Apptracking instelling met verzoeken.

Reacties voor: ‘Populaire apps omzeilen Apple’s anti-trackingregels’

Uit onderzoek blijkt dat populaire apps je volgen op het internet, ook als je daar expliciet geen toestemming voor hebt gegeven. Apple verbiedt alle vormen van tracking, maar daar wordt niet naar geluisterd.
Daniel Vischjager -

Reacties: 9 reacties

  1. Voor zover ik weet is die tracking-instelling alleen bedoeld om de advertentie ID te blokkeren. Normale analytics is niet bedoeld om gebruikers te volgen en dus nog steeds toegestaan. Zelfs Apple verzameld dit als je de Privacy Labels op de App Store mag geloven.

  2. @Tristan: Wat bedoel je? Als ik nee zeg, bedoel ik nee. Niet volgen, dus

  3. Elke app die een website heeft moet je ontappen en gewoon via de website bezoeken. En het wordt lekker rustig op je telefoon.

  4. Origineel geplaatst door Flieps
    @Tristan: Wat bedoel je? Als ik nee zeg, bedoel ik nee. Niet volgen, dus

    Als je naar de Privacy Labels kijkt in de App Store zul je merken dat er bij de meeste “Gebruiksgegevens” en “Diagnostiek” staat, kijk maar naar de Apple Kaarten app in de App Store. Dit wil meestal zeggen dat de app een tool zoals Google Analytics en Crashlytics (of alternatief, of zelf gebouwd) gebruikt om verschillende zaken bij te houden zoals

    – welke functies het populairste zijn, indien niet zo populair kan de functie worden verwijderd
    – wat is de meest gebruikte taal-instelling van de gebruikers?, kan worden gebruikt om een nieuwe taal te ondersteunen
    – crash reports, bij Crashlytics krijg je te zien hoeveel geheugen en opslag er nog vrij is, wat het batterij percentage is en of het toestel Jailbroken is. Dit zijn allemaal noodzakelijke gegevens om een crash deftig te kunnen reproduceren

    Dit is niet bedoeld om de gebruiker te volgen. De advertentie ID wat door de Tracking Prevention in iOS 14.5 wel wordt geblokkeerd is wel bedoeld om de gebruiker te volgen.

  5. De foto suggereert dat Videoland de trackingmethodes zou omzeilen. Dus best even Photoshoppen naar Subway Surfers of Yelp.

    @JeroenT: ik gebruik ook liever de website in plaats van een app (met de optie “zet op beginscherm”. Dan word je alleen maar gevolgd tijdens het gebruik, en niet constant op de achtergrond.

  6. De pot verwijt de ketel…
    Als je Apple geen toestemming geeft om je foto’s te scannen op kinderporno doen ze dat (straks?) ook.

  7. Direct de betreffende apps uit de App Store verwijderen en de ontwikkelaarsaccounts blokkeren.

  8. Sinds iOS 15 zie ik constant het tracking symbool oplichten…

  9. @Karst: Dat zijn je locatievoorzieningen. Kan je per app aan/uitzetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.