Reacties voor: Apple’s ‘rubber band’-patent voorlopig ongeldig verklaard

Het Amerikaanse patentbureau heeft een rubber band-patent ('381) verworpen. Het kan ertoe leiden dat het jurybesluit in de zaak tussen Apple en Samsung wordt teruggedraaid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ga huilen Apple.. Om een freaking stuitereffect #Triest dit..

  2. Na een hoop heisa over de geloofwaardigheid van het Amerikaanse patentensysteem is dit een logische uitkomst.

  3. Origineel geplaatst door Rtisticbeatz
    Ga huilen Apple.. Om een freaking stuitereffect #Triest dit..

    Eens zien hoe jij het vindt als anderen aan de haal gaan met een vinding van jou. Ga je nog maar eens verdiepen in de designfilosofie van Apple.

    Bovendien zie ik Apple nergens ‘huilen’, maar dat terzijde.

  4. @Rtisticbeatz: Jij vindt nooit iets uit en daarom stel je je nu aan. Zou je wel eens willen horen als jij je in hetzelfde parket bevindt.

  5. Origineel geplaatst door Yingie
    Eens zien hoe jij het vindt als anderen aan de haal gaan met een vinding van jou. Ga je nog maar eens verdiepen in de designfilosofie van Apple.Bovendien zie ik Apple nergens ‘huilen’, maar dat terzijde.

    Sorry? Een ‘vinding’ van Apple? Je snapt dat het patent nu ongeldig is verklaard vanwege prior art?
    Je moet niet doen alsof Apple een heilig boontje is. Apple is écht niet met alles de eerste, hoe graag sommigen dat ook zouden willen.

  6. Origineel geplaatst door Franklin
    Sorry? Een ‘vinding’ van Apple? Je snapt dat het patent nu ongeldig is verklaard vanwege prior art?Je moet niet doen alsof Apple een heilig boontje is. Apple is écht niet met alles de eerste, hoe graag sommigen dat ook zouden willen.

    Sorry? Ik doe niet alsof Apple een heilig boontje is, dat maak jij er van. Verder zeg ik ook niet dat Apple ‘altijd’ overal het eerste mee is, ook dat maak jij er van. Graag bij de inhoud blijven, dus.

    Het gaat hier verder om het principe dat niemand het recht heeft jouw vinding te stelen of te gebruiken zonder toestemming of (financiële) compensatie. En dat staat in principe ook los van of deze beslissing blijft staan (want zoals je kunt lezen, is deze uitspraak nog niet-bindend en is het nu aan Apple om te bewijzen dat het patent wel degelijk geldig is).

  7. Origineel geplaatst door Yingie
    Sorry? Ik doe niet alsof Apple een heilig boontje is, dat maak jij er van. Verder zeg ik ook niet dat Apple ‘altijd’ overal het eerste mee is, ook dat maak jij er van.

    Als je beweert dat rubber banding (want daar gaan dit artikel en de reactie van Rtisticbeatz waar jij op reageert over) een ‘vinding’ is van Apple en vervolgens ‘de designfilosofie’ van Apple erbij betrekt, komt dat op mij wel degelijk op die manier over. Dat er prio art blijkt te zijn laat je namelijk wel even makkelijk achterwege in je reactie.

  8. Origineel geplaatst door Franklin
    Als je beweert dat rubber banding (want daar gaan dit artikel en de reactie van Rtisticbeatz waar jij op reageert over) een ‘vinding’ is van Apple en vervolgens ‘de designfilosofie’ van Apple erbij betrekt, komt dat op mij wel degelijk op die manier over. Dat er prio art blijkt te zijn laat je namelijk wel even makkelijk achterwege in je reactie.

    Wat jij er in ziet is aan jou, maar wrijf me niet aan dingen te zeggen, die ik niet zeg.

    De designfilosofie van Apple is erop gericht een complete gebruikerservaring te realiseren. Rubber banding is daar een onderdeel van en in de designfilosofie van Apple dus meer dan ‘een freaking stuiter effect’. Vandaar dat ik Apple’s designfilosofie erbij haal om aan te geven, dat wat voor sommigen blijkbaar onbelangrijk is, voor Apple wel degelijk essentieel is. Het maakt de iOS ervaring tot wat die is (los van of jou dat nou boeit of niet). Daarom ook dat Apple onderdelen van die gebruikerservaring patenteert, waartoe het alle recht heeft.

    Dat er prior art blijkt te bestaan doet aan dat principe niets af en over dat principe heb ik het.

  9. .@Franklin: Je hebt gelijk man. Mensen denken meteen dat Apple godfather is ofzo. 😛

    @Bubbly: @Yingie: Alleen Apple fanboys Beschermen Apple in de kleinste (soms domme) beweringen. Dat is wel te merken aan jullie felle, kortzichtige reacties.

    Jammer voor jullie jongens maar Apple is niet overal de eerste in. Laten ze dat maar eerst bewijzen. Daarna mogen jullie meisjes verder zeuren.

  10. Origineel geplaatst door Rtisticbeatz
    .@Franklin: Je hebt gelijk man. Mensen denken meteen dat Apple godfather is ofzo. @Bubbly: @Yingie: Alleen Apple fanboys Beschermen Apple in de kleinste (soms domme) beweringen. Dat is wel te merken aan jullie felle, kortzichtige reacties. Jammer voor jullie jongens maar Apple is niet overal de eerste in. Laten ze dat maar eerst bewijzen. Daarna mogen jullie meisjes verder zeuren.

    Wie zeurt hier nou? Dom? Fel? Kortzichtig? Leer eerst maar eens goed lezen. Daarna kijken we wel of je zo slim bent om het ook nog eens te begrijpen.

  11. @Yingie: Ik kan merken dat je net als Apple een zeikerd bent. Want je kan niet eens tegen kritiek, net als Apple. Ik ben zelf graphic designer dus ik denk dat ik wel weet hoe emotioneel gehecht iemand kan zijn aan een design. Precies waar Apple het nu ook over heeft over zijn ‘rubber band patent.’ Dan kan Apple wel gaan klagen dat hun het uitgevonden hebben etc etc. Maar nogmaals, zoals de tekst ook zegt: ,,Het Amerikaanse patentbureau acht het niet bewezen dat het ‘rubber band’-effect door Apple is uitgevonden. Apple zal dit nu moeten bewijzen.” Zolang dit niet bewezen wordt, hebben ze geen poot om op te staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.