Reacties voor: Apple’s volgende revolutie: huisautomatisering?

Vergeet de Apple-televisie. De volgende revolutie waar Apple zich op zou willen storten is huisautomatisering. Apple zou volgens geruchten in gesprek zijn met R2 Studios, een bedrijf dat gespecialiseerd is in huisautomatisering (domotica). Maar ook Google en Microsoft hebben een oogje op het bedrijf van Blake Krikorian, voorheen oprichter van Sling Media Inc. Dit is […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Lijkt een vrij logische stap. Ben zelf al eens aan het puzzelen geweest wat ik met domotica zou willen doen en kwam toen bij de MIOS MiCasaVerde oplossingen uit. Die in een Apple jasje zou ik zeker gaan overwegen. Enige dat me tegenstaat is dat het huishouden nog verder ver-apple-t vanwege de zgn. vendor lock-in.

  2. Dat zou wel erg fijn zijn. Niet meer zo’n geklooi met verschillende apps van verschillende bedrijven. Nu nog samenwerken met Philips voor verlichting, elektronica enz.

  3. @Rembert: Ken je Homewizard al?

  4. Ben zelf erg blij met de oplossingen van Essent. De ethermostaat en e-inzicht bevallen erg goed. Beetje te laat dus Apple.

  5. Ben nu een tijdje met bezig met de “Nodo” ook een erg leuk project, weliswaar (nog) niet met een app maar wel met een webapp.

  6. Origineel geplaatst door Albert
    Ben nu een tijdje met bezig met de “Nodo” ook een erg leuk project, weliswaar (nog) niet met een app maar wel met een webapp.

    Ik heb ook sinds augustus een “NoDo” in elkaar geknutseld, erg leuk en echt enorm veel domotica oplossingen voor echt weinig geld! Een kwart van een HomeWizard die mijn neef heeft.
    Basis is echter wel Klik Aan Klik Uit producten, maar dat geldt ook voor de HomeWizard.

  7. @Richard: Als jij wat Essent aanbiedt domotica noemt, dan weet je duidelijk niet wat domotica is. Het gaat iets verder dan de temperatuur regelen of een schakelaar/lamp doen branden.

  8. Naast homewizard is Fibaro (http://www.fibaro.nl/ & http://www.fibaro.com) een mooie optie.

  9. Iedereen was er heilig van overtuigd dat er een Apple TV zou komen. Nu lijkt ie maar niet te komen en storten we ons op het volgende gerucht?

    Pf.
    Als ik bij Apple zou werken zou ik elke dag weer even kijken wat de mensen denken wat we doen en dan hartelijk bij een kopje koffie om lachen. Perfect begin van de dag.

  10. En dat allemaal tegen Apple-prijzen, wel leuk maar financieel onhaalbaar.

  11. Ik heb het hier al een paar keer vermeld aan de redactie maar ik doe nog een poging 🙂

    Ik ben al een jaar verdeler van Tahoma homecontrol. Een volledig domotica-systeem met een alliantie van verschillende grote merken zoals Niko, Somfy, Velux… Alles instelbaar en bedienbaar via iOS 🙂

  12. Ze hebben de potentie om een oplossing te maken die onvoorstelbaar eenvoudig is en altijd werkt maar: waarschijnlijk duur en niet open is.

    Ben zelf al jaren bezig met home automation (http://www.domoticaworld.com). Tot op de dag van vandaag zijn uitgebreide systemen of idioot duur of hebben een hoog hobbygehalte 😉

  13. Ik had al een Toon-thermostaat van Eneco.
    Sinds deze week is de app beschikbaar en de thermostaat softwarematig geupdate.
    Kan nu de termostaat overal vandaan met mijn iPhone bedienen. Werkt perfect.

  14. @DJ: Duur en niet open betekent ook dat de keuze van beschikbaar apparaatjes waarschijnlijk erg beperkt zal zijn, zeker in Europa. En juist dat vind ik nogal een nadeel van veel van de eenvoudiger oplossingen. Ik gebruik nu zelf Vera (Z-Wave), werkt goed maar aan de software mogen ze nog wel wat doen.

  15. Ik,heb thuis: http://ipbuilding.be
    Is een vriend van mij, die met Dominica al bijna 20 jaar bezig is. Kleinschalig maar nu aan het doorgroeien.
    Moetbzeggen echt een goed werkend systeem, met veel mogelijkheden.

  16. Philips Hue lampen werken perfect, nu nog meer producten als deze en ze maken mij blij

  17. Ik gebruik een ipad disc stand van brandsen support systems voor mijn domotica echt ideaal

  18. domotica komt nu eindelijk op gang door de komst van betaalbare draadloze schakelaars, camera’s, pirretjes en contacten. De koppeling via internet heeft elke domotica leverancier ook al. Met name door de bediening of uitlezing via smartphones kun je er ook echt iets mee. Ik ben benieuwd wat Apple hier aan gaat toevoegen.

    Overigens, ik zie het al voor me, even de CV van @ op 27 graden zetten. Je moest een weten hoeveel huisnetwerken er open staan….

  19. Ben blij dat ik mijn bouwplannen een jaartje heb uitgesteld. Dan ben ik volgend jaar zeker dat er een deftig ingebouwd iOS domoticasysteem in komt.

  20. Het is uit de reacties op dit bericht wel duidelijk dat de retailers al in de startblokken staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.