Reacties voor: ‘Apple’s toekomstige chipfabriekje’

Apple heeft Mark Papermaster van IBM binnengehaald en Forbes denkt dat hij hoofd van Apple's processortak wordt, zodat Apple niet langer afhankelijk is van de Intel-processoren.
Lees het complete artikel → ‘Apple’s toekomstige chipfabriekje’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik zie de toekomstige iPhone goedkoper worden op deze manier…

  2. Mja, de Iphone wordt een lekker afgetrokken produkt, waar over 2 jaar niemand meer van op of om kijkt.

  3. Ik zie de winstmarge op de iPhone toenemen:)

  4. Origineel geplaatst door alex
    Mja, de Iphone wordt een lekker afgetrokken produkt, waar over 2 jaar niemand meer van op of om kijkt.

    Een iPod bestaat toch ook al een enige tijd? Opzich heb je wel gelijk, toen ik jaren geleden mijn eerste iPod kreeg had niemand er nog een.. Nu loopt elke halve tamme met een iPod!!

  5. En dat maakt uit? Sorry hoor ik zie het als een prima ontwikkeling; meer ondersteuning voor Apple’s producten, meer ontwikkeling etc.

    Als iedereen straks een iPhone heeft, kan ik gratis bellen dankzij Fring; lang leve dit soort ontwikkelingen!

  6. Origineel geplaatst door Julian

    Als iedereen straks een iPhone heeft, kan ik gratis bellen dankzij Fring; lang leve dit soort ontwikkelingen!

    Daar heb jij – en belangrijker – de ander geen iPhone voor nodig… Skype bijvoorbeeld heeft ook mobiele applicaties en zo zullen er nog wel een paar zijn.

  7. Geen gegarandeerd succes.
    Chips ontwerpen en maken is een ander vak dan ontwerp en assemblage van iPhones en computers. Naast missers, uitval en doorlooptijden speelt ook schaalgrootte een rol en zijn ongekende investeringen nodig. Chipfabrikanten lopen enorme risico’s en zijn aan (conjuncturele) cycli onderhevig die door de combinatie als CPU fabrikant versterkt worden.
    Het is gewoon een ander vak.
    Slim samenwerken met goede fabrikanten kan veel eenvoudiger, goedkoper en zinniger zijn.

  8. Origineel geplaatst door El Abogado Del Diablo

    Origineel geplaatst door Julian

    Als iedereen straks een iPhone heeft, kan ik gratis bellen dankzij Fring; lang leve dit soort ontwikkelingen!

    Daar heb jij – en belangrijker – de ander geen iPhone voor nodig… Skype bijvoorbeeld heeft ook mobiele applicaties en zo zullen er nog wel een paar zijn.

    Ik bedoelde ook niet alleen Fring. Maar welke applicaties laten je nog meer met Skype bellen dan?

  9. Origineel geplaatst door Julian

    .

    Ik bedoelde ook niet alleen Fring. Maar welke applicaties laten je nog meer met Skype bellen dan?

    Skype zelf heeft voor o.a Windows Mobile, Linux en wat Nokia dingen een mobiele client. Als mensen die installeren kan jij met je Fring client via Skype een gesprek voeren met een WinMobile telefoon. Het maakt (in ieder geval voor Skype) niet uit of je een iPhone hebt of niet. Daarnaast zullen er ongetwijfeld meer applicaties zijn, zowel voor iPhone als andere platforms die min of meer dezelfde functionaliteit leveren als Fring of voor andere netwerken hetzelfde als wat Skype doet.

    Referentie link

  10. Apple is groot geworden door zelf zijn hardware te ontwerpen en/of laten maken. Dat heeft ze geen windeiren gelegd. Ze gaan nu gewoon weer terug naar hun oude vertrouwde strategie. Dat betekend meer flexibilliteit en minder kans op identieke clonen.

    Dus ik zie niet in waarom dit een foute zet is. Het zal voor apple duurder zijn maar dat heeft apple nog nooit tegen gehouden. De klant betaalt toch wel. apple heeft de meest trouwe klanten in de industrie.

    Dit gaat sowieso werken omdat apple dat truckje al jaren uit haalt. Bij Motorola en IBM altijd zijn de Power PC chips ontworpen en gemaakt in eigen beheer. Welliswaar in samenwerking met die bedrijven. Maar het waren processoren die je verder nergens anders tegen kwam. Iedereen draaide verder alles op x86 van intel of AMD.

    Apple kon altijd prima mee komen kwa performance op die eigen chipsets en processors. Nu ze voor intel hebben gekozen kunnen ze goedkopere prodcten in de markt zetten. dat kan ook geen kwaad denk ik.

    Maar ze doen ook bij intel het zelfde truckje met de inimini versie van de core 2 duo voor de macbook air ook weer hun eigen processor laten ontwikkelen omdat de gewone lijn niet zou passen in de dunne behuizing.
    Ook een cipset die in samen werking met apple specefiek voor 1 product lijn ontwikkeld is.

    Voor de iphone een eigen processor maken gebaseerd op arm is een slimme zet omdat niet veel kwaadwillenden kennis hebben van het type processor.
    En dus zijn de risico’s op exploits via de processor kleiner.

  11. Apple kon altijd prima mee komen kwa performance op die eigen chipsets

    Juist niet. De PowerPC bleek uiteindelijk veel trager en duurder en is jarenlang een drama geweest (de lachwekkende “They eat Intels for lunch”-campagne, het was net andersom!)
    Dit heeft alles met schaalgrootte, resources en kapitaal te maken.
    Ga dus niet vertellen dat de chiphistorie van Apple zo geweldig was.
    Zeker, ze hebben meer geld en de iPhone is een apart verhaal waar het om grote getallen gaat. Alleen vergt die nu al teveel aandacht en resources van Apple, zo lang als het duurt voordat er eens een update met nieuwe functionaliteit (waar iedereen al een jaar op wacht) komt. En veel geld is een slechte raadgever om in een hele nieuwe industrie te gaan.
    Laten ze zich dus alsjeblieft niet in een waferfabriek verliezen…
    En vergelijk eens de beta risk van de chipindustrie met die van de CPU/consumer industrie. Goedemorgen !

    risico’s op exploits via de processor kleine

    Dat is zo’n onzinverhaal.
    Exploits hoeven helemaal niet processorspecifiek te zijn, en compileren voor de nieuwe CPU kan straks iedereen met een DevKit.

  12. Als je goed leest zie je dat primair van belang is dat je het iPhone OS (specifieke OS X compilatie) straks niet eenvoudig op een andere Intel chip gebaseerde phone (van bv Nokia) kunt draaien.
    Apple heeft natuurlijk tegenwoordig ook heel veel kennis en competentie in huis om mooie zelf ontworpen chipsets en cpu’s te (laten) bakken.
    Al met al zal dit tot NOG mooiere en betere iPhone’s leiden die niet makkelijk “te copieren” zijn door de concurrent wat Apple dus per saldo nog dikkere winsten gaat opleveren (en de aandeelhouders betere rendementen 😉 ).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.