Reacties voor: Adverteerders zien met iOS 9 niet meer welke apps jij hebt

Apple laat met iOS 9 niet meer aan adverteerders zien welke apps jij allemaal op je toestel hebt staan. Hierdoor wordt het lastiger om reclames op jouw interesses af te stemmen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Goede ontwikkeling dat ze zich gaan richten op bescherming van privacy. En voor de ontwikkelaars van gratis apps is er een hele goede oplossing: Doorontwikkelen en er geld voor vragen. Mensen zijn bereid om te betalen voor goede apps. Ik kijk naar mijn iDevices en zie Reeder, 1 Password, Paprika, Screens, Pixelmator. Allemaal topapps die een aardige duit hebben gekost. Maar ze zijn over het algemeen beter dan gratis alternatieven.

  2. Ik denk dat Facebook hier niet echt blij mee is. Vooral Messenger zit vol met code om alles van je te achterhalen en dat balletje gaat nu dus niet meer op.

  3. Vraag me af of er een uitzondering gemaakt wordt voor corporate Mobile Device Management applicaties.
    Deze maken ook meestal een inventarisatie van applicaties op het apparaat.

  4. Apple loopt natuurlijk op deze manier inkomen mis omdat meerendeels van dit soort applicaties gratis in de appstore beschikbaar zijn. Liefst ziet Apple betaalde apps waar geen reclame in zit maar wel winstmarge overhoud aan verkoop in de appstore.

  5. Origineel geplaatst door pp
    Vraag me af of er een uitzondering gemaakt wordt voor corporate Mobile Device Management applicaties.
    Deze maken ook meestal een inventarisatie van applicaties op het apparaat.

    Die werken middels een geinstalleerd profiel, en niet vanuit een app op de device. De mogelijkheid dichtzetten voor apps staat dus los van migelijkheden die mdm profielen hebben

  6. Ik wist niet eens dat ze dat al konden zien

  7. begin van het eind voor ios , straks gaat alle apps en games alleen op android of windows phone. of je moet erg veel betallen voor hetzelfde app dat is gratis met ander toestels ,

  8. @mitz: Niets is gratis….je betaalt met je gegevens. Die zijn voor de bedrijven die er gebruik van maken heel veel geld waard. Meer van EUR 1,29.
    Dus ik zie het als een goed begin voor iOS. Een besturingssysteem voor mensen die graag kiezen voor wat anderen van ze krijgen.

  9. @Flieps: Ben ik helemaal met je eens. En zo duur zijn mobiele apps i.h.a. nou ook weer niet in vergelijking met hun tegenhangers voor computers. Maar ik vrees dat dit niet geldt voor social media als Facebook. Als je voor hun apps moet betalen, stoppen veel mensen er vermoedelijk mee.

    Als het sec om privacy gaat, heb ik op dit moment meer vertrouwen in Ubuntu Phone OS.

  10. Prima actie Apple! Er is al veel te veel spionage!

  11. @mitz: Mooi gesproken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.