Reacties voor: Apple’s inruilprogramma voor iPhone-opladers ook in Nederland en België

Apple's inruilprogramma voor iPhone-opladers is nu ook in Nederland en België beschikbaar. Voor 10 euro krijg je een nieuwe oplader.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Hoe gaat dit in z’n werk? Kan dit alleen in Amsterdam?

  2. Dat kan ook bij elke Apple Authorised Service Provider. Tenminste volgens de Franse en Duitse websites van Apple.

  3. Kan je dan een nep adapter van 1A (ampere) omruilen voor een orginele 2A adapter? (Die normaal bij de ipad zit) €10 is wel een acceptabele prijs

  4. Een nieuwe is €20. Bestel voor een paar cent een goedkope op eBay en je hebt voor €10+eBay een nieuwe lader? Scheelt nogal…

  5. Origineel geplaatst door Gaston
    Scheelt nogal…

    En dan fiets je naar Polen en ruil je het eBay ding daar om. In Polen kost de adapter 9,92 €. Scheelt weer wat.

  6. Ik heb een ‘volgens mij’ namaak Apple 12 watt adapter, kan ik die ook bijvoorbeeld bij de Amac of iCentre omruilen voor een echte? Want ik heb de leverancier al een paar keer gewaarschuwd dat het gewoon een namaak is, want mijn iPad geeft steeds de melding dat opladen niet complitabel is met die oplader.

  7. Origineel geplaatst door Gaston
    Een nieuwe is €20. Bestel voor een paar cent een goedkope op eBay en je hebt voor €10 eBay een nieuwe lader? Scheelt nogal…

    Bij het omruilen moet je je serienummer doorgeven van je Apple product, je kunt dus zoveel laders inwisselen als apparaten dat je hebt.

  8. USB Power Adapter Takeback Program: Link

  9. Oo dan ga ik even vandaag naar de action om die neplader van 2 euro te halen, en dan maandag naar Apple Store omruilen.

  10. @Patryk: Zo maak je er wel heel erg misbruik van hè -_-

  11. @MauriceH: Ach… Van dit soort acties moet je gewoon gebruik van maken toch?

  12. Origineel geplaatst door iFajar
    Ach… Van dit soort acties moet je gewoon gebruik van maken toch?

    Inderdaad, van dit soort goodwill van Apple moet je “gewoon” misbruik maken toch?

  13. Origineel geplaatst door Patryk
    Oo dan ga ik even vandaag naar de action om die neplader van 2 euro te halen, en dan maandag naar Apple Store omruilen.

    Zo een mentaliteit maakt alles om zeep. Nu doét Apple iets om de veiligheid te garanderen, en nog willen mensen er misbruik van maken. Je zou veel beter Action dan rapporteren als verkoper van namaak, zodat ze de leverancier kunnen opsporen en het zwijgen opleggen. Shame on you !

    Origineel geplaatst door iFajar
    @MauriceH: Ach… Van dit soort acties moet je gewoon gebruik van maken toch?

    Gebruik, geen misbruik!

  14. Dit geeft mij ook een mooie gelegenheid om mijn originele oplader met kabelbreuk in te ruilen? Dat zou heel mooi zijn!

  15. Vanaf wanneer kan ik met m’n Chineze ladertje bij Apple langs?

    Overigens niet treuren om Apple, ik denk dat ze nog steeds geld verdienen aan die laders, hoor ;).

  16. @Guy: Ik weet niet of je het weet, maar de productiekosten van de originele lader die Apple nu weg doet voor 10 euro liggen zo laag, dat Apple nu nog steeds winst maakt. Dus misbruik maken is het niet, want beide partijen (zowel jij al Apple) hebben baat bij zo’n actie.

  17. Jongens, ik heb een iphone oplader die niet orgineel is, z’n zwarte kan ik dat ook inleveren?

  18. Waarom zou je omruilen als de namaakversie het prima doet?

  19. Weet iemand of er een einddatum zit aan deze omruilactie? En wordt bij de lader ook een kabeltje geleverd?

    BTW: €10 voor een lader zou gewoon de standaardprijs moeten zijn IMHO.

  20. Origineel geplaatst door iNick
    En wordt bij de lader ook een kabeltje geleverd?

    Nee, er wordt geen kabeltje meegeleverd. Ook een iPhone/iPad wordt niet meegeleverd.

  21. Kn dit alleen bij de apple stores zelf?!

  22. @Nawfal: Jij weet dus heus niet wat erbij komt kijken om iets inroduktie te vervaardigen. De gebouwen die je koopt/huurt, het personeel (niet enkel de handarbeiders, maar ook de technici, ontwikkelaars, human resources en dergelijke), de certificaten van conformiteit (veiligheid en dergelijke – wat namaak niét heeft en ook niet betaalt) er is ongeveer aan 1€ veiligheidscomponenten in een officiële lader- het totaalplaatje van een officiële lader komt al gauw om en bij de 3€, plus de btw, plus de verpakking, plus het verschepen, plus de verdeler, want anders geraken ze niet in de winkel, plus de winkel wint er ook iets bij, plus de dienst na verkoop, want als ie kapotgaat in garantie, moet ie vervangen worden als het om een fabricagefout gaat… bij de fabricage mag je ook nog enkele % faloff rekenen, onbruikbare door slechte componenten, en de eindtest neemt OOK wat tijd in beslag, en een automatische testbank… allemaal peanuts in jouw ogen, maar als je alles samentelt blijft er géén winst over hoor! Namaak is echt verschrikkelijk, je zou eens moeten zien wat voor een signaal je in je iPhone stopt, en wat een schade het kan berokkenen… Niemand denkt na, en denkt dat het even goed is, google het eens, er is een site waar het uitvoerig met beelden wordt aangetoond.

  23. Wat een gedoe allemaal.
    Wat er in die chinese adapters zit is identiek hetzelfde dan wat wat Apple in hun sweatshops in China laat maken.

    Het is een schande dat Apple hier 20 euro voor durft vragen voor een simpel 5V spanningsregelaarke een een step down regelaar.

    De adapters die je koopt op beurzen/mediamarkt/saturn/… voor 4 a 5 euro doen identiek hetzelfde met hetzelfde CE goedkeuring.

    Apple doet met 10 euro nog steeds een 5 voud aan winst.

    Ik denk niet dat ik mijn legaal gekochte 5 euro adapter (2A) ga inwisselen voor een 1A “Apple” geval. Moest het nog de ipad bredere adapter zijn (2A)

  24. Origineel geplaatst door truth
    Wat een gedoe allemaal.
    Wat er in die chinese adapters zit is identiek hetzelfde dan wat wat Apple in hun sweatshops in China laat maken.Het is een schande dat Apple hier 20 euro voor durft vragen voor een simpel 5V spanningsregelaarke een een step down regelaar.De adapters die je koopt op beurzen/mediamarkt/saturn/… voor 4 a 5 euro doen identiek hetzelfde met hetzelfde CE goedkeuring.Apple doet met 10 euro nog steeds een 5 voud aan winst.Ik denk niet dat ik mijn legaal gekochte 5 euro adapter (2A) ga inwisselen voor een 1A “Apple” geval. Moest het nog de ipad bredere adapter zijn (2A)

    Hoe kan je zo’n DOMME uitspraak doen, lees dit.
    De naamaak is levensgevaarlijk!

    Dit zijn ALLE regels waaraan een lader MOET voldoen, als die goedkoop gemaakt wordt, zitten AL deze beveiligingen er niét in.

  25. Net bij AMAC Breda geweest. Daar kreeg de melding dat alleen de Apple Store Amsterdam mee gaat doen aan deze actie. Voor mij is dit geen alternatief want een treinkaartje Amsterdam is al duurder dan 10 euro..
    Ook geven zij aan dat de actie nu nog alleen in Amerika van kracht is.

    Apple mag wel eens duidelijker zijn over het beleid

  26. @truth: Het is niet identiek als je het iCulture volgt weet je dat er een beveiliging in zit in de orginele Apple oplader en er zit ook een verschil in het CE keurmerk eentje is goedgekeurd voor china en de andere voor europa

  27. @Guy: Hartelijk dank voor het document. Dat komt goed van pas om aan een andere borreltafel dan deze blog één en ander ad absurdum te voeren.

    Trouwens, Cenelec/ETSI is nog iets strenger. En de “isolator” waarvan sprake is in het document is in de Apple laders een (redelijke dure) optocoupler.

  28. Origineel geplaatst door truth
    Wat een gedoe allemaal. Wat er in die chinese adapters zit is identiek hetzelfde dan wat wat Apple in hun sweatshops in China laat maken.Het is een schande dat Apple hier 20 euro voor durft vragen voor een simpel 5V spanningsregelaarke een een step down regelaar.De adapters die je koopt op beurzen/mediamarkt/saturn/… voor 4 a 5 euro doen identiek hetzelfde met hetzelfde CE goedkeuring.Apple doet met 10 euro nog steeds een 5 voud aan winst.Ik denk niet dat ik mijn legaal gekochte 5 euro adapter (2A) ga inwisselen voor een 1A “Apple” geval. Moest het nog de ipad bredere adapter zijn (2A)

    Beste, helemaal niet, ik zou toch nooit zo’n uitspraak durven doen als jij hoor ! er kunnen doden vallen als ze naar jou luisteren! op namaak staat er een namaak of géén keurmerk.
    Voor je zulke uitspraken doet, lees eerst eens deze link.

    Dit is wat je in je telefoon voedt met een ECHTE iPhone lader

    Dit is wat je in je telefoon voedt met een NAMAAK iPhone lader.

    Wie zou nu een duur toestel aan zoiets willen hangen met het risico dat het defect gaat?

    in het originele artikel staat nog de volgende tekst erbij

    The output from this counterfeit charger is a wall of noise. In order to fit the waveform in the display, I had to double the scale on the left and increase it by a factor of 5 on the right, so the yellow curve is actually much worse than it appears. On the left, note the huge ripple with massive high-frequency noise on top. This output is not something you want to feed into your phone.

  29. Geen gek idee om mijn ruim 4 jaar oude iPhone 3G lader (dat witte ‘blok’) in te wisselen voor een nieuwe…. 🙂

    Hoewel beide opladers exact dezelfde specs hebben (beide 5V ~ 1A)

  30. Origineel geplaatst door Guy
    @Nawfal: Jij weet dus heus niet wat erbij komt kijken om iets inroduktie te vervaardigen. De gebouwen die je koopt/huurt, het personeel (niet enkel de handarbeiders, maar ook de technici, ontwikkelaars, human resources en dergelijke), de certificaten van conformiteit (veiligheid en dergelijke – wat namaak niét heeft en ook niet betaalt) er is ongeveer aan 1€ veiligheidscomponenten in een officiële lader- het totaalplaatje van een officiële lader komt al gauw om en bij de 3€, plus de btw, plus de verpakking, plus het verschepen, plus de verdeler, want anders geraken ze niet in de winkel, plus de winkel wint er ook iets bij, plus de dienst na verkoop, want als ie kapotgaat in garantie, moet ie vervangen worden als het om een fabricagefout gaat… bij de fabricage mag je ook nog enkele % faloff rekenen, onbruikbare door slechte componenten, en de eindtest neemt OOK wat tijd in beslag, en een automatische testbank… allemaal peanuts in jouw ogen, maar als je alles samentelt blijft er géén winst over hoor! Namaak is echt verschrikkelijk, je zou eens moeten zien wat voor een signaal je in je iPhone stopt, en wat een schade het kan berokkenen… Niemand denkt na, en denkt dat het even goed is, google het eens, er is een site waar het uitvoerig met beelden wordt aangetoond.

    Apple en alle verkopers van Apple accesoires verdienen veel geld hoor, mijn oom heeft een bedrijf en ikopen van een iPhone 5 kost hem (hij besteld iedere maand 30) met korting nog steeds veel geld, uitendelijk maakt hij maar liefst 30 euro winst op iederee iPhone 5, het is gewoon erg weinig maar service noemen ze dat.

    Maar de accecoires en dan bedoel ik de orginele van Apple zelf leveren veruit het meeste geld op, ikopen van lightning kabels kost per 50 stuk haast niks, ik kan je vertellen dat iets meer dan de helft van de verkoopprijs hij in zijn zak kan steken en hij verkoopt ze voor hetzelfde prijs als apple.

    Er zijn genoeg artiekelen die zeggen dat Apple uiteindelijk niet zo veel verdiend aan de iPhone/ipads enz, de apps en de accsoires (en media) leveren al het geld op.

    Deze actie levert apple nog steeds geld op, en een goede naam.

  31. Origineel geplaatst door truth
    Wat een gedoe allemaal.
    Wat er in die chinese adapters zit is identiek hetzelfde dan wat wat Apple in hun sweatshops in China laat maken.

    Het is een schande dat Apple hier 20 euro voor durft vragen voor een simpel 5V spanningsregelaarke een een step down regelaar.

    De adapters die je koopt op beurzen/mediamarkt/saturn/… voor 4 a 5 euro doen identiek hetzelfde met hetzelfde CE goedkeuring.

    Origineel is niet snel gelijk aan kloon!
    Zie ook

    Ik ga dus gewoon voor een Apple lader.
    Duurder maar beter!

  32. @Guy: Ik snap het probleem echt niet… Apple laat haar producten in grote hoeveelheden produceren, en Apple staat bekent om de efficiëntie in haar productieketen. De kosten die Apple maakt om de laders te maken zal echt wel minimaal zijn. Hoe groter de vraag, des te goedkoper de productie.

    Ik heb bijvoorbeeld een hoop nep opladers voor mijn idevices, omdat er een aantal weg en zoekgeraakt zijn. Ik ga in ieder geval al mijn laders omruilen. Of je dit misbruik vind of niet, waarom geen gebruik maken van de actie, nu die er is?

  33. Het is al paar jaar bekend dat de nep laders (ik doel op de cheap zooi, dus niet van Belkin, Philips of een ander merk) gewoon slechter zijn dan de originele Apple laders, trouwens ik heb liever een originele lader dan eentje die nep is, ik heb er 1 liggen en tijdens het opladen kun je de iPhone niet gebruiken (doet raar) en de iPhone wordt erg warm.

    Ik gebruik hem alleen nog voor een oude mp3 die ik af en toe mee neem als ik geen iPhone bij me wil hebben, maar dat ding heeft ook maar tientje gekost dus als dat stukgaat…

  34. Origineel geplaatst door iFajar
    @Guy: Ik snap het probleem echt niet… Apple laat haar producten in grote hoeveelheden produceren, en Apple staat bekent om de efficiëntie in haar productieketen. De kosten die Apple maakt om de laders te maken zal echt wel minimaal zijn. Hoe groter de vraag, des te goedkoper de productie.Ik heb bijvoorbeeld een hoop nep opladers voor mijn idevices, omdat er een aantal weg en zoekgeraakt zijn. Ik ga in ieder geval al mijn laders omruilen. Of je dit misbruik vind of niet, waarom geen gebruik maken van de actie, nu die er is?

    Helemaal niet. Geen probleem. Er waren enkele die vlug naar Action een 2€ nep oplader gingen gaan kopen (in de eerdere comments) DAAR zei ik op dat dat misbruik was… Lees de comments. Heb je mijn vomment met de screenshots gezien? Wat een zooi je als voeding geeft aan je iPhone met de neplader?

  35. Misbruik kun je er niet van maken, je krijgt 1x de kans per device, in mijn geval 2x omdat ik de doos van mijn oude 3GS heb.

    De lader van de 3GS is stuk, maar de kabel niet dus dan heb ik 1 kabel + stekker voor thuis en eentje in de tas voor school voor mijn iphone 4.

    En die 2de stekker krijgt een kennis van mij kado, ik heb zijn vorige stuk gemaakt. 😉

  36. de lightning kabel kost nog steeds €30 hoor… hoe zit het met dat…?

  37. Waar staan de voorwaarden van de actie?
    En krijg je een complete oplader/ alleen de kabel of alleen het kopje?

    Ik wil graag meer info

  38. Origineel geplaatst door MrRedHead
    Origineel is niet snel gelijk aan kloon! Zie ook. Ik ga dus gewoon voor een Apple lader. Duurder maar beter!

    interessante link op righto….

  39. Origineel geplaatst door Nora
    Waar staan de voorwaarden van de actie?
    En krijg je een complete oplader/ alleen de kabel of alleen het kopje?Ik wil graag meer info

    Zoals meerdere mensen al hebben gezegd krijg je alleen het “kopje”, dus de laadstekker ZONDER de kabel.

  40. Ik lees btw dat je voorlopig alleen bij de Apple store in A’dam hiervoor terecht kunt en dat mogelijk ‘enkele’ premium resellers gaan meedoen. Dat is iets anders dan wat Apple zegt… volgens Apple zou je bij IEDERE premium reseller terecht moeten kunnen.

  41. Origineel geplaatst door Nora
    Waar staan de voorwaarden van de actie?

    Op de site van Apple. Inruilen bij een ASP is volgens deze tekst wél mogelijk.

  42. Origineel geplaatst door Patryk
    Zoals meerdere mensen al hebben gezegd krijg je alleen het “kopje”, dus de laadstekker ZONDER de kabel.

    Mensen roepen wat ze willen en sommigen blaffen wat ze willen (jouw geval) ik vraag waar de voorwaarden staan en niet naar wat mensen roepen.
    Inmiddels al netjes antw gehad van Patryk – patryk bedankt voor je antwoord!

    Sommige mensen…. bah bah

  43. @Patrick: @XIII: Zojuist bij de Amac hier in Den Haag geweest. Daar werd mij verteld dat Amac WEL aan de actie meewerkt!
    Amac Breda heeft Patrick dus onterecht de deur gewezen!
    De procedure is als volgt: je moet met je neplader + iOS-device naar de Amac gaan. De neplader sturen ze vervolgens op naar het hoofdkantoor in Utrecht en daar wordt bepaald of jouw neplader recht geeft op de korting. Je krijgt zelf een bevestiging voor akkoord (of niet natuurlijk) en daarmee kun je bij de Amac vervolgens een originele lader voor € 10 ophalen.

  44. Origineel geplaatst door Pascal
    Zojuist bij de Amac hier in Den Haag geweest. Daar werd mij verteld dat Amac WEL aan de actie meewerkt!
    Amac Breda heeft Patrick dus onterecht de deur gewezen!
    De procedure is als volgt: je moet met je neplader + iOS-device naar de Amac gaan. De neplader sturen ze vervolgens op naar het hoofdkantoor in Utrecht en daar wordt bepaald of jouw neplader recht geeft op de korting. Je krijgt zelf een bevestiging voor akkoord (of niet natuurlijk) en daarmee kun je bij de Amac vervolgens een originele lader voor € 10 ophalen.

    Dat werkt wel heel omslachtig, en dan nog het feit dat hun beslissen of een neplader goed genoeg is, pff.

    Beter naar de Apple A’dam gaan, vandaag mijn iPhone 4S nep lader ingeruild, en 10 euro betaald.

  45. @John: Blijkbaar wil Amac de beoordeling van een goede of foute lader niet bij het eigen personeel leggen… Maar bedankt voor je tip! Doe ik ‘t binnenkort gewoon in A’dam als ik ‘r ben!

  46. Sinds vrijdag 16 aug. bezig om mijn namaak Ipod oplader(Belkin) om te ruilen. Ik ben bij 2 verschillende Apple winkels geweest (regio Utrecht)en krijg alleen maar smoesjes te horen waarom omruilen niet gaat!
    De actie geldt nog niet in Nederland. Wij doen daar niet aan mee alleen Apple store A`dam. We moeten eerst een foto nemen en dan krijgen we akkoord van Apple. Nee hoor, het geld alleen voor de imitatie uit China dus exact gelijkend op de originele adapter.
    Apple heeft mij telefonische de adressen van dichtstbijzijnde Apple resellers gegeven en deze doen allemaal officieel mee.
    Goeie communicatie Apple!!!

  47. Goede actie van Apple. Een half jaar geleden ging mijn (1,5 jaar) oude originele lader kapot. Ik kon helaas geen aanspraak doen op de garantie (6 mnd op lader) en loop sindsdien met een namaak ding. Ik ben blij dat ik nu op een schappelijke manier weer terug kan naar een originele lader. Het klinkt misschien raar, maar ik heb daar een beter gevoel bij.

  48. switch.be in belgië doet alvast nog niet mee staat op hun facebook pagina, beantwoord door Switch personeel.
    Bij mijn weten is switch de enige Apple “premium” seller in belgië….

  49. Kun je ook alleen een nep-lightning kabel inruilen?

  50. Er zijn hier mensen die denken dat je ZOMAAR gelijk welke USB lader kan omruilen! Alle reguliere merken die USB laders maken komen niét in aanmerking hoor, dat zijn GOEDE laders. Het gaat hier echt ENKEL om NAMAAK Apple laders, die je kan omruilen. Logisch toch ?!?!
    (Red.) Graag het schreeuwerige caps lock vermijden. Je hebt hier in al je reacties last van. We zullen de reacties anders gaan verwijderen. Het is nergens voor nodig om zo benadrukt te reageren.

  51. Van de week geïnformeerd bij Amac Den Haag. Daar moet de lader eerst ingenomen en opgestuurd worden middels een retourformulier, voordat je gebruik kan maken van de actie. Hier zijn overigens €7,50 kosten aan verbonden. Verder gaat het alleen om de stekkerlader niet de usb/laad kabel. Mijn kabel was een imitatie de lader niet. Maar ik had na bovenstaand verhaal niet veel zin meer om gebruik te maken van dit inruilprogramma.

  52. @Guy: Luister eens Guy,

    Bij AMAC, iCentre of iAm store bepalen ze niet of jouw oplader goed is. Apple heeft wereldwijd een USB power adapter takeback program ingesteld en geldt dus voor alle niet originele laders. Lees hier maar:

    We are offering this special takeback program for any USB power adapter made for use with iPhone, iPad, and iPod for which you have concerns.

    Ik denk dat de Apple Authorized Service Provider zoals iCentre hier niet aan mee willen doen. Wel mee surfen op het succes van Apple maar niet thuis geven bij een take back program!

  53. Hier doen ze wel mee.
    maar ook eerst namaak adapter afgeven en laten controleren… pas nadien bericht krijgen of je een andere mag gaan afhalen(voor 10 euro dan)

    Allemaal maar zooi vind ik. De post hierboven van 7,5 euro is al helemaal van de pot gerukt (10+7,5 = 17,5 euro ipv. de 19 euro dan normale prijs) LOL

    Hier nog een premium reseller.
    Weet niet of zij meedoen.

  54. Nou, die domme jongedame in de iAmStore in Dordrecht wist vanochtend ook van nix en wees me nogal bits de deur. Ik moest over 2 weken maar eens terug komen, misschien dat ze dan al wat meer wist.
    Weet je hoe lastig het is om iedere keer naar Dordrecht te kleppen? Ik hoef dus never nooit meer een Apple-product van die store in Dordrecht. Zó’n slechte service!

  55. @F
    Vreemd dat Amac Den Haag het bij jou had over €7,50 kosten… hebben ze mij niets over gezegd nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.