Reacties voor: Aqara Hub met nachtlampje, speaker en HomeKit in de winkel

Xiaomi heeft de Aqara Hub uitgebracht. Voor het eerst zijn meer details bekend over dit nieuwe HomeKit-product, dat zowel een nachtlampje als een Zigbee-module, speaker en een lichtsensor blijkt te bevatten. Multifunctioneel dus.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Goede ontwikkeling! En toch ben ik een beetje terughoudend met dit soort producten uit China…

    Ik heb ooit eens de Xiaomi Xiaofang WiFi camera getest. Beelden gingen onbeveiligd over internet. Ik met simpele tools zoals fiddler gewoon afvangen.
    Gelijk maar weg gedaan.

  2. @Jasper: Geheel eens met je. Met dergelijke Chinese producten moet je enigszins terughoudend zijn. Of op zn minst geheel afgescheiden van je overige netwerk devices houden. Maar ja welke consument heeft nu een (uitgaande) firewall en vlans? Beter dus mijden.

  3. Origineel geplaatst door PeliileP
    Jasper, geheel eens met je. Met dergelijke Chinese producten moet je enigszins terughoudend zijn. Of op zn minst geheel afgescheiden van je overige netwerk devices houden. Maar ja welke consument heeft nu een (uitgaande) firewall en vlans? Beter dus mijden.

    Ik ben ook terughoudend. Heb wel een heel aantal zigbee sensoren van ze, die best goed werken. Loop ik daar ook veiligheidsrisico?

  4. Zojuist contact gehad met Aqara, de online verkrijgbare Hub is de Chinese versie. Deze versie zal gebruik maken en contact maken met de servers die in China staan.

    De EU versie en de US versie die in het 4e kwartaal uitkomen zullen contact gaan maken met servers binnen het continent. Producten zullen wel onderling uitwisselbaar blijven. Producten zoals Temperatuur e.d zullen wel bruikbaar blijven ook al zijn die bijvb. Gekocht op een ander continent, deze beperking geld alleen voor de Hub.

    De Hub die nu online te verkrijgen is zal wel hier gebruikt kunnen worden maar je zult idd wel Mainland China in moeten voeren.

    • @Thomas:

      Dank voor je navraag. Maakt een hoop duidelijk. Wat mij betreft nog even wachten tot de EU versie dan (helaas).

  5. Dat was bij V2 het geval. Vraag me af of Apple het toestaan dat de Gateway connectie zoekt met Chinese servers. Kan me eigenlijk niet voorstellen. Maar je kan je firewall instellen om de uitgaande connectie te blokkeren.

  6. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Thomas:

    Dank voor je navraag. Maakt een hoop duidelijk. Wat mij betreft nog even wachten tot de EU versie dan (helaas).

    Vrij zinloos. Als je ze niet vertrouwt, koop dan niet. Het maakt natuurlijk gewoon compleet niks uit waar de data ligt. Ze kunnen er gewoon bij, ga jij niks van merken. Je kunt je afvragen of het echt veel uitmaakt of je gegevens nu in China of de vs liggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.