Reacties voor: Apple’s Messages-icoon lijkt sterk op HipChat-logo

Het icoontje van Apple's Messages lijkt verrassend veel op het logo van HipChat, een dienst voor groepschats. Dezelfde kleur blauw, dezelfde vorm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Komop, het is een publieke beta en er kan nog vanalles veranderen…

  2. Waarom niet gewoon voor het groene iOS icoon voor Berichten gekozen?

  3. na mijn idee is het gewoon een opgepimpt ichat logo met een klein ‘broer’-wolkje

  4. Wel met ‘skipthecharades’ eens eigenlijk. iMessagelogo is prima lijkt me.. maar komt niet overeen met de iconen van Mac OS X…

    Logo vind ik best logisch: praatwolkje met de puntjes die je ziet wanneer je gesprekspartner typt in iMessage. Alleen dan in een wolkje.

  5. Dat zijn volgens mij gewoon het oude iChat icoon (van voor die camera) samen met de indicator dat iemand gaat praten.

    Vraag is dan, wie was daar eerst mee?

  6. @skipthecherades: Ze gebruiken niet de groene logo omdat groen voor smsjes staat en blauw voor iMessage!

  7. Je stuurt geen SMS-berichten, maar iMessages.. Dus groen zal het inderdaad nooit worden.

    Weet niet hoor, maar dat “HipChat” (whatever dat ook mag zijn? nooit van gehoord) zal wel nieuwer zijn dan iChat. Hebben ze dat eigenlijk niet weer op Apple geïnspireerd?

  8. Een praatballontje lijkt al snel op een praatballontje he?

  9. Hipchat??? Nooit van gehoord.. Dus goede reclame voor Hipchat wat willen ze nog meer??? Hebben ze patent op de logo? Zo niet kan iedereen het gebruiken :-)) think different

  10. Dit is inderdaad gewoon het iChat logo inclusief een ‘is bezig met typen’ wolkje..

  11. Destijds waren ze aan het zeuren over dat HipChat teveel op het iChat Icoontje lijk. Dat was 1 jaar geleden of iets langer.

    Dus het is juist precies omgedraaid.

  12. Logo’tje is echt totaal anders.

    1. Witte wolke zit boven ipv onder
    2. Witte wolkje is anders uitgelijnd
    3. Blauwe wolk heeft inhoud
    4. Witte wolk heeft inhoud

    Da’s een beetje dezelfde vergelijking maken met auto’s als ze allebei 4 deuren en wielen hebben.

  13. Jongens…niet alles goed willen praten omdat het Apple is. Andersom had de maker van dit logo meteen een brief van de advocaten van Apple gehad, zo’n “cease and desist letter” die bij Apple met bosjes de deur uit gaan.

    Even ter opfrissing: de eigenaars van dit cafe (het gaat om 1 cafe in Duitsland) hebben ook een brief van apple gehad vanwege hun logo…

  14. Serieus mensen? Omdat het het iChat logo is vinden we het allemaal maar goed, maar als Samsung een paar iconen ook maar dezelfde kleur geeft, gaan we allemaal keihard zeuren?
    Denk nu eens even ‘different’ en ‘out of the Applebox’. Zie de realiteit onder ogen!

    In ieder geval nu nog helemaal niks om je druk over te maken. Het is maar een beta etc.

  15. Nou als designer moet ik toch 2 dingen eerlijk erkennen;
    1. Wat is hipchat in vredesnaam?!
    2. In Photoshop zitten masks voor een chatballon, je kunt dan ook stellen dat ze beide adobe hebben gekopieerd.

    Ik bedoel, het is maar net hoe je het wil zien. De logos zijn zo simpel in uitvoering dat het bijna onmogelijk is om origineel te zijn met een chat/strip ballonnetje. De blauwe kleur zullen ze vanwegen imessages hebben gekozen en het zal wel intercompatibel worden.

    Tip voor Gonny; laat je niet uit over originaliteit, jullie hebben in jullie logo de iphone staan met de iconenrijtjes net als op de iphone (sillouette), ook vrij onorigineel dan. En een rechtstreekse kopie van wat een ander heeft bedacht. Op die manier heb je, vind ik, een beetje een dubbele standaard!

  16. k vind het wel een bietjen slordig van appoll 🙁

  17. Het kan toch ook zijn dat Hipchat het logo ooit op Apple’s iChat heeft gebaseerd?

  18. Wat kan ik toch lachen om die reacties hier soms.
    Het is echt éénrichtingsverkeer hier voor de meesten. Aapt Apple iets na van een ander dan is het slim, goede reclame voor de ander en ze moeten niet zeuren, think different (think different? Wat is er think different aan dit logo?) en ga maar door.
    Is het andersom dan is een bedrijf als Samsung een onoriginele, copycat die zich diep moet schamen voor hun producten.

    Ik ben ontzettend blij met mijn spul van Apple maar zet toch een keer die Apple bril af en je ziet dat dit logo niks anders is dan een regelrechte kopie met wat streepjes.

  19. Naar mijn mening betrap ik Apple steeds vaker op praktijken waar ik vroeger van die grote boze monopoly bedrijven mee associeerde. Helaas gaat langzamerhand Apple ook die kant op. Legacy formaten terwijl er standaarden zijn en meer van dat soort praktijken.

  20. Tja, op zo een manier lijken ontzettend veel icons op elkaar. Maak me er niet druk om. Enerzijds niet chill van Apple (en menig ander bedrijf) dat ze non-stop rechtszaken aanspannen, anderzijds is het gewoon de realiteit. Aanklagen en money-hunting als een malle.

  21. Waarschijnlijk zal dit logo nog een paar keer veranderen. Lelijk logo nu

  22. @johnny bus: Oke maar op de iPad is het ook een groen logo. Lijkt mij duidelijker als de logo’s overeenkomen. Zo snap ik ook niet dat iTunes op de Mac een ander logo heeft dan iOS (blauwe circel vs paars vierkant)

  23. wat was eerder, kip of ei ? lol maar Apple had toch wel beter origineler moeten zijn, hoop zo dat de ander een claim kan doen 🙂

  24. In de app Ace zit ook een dergelijk icoon voor chat, niet zo spannend hoor.

  25. Voor iedereen die zicht afvraagt waarom Apple niet heeft gekozen voor het standaard logo als op de iPhone en iPad. De meest waarschijnlijke reden zal zijn omdat iChat (nu Messages) niet alleen gebruikt wordt voor iMessage maar ook voor AIM, Google Chat, enz. Het zou daarom (in mijn perceptie) onlogisch zijn om het icoon het zelfde te maken als iMessage.

    Ik zie wel aardige vergelijkingen met de 2 iconen.

  26. Origineel geplaatst door Sam Guichelaar
    Destijds waren ze aan het zeuren over dat HipChat teveel op het iChat Icoontje lijk. Dat was 1 jaar geleden of iets langer.
    Dus het is juist precies omgedraaid.

    Proves my point.
    1. iRobin maakt in 2010 een logo
    2. Bubbly maakt een logo dat daarop lijkt in 2011
    3. iRobin maakt een logo dat weer op die van Bubbly lijkt in 2012

    Conclusie: iRobin is de ‘dief’?

  27. Hipchat heeft anders weer het icoontje gejat van messages. Apple heeft het ballontje blauw gemaakt omdat dat de kleur is van IMessage berichten (groen voor sms/mms).

    Het is dus gejat van apple door HipChat en Apple gebruikt toevalliger wijs een zelfde kleur die al reeds gekozen was intern 😉

  28. Met als groot verschil dat de apple variant weer gebruikt maakt van de gulden sneden en die van hipchat niet! Tot en met de puntjes van de wolkjes en de ellipsis aan toe!

  29. Waar is de patent politie als je ze nodig hebt 😉

    Ps
    Ik ga me nu druk maken over het weekend. Laat maar weten wat de uitkomst is!!! Zucht.

  30. mwa een praat ballonnetje ga je je toch niet druk om maken… dat kan haast niet anders gemaakt worden. djeeez zeg dan lijken alle auto’s ook wel erg op elkaar. bedrijven maken zich ook zo druk om niks… wat een mierenneukers eigenlijk xD

  31. Als het inderdaad zo is dat HipChat het logo van Apple gekopieerd heeft dan heb ik niks gezegd en doet Apple niks fout.
    Heeft iemand trouwens een afbeelding van het originele icoontje, dus die waar het HipChat-logo op gebaseerd is?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.