. Maar duur idd

  17. kap er 100 euro vanaf en ik ga het mischien kopen….
    anders ECHT niet.

  18. Het is inderdaad een leuk speeltje. Maar vindt niemand de baterijduur erg kort? Over de bateryduur van de iphone is veel commentaar op als je die na een dag gebruiken moet opladen maar bij dit ding moet je al na 15 minuten opnieuw opladen dat 90 minuten duurt.

  19. Leuk….maar zoooo overbodig 😉

  20. Datt ding reageert voor geen meter. Klopt niks van: zie vanaf 3:03

  21. Te vet gwn!

  22. Jammer dat het bereik zo kort is.

  23. 350 euro hier? Da’s op dit moment (1 usd = 0,7496) zo’n 460 dollar.
    Dan kun je hem beter in de VS kopen, daar kost hij namelijk maar 300 dollar. Omgerekend is dat maar 224 euro, en kun je het bespaarde geld besteden aan eventuele bezorgkosten (als het je lukt om hem in Nederland te laten bezorgen), ander laat je hem gewoon meenemen door vrienden/kennissen etc 😉

  24. @eM.: Dat heeft er meer mee te maken dat Vincent Everts GEEN IDEE heeft hoe hij dat ding moet besturen. Hij doet maar wat…

  25. Ik heb dit staan in mijn winkel werkt super ook met iPhone 4 te koop bij mij voor 350 euro

  26. Origineel geplaatst door stefan
    Beetje jammer dat je voor dat geld een beter product kunt kopen met een veel betere besturing…Toch wel geinig dat je dit met een iphone kunt besturen. Al ben ik erg benieuwd naar de vertraging die erin zit.

    De besturing is niet vertraagt Vincent bestuurd hem niet goed,
    Je moet namelijk voor dat je de iPhone kantelt de linker knop op het scherm indrukken en dat deed ie niet altijd voor dat hij zijn iPhone kantelt.

  27. Ik volg dit apparaat al een tijdje maar wist niet dat hij al verkrijgbaar is in NL. De AR. Drone filmpjes op YouTube zijn erg vermakelijk. Ti’s bijna kerst zullen we maar zeggen 🙂

  28. Origineel geplaatst door rctgamer3
    Dan kun je hem beter in de VS kopen, daar kost hij namelijk maar 300 dollar. Omgerekend is dat maar 224 euro, en kun je het bespaarde geld besteden aan eventuele bezorgkosten…

    …plus de BTW (ook over de verzendkosten), evt inklaringskosten, zit je zo weer aan 300 euro én wat meer gedoe met garantie

  29. Beter dat ie nu bij de pdashop te koop is. Ik heb hem in augustus via een omweg bij expansys in Duitsland gekocht.
    2 x zelfs
    Tip voor gebruikers als je buiten vliegt let op de wind maar vooral op de hoogte, ik ging teste hoe hoog ie kon en op ong 25 meter hoogt (zag het dak van een flat op mijn iPad) nam de wind hem mee, heb hem niet kunnen terug vinden.

  30. Ik heb hem als 1 van de eerste hier in belgie nu sinds halverwege augustus, gekocht in frankrijk aan 299€ ben er tevreden over,.. En oefening baart kunst via enkel iphone scherm is inderdaad niet gemakkelijk. Maar het is een knap ding, heb nog geen schade ondanks paar zware crashes, heb wel alle reserve onderdelen, besteld ingeval van en extra batterijen,.. Ik ben een video project begonnen ermee, en de eerste resultaten boeken succes ben zelfs ban plan om nog 1 aan te schaffen en wat om te bouwen met betere camera,.. 1 tip laat hem nooit alleen buiten op stroom, toen ik effe ging plassen bij terugkeer hangde de mijne still op ongeveer 8 meter hoogte, gelukkig kreeg ik hem terug aan de grond, eens gepaird met een iphone is hij niet bestuurbaar met een ander toestel daarvoor moet je hem unpairen resetten, de AR Drone is een aanrader. 😉

  31. Gaaf, ff opstarten en naar het voetbalveld vliegen en mijn zoontje zeggen dat hij thuis moet komen, o jammer, alleen nog een luidspreker er in en het werkt! Tip: doe s’avonds de gordijnen dicht… 😉

  32. Wij hebben hem nu ruim een maand….is zeker een coole gadget! Beetje jammer van de accu, die niet zo lang mee gaat. Ermee vliegen is erg gemakkelijk, op het einde van de dag doen we altijd ff vliegen in de winkel. Nog niks gesneuveld, nog niet ,-)

  33. Geweldig!!
    Je bent nu nergens meer veilig, ook niet op de 10e verdieping 🙂

  34. @Wim: helaas dezelfde ervaring hier. Ik had de snelheden veranderd en de hoogte limiet eraf gehaald. M’n vader ging vliegen en werd meegevoerd door de wind (met die extra beschermende kap). Hij was al niet goed getrimt, wat het allemaal wat lastiger maakte. Niet meer terug gevonden…

    Inmiddels hebben wij de tweede alweer vliegen. Geweldig ding!

  35. @Jan van den Broek: Je kan toch op de camera zien waar die is?

  36. Origineel geplaatst door Bart: @Jan van den Broek: Je kan toch op de camera zien waar die is?

    Niet aan gedacht…. Maar wel waar natuurlijk, voor zo lang de accu het volhoudt dan…

  37. Het is zeker een leuk apparaatje, vooral de 2 camera’s lijken mij interessant.
    Een kennis van mij had hem een paar dagen, waarna hij hem perongeluk in t zwembad heeft laten vallen….
    De lampjes branden nog, maar connecten doet hij niet meer….

  38. Leuk om 15 min mee te spelen, daarna de kast weer in….

  39. De AR Drone kan 110 gram extra tillen maximaal (wel letten op autolanding aangezien deze geen rekening houdt met het extra gewicht). De lipo is makkelijk te vervangen voor een Turnigy lipo waarbij dus langere vliegtijd te behalen is met minimaal extra gewicht.

    Anyway belachelijk dat dat ding 350,00 is daar je hem net over de grens bij de Saturn haalt voor 300 (Waar ik zaterdag dan ook ben om hem op te halen :))

    Hoogte limiet eraf halen kan linke soep zijn aangezien bij een eventuele connectie loss je Drone als een raket omhoog schiet en je mag hopen dat je accu snel leeg is.

    Verder zijn er al diverse projecten gaande om de Drone via een acces point te laten vliegen dus nog even en je kan met je Drone vanaf internet bij je buurmeisje gluren.

  40. @Pinky: Zit lijkt mij toch een failsafe op?

  41. Als ik zo lees dat sommige mensen al hun tweede kopen of gekocht hebben, dan vraag ik me toch af in welke portomonaie de crisis heerst.

    Ach ieder zijn hobby zullen we maar zeggen, maar vraag me dan wel weer af of je voor die 700 euro niet een betere helicopter koopt.

    Zal er zelf geen kopen, dus wens de eigenaren nog vele uren vliegplezier

  42. Is deze niet met een ipad te besturen?

  43. Ha ha, even bij de buren kijken met wat ze bezig zijn .leuk apparaatje lijkt me het wel niet alleen voor de kids maar ook voor papa .

  44. Weet iemand of dit ook op een iPad werkt?

  45. Dit is echt geniaal, ik heb zelf wat elektrische helicopters staan, maar dit zou toch echt wel een stuk leuker zijn, bereik van 50 meter is ook echt super vergeleken met wat ik heb is t verste bereik miss 10 meter :D, en dan ook nog eens een camera aan boord, echt geweldig. “”gaat er eentje bestellen doen ((ooit))””

  46. Hou het wel bij m’n Trex 500

  47. @Caspar: @Dommass: Ja ook met iPad, zie hier

  48. @*bear*: COOL 🙂 dan zie je net iets meer…

  49. Bij de PDA shop voorraad 0 ze hebben ze gewoon niet eens binnen gehad !

    Afijn morgen ff naar de Saturn in Oberhausen heb hem daar gereserveerd en 50 Euri’s goedkoper als in NL (En ik moest toch in Oberhausen zijn voor ander RC gebeuren).

    Btw lipotje voor de Parrot: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9273

  50. Al weer uitverkocht. Crisis, what crisis?

  51. Ha! Dat is meer dan 1.5 keer zo duur als in de VS (471 dollar is dat!). Importeren dus! Met verzekerde verzending van 35 dollar een koopje ivm nederland.

    Net een iPod touch (32GB) gekocht met dito verzendkosten en uiteindelijk in totaal 255 euro betaald (VS). Ik raad het iedereen aan, er zijn honderden verkopers die het spul voor 10 dollar extra verkopen (dat loont wel als je 250 ipods of Parrot Drones uiteindelijk verkoopt)…

    Leuk ding!

  52. Wauw echt knap! K zou het zeeeeer graag willen hebben! De prijs lijkt mij “te doen” (natuurlijk mag het altijd goedkoper…) als je alle positieve reacties en uitleg hoort. Natuurlijk heb jij ook al die negatieve reacties. En dan is zulk een speeltje wel heel duur weggesmeten geld. :S(nu ja het is zoiezo al weggesmeten geld want het is en blijft speelgoed 😉 .) Ik maak er hier op uit dat je best via Duitsland of Frankrijk kan kopen als je 50euro goedkoper wilt zijn. Als je hier nog verzendkosten bij rekend heb je mss nog net over om nog een batterij te kopen. Ik heb geen flauw idee van of er standaarden zijn in de modelbouwwereld voor zulke dingen of dat elke fabrikant lekker zijn ding doet maar als er dus standaarden bestaan denk ik dat je toch wel 1500mAh batterijen kan vinden die de zelfde afmetingen heeft. (want denk dat 1500mAh meer een standaard waarde is dan 1000mAh dus dat dit bijna automatisch ook goedkoper en beter uitkomt.) Natuurlijk moeten de aansluitingen en de afmetingen wel kloppen.
    Maar denk ook wel dat dit iets is wat nog in prijs zal dalen en waar er een 2de versie op komt enz. Dus mss best ff wachten nog.

  53. Hmmm erg leuk, alleen is dit natuurlijk niet te vergelijken met een ECHTE rc helikopter, denk aan een Trex450 of 500.
    Maar het lijkt me wel een stuk minder gevaarlijk om tussen de mensen te vliegen, zie mijzelf dat niet doen met een rc heli..

    Een maatje van mij heeft er een, en om eerlijk te zeggen dacht ik niet dat ik dit leuk zou vinden.
    Maar eerlijk is eerlijk het is leuk toy spul, alleen qua prijs zou 250,- euro in een Nederlandse winkel meer op zijn plek zijn.

    Ik zou alleen wel meteen de glijbussen vervangen voor lagers, en er een mini HD camera opzetten.
    Oja Sinterklaar en de Kerst komen eraan, dus rondom leds monteren zou voor s´avonds vliegen een echte must zijn.

  54. @Yov: Hij is ook gewoon in nederland te koop bij Saturn voor 289 euro of 299 euro. Zag hem bij Saturn hoofddorp staan voor 289 euro.

  55. @Alexander: Heb je of werkt hij zuiver op WIFI dien helikopter?

  56. Ik heb de helikopter gisteren mogen ontvangen. Bereik is ver zat. Reactiesnelheid is subliem. elke beweging met de iphone maakt de drone ook. Het is even wennen dat als je je iphone naar voren houd dat de drone ook naar voren gaat. Maar dat maakt het ding juist zo leuk! Camera beelden zijn na laatste firmware update ook super geworden (voor 2 van die kleine camera’s) ding is rennend ook niet bij te houden, dus snelheid is ook zeker ok. Mijn buurman stond raar te kijken toen ik hem belde of zijn boerenkool lekker was 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.