Reacties voor: iOS 9 maakt deze 5 apps overbodig

Welke apps kun je door iOS 9 straks verwijderen, omdat ze overbodig zijn geworden? We zetten er 5 apps en een aantal tweaks en diensten op een rij, die straks als standaardfunctie in iOS 9 zitten.
Lees het complete artikel → iOS 9 maakt deze 5 apps overbodig
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. ‘Apple Music and iTunes Match are independent but complementary’. Kortom: dubbelop.

    Sinds wanneer betekent ‘complementair’ hetzelfde als ‘dubbelop’?

  2. Ik zie ze inderdaad allemaal verdwijnen

    De enige blijver is wat mij betreft Evernote en dat wordt niet in het artikel vermeld maar deze kan ook bestanden (word/pdf e.d. opslaan) en ik zie dat de apple notitie app niet doen. Bovendien makkelijk doorzoekbaar en met een premium-account zelfs tot op het niveau van een woord in een document.

    Ik juich alle verbeteringen van de notitie app toe

  3. Ik ben Apple gek maar no way dat de notitie app Evernote gaat vervangen. Dat is appels met peren vergelijken.

  4. Apple Music zie ik mijn Spotify nog niet zomaar vervangen. Spotify heeft onlangs een fantastische zet gedaan; PlayStation Music/Spotify voor je PS3/PS4. Dit is echt een verademing wat betreft muziek op je console. Vooral omdat het ook zo enorm gemakkelijk is alles te besturen via je smartphone of tablet.

    Dat is een feature die Apple Music mist, en voor mij inmiddels erg belangrijk is geworden.

    Daarnaast ben ik een beetje huiverig de App zelf. De huidige muziek App vind ik verschrikkelijk. Dat zal vast wel veranderen, maar toch.

    Wat wél een flinke verbetering is, is dat het een stuk goedkoper is met een familie abo. Bij Spotify betaal je immers 35 euro voor 6 personen, Apple Music slechts 15 euro (althans, ik ga er vanuit dat dollar=euro).

  5. ik heb nog wel een vraag over iTunes Match: Nadat ik mijn muziek (het overgrote deel was geripte muziek van eigen cd’s) gematcht heb, heb ik ze fysiek van mijn Mac verwijderd. ik kan ze nu gewoon afspelen vanuit Match en dat gaat prima. ik vraag me af wat er gebeurt als ik straks Apple Music in gebruik genomen heb en daarna mijn Match abbo opzeg; ben ik dan ook al die muziek kwijt of gaat Apple Music uit van alle muziek die bij aanvang van het abbo in Match aanwezig is en behoud je het dan zolang als het Apple Music abbo actief is?

    Ik neig er nu naar om: of alles te downloaden en op een externe disc te zetten (just in case) of om toch maar voor de zekerheid het Match abbo aan te houden

  6. TimesUpp overbodig vanaf IOS9? Mijn iPhone geeft nu in IOS8 met de standaard kalander app toch ook al een melding wanneer ik moet vertrekken. Of vergis ik mij hier en gaat dit over iets anders?

  7. Origineel geplaatst door Wannes
    TimesUpp overbodig vanaf IOS9? Mijn iPhone geeft nu in IOS8 met de standaard kalander app toch ook al een melding wanneer ik moet vertrekken. Of vergis ik mij hier en gaat dit over iets anders?

    In iOS 8 moet je dat handmatig instellen. In iOS 9 gaat Siri dit automatisch voor je doen.

  8. Origineel geplaatst door Robbert
    ik heb nog wel een vraag over iTunes Match: Nadat ik mijn muziek (het overgrote deel was geripte muziek van eigen cd’s) gematcht heb, heb ik ze fysiek van mijn Mac verwijderd. ik kan ze nu gewoon afspelen vanuit Match en dat gaat prima. ik vraag me af wat er gebeurt als ik straks Apple Music in gebruik genomen heb en daarna mijn Match abbo opzeg; ben ik dan ook al die muziek kwijt of gaat Apple Music uit van alle muziek die bij aanvang van het abbo in Match aanwezig is en behoud je het dan zolang als het Apple Music abbo actief is?

    Ik neig er nu naar om: of alles te downloaden en op een externe disc te zetten (just in case) of om toch maar voor de zekerheid het Match abbo aan te houden

    Ik zou sowieso fysieke backups houden! Heb zelf ook iTunes Match maar dat is meer een sync service dan een backup service. Ik heb zelf redelijk wat muziek die niet op apple music zal staan (klf bijvoorbeeld maar ook veel obscure rap en zo)

  9. Dat Spotify voor mij overbodig gaat worden denk ik niet ik heb Spotify gratis via KPN en voor Apple music moet ik straks gaan betalen

  10. iCulture en jailbreak in één artikel? Hoe is dat mogelijk? Krijgen we voortaan weer jailbreaknieuws? Ik hoop van wel!

    (Ze zullen vast wel alleen geïnteresseerd in een Apple Watch jailbreak..)

  11. Sorry, maar veel info in dit artikel is weinig steekhoudend en de titel is al helemaal tendentieus

    Hoezo worden bijvoorbeeld Evernote en PDF Expert overbodig met de komst van iOS9. Ik denk dat enige nuancering hie wel op zijn plaats is !

  12. Heb nu ook iTunes match, denk dat ik die nog even blijf behouden. Als Apple er vanaf wil doen ze misschien match klanten we een aanbieding 😉

    Zou het wel jammer vinden als ze er mee stoppen, ik hoef namelijk Apple music niet.

  13. Ik ben zelf een trouwe Apple consument en heb hier alle iDevices. Zowel een Mac als iPad en iPhone, maar Apple music gaat spotify niet vervangen. Spotify heeft mij artiesten laten ontdekken waar ik nooit ban gehoord had en alles werkte perfect! Zowel de gratis als betaalde versie. Dus ik gun spotify wel de roem.

  14. Wat gezegd wordt over iTunes match begrijp ik niet. Als De 2 diensten complementair zijn wil dat zeggen dat ze elkaar aanvullen, niet dat de een de ander vervangt.

    Ik heb nergens gelezen dat je met Apple Music zoals bij iTunes Match je eigen muziek in de cloud kan zetten.

  15. Origineel geplaatst door Dennis
    Dat Spotify voor mij overbodig gaat worden denk ik niet ik heb Spotify gratis via KPN en voor Apple music moet ik straks gaan betalen

    En daarbovenop telt je dataverbruik van Spotify via KPN niet mee… ook een pluspunt voor Spotify als je bij KPN je abo hebt.

  16. @Arahones: Voor de stroomkosten van een ps4 te laten draaien kun je ook een Apple tv kopen.. Inclusief geen gezoem tijdens het luisteren van muziek.

    Als het aanbod het zelfde is als op spotify en ze soundhound overhalen ook met apple music te werken ben ik over (en dat als lid van eerste uur van spotify zegt wat over mijn vertrouwen in Apple denk ik..

  17. Apple Music gaat het niet winnen van Spotify.

    Ik dacht dat Apple echt met iets unieks zou komen zoals ze deden met de Ipod toen de tijd maar Apple Music is meh.

  18. Spotify zie ik niet verdwijnen.

    Mijn playlists zijn nauwelijks beschikbaar bij iTunes/Apple music. Dit kan veranderen.

    Grootste probleem is Linux support. De app van Spotify mag dan niet de beste zijn, ze bieden wel support voor Linux gebruikers.

    Algemeen probleem dat ik met Apple producten heb, de ondersteuning voor Linux.

  19. Origineel geplaatst door Dennis
    Dat Spotify voor mij overbodig gaat worden denk ik niet ik heb Spotify gratis via KPN en voor Apple music moet ik straks gaan betalen

    Precies dit. Plus dat het via KPN geen data kost. Daar kan Apple Music voor mij niet tegenop.

  20. Voor mij is iOS9 redelijk overbodig, omdat ik de genoemde apps en tweaks al heb (sinds 2013)

  21. spotify heeft geen probleem van apple music , spotify werkt op alles apple music niet , apple music over 1 jaar = ping

  22. Ik denk niet dat een Apple of Google dergelijke apps beter kan maken dan al bestaande apps. Daarom denk ik dat veel bestaande gebruikers niet zo maar overstappen op standaard apps die op je telefoon staan.
    Zelf gebruik ik al jaren Evernote, al die honderden notities ga ik echt niet overnieuw maken in IOS9.

  23. Origineel geplaatst door mitz: spotify heeft geen probleem van apple music , spotify werkt op alles apple music niet , apple music over 1 jaar = ping

    Apple music komt ook voor Android en Windows he

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.