Reacties voor: Apple’s simkaarttool is al gemaakt van Liquidmetal

Het simkaarttool van de iPhone 3G en 3GS is al gemaakt van Liquidmetal, het speciale metaal dat sterk, hard en licht van gewicht is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Lol, dan heb ik het bijzondere metaal 🙂 heb een amerikaanse 3Gs 🙂

  2. Toch raar, dat ze dan voor de EU-modellen een klein pinnetje gaan vervangen door een andere van ander materiaal.

  3. Wat is er nu zo verschrikkelijk byzonder aan dit materiaal.
    Sterk en het weegt niks?

  4. Ik snap niet waarom ze zo’n bijzondere materiaal gebruiken voor zoiets kleins en onbelangrijks. Ik bedoel, het pinnetje is wel belangrijk maar er is toch geen rede om het speciaal van liquidmetal te maken? Staal moet ook gewoon goed zijn. Sterke plastic ook wel lijkt me.

    Ik zal pas opkijken als het in de iPhone of macs gebruikt wordt.

  5. Een paperclip werkt ook

  6. Bij mijn iPhone4 zit wel zo’n pinnetje. Bij nog 3 andere vrienden die iPhone 4 hebben zit ook zo’n pinnetje.

  7. @What Eva: De formulering is een beetje ongelukkig denk ik, het zat er namelijk wel bij, maar in Europa niet van Liquidmetal.

  8. Mooi dat ik mijn 3GS in de VS heb gekocht 😛
    Het dingetje voelt inderdaad erg stevig aan voor z’n afmetingen. Maar je zou ook een normale versie moeten hebben om echt het verschil te voelen.

    Het ding is met de hand te buigen (itt wat in de bron staat). Het gaat lastig, maar kan zeker wel. Kunnen mensen met een Europese testen hoe makkelijk de stalen versie te buigen is?

  9. Kwestie van tijd tot er n gek op Youtube z’n pinnetje gaat lopen crashen…

  10. Will it blend?

  11. Origineel geplaatst door ferry
    Will it blend?

    hulde 

  12. @Kasuja: inderdaad of tandenstoker

  13. Kan mij het nu schelen waar mijn pinnetje van gemaakt is…

  14. Waarom is dat nu pas bekend dan? 😛

  15. Pennetje van iPhone 4 is bijzonder buigzaam dus geen liquidmetal, toch wel handig?? Kan tenminste niet kapot:)

  16. Bij mijn iPhone 4 zit ook zo’n pennetje… 🙂

  17. Wat lezen mensen toch weer goed. Bij de Europese toestellen zit ook een pennetje! Alleen is deze niet van het ‘speciale’ LiquidMetal gemaakt.

  18. Origineel geplaatst door Niels
    Wat lezen mensen toch weer goed. Bij de Europese toestellen zit ook een pennetje! Alleen is deze niet van het ’speciale’ LiquidMetal gemaakt.

    Er wordt in het artikel gesproken over het het 3G en 3Gs model waar het pinnetje van staal is. Ik heb het over mijn iPhone 4 waar er wel een pinnetje bij zit en in het artikel wordt gezegd dat hij er niet bij zit.

  19. Voor de newbies: het pinnetje is een TEST voordat ze het voor het echte werk gaan gebruiken, stuk veiliger en goedkoper om het te testen zo

  20. Bij mij zat er ook een pinnetje bij. geen idee of dit dat LiquidMetal is…

  21. Ik vind t een heel erg goede test van apple! En zoals meerdere hebben aangegeven; bij de i4 zit zo een pen als weergegeven op de foto, alleen geen idee of t dat materiaal is.

  22. Extreem sterk? ‘k heb het al 3 keer kapot gekregen.

  23. @ //
    Ik denk dat jij bijzonder sterk bent! Draag een cape en een masker en je zal voor veel mensen een ware held zijn…..

  24. lol en het volgende voorwerp dat tot heilig word verklaard het pennetje geleverd bij de iphone

  25. Oh, ik kan nog uren over dat pennetje lullen wat bij de iPhone zit.

  26. Bijzonder onhandige stylus dat pennetje, waar ie ook van gemaakt is. Heb m’n beeldscherm er al behoorlijk mee bekrast 😉

  27. Origineel geplaatst door tsubasa
    Ik snap niet waarom ze zo’n bijzondere materiaal gebruiken voor zoiets kleins en onbelangrijks. Ik bedoel, het pinnetje is wel belangrijk maar er is toch geen rede om het speciaal van liquidmetal te maken? Staal moet ook gewoon goed zijn. Sterke plastic ook wel lijkt me.Ik zal pas opkijken als het in de iPhone of macs gebruikt wordt.

    Het hele artikel gaat erover waarom ze dat speciale materiaal gebruikt hebben voor zo’n onbelangrijk onderdeel. Namelijk om de productievaardigheden van de fabrikant van Liquidmetal te testen. Daarom zijn ook niet al die pennetjes over de hele wereld van Liquidmetal: zo veel hadden ze er niet nodig voor de test.

    Leuk artikel trouwens!

  28. Bij de Europese versie van deze toestellen was een gewoon pennetje van staal meegele

    Bij de iPhone 4 zat het pennetje er ook niet bij.

    Ik heb dat pinnetje bij me iphone 4 gekregen. Deze komt van t-mobile nederland.

  29. Origineel geplaatst door iKarnemelk
    Bijzonder onhandige stylus dat pennetje, waar ie ook van gemaakt is. Heb m’n beeldscherm er al behoorlijk mee bekrast

    hulde!

  30. Dat is raar, bij mij zit dat er ook niet in. ik heb een belgisch toestel…

    Origineel geplaatst door What Eva
    Bij mijn iPhone4 zit wel zo’n pinnetje. Bij nog 3 andere vrienden die iPhone 4 hebben zit ook zo’n pinnetje.

  31. Origineel geplaatst door tsubasa: Ik snap niet waarom ze zo’n bijzondere materiaal gebruiken voor zoiets kleins en onbelangrijks. Ik bedoel, het pinnetje is wel belangrijk maar er is toch geen rede om het speciaal van liquidmetal te maken? Staal moet ook gewoon goed zijn. Sterke plastic ook wel lijkt me.

    Ik zal pas opkijken als het in de iPhone of macs gebruikt wordt.

    Als je het niet snapt, moet je de tekst nog maar eens lezen! Het antwoord staat er toch echt in!

  32. @King1987:

    Kijk ff hoe goed dat pinnetje stuiterd 😛

  33. Toch blijft het vaag… Al een paar keer hier bij Corus in de hoogovens mogen kijken. Dat staal is toch echt vloeibaar. 🙂

    Maar on topic: Na de opmerking dat er al een Apple product in omloop was, nog eens naar het portfolio gekeken, maar niets bijzonders gevonden. Dan wel grappig dat het om zoiets ‘lulligs’ gaat.

    Hopelijk doet Apple er in de toekomst iets bijzonders mee. Temeer omdat Atakan aangaf, dat er nu mobieltjes gemaakt kunnen worden met een compleet andere vorm. Dan zal het opeens out-of-the-box denken kunnen worden. En geeft het Apple opnieuw de mogelijkheid om de telefoon te ‘reinventen.’ Ben benieuwd of en zo ja, met wat voor vorm ze zullen komen.

    Persoonlijk verwacht ik geen bijzondere vorm, alleen een kleinere formaat, omdat ze nu efficiënter met de ruimte om kunnen gaan. Maar of het daar echt veel kleiner van zal worden.

  34. Bij de iPhone 4 die door T-Mobile geleverd word in Nederland zit gewoon een pinnetje… Ik had in eerdere berichten op de IPC al gelezen dat deze er niet bij zou zitten.
    dus toen ik mijn iPhone 4 ophaalde ik druk zoeken naar een paperclip om hem te kunnen openen, druk bezig met zoeken zoeken, had ik er 1 eindelijk open.. kijk ik in de doos… zit die er wel gewoon in…

    Maar wie had nou de prijsvraag gewonnen dan?

  35. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb toch enorme moeite gehad om mijn iPhone 4 sim erin te krijgen. Ik kreeg de tray gewoon nauwelijks open. Het pennetje leek bijna te breken.

  36. Toen ik mijn 3GS in de VS had besteld kreeg ik alleen de iPhone in bubble wrap, een netjes opgerolde Dock kabel en een dikke (niet platte) oplader in een DHL pakketje. Vermoedelijk refurbished maar geen SIM pinnetje. Ik gebruik altijd een paperclip omdat ik het pinnetje van mijn 3G kwijt ben na 2 jaar. Dus pinnetjes zijn geen must. Hoevaak verplant je nu een SIM kaart?

  37. Ziet er aardig solid uit

  38. gaat idd erg zwaar!

  39. Waar haalt ipc het toch vandaan dat er geen pinnetje in de ip4 zit

  40. Pennetje? welk pennetje? ik heb nooit een pennetje gezien bij mijn iphone, waar hebben ze dat dan verstopt?

  41. @Johan:
    Die zat bij de iphones om desluiting van de flap van het envelopje waar je de gebruiks handleiding in kon vinden.

    Veel mensen zien die over het hoofd.

  42. Zoveel mensen met zo weinig verstand had ik niet verwacht op ipc. Mag ik jullie allen aanbevelen om het basisschoolboek begrijpend lezen er eens bij te pakken..

  43. zou die speld in de hooiberg ook van liquidmetal zijn?

  44. Origineel geplaatst door Henk
    Zoveel mensen met zo weinig verstand had ik niet verwacht op ipc. Mag ik jullie allen aanbevelen om het basisschoolboek begrijpend lezen er eens bij te pakken..

    FF geduld de schoolvakanties zijn bijna overal afgelopen 😉

  45. Origineel geplaatst door dries6951
    Origineel geplaatst door HenkZoveel mensen met zo weinig verstand had ik niet verwacht op ipc. Mag ik jullie allen aanbevelen om het basisschoolboek begrijpend lezen er eens bij te pakken..FF geduld de schoolvakanties zijn bijna overal afgelopen

    Of ik heb gewoon een goed geheugen.. want ik heb in meerdere artikels gelezen hier op ipc dat er geen pennetje bij zat bij de iphone 4. Was dus zelf ook verbaasd toen ik mijn sim eruit wou halen en geen paperclip kon vinden (had helemaal niet gekeken of er een pinnetje inzat aangezien ik dacht ipc zal dat vast wel goed na gekeken hebben) maar tja… zat er toch echt wel in bij mij 🙂 (misschien was het trouwens niet ipc zelf wie het geschreven heeft, maar kwam het van meerdere reacties op iphone 4 gerichte artikels)

  46. @dries6951:gefeliciteerd nog met je nr1 hit.

    Had je echt 6951 pogingen nodig? :p

  47. Origineel geplaatst door Kasuja
    @dries6951:gefeliciteerd nog met je nr1 Hit

    Als jij je kleurtjes hebt gevonden mag je er een mooie kleurplaat van maken.

  48. ik heb ook al gelezen gehad dat er uilskuikens zijn die de simtray proberen open te trekken ipv open te duwen

  49. Ik kom wel eens vaker langs op een forum, maar nog nooit eerder heb ik zulke vergaande discussies meegemaakt over zoiets ogenschijnlijk onbenulligs al een pennetje. Laat ik dan ook eens een duit in het spreekwoordelijke zakje doen; Ik meen me te herinneren dat in de US geen pinnetje werd geleverd omdat in de AT&T toestellen, de SIM card al was geplaatst. Men had dus helemaal geen pinnetje nodig. In de simlockvrije toestellen zal waarschijnlijk het bewuste LM-pennetje wél gezeten hebben, hetgeen nu blijkbaar een onmiskenbaar collectors item is geworden. Mijn advies luidt aan diegenen die er eentje hebben: Hold on to your pennetje! Ben benieuwd wanneer er een Chinees KIRF pennetje wordt vervaardigd.

  50. Is die van de iPad 3G (europa) van staal of liquidmetal?

  51. Ik ben allergisch voor Liquidmetal, kan dat ?

  52. Het aandeel Apple zal nu wel omhoog vliegen.. Lekker belangrijk zeg waar een pinnetje van is gemaakt.. Ik gebruik dat ding toch nooit..

  53. @René: Chinese KIRFs worden al jaren gemaakt zelfs van die onnozele pennetjes.

  54. @daaf – Bij de Amerikaanse iPhones zat het Liquidmetal-pinnetje bij de 3G en de 3GS, niet bij de 4. Bij de Nederlandse/Europese iPhone 4 is wel een pinnetje meegeleverd, maar die is niet van Liquidmetal (en daar gaat het in dit geval om).

    De zin over het iPhone 4-pennetje verwijst naar de voorgaande zin (“het pennetje van het bijzondere materiaal”).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.