Reacties voor: Apps crashen 25 procent minder sinds iOS 8 verscheen

Apps crashen steeds minder onder iOS 8, blijkt uit cijfers van Crittercism.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Ik heb nog steeds redelijk veel app crashes ik denk zelfs meer dan in ios7

  2. Ik weet niet of dit onder de noemer ‘crash’ valt maar ik heb met m’n iPhone 6, iOS 8.1, nog steeds heel veel last van het bevriezen van de telefoon. Duurt soms wel een halve minuut voordat ik weer wat met de telefoon kan. Dacht eerst dat het aan de Facebook app lag maar gebeurt ook met veel andere apps waaronder ook Mail. Gebeurt meerdere keren per dag en begin er schijtziek van te worden.

  3. Nou, ik heb nooit zoveel vastlopers gehad. Whatsapp om de zoveel starts. Nu.nl constant. Tapforms veel freezes.
    Ik heb teveel apps die een paar seconden freezen, dan weer normaal draaien.

  4. Waneer komt de update 8.2 dan
    Naar de iphone 6 & 6 plus

  5. Nu.nl klapt er nog wel eens uit, voor de rest wel tevreden over 8.1.
    Alleen dat tergend langzame Safari cq Wifi op bepaalde momenten, net als Whatsapp en Wordfeud, dat blijft vervelend. Op een 5s.

  6. @Menno: dat heb ik inderdaad ook vrij regelmatig sinds ios8

  7. iOS 8 is echt ****. Sindsdien heel veel crashes. Ik heb een iPhone 6 maar ben niet echt blij met iOS 8 en de iPhone is net iets te groot.

  8. Merk wel dat veel apps nog niet optimaal functioneren onder iOS 8 en iPhone 6 (Plus). Zowel qua schermformaat nog niet aangepaste apps als apps die wel een update hebben gehad. Over het algemeen merk ik gewoon dat apps veel bugfixes moeten krijgen omdat ook laadtijden langer zijn geworden. Ik merk het bij apps als YouTube en Buzzfeed, welke wel al een aanpassing voor de juiste schermgroottes hebben gehad. YouTube doet er erg lang over om video’s te laden en heeft een bug met bufferen, daar waar Buzzfeed bijvoorbeeld heel traag is in het openen van de artikelen. Dit ervaar ik allemaal op de iPhone 6 Plus.

    Bij apps die nog geen update hebben gehad naar het juiste schermformaat werkt het allemaal wel erg snel, maar kunnen er bij een paar apps alsnog bugs aanwezig zijn zoals Whatsapp.

    Op mijn iPhone 5s met iOS 7.1.2 de laatste maanden voor de iOS 8 update was het allemaal razendsnel. Hoop dat zowel Apple met iOS 8.2 als appmakers snel aan de slag gaan om deze geweldige ervaring van een aantal maanden terug zo snel mogelijk te bereiken. Ik was altijd een gebruiker van de s versies van de iPhones en nu weet ik weer waarom.. De gebruikerservaring is de eerste maanden gewoon niet zo hoog na introductie van een geheel nieuw model met een ander schermformaat. Misschien volgend jaar maar weer updaten naar de 6s en de iPhone 7 overslaan haha.

  9. Origineel geplaatst door mouse
    Waneer komt de update 8.2 dan
    Naar de iphone 6 & 6 plus

    Dank voor deze zinnige bijdrage.

    OT: nu.nl klapt er nog wel eens uit en soms blijft mijn telefoon helemaal hangen tijdens een spel.

    Heb de app iMonitor geïnstalleerd en als widget op mijn lock staan. Zie dat regelmatig mijn werkgeheugen dan vol zit. Denk dat dit dan met de “crashes” te maken heeft.

  10. Niks van te merken. Ze crashen nu vaker dan voorheen met iOS 7.1.2

  11. Met mijn iPhone 5 geen last van vastlopers meer. Op mijn iPad 2 juist meer vastlopers voornamelijk game center is een ramp en de app store zelf.

    Het heeft iets te maken met het RAM.

    Echter het opstarten van mijn iPhone 5 duurt lang vooral na het Apple logo blijft het scherm super lang zwart zonder enig respons te geven op home- of slaapknop.

  12. Ik merk ook meer crashes dan voorheen met iOS 7 eigenlijk (zit op 8.1)…
    Moet je eens in Spotify een paar keer snel door een nummer skippen en aantal keer volgend nummer doen, boem crash. Ook inderdaad nu.nl en bugs dat mn statusbalk over de lange zijde blijft staan na het bekijken van een filmpje, haha :’)

  13. Facebook loopt steeds vast… Ellende! Zowel op de iPhone als op de iPad.

  14. Heb ook nog last van m’n trefwoorden. Elke keer als ik m gebruik loopt hij vast. Ligt aan iOS ipv apps

  15. Op mijn iPhone 5 draait iOS8.1 prima, echter op mijn iPad 3 is het een ramp! Toestenbord is vreselijk traag, Safari loopt niet lekker. Als je bijv. de zoekopdracht, welke opent in een nieuwe tab, sluit en dan weer op de Google zoekpagina komt, blijft deze leeg! Pagina verversen en deze komt weer tevoorschijn.
    Sommige apps crashen ook nog regelmatig.

  16. Origineel geplaatst door Menno
    Ik weet niet of dit onder de noemer ‘crash’ valt maar ik heb met m’n iPhone 6, iOS 8.1, nog steeds heel veel last van het bevriezen van de telefoon. Duurt soms wel een halve minuut voordat ik weer wat met de telefoon kan. Dacht eerst dat het aan de Facebook app lag maar gebeurt ook met veel andere apps waaronder ook Mail. Gebeurt meerdere keren per dag en begin er schijtziek van te worden.

    precies bij mij hetzelfde k word er gek van dit klopt helemaal niet

  17. Ik heb sinds ik een iPhone 6 plus heb (eerste dag) nooit een probleem gehad. Hooguit 1 à 2 crashes. Enige wat soms irritant is zijn niet aangepaste apps.

  18. Nog nooit zoveel crashes gehad op iOS device als nu op iPhone 6 (8/8.1). In mijn optiek totaal niet stabiel als voorheen. Gisteren al 4x crash mogen waarnemen bij Spotify shuffle, verder werkt toetsenbord beneden maat (niet accuraat), voor het eerst dat Safari op mijn iPhone regulier crasht als ik webformulier invul (frustatie omdat ik opnieuw kan beginnen) – dit zijn slechts enkele voorbeelden, dus aardig wat slordigheden!

    Hopelijk dat iOS 9 wat meer deugt.

  19. Mijn iPhone crasht meer dan bij io7

  20. Ik snap niet waarom zoveel mensen hier last van hebben.Op mijn iPhone 6 nergens last van

  21. Whatsapp crasht bij mij regelmatig, als ik snel een bericht aan het typen ben of ik wil een nieuwe chat starten waarbij ik snel een naam van iemand intyp. Met ios 7.1.2 geen last van gehad

  22. Sinds iOS 8 voelt alles een stuk instabieler, met name op de iPad(air).
    Vaak zijn linkjes niet klikbaar en bij gebruik van trefwoorden nog steeds vastlopers.
    Ook reageerde hij vaak niet op knijp bewegingen, maar na een harde reset was dit voorbij.
    Op de iPhone 5 heb ik eigenlijk geen bugs.

  23. Ik kan mij niet heugen wanneer een app echt crashte. Kleine schoonheidsfoutjes zat gezien maar geen crashende apps. Al zeker een half jaar niet.

  24. Wat ik ook ervaar op mijn 6 is als ik op een tel nr klik in mijn adresboek het een seconde of 1,5 duurt voordat die naar het belscherm gaat. Vroeger was dit direct.

  25. Hahaha 25 % meer dan als in ios 7

  26. @Yah: net even getest maar bij mij duurt het nog geen halve seconde.

  27. Ik heb in tijden niet zoveel apps gehad die altijd(!) crashen. sinds iOS 8 is het één groot drama

  28. Origineel geplaatst door Eric
    Sinds iOS 8 voelt alles een stuk instabieler, met name op de iPad(air).
    Vaak zijn linkjes niet klikbaar en bij gebruik van trefwoorden nog steeds vastlopers.
    Ook reageerde hij vaak niet op knijp bewegingen, maar na een harde reset was dit voorbij.
    Op de iPhone 5 heb ik eigenlijk geen bugs.

    Hetzelfde hier op ipad4. Ios8 mag dan volgens de laatste cijfers minder crashen maar blij word ik voorlopig niet van.
    Ik heb nog een iPhone 4 met ios6 liggen en die loopt nog als een zonnetje:-) Had het liever andersom gehad

  29. crashes meer of minder gaat er om spannen… er crashed nog vanalles, zelfs safari.
    maar bugs. Zoveel heeft iOS 1-7 er samen nog niet gehad.

  30. Mijn Iphone 4s doet onder iOS 7 alles veel vlotter zogoed als geen problemen toch de Iphone 6 laat regelmatig dingen Crashen man man hopelijk snel 8.2 ! Heb ook veel bluetooth problemen erkend de helft van mijn draadloze dingen niet meer.

  31. Het is bij mij met name Safari op de iPad3 onder iOS8.1 wat niet lekker loopt: traag typen, witte stukken scherm bij scrollen enz…

  32. Ik gebruik sinds iOS 8 enkel nog 5 procent van mijn oorspronkelijke apps… Volksverlakkerij dus… Apple marketing geleuter!

  33. Heeft iemand dit al eens gehad??

    Als ik op mijn ipad safari open dan zie ik een paar seconden de websites die ik het verleden (tot soms aan een week terug) staan. Dan verspringt het scherm weer naar de website die openstond toen ik safari afsloot. Heel raar

  34. Mijn 6 loopt zo soepel als het maar kan zonder crashes . Sinds vrijdag ook gejailbreakt en zelfs nu geen crashes of spontane boots gehad . De 5 van de vrouw werkt ook perfect op 8.1

  35. Meer crashes juist. En ook continu vastlopers. Doodvermoeiend echt.

  36. Hier ook hopeloos. Heb al meer dan 500(!.!.!) crash logs over 3 weken gebruik. Continu lopen apps of het hele iOS vast. Dit met standaard apps, en apps van 3den. Hoop op een goede update die de boel weer stabiel maakt.
    (Op een nieuwe installatie van IOS8.1 op een 6plus)

  37. Echt waar 1 woord voor ios 8 WAARDELOOS!!!!!

  38. Kan me niet vinden in dit verhaal, heb nog steeds teveel crashes en froozen screens op iPad Air en iPhone 5 sinds iOS 8.x.

  39. Origineel geplaatst door patrick
    Heeft iemand dit al eens gehad??
    Als ik op mijn ipad safari open dan zie ik een paar seconden de websites die ik het verleden (tot soms aan een week terug) staan. Dan verspringt het scherm weer naar de website die openstond toen ik safari afsloot. Heel raar

    Herkenbaar idd

  40. Dat is niet echt mijn ervaring. Eerder het tegenovergestelde. Zelfs apps als Twitter en Facebook crashen in iOS 8 met regelmaat.

  41. Zeker hebben de bovenstaanden (de meesten), gebruik gemaakt van OTA (Over the Air) update. Ik raad jullie allemaal aan om je iDevice volgende keer bij te werken in iTunes, iTunes pakt de hele nieuwe firmware erbij, wat OTA doet, is alleen de wijzigingen doorvoeren. Niet altijd is dit het probleem maar ik raad jullie dit toch aan.

  42. Origineel geplaatst door 020
    Zeker hebben de bovenstaanden (de meesten), gebruik gemaakt van OTA (Over the Air) update. Ik raad jullie allemaal aan om je iDevice volgende keer bij te werken in iTunes, iTunes pakt de hele nieuwe firmware erbij, wat OTA doet, is alleen de wijzigingen doorvoeren. Niet altijd is dit het probleem maar ik raad jullie dit toch aan.

    Ik heb met iTunes geupdate. Geen steek beter.

  43. Ik heb OIS 8.1 draaien op de IPad 5 en IPad 2, had meer plezier met OIS 7.
    Leuk dat je onder de nieuwe pc software op de laptop je telefoontjes kunt opnemen e.d. maar hoevaak komt voor?

    Op de IPad 2 draaid OIS 8 zeer zeer langzaam en ondervind nogal dat hij erg
    traag is. Marktplaats bv nu.nl en diverse games.

    Nu gebruiken, noodgedwongen de IPad 5 het meeste omdat die het “fijnste” werkt.

    Conclusie: graag terug naar OIS 7. Het valt me van Apple zeer tegen dat ze dit zo uitrollen en lang laten wachten voor een acceptabele oplossing.

    Kan niet wachten op een nieuwe en goede update. Lijkt Windows wel met al deze updates.

  44. Op mijn iPhone 5 crasht het instellingen menu vaak. Verder heb ik weinig crashes, maar dat had ik voorheen ook niet. Echt heel blij word ik overigens nog niet van iOS 8. Met name Airplay werkt veel slechter.

  45. Ook ik ben niet geheel tevreden over 8.1. op mijn iPhone 6 Plus. Een enkele app crasht regelmatig, het scherm bevriest soms en er doen zich vaak WiFi verbindingsproblemen voor.

    En off topic, want het gaat over hardware, ik vind de ‘uitknop’ aan de rechterkant slecht gepositioneerd. Wanneer ik het toestel met 1 hand vasthoud en ik het wil uitzetten met vingers van diezelfde hand, verander ik bijna alle keren tegelijkertijd het volume waarvan de knoppen precies aan de andere kant zitten. De ‘uitknop’ bovenop was een betere plek.

  46. Ik heb het idee, ookal staat background activity uit en de meeste location services ook (in iOS 8 stond BA aan!) dat met iOS8.1 mijn batterij ineens veel sneller leegloopt dat voorheen.
    Heb een iPhone 6.

    Kijk ik naar de percentages van gebruikt, dan staat FaceBook + Messenger bovenaan, terwijl ik ze niet eens zo veel gebruik en dus alles uitstaat wat uit kan staan.

    Hebben meer mensen hier last van?

  47. Nog nooit geen crash of dergelijk gehad. iOS 8.1 is voor mij de beste versie sinds iOS 6.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.