Reacties voor: Apple’s Smart Cover voor iPad 2 werkt met 31 magneten

De Smart Cover voor de iPad 2 werkt met 31 magneten, blijkt uit onderzoek van iFixit. In de cover zelf zitten 21 magneten, in de iPad nog eens 10 stuks, waaronder een magneet voor de schermverlichting.

Reacties: 25 reacties

  1. Daar gaat je bankpasje…

  2. @Xander: Als je die op je iPad legt wel! Maar, Apple doet lekker secure zo… Met zoveel magneten 😀

  3. @Xander: ja want ik doe mijn iPad ook zo vaak in mijn portemonnee.. dus totaal onpraktisch.

  4. …ti’s een geinig bedacht hoesje, maar iPad2 of niet voor mij, vind hoesje van de iPad1 (qua functionaliteit) tot beter denk ik.

  5. Origineel geplaatst door Xander
    Daar gaat je bankpasje…

    Ik weet niet wat jij doet met je bankpas?

  6. Op zich lijkt het me handig die smartcover, maar ik neem m’n iPad altijd mee in m’n tas en dan heb ik dus niet genoeg bescherming.

  7. Geniaal 😀 . Als ik een iPad 2 zou kopen zou ik deze cover erbij nemen 🙂 . Helaas wegens financién dit jaar alleen een nieuwe iphone 🙁 .

  8. Ook magneten in de iPad? Handig, dan kun je hem ook aan de koelkast hangen 😉

  9. Duhhh, eeen iPad past inderdaad niet in je portemonnee, maar je hoeft je portemonnee maar 1x op je ipad met smart cover te leggen en je kunt meteen niet meer pinnen.

  10. Zeer mooie smartcover, maar spijtijg dat de onderkant van de ipad 2 niet beschermd is. 🙁

  11. Origineel geplaatst door Xander
    Duhhh, eeen iPad past inderdaad niet in je portemonnee, maar je hoeft je portemonnee maar 1x op je ipad met smart cover te leggen en je kunt meteen niet meer pinnen.

    Dat valt nog wel mee.
    De gegevens op je bankpas worden alleen gewist als je ze beweegt door een magnetisch veld. Ligt je pas stil dan moet je redelijke elektromagneet hebben om je gegevens te wissen.
    Verder loopt de kracht van een magnetisch veld kwadratisch af. Dus als je portemonnee beetje goed gevuld is heb je ook geen probleem.

    Maar geheid dat er mensen zijn die het toch voor elkaar krijgen. Toch denk ik dat het een veilig ontwerp is.

  12. @binaries4me: Natuurlijk maar ik vroeg me nu dus af of die maganetepn inderdaad nodig zjn of dat het ook gewoon werkt zonder de maganeten in de ipad zelf omdat de ipad van alaminium is en daar plakken maganeten gewoon op

  13. Origineel geplaatst door Jurriaan
    @binaries4me: Natuurlijk maar ik vroeg me nu dus af of die maganetepn inderdaad nodig zjn of dat het ook gewoon werkt zonder de maganeten in de ipad zelf omdat de ipad van alaminium is en daar plakken maganeten gewoon op

    Aluminium is niet magnetisch dus dat gaat helaas niet werken.

  14. @Hennek: Er zitten magneten in de iPad, dus hij is wel degelijk magnetisch. Aluminium of niet.
    Staat leuk op een rvs koelkast.

  15. @Randy: Weet ik, alleen de vraag was of hij ook ging werken op de iPad 1 omdat die uit aluminium is gemaakt.

  16. @Hennek: Op de Ipad 1 gaat hij zeker niet.. Zitten geen magneten ingebouwd. Bij de 2 wel.

  17. Origineel geplaatst door Randy
    @Hennek: Er zitten magneten in de iPad, dus hij is wel degelijk magnetisch. Aluminium of niet.Staat leuk op een rvs koelkast.

    RVS is ook niet magnetisch.

  18. @iPadGoofy: Ik vind het wel heel raar dat er maar liefst 10 in de iPad zitten! Ze zullen nooit groot zijn, maar het neemt wel ruimte in.
    Bovendien heb ik met mijn iPhone als ik een bandje om mijn pols hebt waar een magneet in zit, dat het digital compass dan al niet meer werkt.. In de iPad 2 zit toch ook zo’n kompas? Stoort het dan niet?

  19. Is dezelfde technologie die RIM toepast in de hoesjes van hun Blackberry’s. In hoesje is standby, uit hoesje is BB aan.

  20. Ik denk dat veel mensen de zwakke “natuurlijke” magneetjes die gebruikt worden om hoesjes te laten sluiten (veelvuldig gebruikt in duizenden producten) verwarren met de zeer sterke electro-magneten die bijvoorbeeld gebruikt worden om beveiligings-labels van kleding te verwijderen. Deze laatste kunnen inderdaad pasjes met datastrips wissen. Met de zwakke magneetjes voor sluitingen lukt dat alleen als je het betreffende magneetje direct en veelvuldig over een magneetstrip veegt. Verhalen over gewiste gegevens met dit soort magneetjes kunnen in dezelfde categorie worden geplaatst als de verhalen over exploderende iPhone displays, ofwel een hoog fabeltjeskrant gehalte en meestal een schreeuw om aandacht of de hoop op een onterechte schadevergoeding.

  21. Ik hoor iedereen zeuren over die bankpas maar dit heeft te maken met de magneet strip die in je bankpas zit. Gelukkig moeten we over een paar maanden met de chip pinnen inplaats van met de magneetstrip. Problem solved xD

  22. Hoe gaat dit door de douane door die scans??? PIEP PIEP PIEP PIEP

  23. @Dave: computerapperatuur moet je zowiso (officieel) apart aanbieden. Dus dan gaat hij niet piepen.
    Je gaat niet met je iPad door de poort.. HHAHA

  24. @Xander: lijkt me niet, daar de meeste portomonees zelf voor de clip/sluiting toch ook reletief vaak een magneet gebruiken, ik neem aan dat net als bij die portomonees het magnetishe veld relatief laag genoeg is om geen invloed te hebben op maagneetpasjes…
    groet, dave

  25. @Ruben.cc: ben het eens met je over de sluitingen, magneetjes daarop zijn inderdaad van zeer lage magnetische lading/veld bereik. En inderdaad die zitten op duizenden, zo niet miljoenen producten van (inderdaad) portemonnees, handtasjes, riemen, schoenen, sierraden tot tassen, koffers, e.d. etc.

    Met je punt over exploderende iphones ben ik het niet eens, er is al zeer lang bekend dat er wel degenlijk fabrieks fouten en verkeerde batterijen in deze producten kunnen slopen, zo ook met een recent bericht op iphoneclub.nl van de iphone 4 die van binnen uit vlam vatte en ontplofte/doorgebrand is n.a.v. defect/verkeerd batterij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.