Reacties voor: AppLight: budgetlampen met iPhone-bediening

AppLight is een serie led-lampen die je met iPhone en iPad kunt bedienen. AppLight lijkt op Philips Hue maar is iets goedkoper.
Lees het complete artikel → AppLight: budgetlampen met iPhone-bediening
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Klinkt alsof jullie er niet veel vertrouwen in hebben?

  2. Een probleem met deze lampen is vaak de belabberde lichtopbrengst en daar zit meestal ook het prijsverschil in.

  3. Ook van die lekker vage prijsstellingen;
    pakket van 3 lampen is 167 euro
    1 lamp apart kost 39 euro
    pakket van 4 lampen is 207 euro

    Dus; neem je het pakket van 4 lampen – betaal je 1 euro meer, dan bij het pakket van 3 lampen + 1 extra.

  4. Origineel geplaatst door Sjeltur
    Ook van die lekker vage prijsstellingen;
    pakket van 3 lampen is 167 euro
    1 lamp apart kost 39 euro
    pakket van 4 lampen is 207 euroDus; neem je het pakket van 4 lampen – betaal je 1 euro meer, dan bij het pakket van 3 lampen + 1 extra.

    5 lampen, geen 4…

  5. Is er al iets meer bekend over deze lampen, zoals:
    – Hoe is de kwaliteit (lichtopbrengst, goed wit licht, etc)
    – Hoe communiceren ze? Via Zibee Light Link? Indien dat het geval is kunnen ze misschien ook wel via de Philips Hue hub worden aangestuurd. Zou leuk zijn!

  6. En dan ook nog 89 cent voor de app…

  7. Origineel geplaatst door Sjeltur
    Ook van die lekker vage prijsstellingen;
    pakket van 3 lampen is 167 euro
    1 lamp apart kost 39 euro
    pakket van 4 lampen is 207 euroDus; neem je het pakket van 4 lampen – betaal je 1 euro meer, dan bij het pakket van 3 lampen + 1 extra.

    Niet goed gelezen; 5 lampen en controler voor € 227 Ofwel 2 lampen extra voor € 60, dat is echt wel voordeliger.

  8. Origineel geplaatst door Bikey
    Origineel geplaatst door SjelturOok van die lekker vage prijsstellingen;
    pakket van 3 lampen is 167 euro
    1 lamp apart kost 39 euro
    pakket van 4 lampen is 207 euroDus; neem je het pakket van 4 lampen – betaal je 1 euro meer, dan bij het pakket van 3 lampen + 1 extra.Niet goed gelezen; 5 lampen en controler voor € 227 Ofwel 2 lampen extra voor € 60, dat is echt wel voordeliger.

    Of juist iets verder gekeken dan jij: http://www.applight.nl/pakketten#.UNj7EInjnYE

    Hoewel dat moeilijk genoeg is want nergens in dit artikel, noch in de app store omschrijving, wordt verteld waar je de lampen kunt kopen. Pas in het filmpje staat de website applight.nl waar je die inderdaad vreemd geprijsde pakketten kunt vinden.

  9. Mooi artikel over AppLight, onze dank daarvoor!

    Alleen een kleine correctie de App is wel gratis en heet “wifi controller” te vinden in de App store en is inbegrepen bij het AppLight pakket.

    Groet, fijne kerstdagen,

    Robert Wilmer
    AppLight
    info@applight.nl

  10. Ik zou menen dat mijn hue’s 8 watt per stuk zijn en deze lampen 6 watt.

    Toch nog even doorgekeken. Het is maximaal 8,5 watt. Op hardwareinfo staat een goede review, met wellicht de belangrijkste differentiator het vermogen van de hue’s om fraai warm licht uit te stralen: de E27 lampen passen in de meeste fittingen en verbruikten érg weining energie. En in tegenstelling tot sommige andere spaar- en ledlampen kunnen de Hue-lampen een fraai ‘warm’ licht uitstralen.

  11. Ze staan in ieder geval ingeschreven in de kamer van koophandel. Dan zou je denken dat het geen oplichters zijn.

  12. Dit is pas mooi: aanraakbaar licht..
    http://vimeo.com/56090942

  13. Origineel geplaatst door AppLight
    Alleen een kleine correctie de App is wel gratis en heet “wifi controller” te vinden in de App store en is inbegrepen bij het AppLight pakket.

    Het is technisch onmogelijk om een app mee te leveren in een pakket. Verder het vriendelijke verzoek om geen blije nepreacties van tevreden klanten onder dit artikel te (laten) posten, Robert. Komt niet geloofwaardig over.

    Origineel geplaatst door Koen
    Dit is gewoon een chinees import product

    Aha. goed gevonden! Dus eigenlijk een Nederlandse handelaar, die geen invloed heeft op hoe het werkt. Dat verklaart ook waarom de app niet vindbaar was; er wordt op geen enkele manier melding gemaakt van AppLight, maar dat is natuurlijk de naam die de Nederlandse importeur heeft verzonnen. Dan vind ik het prijsverschil met het dure merk te klein. Het zou grappig zijn als je het Philips Hue-systeem in de toekomst kunt combineren met goedkope lampen van B-merken, maar de componenten zijn waarschijnlijk te duur om dat haalbaar te maken. En Philips heeft vast geleerd van Senseo en iets bedacht waardoor het niet zo makkelijk te kopiëren is.

  14. Hulde voor Gonny!

  15. @Koen: Ander verschil met de Hue Lampen is dat volgens de specs op de Chinese site de lampen welliswaar 6 Watt zijn (t.ov. de 8 van Phillips), maar belangrijker is dat ze 280 Lumen lichtopbrengst geven, terwijl die van Philips 600 Lumen zouden moeten geven.

    De site van Applight zelf geef overigens aan dat het 560 Lumen zou zijn, maar daar kun je dus aan twijfelen.

    Origineel geplaatst door Guido
    Of juist iets verder gekeken dan jij. Hoewel dat moeilijk genoeg is want nergens in dit artikel, noch in de app store omschrijving, wordt verteld waar je de lampen kunt kopen. Pas in het filmpje staat de website applight.nl waar je die inderdaad vreemd geprijsde pakketten kunt vinden.

    Hier werd verwezen naar dat pakket met 5 lampen, dat is wel wat gunstiger, maar inderdaad die met 4 lampen op hun eigen site slaat nergens op.

  16. is inderdaad Chinees, ik heb vorige week 6 RGB bulbs gekocht mèt 6 afstandsbedieningen aan 5€ het stuk!
    die kerel pendelt tussen China en Belgie en koopt iedere keer een containertje van die spullen. vèèl goedkoper dan op dealextreame of focalprice!!

  17. @wimpiepiep: kan je me daar een adresje of email van doorgeven?
    Thank you!

  18. Nog een verschil met Hue, de Applight lampen kunnen maar 1 kleur tegelijk, dus niet alle lampen een andere kleur zoals bij Hue

  19. Update: vanaf nu zullen onder dit artikel alleen nog reacties verschijnen van mensen die al langere tijd op iPhoneclub als reageerder actief zijn. Reacties van nieuwkomers (vooral als ze overdreven positieve ervaringen hebben met dit product) zullen extra kritisch worden bekeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.