Reacties voor: ‘Apple’s nieuwe iPhone leidt tot tekort aan NAND-geheugen’

Twee analisten concluderen dat Apple met nieuwe iPhones bezig is: de ene op basis van de vraag naar NAND-geheugen, de andere op basis van opmerkingen van Apple's COO en CFO.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Wanneer is de release van de nieuwe iPhone? Of is dat nog niet bekend?

  2. @Michiel: Ik hoop pas vlgd jaar…

  3. Ik hoop in Juni.

  4. Oooh, een Apple Netbook zou ook leuk zijn jah! En als die nieuwe iPhone in augustus 2010 komt is het mooi op tijd, dan verloopt mijn huidige T-mob-contract.

    Wat trouwens ook wel top zou zijn: als T-mobile haar huidige iPhone-klanten de mogelijkheid bied om tegen een mooi gereduceerd prijsje de nieuwe iphone (die dus nog moet komen) te bemachtigen (waarbij je bijv. verplicht wordt je abbo opnieuw met 1 jaar te verlengen). Dát zou pas klantenbinding (of hoe je dat noemt) zijn!

  5. Er is een tekort aan NAND-Flash geheugen en direct komen de beweringen van een nieuwe iPhone naar boven.
    Volgens mij worden deze producten ook in andere apparaten gebruikt.
    Misschien is het wel voor de PalmPhone..

    Wat een beweringen weer allemaal.
    Zolang Apple blijft volhouden dat er zowiezo geen iPhone dit jaar komt, geloof ik hen eerder dan al die speculanten.

  6. Mij lijkt dat er in juni/july toch een nieuw model komt. Dit aangezien de amerikanen met de 1e generatie dan mooi 2 jaar hebben gedaan en dan over kunnen stappen op de 3e generatie. Lijkt mij niet meer dan logisch.

  7. Waarom moet het altijd gelijk voor een nieuwe iPhone zijn? Misschien maken ze wel een nieuwe iPod of een ander product ?

  8. Weet iemand zeker wanneer de echte release datum is van de nieuwe iPhone? Of is datnog niet bekend 🙂 ?

  9. gok op juni 2010.

  10. Origineel geplaatst door Gekko
    Zolang Apple blijft volhouden dat er zowiezo geen iPhone dit jaar komt, geloof ik hen eerder dan al die speculanten.

    Waar heeft Apple dit dan aangegeven? Het enige wat Apple heeft gecommuniceerd is dat de productcyclus in juni loopt. Dus grootte kans dat er dit jaar een refresh uitkomt. Zie ook de iMac, Macbooks, worden jaarlijks vervangen, evenals OSX (loopt wat uit), iWork, iLife etc. Jaarlijks komen er updates van de belangrijke poten van Apple.

  11. Origineel geplaatst door Michiel
    Weet iemand zeker wanneer de echte release datum is van de nieuwe iPhone? Of is datnog niet bekend ?

    de eerste iPhone werd gelanceerd in juni 2007
    de iPhone 3G werd gelanceerd in juni 2008
    volgens de iPhone-cycle zou het logisch zijn dat er dit jaar juni een nieuwe iPhone komt

    de geruchtenstroom komt nu ook al op gang dus ik durf eigenlijk wel te wedden dat de nieuwe iPhone dit jaar komt.
    (alhoewel je niet altijd de geruchten kan geloven)

  12. Als die dan komt, zou men bij Apple dan ook zo vriendelijk willen zijn om de iPhone te leveren in kleuren van de iPod-Nano? Of in elk geval een Product Red(tm) versie van de iPhone te maken?

  13. Michel: als je kan lezen weet je dat er geen release datum is.
    dus gewoon afwachten tot Apple zelf iets aangeeft.

  14. Wat een ongelofelijke onzin, dat rapport verhaal van Vijay Rakesh. Alsof Apple de enige fabrikant ter wereld is met een behoefte aan NAND geheugen en alsof de nieuwe iPhone dé (enige) aanjager is voor de vraag naar dit geheugen. Tsss…alsof een nieuwe auto van Toyota (zomaar een merk) de vraag naar – en de prijs van – benzine laat stijgen. Die analisten toch…het zijn net mensen 🙂

  15. @Kevin Buis:

    Maarrrrrr, jij trekt die conclusie van een cyclus uit 2 launches, voor een cyclus heb je toch wel mee launches nodig met dezelfde tijdspan. Jij verwacht een nieuwe iPhone in juni, omdat dat al twee keer is gebeurt… Is dat niet gelijk de oorzaak van alle geruchten? ^^

  16. je kunt dat toch wel een redelijk veilige gok noemen: Het is tot nu toe elk jaar gebeurd en Apple heeft zelf toegegeven dat de product-cycle in juni afloopt. Het lijkt me een veiligere gok dan juni 2010, aangezien de iPhone als product dan teveel momentum heeft verloren, teveel verouderd is ten opzichte van andere telefoons en omdat de concurrentie nou eenmaal ook niet stil staat.

    owja, en @iPhonez: Apple is wel de grootste afnemer van Flash-geheugen ter wereld. Dus in principe hebben zij wel een redelijke invloed in die markt.

  17. @jurjen:

    Ja okay, maarrrr (altijd die maar’s 😉 ), iedereen die een iPhone wil heeft er een. Bovendien is het denk ik een veilige aanname dat de meeste een 2-jarig abbonement hebben (over de gehele wereld misschien wel). Apple (aanname) schiet zichzelf dus flink in de voet als ze nu met een nieuwe iPhone komen, terwijl ze geen reele klanten hebben, iig diegene die nu al een iPhone hebben zullen niet onder deze klanten zitten, dunkt me.

  18. Ik ga gewoon mijn contract afkopen om de nieuwe iphone te kopen als die dit jaar uit komt. En ik denk bijna zeker dat er een nieuwe iphone dit jaar uitkomt, kijk maar naar de grote ontwikkelingen van de concurrentie in multi touch enz.

  19. Haha denk niet dat apple een netbook gaat maken….
    dus vertrouw de rest van de onzin ook maar niet.

  20. Dat zou dan betekenen dat ze de markt uitgaan.
    Ik ga nu aandelen Nokia kopen.

  21. Ben het met Jurjen eens, als die nieuwe iPhone niet snel komt, lopen ze veel te ver achter t.o.v. de concurrentie, nu vooral Android en Palm denk ik..als ze echt slim zijn halen ze de beperkingen die de huidige versie nog heeft eruit, dan zijn ze al een aardig eind op weg…

  22. Tuurlijk, nieuwe iPhone komt gewoon in juni/juli.
    Da’s toch niet zo snel, een jaar na de vorige.
    GPS, meer geheugen en een beter cam, er is genoeg dat
    ge-upgrade kan worden.

  23. Origineel geplaatst door Geo
    Tuurlijk, nieuwe iPhone komt gewoon in juni/juli.
    Da’s toch niet zo snel, een jaar na de vorige.
    GPS, meer geheugen en een beter cam, er is genoeg dat
    ge-upgrade kan worden.

    Ik dacht meer aan tbt navigatie (gps heeft ie met beperkingen), bluetooth meer open gooien (heeft ie al maar wat kun je ermee), batterij zelf vervangen…dat soort dingen…

  24. Leuk en als ie dan uit komt zit je nog vast aan de iPhone 3g

  25. Weet iemand waar je een iPhone 3G 16GB kan kopen in Belgie en/of Italie kan kopen?

  26. goede argumenten!!

  27. @Michiel:
    Elke mobistar winkel in Belgie verkoopt de Iphone 16gb simlockvrij meen dat je in antwerpen in de mediamarkt ook terecht kunt.

  28. En zo helpen we allemaal vrijwillig mee aan de marketing machine van Apple 🙂

  29. iedereen die een iPhone wil heeft er een

    ik wil er 1 maar heb er nog geen… daar gaat uw theorie… ik wacht tot er een nieuwe uitkomt… en als da te lang duurt is de android mss al beter geworden en een geduchte concurrent… of de pre 2 😛

    opties genoeg en dat weet apple ook wel… op een markt van ongeveer 1 miljard toestellen per jaar ga jij effe doodleuk zeggen dat iedereen zijn speeltje heeft en dat apple met innovatie kan stoppen ???

    leuke analyse 😉

    apple moet blijven innoveren

  30. hmm dus het is nu 100% ckr dat er een niet generatie iphone komt? enn dit is toch juist goed voor toshiba, nu moet ze meer chips maken= goed voor de economie, veel bedrijven hebben juist teveel aanbod

  31. @vp: apple heeft volgends mij patent op multi touch

  32. Dat apple een patent heeft op multi touch dat weten we allemaal, maar dat weerhoud blijkbaar de concurrentie niet om het te gebruiken in hun toestellen, want ze floepen er uit als paddenstoelen. En ze worden ook steeds beter. Ik hoop dat appel die bedrijven gaat aanpakken.
    Maar het is niet alleen het touch screen waar de anderen bedrijven vooruitgang in boeken, maar ze brengen ook al een app. store uit, betere resolutie scherm, meer geheugen, betere camera enz. enz. zo zijn er nog een helenboel dingen op te noemen. Ik hoop dat appel met iets speciaals komt voor hun nieuwe iphone, waar de concurrentie weer eens jaloers op gaat worden en weer eens appel moeten gaan naapen.

  33. Van mij mag het nog wel even duren voordat de nieuwe iphone-lijn uitkomt, ik heb geen zin om achter te lopen met mijn huidige iphone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.