Reacties voor: ‘Populaire iOS-apps sturen ongevraagd locatie door naar data-exploitanten’

Popular iOS-apps sturen je locatie door naar bedrijven die er geld mee verdienen, zo beweert een onderzoeker. Het gaat om tientallen apps, waaronder bekende weer- en fitness-apps die speciale code bevatten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het mooi mooi zijn als er een crowd sourced project zou komen waarin van alle apps wordt aangegeven of ze dit soort data wel of niet doorgeven. Soort Wikipedia voor foute apps of zo…

    Maar meteen bij iCulture met het project starten?

  2. Bluetooth uit. Gaan we weer… allerlei accessoires die niet meer werken en functies als air rop did ‘t niet meer doen. Vreselijk!

  3. @Nyfallio: ja, om over de Apple Watch maar niet te spreken

  4. Een reclameblocker als Pi-hole in je netwerk installeren helpt ook neem ik aan? Werkt een ad-blocker op je telefoon ook hiertegen of is dat alleen in Safari?

  5. @Nyfallio: Gebruik je AirDrop dagelijks dan in niet ?, kan prima uit bij mij dan en als nodig heb zet effe aan.

  6. Zijn er geen voorbeelden van Nederlandse apps waarbij dit gebeurt?

  7. Wat leven wij toch in een fascinerende tijd. Een bericht over (waarschijnlijk) een grote inbreuk op onze privacy krijgt een handjevol reacties, maar kom morgen met een bericht dat de iPhone Xs in pimpelpaars-met-blauwe-stippen zal worden uitgebracht en de servers staan te roken.

  8. Mmm niet leuk, zo komen “ze” echt alles te weten maar dan ook alles…

  9. Misschien ben ik wat naïef, maar wat voor kwaads kan er dan geschieden? Ok, een weerapp stuurt door naar een commercieel bedrijf: persoon X is vandaag in Zandvoort. En zo iedere keer opnieuw een nieuwe locatie. De nadruk ligt op ‘persoon X’. Ik heb me nooit geregistreerd dus ze weten niet wie ik ben. Ook kan een app niet aan mijn IP gegevens komen neem ik aan. Dus waar schuilt dan het gevaar voor mij ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.