Reacties voor: Apple’s iPhone-business is groter dan Microsoft

Apple's iPhone-business is tegenwoordig groter dan Microsoft in z'n geheel. Vijf jaar geleden schamperde Steve Ballmer nog dat de iPhone een uitstervende business was. Ook haalt Apple 75% van de winst binnen in de smartphonemarkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. kom op zeg, als er stond dat de business van microsoft groter was dan de iphone, dan zou het geen nieuws zijn geweest. Ze scheppen te veel op over Apple..

  2. Blijf het leuk vinden. Met relatief zo weinig producten en aantalen zo groot zijn. Dikke marge’s die wij grif betalen.

  3. Mooi grafiekje.
    Wie waren rood en paars?

  4. Als ik niet achterloop, heeft Microsoft nog altijd 10% van de Apple-aandelen in bezit, via dat dealtje tussen Jobs en Gates jaren geleden om Apple te redden (en tevens geen echte monopoliepositie te krijgen door Apple in leven te houden). De rollen zijn nu dan omgedraaid (hoewel MS nog niet zo slecht ervoor staat als Apple toentertijd), maar toch zal MS weldegelijk blij zijn met al die extra winst van Apple. Hoeven ze zelf niet eens iets voor te doen!

  5. Wel alle feiten vemelden:

    If we assume that Apple generates the same operating profit margin on its iPhone business that it generates on its overall business–38%–the iPhone business generated about $9.3 billion of profit in the December quarter.

  6. @Buur: Is dat van die deal over Office en IE for Mac (dat destijds een vrij goede browser was)?

  7. Eat that Balmer!! Ik hoor hem nog lachend de iphone afkraken. Clown!!

  8. @Bubbly: Nee, dat was om Apple van faillissement te redden (zonder sarcasme, kijk maar op de pagina over Apple op wikipedia, 1998).

  9. 1997, niet 1998, sorry.
    Quote van wikipedia:

    De Apple II speelde een essentiële rol bij de opkomst van de pc-markt. Echter kwam aan deze opeenstapelingen van kleine successen een abrupt einde door een op handen zijnde bankroet. In 1997 stond het bedrijf aan het randje van de afgrond, maar met een investering van 150 miljoen Amerikaanse dollars (van Microsoft) is het bedrijf weer op de been geholpen. Microsoft is sindsdien dan ook aandeelhouder.

  10. @Buur: Dat werkt zo niet, helaas voor MS: http://finance.yahoo.com/q/mh?s=aapl

  11. ‘Tis waar dat ze zich voorbij hebben laten streven. Jammer, want ondanks dat ik een ipad heb kan ik niet wachten op een windows (8) tablet!

  12. Ik geloof niet dat je die column van Youp hebt begrepen.

  13. @Gonny van der Zwaag: Andersom wel nieuws? Ik kan me niet herinneren dat ik in het verleden ooit heb moeten lezen hoeveel keer groter Microsoft dan Apple was.
    Gelukkig maar, want die Apple vs Microsoft of andersom verhalen blijf ik vermoeiend vinden. En ja, ik heb ook een Mac (hoewel ik voor veel dingen liever Windows 7 gebruik).

    Wat betreft je Youp opmerking: een beetje suggestief. Je doet het voorkomen alsof Youp de underdog is vanwege Microsoft, maar dan heb je, zoals Eddi al zegt, niet goed gelezen.

  14. Toch mooi als iemand je bij voorbaat afschrijft en je het tegendeel bewijst en zelfs groter groeit door de iPhone 🙂

  15. Microsoft gaat wel degelijk weer wat marktaandeel terugpakken.
    Niet met hetgeen nu op de markt is, maar met Windows 8 en Windows Phone 8.
    Met het metro interface en de bestaande W7 draaiende op een hybride ultrabook met loskoppelbaar toetsenbord heb je tablet en laptop in een. Met alle functionaliteit en weinig beperkingen.
    (Windows Phone 7 is waarschijnlijk de nieuwe Vista, een verloren generatie. WP8 is immers gebaseerd op W8, alleen is het UI overgenomen. Zal me benieuwen of apps compatible zullen zijn. Echter W8/WP8 op dezelfde code biedt wel perspectief op dat vlak.)

  16. @ad1: En omdat het andersom is, is het wél nieuws.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.