Reacties voor: ‘Apple’s iPhone X voor het 10-jarig jubileum wordt de duurste iPhone ooit’

De 'iPhone X' of iPhone 8 voor het 10-jarige jubileum zal meer dan 1.000 dollar gaan kosten en wordt daarmee de duurste iPhone ooit, aldus bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Mijn voorspelling klopt 😛
    Wie stuurt mij een sticker?

  2. In Nederland of Europa is de iPhone eigenlijk helemaal niet duurder, namelijk zonder btw 933 euro. Dus ongeveer evenveel als de us prijs zonder vat.

  3. @Melvin: *Geeft Android sticker*
    Nu blij?!

  4. Duur speelgoed. Mijn hart zou stilstaan elke keer die valt :p

  5. Holy Mother Of God…….
    933 euro voor een iphone????? :s:s:s:s

  6. Niemand die de prijs ziekelijk vind?? Hardstikke leuk hoor, al die nieuwe features.. maar er zit ook een grens aan heh.. 🙄

  7. Die prijs is ook voor de gekken… En toch zal ook deze telefoon als zoete broodjes over de toonbank gaan…

    Want ook ik zal em hebben, met een lichte vleug van schaamte 😋

  8. Wat doen mensen toch verschrikkelijk negatief. Apple kan gewoon topmodellen niet voor dezelfde prijs wegdoen. Mensen moeten begrijpen dat Apple niet elk jaar
    Meer en nieuwe functies in een iPhone stoppen en verwachten dat de prijs hetzelfde blijft.

    Als je het te duur vind heeft Apple andere opties voor je. Keuze zat! Je hoeft het niet te kopen hoor…

  9. Origineel geplaatst door Ramon
    Wat doen mensen toch verschrikkelijk negatief. Apple kan gewoon topmodellen niet voor dezelfde prijs wegdoen. Mensen moeten begrijpen dat Apple niet elk jaar
    Meer en nieuwe functies in een iPhone stoppen en verwachten dat de prijs hetzelfde blijft.
    Als je het te duur vind heeft Apple andere opties voor je. Keuze zat! Je hoeft het niet te kopen hoor…

    Behalve dat Apple’s concurenten de prijs niet extreem omhoog krikken als ze een nieuwe functie hebben.

  10. Iphone x brengt de mobiele beleving weer een stap hoger. Goed om te merken dat Apple elke keer een stuk dichterbij perfectie komt. #AppleFirst

  11. @Ramon: ik vind de iPhone nog steeds een top product, maar als dit de prijs wordt, haak ik af. Dan koop ik geen ouder model, maar stap ik waarschijnlijk over. Heb privé een iPhone 6 en zakelijk een Android mobiel (Moto X Play). Qua model niet geweldig, maar qua batterij wel. Ook de kale Android 6 versie doet qua functionaliteit niks onder voor IOS. Het werkt prima en snel. Het is dat ik een AW heb en een nieuwere IPad, die goed samenwerken, anders had ik de IPhone 6 al niet meer gebruikt. Zeker met een batterij die als een idioot leeg loopt.

  12. Ik vind de prijs van de 7 al veel te duur. Als de nieuwe iPhone net zo duur wordt als mijn iPad pro dan haak ik af. Dan nog maar wat langer met mijn 6je..

    Prachtige producten, groot fan maar ergens moet ik voor mezelf een grens trekken..

  13. @Oscar: Hear hear… En dan vergeet je nog dat het Apple vroeger wél/óók lukte nieuwe modellen iPhone en iPad zónder prijsverhoging uit te brengen, juist toen de ontwikkelingen (om niet het I-woord te gebruiken 😉) op smarthone-gebied nota bene nog veel sneller gingen…

    Maar ja, toen stond er ook iemand anders aan het roer; iemand die niet (alleen maar ) goed was in centen tellen 🤔
    Ging indertijd graag de discussie aan met (goedmoedige) Apple-dissers, maar tegenwoordig maak je je alleen nog maar belachelijk als je ‘t voor Apple blijft opnemen. Je kunt simpelweg geen geloofwaardig verhaal meer houden over Apple’s prijs-kwaliteitsverhouding 😢

  14. @Ferryman: ja veerman, we weten het inmiddels wel…. Ieder z’n ding, en ja t is duur, maar dat is een dikke auto ook, en een Dacia brengt je ook van a naar b.

  15. Prima prijs, eigenlijk nog aan de lage kant voor de beste smartphone op aarde. Je doet er zo 3 jaar mee en dan verkoop je hem voor 250 euro. Kost het ding je 2 tientjes per maand en dat verdien je in 2 a 3 uurtjes als schoonmaker.

  16. Origineel geplaatst door Ramon
    Wat doen mensen toch verschrikkelijk negatief. Apple kan gewoon topmodellen niet voor dezelfde prijs wegdoen. Mensen moeten begrijpen dat Apple niet elk jaar
    Meer en nieuwe functies in een iPhone stoppen en verwachten dat de prijs hetzelfde blijft.
    Als je het te duur vind heeft Apple andere opties voor je. Keuze zat! Je hoeft het niet te kopen hoor…

    Ja dus over een paar jaar moeten we niet zeuren als het over de 2.000 gaat want ja we moeten het maar begrijpen he?

  17. @Oscar: Mijn iPhone 6 128gb was indertijd toch echt 20 euro duurder dan mijn huidige iPhone7 128gb. Dus hoezo extreme prijsverhogingen voor nieuwe functies.

  18. 1000 dollar in Amerika wordt hier zeker 1200 of 1300 euro, niet alleen door de dollarkoers maar vooral door de BTW die er bij ons bijkomt. Maar ik geloof er niks van! Geen iPhone X, ook geen iPhone 8, een aantal mensen probeert ons gek te krijgen en we maken onszelf gek. Het zijn geruchten en wat mij betreft ongeloofwaardige. Apple doet niks aan jubilea. Het jubileum is vorige maand al geweest. Dan gaan ze heus niet 9 maanden later nog ‘s een jubileummodel uitbrengen. Gewoon een iPhone 7s.
    En mocht er tóch een bijzondere iPhone uitkomen, dan heet ie iPhone Pro – dat ligt veel meer in de lijn van Apple.

  19. @Patrick: Afwachten, het zijn nog maar geruchten (zoals gebruikelijk) 😉

  20. Origineel geplaatst door Ramon
    Wat doen mensen toch verschrikkelijk negatief. Apple kan gewoon topmodellen niet voor dezelfde prijs wegdoen. Mensen moeten begrijpen dat Apple niet elk jaar

    Meer en nieuwe functies in een iPhone stoppen en verwachten dat de prijs hetzelfde blijft.

    Als je het te duur vind heeft Apple andere opties voor je. Keuze zat! Je hoeft het niet te kopen hoor…

    Oké jij zegt dus eigenlijk dat technologische vernieuwing altijd zorgt voor een prijsverhoging.

    Dit is bij de concurrentie zeker niet het geval. Daar betaald men niet voor het op opvolgende model opeens meer, omdat er dan bv meer opslag in zit enz enz..

    Jou redenering zou dus betekenen dat de iPhone over een jaar of 5 compleet onbetaalbaar is!

  21. Járenlang was elke nieuwe iPhone even duur als de vorige. Ik snap dat eeuwige gezeur over de prijs niet. Een jaar geleden of zo, toen de koers van de euro ten opzichte van de dollar flink onderuit ging, kwam er 50 euro bij. En afgelopen keer dan wel een echte verhoging van een paar tientjes. Dat was het dan. Is dat een reden om zo te zeuren? Mijn abonnement bij T-Mobile met 3GB data, onbeperkte belminuten, jet black iPhone 7 Plus 128 GB is per maand zelfs iets goedkóper dan m’n vorige abo twee jaar geleden, iPhone 6 Plus 64GB, 1GB data en 200 belminuten. Iets goedkóper dus, ondanks de twee prijsverhogingen. Dus waar hebben jullie het over!

  22. En dit maal blijft dat ding voor mij lekker in de winkel liggen. Ik ben in het verleden super blij geweest maar Apple is afgegleden qua betrouwbaarheid.
    Ik snap nu zelfs de redenering van Android gebruikers. Ik heb vanaf de 3G elke iPhone gehad maar ik stop bij de 7 Plus.
    Het is heel mooi maar het werkt steeds vaker niet dan wel. Best wel een slechte batterij bedroevende dubbele camera en zullen we de flits maar achterwege laten? En de prijs gaat steeds meer omhoog en je krijgt er naar mijn mening te weinig voor terug.
    Ik begrijp dat Apple in zijn eigen klasse zit en vergelijk ook niet, maar als de costumer satisfaction ook niet meer in orde is dan kijk ik alleen maar naar prijs en kan concluderen dat het dan ook slecht kan voor een mindere prijs.

  23. Voor geruchten koop je niks. Geloof er niks van. Een paar tientjes zal gerust om wissel koers op te vangen maar componenten worden elk jaar goedkoper, niet duurder. Prijs van opslagchips daalt al jaren. En OLED schermen zijn al zo lang op de markt dat daar ook geen heel duur prijskaartje aanhangt. Kortom een gerucht totaal uit de lucht gegrepen door analisten die er waarschijnlijk baat bij hebben dat het aandeel Apple daalt.

  24. Het is maar wat een gek er voor over heeft. Als de verkopen door de hoge prijzen tegen gaan vallen, dan zal de prijs vanzelf weer afnemen.

    Ik zou het wel waarderen als Apple een telefoon uit blijft brengen voor de kleinere portemonnee. Zoals die iPhone SE. Dan kunnen meer genieten van een Apple!

  25. De iPhone X was eigenlijk de iPhone waarop ik mij al sinds vorig jaar verheugde. De iPhone 7 die ik nu heb kocht ik vooral met het oog op reselling vallue. Nu ik lees dat Apple dingen toe gaat voegen die concurrenten al jaren hebben en ze dat dan voor €1200 gaan verkopen (was €900 voor Jet Black al niet duizelingwekkend genoeg?) denk ik dat ik maar gewoon bij mijn iPhone 7 blijf. Gebogen scherm en oled vind ik niet bepaald baanbrekend.

  26. Snap de commotie niet ,

    Auto’s worden ook elk jaar duurder , en voor een Golf betaal je meer dan voor een beter uitgeruste Megane , maar daar zeikt niemand over
    Apple is en blijft een topproduct , mag wat geld kosten
    Is het laatste model te duur koop dan het oudere of een ander merk !

  27. @Daan: maar we moeten wel de btw betalen

  28. innoveren kost geld en we moeten blij zijn dat Apple dat blijft doen, en we zijn vrij om een jaartje over te slaan, ik blijf nog wel een jaartje bij m’n 7. het is wel leuk om de volgende iphone weer te zien

  29. Origineel geplaatst door Ed
    @Ramon: ik vind de iPhone nog steeds een top product, maar als dit de prijs wordt, haak ik af. Dan koop ik geen ouder model, maar stap ik waarschijnlijk over. Heb privé een iPhone 6 en zakelijk een Android mobiel (Moto X Play). Qua model niet geweldig, maar qua batterij wel. Ook de kale Android 6 versie doet qua functionaliteit niks onder voor IOS. Het werkt prima en snel. Het is dat ik een AW heb en een nieuwere IPad, die goed samenwerken, anders had ik de IPhone 6 al niet meer gebruikt. Zeker met een batterij die als een idioot leeg loopt.

  30. Origineel geplaatst door Ed
    @Ramon: ik vind de iPhone nog steeds een top product, maar als dit de prijs wordt, haak ik af. Dan koop ik geen ouder model, maar stap ik waarschijnlijk over. Heb privé een iPhone 6 en zakelijk een Android mobiel (Moto X Play). Qua model niet geweldig, maar qua batterij wel. Ook de kale Android 6 versie doet qua functionaliteit niks onder voor IOS. Het werkt prima en snel. Het is dat ik een AW heb en een nieuwere IPad, die goed samenwerken, anders had ik de IPhone 6 al niet meer gebruikt. Zeker met een batterij die als een idioot leeg loopt.

    Helemaal met je eens, heb afgelopen tijd een android van mijn dochter gebruikt was niets beter of slechter dan een iphone. De batterijduur en updates van apple zijn het nu ook niet meer zo. Dus voor mij is de keuze dan ook zo gemaakt.

  31. nou kan het natuurlijk aan mij liggen….. maar hoe groot is de ‘noodzaak’ voor menigeen om weer een nieuwe iphone te ‘moeten’ aanschaffen?
    OK, eerlijk is eerlijk ook ik schaf zelf ook graag het nieuwste model aan (heb geen iph7 maar ‘gewoon’ nog de 6), maar of dat nu echt ‘nodig’ is…. nee. Ik heb hier nog een in uitstekende staat verkerende iph4 en iph5 liggen; doen het beiden nog perfect. Ok, ios voor de iph4 blijft bij ios8 steken, maar heeft dan nog altijd zat functionaliteit. Batterijduur slecht? voor heel weinig heb je een nieuwe batterij, en hetzelfde geldt voor een kapot scherm (of om het even welk onderdeeltje).
    ergo, ik denk dat heel veel mensen graag de nieuwste zouden willen aanschaffen maar het te duur vinden (en het is ook een duur ding, laten we wel wezen), maar het is dan een ‘nice to have’ en dat is wat anders dan een ‘need to have’.
    tipje van flipje: vind je de nieuwste iph te duur?? overweeg dan eens objectief (moeilijk….) of je huidige iph wellicht niet nog een poos (zelfs enkele jaren!) prima dienst kan doen. Kopen is tenslotte een keuze.
    en denk maar zo: retro is in 😉

  32. Mijn ervaring is dat iPhones krankzinnig lang meegaan en zeker tussen 2 en 3 jaar na aankoop maar weinig in waarde dalen, dus ik vind de prijzen niet te hoog.

    Ik had wel batterijproblemen maar die vielen onder de garantie en mijn nieuwe 6s batterij is prima.

    De belangrijkste reden om niet voor het topmodel te gaan vind ik dat de lol daarvan maar één jaar duurt: het jaar erna is er weer iets beters. En de toegevoegde waarde van de extra’s is nou ook weer niet zo heel groot.

  33. Zou me niets verbazen die prijzen.
    Ze pushen de macbook ook al behoorlijk omhoog.

    Apple heeft de reputatie en een grote aanhang. Die kun je commercieel goed uitbuiten.

    Persoonlijk haak ik dan wel af.
    Tijd om ios op Android te installeren in dat geval.

  34. Persoonlijk kan ik me niets anders voorstellen dan het gebruikersgemak van zowel iOS en MacOS en de combinatie tussen de twee, maar Apple heeft wat problemen en de hoofdprijs betalen voor een smartphone die zijn voorsprong op Android inmiddels kwijt is? Vergeet ook niet dat in mei koppelverkoop voortaan getoetst wordt aan het BKR. Dat zal voor veel mensen een reden zijn geen dure abonnementen meer te nemen om een iPhone van minstens € 800 te bekostigen.

  35. Origineel geplaatst door SVEN
    Snap de commotie niet ,
    Auto’s worden ook elk jaar duurder , en voor een Golf betaal je meer dan voor een beter uitgeruste Megane , maar daar zeikt niemand over
    Apple is en blijft een topproduct , mag wat geld kosten
    Is het laatste model te duur koop dan het oudere of een ander merk !

    Je bedoelt vast: daar zeurt hier niemand over, kan wel merken dat je nooit op autofora komt…

    Alleen maakt daar niemand de kromme vergelijking met smartphones als ze over de prijzen en (gebrek aan) waar voor je geld klagen 😉

  36. Origineel geplaatst door Ramon
    Wat doen mensen toch verschrikkelijk negatief. Apple kan gewoon topmodellen niet voor dezelfde prijs wegdoen. Mensen moeten begrijpen dat Apple niet elk jaar
    Meer en nieuwe functies in een iPhone stoppen en verwachten dat de prijs hetzelfde blijft.
    Als je het te duur vind heeft Apple andere opties voor je. Keuze zat! Je hoeft het niet te kopen hoor…

    Origineel geplaatst door Oscar
    Behalve dat Apple’s concurenten de prijs niet extreem omhoog krikken als ze een nieuwe functie hebben.

    Ja, en? als je het er niet voor wilt betalen hebben ze vast wel een mooi Huawei toestel met goed specificaties in jou prijs categorie.

    Zelf heb ik er wel €1200 voor over en zou de iPhone gewoon kopen.

  37. Tja. Ze doen het zelfde trucje als bij de iPad… “Oh oh, hij kan zo veel. Een echt post PC apparaat. Echt Pro. Heel premium. Such wow”.
    Onder de streep te blijft de iPad Pro een waardeloos apparaat dat veel te duur is… Zolang het ios draait is het Geen Pro.
    En het probleem is, Apple verkoopt geen niet-pro iPads meer, voor de mensen die alleen wat internet willen consumeren.
    Idem voor iPhone. Alles wordt een soort van Pro (noem de dubbele camera), maar ios blijft achter met écht Pro. Wie gaat er nu films monteren, muziek maken of dat soort zaken op zo’n klein kut schermpje?

  38. Mensen, beeld je niks in. Geef het zo’n 2 jaar en de andere merken hanteren dezelfde prijzen.

  39. Origineel geplaatst door Michel
    Niemand die de prijs ziekelijk vind?? Hardstikke leuk hoor, al die nieuwe features.. maar er zit ook een grens aan heh.. 🙄

    Waarom? Je hoeft hem toch niet te kopen?

  40. @Ramon: We weten allemaal dat de productie kosten van een telefoon stukken goedkoper zijn dan de verkoop kosten. Apple is gewoon slim maar gemeen. Ze weten dat telefoons toch wel verkopen dus kunnen ze er extra voor vragen waardoor ze flink geld verdienen. Dus klopt nou niet bepaald wat je zegt. ze willen gewoon veel verdienen

  41. @Ferryman: Amen to that

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.