Reacties voor: Apple’s officiële reactie op FBI-verzoek: ‘Wij maken geen GovtOS’

Apple heeft officieel gereageerd op de FBI-zaak. Ze beroepen zich daarbij op vrijheid van meningsuiting en willen geen Government OS (of GovtOS) maken, speciaal voor de FBI.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 12 reacties

  1. De inlichtingendienst NSA kennende zullen ze wel adhv afpersingen/boetes/aanklachten hun zin wel krijgen van Apple. Zo gebeurt het altijd in de USA.

  2. @TMnT: Wat denk je van een beetje conspiracy theory? Apple heeft in het geheim al lang een achterdeurtje gemaakt, maar wordt op deze manier in een positief daglicht gezet voor de consument.

  3. Hulde voor Apple!

  4. @Floor: Denk je? Stom genoeg dat ik Apple hierin altijd geloof…

  5. Origineel geplaatst door Floor
    @TMnT: Wat denk je van een beetje conspiracy theory? Apple heeft in het geheim al lang een achterdeurtje gemaakt, maar wordt op deze manier in een positief daglicht gezet voor de consument.

    Is niet heel gek gedacht hoor. Apple heeft één ding vrij dom gedaan door er een complete media hype van te maken. Publiekelijk kunnen ze niet meer meewerken want dan gaan ze af als een gieter. Cook overdrijft wel enorm. Ze mogen het ‘achterdeurtje’ ontwikkelen in een gesloten lab buiten het zicht van de FBI. Apple kan dan een schijfkopie maken en die aanleveren zonder de ‘kraaksoftware’. Als de aangepaste iOS versie dan wel in het wild verschijnt dan is de lek duidelijk bij Apple. Apple is beledigd door de houding van de FBI en dat snap ik ook wel. Maar Cook moet niet zo zeuren. Hij heeft de verantwoordelijkheid om een zo veilig mogelijk OS te maken maar ook om de samenleving veilig te houden. Een volledig onkraakbare telefoon is de droom van elke crimineel en terrorist. Dat betekent dat de Osama Bin Ladens van de toekomst ongestoord plannen kunnen maken en met elkaar kunnen communiceren zonder bang te zijn dat een geheime dienst ze ook maar iets in de weg legt. Ik weet niet of Cook zoveel bloed aan zijn handen wil.

  6. Ik hou niet van Apple om alleen de mooie spullen. Maar ook omdat ze zo soms eigenwijs zijn en achter hun principes staan wie ze ook hebben tegen over hun!

  7. “Wij maken geen GovtOS”, maar leveren wel de benodigde informatie voor de FBI binnen enkele uren en ook nog is een paar keer?

    Dat begreep ik niet echt..

  8. @WvB22: A story with two sides. Ik kan beide begrijpen. Ik ben ook benieuwd wat het antwoord zal zijn. Ik denk namelijk dat USA ook niet zit te wachten op een grote Apple verhuizing. Los van de conspiracy theories. Blijft het leuk om te volgen en hoe het zich gaat ontwikkelen. Financieel gezien is Apple een grote jongen.

  9. Origineel geplaatst door WvB22
    Maar Cook moet niet zo zeuren. Hij heeft de verantwoordelijkheid om een zo veilig mogelijk OS te maken maar ook om de samenleving veilig te houden.

    Onzin! De samenleving veilig houden is een taak van de overheid en desnoods van iedere burger (in de US of Weapon-legal America)
    Maar niet van een CEO van een groot bedrijf!

    Een terrorist kan altijd nog een prepaid telefoon kopen met cash geld – heeft dus opties genoeg.

    Of z’n iPhone jailbreaken 🙂

  10. Waar ik me zorgen over maak in dit dossier is niet of Appe wel of niet publiekelijk zegt mee te willen werken, maar dat Apple niet ontkent dat het kan. Kennelijk is het mogelijk om een gelocked toestel te flashen met andere software en zo een deel van de beveiliging uit te schakelen.

  11. @André Somers: wat ik gelezen is, dat Apple de optie dat een iPhone gewist wordt na tien (?) keer een verkeerde toegangscode invoeren wordt gewist, uit kan zetten zodat de FBI onbeperkt pincodes kan invoeren om de telefoon te unlocken.

  12. Origineel geplaatst door André Somers
    Waar ik me zorgen over maak in dit dossier is niet of Appe wel of niet publiekelijk zegt mee te willen werken, maar dat Apple niet ontkent dat het kan. Kennelijk is het mogelijk om een gelocked toestel te flashen met andere software en zo een deel van de beveiliging uit te schakelen.

    Maar dat is helemaal niets nieuws. Het is al eeuwig bekend dat dit mogelijk is. Het punt is meer dat alleen Apple dat kan, omdat een door hen uitgegeven certificaat vereist is. Zolang Apple de gesigneerde software niet levert, is er niets aan de hand. Het betekent ook dat het voor Apple juist triviaal is om die software te maken, aangezien zij gewoon een versie van iOS moeten compileren waarin de pincode-functies zijn aangepast. Het is technisch veel minder ingewikkeld dan wordt gepresenteerd.

    Helaas doet Apple een beetje zo alsof het bestaan van zo een speciale versie op zichzelf genomen gevaarlijk is. Dat is natuurlijk onzin, want ik durf te wedden dat deze software al in hun testlabs bestaat, puur voor hun eigen ontwikkelaars. Het vonnis zegt uitdrukkelijk dat Apple dit ook intern mag blijven doen, zolang ze maar het FBI uiteindelijk toegang tot het toestel geven.

    Het probleem ligt in het feit dat zij niet willen dat hun certificaat als gemeengoed beschouwd gaat worden en door autoriteiten in feite opgeëist kan worden voor hun doeleinden. Wat Apple in toekomst zou kunnen doen is om deze omzeiling in de DFU-modus te verwijderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.