Reacties voor: ‘Belapps verzamelen zonder toestemming lijsten met miljarden telefoonnummers’

Telefoonnummers van miljarden gebruikers zitten in databases van apps zoals Truecaller en CM Security, zonder toestemming van de betrokken personen. Dat blijkt uit een onderzoek, waarbij ook nummers van bekende personen werden aangetroffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Gelukkig een opt-out optie, nu moet je dus zelf gaan zoeken bij een miljoenmiljard bedrijven over de hele wereld of zij wellicht info over jou hebben die je via een opt-out kan laten verwijderen, dat werkt toch niet.
    En je staat er in tenzij je dat niet wilt, of zoiets als je bent schuldig tenzij je tegenbewijs hebt, dat is toch omgekeerde wereld? Of maak ik geen juiste vergelijking?

    Aan de andere kant zie ik wel ook de handigheid er van in, altijd een caller-ID krijgen ook als die niet in he contacten lijst staat (vooral zakelijk)

    Desalniettemin vindt ik het een rare manier van doen.

  2. Opt out is leuk maar een illusie.

    Als de helft wél upload en de helft hert het uit net als jij. De kans dat jouw nummer in de helft die het aan hebben staan staat is groot. Ze hebben dan alsnog je nummer en een hele lijst personen die jouw nummer hebben. Zo kunnen ze toch een map maken wie wie kent… en dat kan handig zijn.

  3. Hebben we niet nodig vanwege het bel-me-niet-register

  4. Bel-me-niet is een wassen neus.
    Daar zijn onder andere uitzonderingen op voor bedrijven waar je klant bent of ooit WAS. Die mogen je dus altijd blijven bellen en doen dat ook…

  5. Ik stap zeer regelmatig over naar een ander SIM-abo, incl een ander 06-nummer.
    Moet je eens kijken hoe lekker rustig het is en blijft.
    Ik heb dan ook nooit last van ongewenste bellers, ik maak ze gewoon gek van de schijnbewegingen.

  6. Ik ben zeer voor privacy, zeker in deze tijd waar de gure rechtse wind waait! Waarin “anders” zijn opeens een probleem is.

    Maar telefoonnummers verzamelen.., ze doen maar! Wat gaan we daarmee doen dan bellen? 😹😹😹

    Kijk gesprekken afluisteren en je daarop veroordelen is een ander verhaal!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.