Reacties voor: Apps misbruiken verversen op achtergrond om data te verzamelen

Bij sommige apps is het mogelijk om de inhoud op de achtergrond te verversen. Er zijn ontwikkelaars die daar misbruik van maken en het gebruiken om data naar tracking-bedrijven te sturen. Dat ontdekte de Washington Post.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Dat is een functie die bij mij onmiddellijk afstond bij de aankoop van mijn iphone. Ik heb ook nog nooit hinder ondervonden dat deze functie uit staat.

  2. Ik heb het ook altijd uitstaan en merk er niks van

  3. Moeahaha. Een VPN inzetten om data aftappen te voorkomen. De redacteur van dit stukje begrijpt VPN niet.

    (Je data gaat gewoon netjes door de VPN naar de dataverzamelaar)

  4. Ziezo, snel die hele finctie uitgezet

  5. Big brother is watching you..
    Als je echt bang bent dat je informatie ergens terecht komt, kun je beter stoppen met het hele telefoon en internetgedoe.

  6. (Red.) Onterechte tip over VPN verwijderd; dank voor de terechtwijzingen.

  7. Nav dit artikel nog eens gecheckt wat bij mij aan verversen op de achtergrond is toegestaan. Tot mijn stomme verbazing zag ik dat een aantal recent toegevoegde apps zich toch op de achtergrond verversten. Ondanks dat ik dit geblokt had bij schermtijd.

    Kan iemand mij uitleggen hoe die functie dan wel werkt? Zie bij de instellingen van schermtijd, bij “materiaal en privacy”, “app-activiteiten op de achtergrond toestaan”. Ik had nl. -dacht ik – vastgezet dat de op dat moment aanwezige apps op mijn iPhone (zoals bv buienalarm) wel op de achtergrond mocht verversen, maar niet de nieuw toegevoegde apps. Dit om te voorkomen dat ongemerkt privacy-instellingen worden aangepast bij nieuwe apps downloaden.

    Van de week heb ik de Social Deal app voor het eerst gedownload en deze maakte dus gewoon gebruik van zich op de achtergrond verversen. Foutje ergens in de software lijkt wel?

  8. Ben eigenlijk wel benieuwd welke informatie er bij iCulture binnen komt, maar ook hoe de informatie eruit ziet die binnenkomt bij zulk soort bedrijven. Wat moet ik me hierbij voorstellen?

  9. Apple accepteert apps in de AppStore die achter mijn rug data verzamelen over mij en die verkopen.

    Et tu, Brutus!

    Einde van mijn vertrouwen in Apple privacybescherming.

  10. “What is on your iPhone, stays on your iPhone”
    NOT
    En dit alles kennelijk met medeweten en onder welwillende guidance van Apple, die dus gewoon misleidende reclame gebruikt.
    Ik voel een class action suit aankomen (en in dit geval niet zo’n kleintje)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.