Reacties voor: ‘Apple’s nieuwe muziekdienst krijgt beperkt aanbod van gratis muziek’

Apple zou bij de nieuwe streaming muziekdienst plannen hebben om ook gratis (proef)abonnementen aan te bieden, om nieuwe klanten te lokken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Foxtube ftw

  2. Kijk er naar uit om mijn Google music abo ook om te zetten naar apple music app want ben super tevreden van mijn overstap naar de iPhone en iPad. Wat een verademing tov de androidrotzooi

  3. Ik verheug me op de streamingdienst van Apple en wil hier best voor betalen.
    Ik hoop dat men de kwaliteit ook hoger zet dan een Spotify en Deezer.
    Liefst kwaliteit van een Tidal of Qobuz.
    Als men bijvoorbeeld een abonnement van € 14,99 duur vindt,dan ga maar eens twee cd’s kopen,tis toch altijd duurder😉!

  4. Origineel geplaatst door Pinkel
    Ik verheug me op de streamingdienst van Apple en wil hier best voor betalen.
    Ik hoop dat men de kwaliteit ook hoger zet dan een Spotify en Deezer.
    Liefst kwaliteit van een Tidal of Qobuz.
    Als men bijvoorbeeld een abonnement van € 14,99 duur vindt,dan ga maar eens twee cd’s kopen,tis toch altijd duurder😉!

    Laatste cd kocht ik in ’98. Maar goed, 15 euro acht je normaal? Het is een tv-abotje dit van 20. Pakketje erop 15. Netflix 15. Muziek 15. Internet 30 en ga zo maar door. Het zou juist omdat het een uitgemolken draak van een markt is goedkoper moeten worden. Artiesten verdienen hun geld aan overige media en optredens. Een paar euro voor wat muziek vind ik redelijk normaal. 15 gaat echt nergens over. Als je nu als artiest je Bentley moet verdienen met cd’s, dan heb je serieus een boot gemist. Een containerschip denk ik zelfs.

    Ik heb nu Deezer voor 2 euro erbij. Dat vind ik dan prima. 5 tot 7.50 wil ik ook nog wel betalen. Voor die 2/300 nummers max die ik luister per maand. En dan vaak van lui die al een Bentley rijden. Of kapotrijden voor de lol omdat het kan.

    Het is niet altijd ‘het te duur’ vinden maar het is dan het zoveelste abonnementje. En alles bij elkaar is het veel en steeds meer.

  5. @Le0: Je hebt ook wel een puntje,maar ik als muziekliefhebber vindt een tv abonnement veels te duur,geef mij maar vinyl met een goeie streamingdienst!,(lees Apple!)

  6. Ik baal er van dat ik OOIT zoveel € heb uitgeven aan iTunes qua muziek.
    Ik wilde alles altijd alleen maar van Apple. Toen kwam ik Spotify tegen. En kwam erachter dat het veel goedkoper en sneller in gebruik is dan iTunes. Apple heeft ook veel te lang gewacht met een streaming muziekdienst naar mijn mening. Ik blijf nu bij Spotify wat Apple ook gaat doen in iOS 9 of iOS 8.4. Tevens ga ik ook zeker niet updaten naar iOS 9 op mijn iPhone 5. iOS 8 loopt als een zonnetje en ik wil dat graag zou houden. Wat er na Yosemite komt boeit me ook niet meer want mijn Mac pro met Retina loopt mooi en ook dat wil ik graag zou houden. Het hele Apple watch gebeuren is toch een giller! Wachttijden ban WEKEN!!! Ik update helemaal niks meer en blijf Apple fan tot op heden.

  7. @Le0: Zowat alles gaat richting abonnement. Zelfs software koop je niet meer. In de cloud, heet het nu.

    En waarom die evolutie? Er is voldoende bandbreedte en het is DE oplossing om illegaal tegen te houden. Alleen vergeten ze dat velen net groot geworden zijn door de illegale kopieën.

    Afwachten hoe het op lange termijn evolueert. Een euro kan je maar 1 keer uitgeven.

  8. Hopelijk krijgen we straks weer geen app extra erbij die we niet kunnen verwijderen. (Stiekem hoop ik dat Apple op dat gebied Samsung gaat na doen zodat je die apps ook kan verwijderen.)

  9. Ben heel erg benieuwd hoe ze mij willen overtuigen om over te stappen vanaf Spotify. Radio is juist iets wat ik niet direct leuk vind, omdat er zoveel tussendoor gezegd wordt terwijl ik gewoon muziek wil luisteren.

    Aan de andere kant: als het beperkt blijft tot korte aankondigingen, geen reclames en misschien zelfs een functie waarbij je zelf kunt aangeven wanneer je een nieuwsupdate wilt horen…

  10. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Hopelijk krijgen we straks weer geen app extra erbij die we niet kunnen verwijderen. (Stiekem hoop ik dat Apple op dat gebied Samsung gaat na doen zodat je die apps ook kan verwijderen.)

    maak een app groepje aan genaamd apple apps, dump alles daarin = klaar

    Dit is echt issues zoeken

  11. @Le0: Le0 je hebt helemaal gelijk. Op zich wil ik het er ook wel voor betalen maar al die abbo’s bij elkaar kost het toch wel erg veel geld. Ik denk als ze er €10,- voor gaan vragen dat ze redelijk concurreren met bijvoorbeeld Spotify en dat ‘appelaars’ ook snel over zullen stappen. Ik wel in het geval van €10,-

  12. @Le0: Ja het kan snel oplopen. Ik denk dat artiesten zelf nog niet het besef hebben dat ‘these days are over’. De muziek en status van de muzikant van vroeger is niet meer. Muziek is gemeengoed geworden, dat merk je alleen al aan de pulp en zooi die je op de radio hoort. Snel in elkaar gedraaide zooi thuis op een computer in een uurtje is gefabriceerd met samples van andere ‘muzikanten’ die ook weer zooi van anderen gepikt hebben. En die vinden dan dat ze te weinig verdienen en niet de status van (multi)miljonair krijgen? Zout op met de hele muziekindustrie. Voor graffiti ga ik toch ook niet betalen als de een of andere junk een muur weer eens heeft vol geklad? Kortom: artiesten moeten gewoon eens beseffen dat de consument geen zin meer heeft om hen te sponsoren maar gewoon voor hooguit een paar euro per maand wat muziek wil luisteren. Muzikant is ook maar een gewoon beroep net als een stratenmaker, buschauffeur of groentenman, niks meer of minder!

  13. @Pinkel: De Hifi streaming service van Tidal kent de nodige beperkingen. In veel gevallen zul je de hogere bitrate niet horen met een standaard smartphone en standaard oortjes tenzij je beschikt over een uitstekend gehoor. Thuis op de hifi installatie hoor je het verschil eerder. Ook een factor om rekening mee te houden is dat er 4x zoveel data verbruikt wordt. 320 versus 1411 Kbps, niet onbelangrijk wanneer je veel onderweg gaat streamen.
    De keuze van een streaming muziekdienst moet je vooral af laten hangen of hun totaalaanbod bij de jouw voorkeuren past en niet omdat ie van bedrijf X of Y is.

  14. Naar mijn mening is het met de muziekindustrie een beetje als met voetbal. Een heleboel lui werken zich dagelijks in het zweet, barsten van het talent en verdienen net genoeg om een beetje leuk rond te komen. Terwijl een elite, die uiteraard ook het vak beheerst, zo absurd veel verdient, dat zij voor de lol een paar Apple Watch Edition kunnen kopen.
    En dan heb je nog de “managers” en maatschappijen die ECHT veel geld aan het werk van de artiesten verdienen.
    Deze oneerlijke verdeling zal echt niet veranderen als alle gratis streaming wordt afgeschaft.

    En een paar dagen geleden was er nog het gerucht dat Apple platenmaatschappijen zou willen overtuigen de gratis dienst van Spotify tegen te werken. En hier op iCulture sprongen de Apple-apen alweer in de bomen om te schreeuwen dat een gratis dienst ook oneerlijk was tegenover de artiesten. (Terwijl die gewoon betaald krijgen door Spotify. Daarom draaide Spotify ook jaren verlies.) En nu het gerucht langs komt dat Apple ook een gratis dienst in voorbereiding heeft, hoor ik niemand meer.

    Maar of er nu een gratis dienst komt of niet, Apple heeft maar één reden om een muziekdienst aan te bieden. En dat is geld verdienen, en echt niet om iets te doen aan de oneerlijke verdeling binnen de muziekindustrie. Want aan de nieuwe muziekdienst van Apple gaat Apple heel veel geld verdienen, en de platenmaatschappijen gaan er veel geld aan verdienen, en sommige artiesten gaan er veel geld aan verdienen. En een heleboel artiesten gaan er niks meer aan verdienen dan nu al het geval is.
    En dat is nu eenmaal hoe de business in elkaar zit. Maar laten we het beestje gewoon bij z’n naam noemen.

    Ik ben al jaren tevreden premium abonnee bij Spotify en dat zal ook zo blijven. Ze doen gewoon wat ze zeggen en ik ben nog nooit teleurgesteld. Voor €10,- per maand kan ik onbeperkt muziek offline opslaan op drie apparaten. Dat moet ik Apple nog zien waarmaken. De gratis variant heb ik nooit interessant gevonden, want daar zaten teveel beperkingen aan. Maar ik ben wel blij dat er een gratis variant is. En maak je alsjeblieft niet druk om die arme artiesten. Die eten er geen boterham minder door. Hoewel die van Beyoncé natuurlijk wel op een gouden bordje ligt.

  15. Origineel geplaatst door Pinkel
    Ik verheug me op de streamingdienst van Apple en wil hier best voor betalen.
    Ik hoop dat men de kwaliteit ook hoger zet dan een Spotify en Deezer.
    Liefst kwaliteit van een Tidal of Qobuz.
    Als men bijvoorbeeld een abonnement van € 14,99 duur vindt,dan ga maar eens twee cd’s kopen,tis toch altijd duurder😉!

    De kwaliteit van Tidal en Deezer (in de HQ stand) maakt niet uit, beide 14.400 Kbps

  16. Schande ik had eerder het artikel over spotify en apple gelezen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.