Reacties voor: ‘Apps crashen twee keer zo vaak op iPhone 5s’

De iPhone 5s crasht twee keer zo vaak als de iPhone 5 en iPhone 5c. Dit blijkt uit onderzoek van app-trackingbedrijf Crittercism.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 68 reacties

  1. Over crashes gesproken… De iCulture app is sinds de update echt super langzaam op mijn iPhone 5…

  2. Bij mij ook, het opstarten van de IC app duurt eeuwig.

  3. @Lexie: Bij mij ook echt de sloomste app op me iPhone jammer was altijd een erg goede app

  4. hier geen problemen op de 5,start gewoon snel op.

  5. Even los van feit of het aan de hardware of software ligt, moet ik zeggen dat ik enorm het idee heb dat iOS7 té snel gelanceerd is. Er zijn nog een aantal bugs die niet verholpen zijn helaas. Ze mogen van mijn part een enorme update uitbrengen die bug, accuverbetering en stabiliteitsverbeteringen doorvoert.

    Wellicht kan het mede te maken hebben met de M7 processor.

  6. @sunlightzeep: Bij mij ook en chrasht regelmatig ook, k dacht dat het aan mijn iPhone 5 lag

  7. Bij mij crashen zelfs native apps en soms zelfs de instellingen 🙁

  8. De nieuwe 5S is ook 2x zo snel als de vorige.. Logisch dat de apps 2x zo snel crashen 😉

    Zonder gekheid: ik heb er zelf nog niet veel last van gehad.

  9. Ook op ipad meer apps die crashen..o.a. Iculture die indd ook veel trager is

  10. Apps crashen op mijn iPhone 5 ook twee keer zo vaak sinds ios 7 geïnstalleerd is.
    Voorheen kwam het crashen zelden voor, nu dagelijks meerdere malen last van helaas..

  11. @Lexie: bij mij niet.. Ligt aan jou

  12. Vandaag ook weer wat onverklaarbare crashes van bepaalde apps op mijn iPhone 5S. Hoop dat het snel wordt opgelost. Het valt best mee, maar het staat wel slordig als bij je nieuwe telefoon apps zomaar crashen.

  13. Niet alleen de 5S, vergeet aub de 5C niet aub.
    Hier ook crashes, sommige apps die niet willen opstarten terwijl bij maten dit wel gaat enz…Heb mijn phone zelfs volledig moeten herstellen (zonder reservekopie) omdat ik de appstore en itunes app nimmer kon gebruiken.
    Ios7 hebben ze serieus zitten prutsen, nog nooit zo erg geweest, bugfestival.

  14. Origineel geplaatst door Barend
    @Lexie: Bij mij ook echt de sloomste app op me iPhone jammer was altijd een erg goede app

    En daarom gebruik ik de website.

  15. @Lexie: lees dat overal,terwijl ie op de iPhone 4 juist heel snel is.op de 4 batterij ook beter.voor de rest wel wat langzamer dan ios6

  16. Origineel geplaatst door Patryk
    Origineel geplaatst door Barend@Lexie: Bij mij ook echt de sloomste app op me iPhone jammer was altijd een erg goede appEn daarom gebruik ik de website.

    Dat is inderdaad de beste keuze. Heb je ook ineens een back knop die de app niet heeft.

  17. Origineel geplaatst door Lexie
    Over crashes gesproken… De iCulture app is sinds de update echt super langzaam op mijn iPhone 5…

    Bij mij laadde de app ook heel traag of helemaal niet verwijderen en opnieuw installeren was voor mij de oplossing en dan wel installeren vanuit apps niet op mn iphone want als je de zoekbalk gebruikt vind je de iculture app niet!

  18. Klopt, ik heb dat ook met de iphone 4S,voorheen bijna nooit en nu ook zo nu en dan. Zit hem toch in IOS7, kan niet anders. @Gerben:

  19. Bij mijn Iphone 5 geen problemen, alles loopt gesmeerd!

  20. Hier ook last gehad van zeeeeer trage IC app. Het de app verwijderd en opnieuw geinstalleerd en sindsdien draait hij als een zonnetje op mijn iPhone 5 met iOS 7.

    Alleen had ik ineens wel pushnotificaties, terwijl alles gedeselecteerd stond. Contact gehad met IC via twitter, de boel eenmaal geselecteerd, deselecteerd en BEWAAR gedaan en sindsdien werkt alles weer naar behoren.

  21. Hier dan wel geen 5s, maar een 4s… Nog nooit heb ik zoveel last gehad van crashes. Niet alleen van apps, maar ook van IOS zelf… Ook op de apple TV!!!
    Blijft het scherm hangen, je kunt op knoppen drukken wat je wil, maar er gebeurt niets. Enige mogelijkheid dan is stekker eruit en er weer in.
    Valt me een beetje tegen van Apple. Maar ben nogwel altijd erg blij met de dingen die ze maken!

  22. Hoi IPC,

    Is het misschien een idee om een “poll” te maken.

    Is de app traag: ja / nee
    Type iPhone / iPad:
    iOS versie:
    ect.

    Kan toch helpen om er achter te komen waar en hoe jullie app zo traag is.

  23. Origineel geplaatst door Eric
    @Lexie: lees dat overal,terwijl ie op de iPhone 4 juist heel snel is.op de 4 batterij ook beter.voor de rest wel wat langzamer dan ios6

    Eindelijk iemand die het zegt. Ja, ook ik ben een iPhone 4-gebruiker. iCulture-app is hier gewoon lekker snel en batterij gaat lang genoeg mee (althans, na een hele dag houd ik nog zeker 50% over; ben weliswaar geen zeer intensieve gebruiker, maar zit dan ook doordeweeks deel van de dag op school). Je levert de vloeiende ervaring er voor in, maar ik denk dat Apple dit nog allemaal oplost in komende updates. Op de nieuwere toestellen heeft men immers last van vergelijkbare problemen, dus ligt niet alleen aan oude processor van de iPhone 4. 😛

  24. Twee keer bijna nooit is nog steeds bijna nooit

  25. 64bit soc/cpu en 1Gb RAM dat is vragen om problemen. Als in een 64bit PC minimaal 4Gb aan RAM nodig is waar haalt Apple dan het gore lef vandaan om zo’n duur product in de markt te zetten en te pochen met een ID Touch gizmo!? Het merendeel van de iOS 7 is zo naïef om niet te begrijpen dat zij gebruikt worden als massa Béta testers tot iOS 7.1 vrij gegeven wordt. Sinds Steve Jobs overlijden gaat het bij Apple om share value (sinds sept. 2012 is Apple Inc. ruim 200 miljard dollar in waarde gedaald).

  26. @Jean-Paul Horn: nu jullie toch bezig zijn.. volgens mij zijn er genoeg mensen, waar van ik er een ben, die overgestapt zijn naar android maar toch nog altijd graag willen weten wat er op het ios platform gebeurd.. tijd voor een android icluture app?

  27. Apps die crashen, niet goed getest dus. Over de muur gooien en maar kijken waar het schip strand. Jammer.

  28. @Jean-Paul Horn: Haha lol. begrijpelijk

  29. Begint een beetje een trend te worden om zoveel mogelijk off topic te posten tegenwoordig geloof ik.
    Mensen missen echt het forum in de app geloof ik.

  30. Het crashen van apps betreft ook de iPhone 4s dus is de kans groot dat het niet ligt aan het toestel maar aan IOS 7. Mijn telefoon doet vreemd en apps crashen voortdurend. Dit was zeker niet het geval onder IOS 6.

  31. @iPhonist von Gates: Het crashen geldt ook voor 32 bits iPhones het zegt dus niets over een gebrek aan ram maar eerder een softwarematig probleem. Tim Cook staat onder druk en de verwachtingen hoog gespannen. Eerst IMAPS en nu IOS 7. Verder valt de verkoop van de weinig innovatieve iPhone 5c
    Enorm tegen. Het leiderschap van Jobs wordt absoluut gemist. Niemand heeft de karakteristieke eigenschappen om hem echt op te volgen bij Apple.

  32. Ik heb sinds iOS 7 ook meerdere crashes gehad op mijn Ipad 3 (New Ipad). Met iOS6 nog nooit. Ligt m.i. aan iOS7.

  33. @skubrik1: Alles ok hier! Ios 7 ip5

  34. Mijn apps crashen in iOS7 vaak, het overkomt mij meerdere keren per dag en is irritant. Het brengt gevoelens terug die ik bij Vista had met het vastlopen…..

    Overigens heb ik een iPhone 5, dus er spelen meerdere problemen. Crashes mogelijk door de nieuwe hardware maar ook crashes door iOS7

  35. @skubrik1: Lijkt me tijd om eens te gaan solliciteren bij Apple 😉

  36. Origineel geplaatst door vregre
    Even los van feit of het aan de hardware of software ligt, moet ik zeggen dat ik enorm het idee heb dat iOS7 té snel gelanceerd is. Er zijn nog een aantal bugs die niet verholpen zijn helaas. Ze mogen van mijn part een enorme update uitbrengen die bug, accuverbetering en stabiliteitsverbeteringen doorvoert.Wellicht kan het mede te maken hebben met de M7 processor.

    Daar ben ik het volledig mee eens!
    Ik heb tot iOS7 wel eens crashes gehad zoals iedereen,doch was dit slechts met 3rd party apps,terwijl nu ook berichten,Appstore,iTunes etc al een keertje de brui gaf.
    kreeg wel zo’n beetje “a pc-vibe”..
    safari is vaak zo traag als dikke stront,zelfs op een deftig wifi-signaal!
    Soms helpt ‘t van de app af te sluiten,soms moet ‘k zelfs re-booten om het probleem te verhelpen.
    We spreken ook niet meer over enkele losstaande gevalletjes,het is schering en inslag!
    Ik kan me gewoon niet voorstellen dat het zo van de kant de goot in gaat!
    Sinds de nieuwe hiërarchie bij Apple hebben ze geen enkele foutloze stap meer gezet.
    Steeds méér en méér bugs en dat soort dingen..
    Vroeger spraken we enkel over schoonheidsfoutjes maar toen ging het ook echt maar over enkele verwaarloosbare puntjes.
    Steve Jobs zei ooit over microsoft dat mensen liever Apple producten kopen omdat de brol die anderen op de markt brachten gewoonweg niet werkte of deed wat het verwacht werd te doen (niet in die precieze woorden maar we snappen het wel,toch? 🙂 )
    Dat zou ie nu zonder schaamrood op de wangen niet meer kunnen zeggen….

  37. @fred: Tijdens het gebruik van welke apps? Mijn iPad retina heeft nog geen één keer een probleem gegeven. Compleet nieuwe installatie gedaan, net zoals op mijn iPhone en no crash at all.

  38. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Lexie: We zijn druk bezig met een bugfix-update voor de iCulture-app. Wij en onze testers hebben het traagheidsprobleem bij het opstarten tijdens onze uitgebreide tests niet ervaren en zelfs nu weten we niet goed waar het door komt. Het helpt niet dat veel mensen het issue totaal niet hebben en anderen weer wel. Er lijkt geen verband te zijn. Er wordt in ieder geval met de hoogste prio aan gewerkt. Overigens: ons issue speelt alleen op iOS 7 en is onafhankelijk van welk device je gebruikt. Het heeft dus niet met dit artikel te maken.

    Niet waar hier een iPhone 5 nog op iOS6.1.2. Heeeel lange opstart tijd bijna 40 sec.

  39. Hebben we het hier nu over Apple of Microsoft? BSOD HAHAAHAHAHA, hoop voor Tim dat ie geen dejavu krijgt net als Bill in 1995.

  40. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @ed: Sorry, maar over mijn lijk 😉 Dat gaat nooit gebeuren.

    Ik meen me te herinneren dat ooit Androidplanet door jullie in het leven geroepen is, dus deze aversie begrijp ik niet zo goed…

  41. Blij met me iPhone 4s werkt perfect

  42. @pommetje: Op knoppen drukken op de ATV???

  43. Origineel geplaatst door ed
    @Jean-Paul Horn: nu jullie toch bezig zijn.. volgens mij zijn er genoeg mensen, waar van ik er een ben, die overgestapt zijn naar android maar toch nog altijd graag willen weten wat er op het ios platform gebeurd.. tijd voor een android icluture app?

    Tja dan hebben ze de website over die in ieder geval op alle OS’en beter en sneller werkt dan de app

    Origineel geplaatst door iNick
    Ik meen me te herinneren dat ooit Androidplanet door jullie in het leven geroepen is, dus deze aversie begrijp ik niet zo goed…

    Tja, ik vind het ook flauw, zelf als een beginnende app ontwikkelaar zou ik gewoon de app maken voor beide platformen, en zelfs ook voor Windows Phone.

  44. @Tom: Ik heb ook (nog steeds) een iPhone 4 met iOS7. Ondanks het feit dat bepaalde visuele effecten het gewoon niet doen op mijn iPhone 4, vind ik toch dat alles wel wat trager is geworden.
    Vooral het ‘unlocken’ is traag, en een telefoontje aannemen als de iPhone in Lock-modus staat, maar verder eigenlijk geen problemen.
    Echte crashes heb ik nog niet gehad, behalve dan behoorlijk ‘oude’ apps die ik nog niet ge-update had.

  45. De iPhone 5c is gewoon een iPhone 5…
    Vandaar….

  46. @Jean-Paul Horn: ‘Apps crashen twee keer zo vaak op iPhone 5s’.
    Volgens mij is dus alle commentaar hier overbodig. Topic gewoon sluiten, gaat niet over het onderwerp.

  47. Na het overlijden van Steve Jobs wordt er weer veel te weinig nagedacht over wat de gebruiker wil. Het glipt Apple langzamerhand steeds meer uit de handen. Jammer. Eerst wilde men graag een Apple product maar als de CEO het niet over een andere boeg gaat gooien daar dan is het voor mij en een hoop anderen zometeen klaar met hun producten. Wordt het toch weer de WInDOOS!!!

  48. Geloof mij dat het niet aan de 5S ligt maar aan ios7 ik heb nog nooit meegemaakt dat mn device crasht. Maar sinds ios7 ELKE dag. Meerder keren zelfs bijvoorbeeld met de itube app kan je 1x een liedje luisteren zodra je op het volgend liedje klikt valt ie uit constant!
    Of afentoe valt mn device gwn helemaal uit komt het apple logotje tevoorschijn in het midden van een zwartbeeld dan ff een paar sedonden wacht en huppa is ie weer aan

  49. Origineel geplaatst door FlyGeer
    Geloof mij dat het niet aan de 5S ligt maar aan ios7 ik heb nog nooit meegemaakt dat mn device crasht. Maar sinds ios7 ELKE dag. Meerder keren zelfs bijvoorbeeld met de itube app kan je 1x een liedje luisteren zodra je op het volgend liedje klikt valt ie uit constant! Of afentoe valt mn device gwn helemaal uit komt het apple logotje tevoorschijn in het midden van een zwartbeeld dan ff een paar sedonden wacht en huppa is ie weer aan

    Dat dus!, ik heb ook liever iOS 6.1.4 terug… draaide beter!.

  50. @Dirk Bollema: Geen specifieke app, gewoon at random, mijn scherm wordt opeens zwart en krijg dan de appel te zien en even later is mijn startscherm weer te zien. Gebeurt meerdere keren per dag.

  51. Volgens mij heb ik heel heel heel veel mazzel met mijn iphone 5 op ios7… Alles loopt met de GM subliem (beter en beter vanaf beta1). Ook de iC-app gaat sneller sinds de update. Balen dat het voor velen met een 5s een struggle is. (Mijn jaloezie is echter wel wat getemperd 😉

  52. @iNick: oow ja dat is waar ook.

  53. Op mijn 4 met iOS 7 heb ik er last van dat de NOS radio app regelmatig de stream kwijt raakt, maar verder werkt alles soepel en naar mijn indruk sneller.
    Mzzl

  54. Als de ontwikkelaars slecht voorbereid te werk zijn gegaan, ligt het dan aan de hardware of de software?!1% is nu twee maal zoveel. 2% dus? Alweer zo’n opgeblazen verhaal. Off topic: iCulture app loopt op mijn iphones en ipad als een zonnetje en van crashes hebben ik en mijn omgeving van gebruikers nooit meegemaakt. Trouwens, zullen we Apple vragen om te stoppen met verdere ontwikkelingen?

  55. App crashes en 2x een blauw scherm in 1 week iPhone 5S.

    Vooral dat blauwe scherm verbaasde me. Zelfs met een jailbreak nooit gehad.

  56. Bij mij op mijn iPad 4 en mijn vrouw haar iPad 3 ook veel crashes en traagheid is ook troef. Beidde al 2x gewist en terug helemaal opnieuw geïnstalleerd zonder resultaat. Voor mij is iOS 7 een flop en hopelijk doen ze er iets aan en vlug. Ik ben trouwens geen alleenstaand geval als je wat sites doorleest.

  57. Enkel de foto app is bij mij al een paar keer gecrasht. Voor de rest werkt ios 7 perfect op de iphone 5.

  58. Origineel geplaatst door Dirk Bollema
    Tijdens het gebruik van welke apps? Mijn iPad retina heeft nog geen één keer een probleem gegeven. Compleet nieuwe installatie gedaan, net zoals op mijn iPhone en no crash at all.

    Bij mij VI, Facebook, burgernet, vanuit instellingen etc. Ook nieuwe installatie gedaan. Heb iPhone 5. En trouwens waar blijft mijn verkeersinfo. Bezochte locaties vult zich aardig maar nog steeds geen meldingen in berichten centrum.

  59. Heb nou 1 keer een blauw scherm gehad.
    Op een 5s en hoop snel op een verbetering door een update of zo.

  60. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Bij mij ook, het opstarten van de IC app duurt eeuwig.

    Had ik eerst ook. App verwijderen en opnieuw installeren biedt de oplossing.

  61. Origineel geplaatst door Thomas
    Enkel de foto app is bij mij al een paar keer gecrasht. Voor de rest werkt ios 7 perfect op de iphone 5.

    Hier ook, op de 4S. Echt enkel de foto app, als je een panorama foto probeert te nemen, of als je veel bladert in je foto’s, eerst verschuiven de foto’s enkele x bij bladeren, dan het appeltje… Reboot. Het duurt slechts enkele seconden maar is irriterend.

  62. heb op mijn 4s sinds ios7 een hoop bugs en traagheid
    terwijl os7 buiten wat animaties toch niet anders voelt dan de 6
    nu hebben ze weer een nieuwe phone waar enkel maar een vingerscan als waarde op zit , die we niet echt nodig hebben zoals die siri
    mis echt die vroegere apple tijden waar we goed verwend waren

  63. Hier een Youtube filmpje

    Wat me daar opvalt en wat ik kan staven uit eigen ervaring: het BSOD verschijnt als er via de nieuwe multitasking van app geswitcht wordt. Op mijn iPad 3 krijg ik weliswaar geen BSOD, maar crasht hij wel een paar keer per dag en altijd als ik via multitasking wil switchen naar een andere app.
    Dit doet me in elk geval vermoeden, dat het voornamelijk aan iOS 7 ligt.

  64. Origineel geplaatst door ed
    @Jean-Paul Horn: nu jullie toch bezig zijn.. volgens mij zijn er genoeg mensen, waar van ik er een ben, die overgestapt zijn naar android maar toch nog altijd graag willen weten wat er op het ios platform gebeurd.. tijd voor een android icluture app?

    Ik heb naast mijn 5 nog een HTC One voor ‘erbij’… Als ik weer moe ben van Android pak ik mijn 5 weer..

    maar tot nu toe geen problemen/klachten met de HCT One.. heerlijk toestel.. Maar blijf wel dit forum in de gaten houden 🙂

  65. Mij zegt dat het aan de apps ligt. Op mijn 3Gs met laatst beschikbare IOS op deze versie heb ik ook regelmatig last van crashes. Dit varieert van de apps, Whatapp, Facebook tot standaard Apple mail app, de instellingen, etc.

    Gaat met name fout vanuit de multitasking tussen de apps of door het reageren op een melding in het scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.