Reacties voor: Apple’s hoesjes voor iPhone 5c en iPhone 5s: waar voor je geld?

Apple heeft voor de nieuwe iPhone 5s en 5c zelf nieuwe hoesjes ontworpen, die het bedrijf in de eigen winkels gaat verkopen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. ..en waarschijnlijk is het de enige goed passende hoes die op 20 september al te koop is. Bij fabrikanten van andere merken moet je maar afwachten of ze een goed passende mal konden bemachtigen…”

    iphone 5 en 5S zijn qua formaat en knopposities identiek, dus de stelling dat er niet nu al andere goed passende hoesjes beschikbaar zijn is een beetje onzin lijkt me.

  2. @peerfineer: Ik denk dat er toch een probleem is bij de oude iPhone 5 zoals uitsparing flitsers, grotere lens en de knoppen aan de zijkant die anders zijn op de iPhone 5S

  3. Al die gaten zijn alleen maar verzamelplaatsen voor stof en vuil. Als je een dergelijk hoesje er een paar maanden op hebt gehad en je haalt hem eraf dan zie je de rondjes nog op de cover.
    Plus de positie van de rondjes is gewoon fout. De naam iPhone wordt afgekapt naar “non”, wat moet je daar nu mee?

  4. De gaatjes zijn inderdaad lelijk en slordig. Ze hadden dat stukje waar tekst achter zit gewoon moeten over slaan. Of de gaten net als Apple logo alleen als structuur moeten doen. Ziet er echt enorm slecht uit. De iPhone 5C trouwens ook. Duur legoblokje

  5. De vorige ‘hoesjes’ van Apple hadden als doel de ‘death grip’ te maskeren. Wat zal er nu mis zijn?

  6. Hoesje voor de 5s vind ik wel wat. Ik ga er zodra ze uit zijn gelijk 1 of meerdere bestellen. Ook de officiële Dock ….eindelijk.

  7. Waarom geen doorzichtiger hoesje?

  8. Apple kennende zullen de dollar prijzen gewoon euro prijzen worden!

  9. Wel grappig trouwens dat als je de keynote terug kijkt Apple aangepaste plaatjes van het iPhone 5C hoesje heeft gebruikt. Je ziet daar in de sheets geen ‘hon’ op de achterkant. In het promotiefilmpje zie je het weer wel. Ze waren zich er dus waarschijnlijk wel van bewust. Ronduit dom dat ze het probleem niet gewoon oplossen….

  10. Belachelijke prijzen!! Ik wacht liever een week en koop zo’n soort hoesje op eBay..

    Net zo goed! 🙂

  11. Bedankt voor het artikel. 😉 Ik ga zo’n prachtig zwart leren hoesje kopen tezamen met een iPhone 5S. Het Apple logo op de achterkant vindt ik ook mooi. En de prijs valt best mee voor een case van echt leer.

  12. @peerfineer: Dat dachten mensen ook met de iphone 4 en 4S, en toch past niet altijd een 4S hoes helemaal op de 4 en andersom.

  13. De redenen voor Apple om zelf hoesjes uit te brengen:
    1. Kassa
    2. Het terugkoopprogramma

    Met name de laatste is belangrijk.
    Een iPhone die er nog goed uitziet zal bij wederverkoop minder kosten om te reviseren. Ze mikken op de mensen die dachten dat hoesjes ‘not-done’ zijn.

  14. Origineel geplaatst door Alex T
    Gewoon antraciet, wit en goud dus…

    Haha, ja dan zelfs gewoon grijs, zilver en goud 😉

  15. Als Jobs het hoesje van de 5C onder ogen zou hebben gekregen en bemerkt dat de tekst niet goed uitkwam dan zou hij het hoesje als een condoom over het hoofd van de ontwerper hebben getrokken. (die tevens op zoek had kunnen gaan naar een andere baan)

  16. Hoe langer ik er naar kijk, hoe gekker ik word van dat hoesje voor de 5C. Tenenkrommend slecht!
    Die gifgroene 5C daarentegen is wel machtig!

  17. Wat voor zin heeft het überhaupt een zilveren, gouwe of grijze 5s aan te bieden, fijne designvideo’s op los te laten als je daar vervolgens mensen een lelijke hoes omhéén laat knoeien waarvan dus het hele “exclusieve” effect down the drain is en geen zij/achterkant te zien is.
    Goed marketing verhaal…

  18. Ik hou ‘t simpel; Ik vind ze lelijk en saai. Slecht vormgegeven en niet doordacht. Jammer! Gelukkig heb je fabrikanten die echt aandacht besteden aan mooie, kwalitatieve casings! Kosten echter wel wat meestal..

  19. Origineel geplaatst door Apple740
    Als Jobs het hoesje van de 5C onder ogen zou hebben gekregen en bemerkt dat de tekst niet goed uitkwam dan zou hij het hoesje als een condoom over het hoofd van de ontwerper hebben getrokken. (die tevens op zoek had kunnen gaan naar een andere baan)

    Als Jobs dit als Jobs dat?, hij is er niet meer dus… Let it go!.

  20. Origineel geplaatst door eddiemen
    Als Jobs dit als Jobs dat?, hij is er niet meer dus… Let it go!.

    Mensen blijven gewoon terugkomen op Jobs, we zullen nooit weten wat hij nu zou doen als hij de huidige koers van Apple zou zien.
    En die koers is prima, op de veel te dure iPhone 5C na dan.

  21. @eddiemen: Het moet nog een plekje krijgen, nietwaar?! Geef het nog een beetje tijd.
    @Apple740: Eens!…

  22. @Patryk: Ik weet wel wat Jobs nu zou doen.
    Helemaal niets hij is namelijk mors dood.

  23. Het verbaast mij dat er niet meer ophef is over de 5c-hoesjes. Het gaat niet gewoon om een kwestie van smaak: Deze hoesjes zijn feitelijk mislukt: Halve teksten door de gaten is onacceptabel!!! Zeker voor een bedrijf als Apple dat pretendeert op alle details te letten…

    De hoesjes voor de 5s vind ik mooi.

  24. De hoes van de 5C kan echt niet dat maak je na voor 50 cent

    En iedereen die het boek jobs heeft gelezen en wel is een docu over Steve heeft gekeken weet wat jij met deze hoes zou doen

    Steve is net als Hazes over 100 jaar nog niet vergeten

  25. Laat me de prijs van de hoesjes voor de 5C raden? 29,00 euro, Jaja die Apple toch!

  26. Origineel geplaatst door Abs
    Het verbaast mij dat er niet meer ophef is over de 5c-hoesjes. Het gaat niet gewoon om een kwestie van smaak: Deze hoesjes zijn feitelijk mislukt: Halve teksten door de gaten is onacceptabel!!! Zeker voor een bedrijf als Apple dat pretendeert op alle details te letten…De hoesjes voor de 5s vind ik mooi.

    ‘t Gaat erom dat Jobs een bepaalde visie had en dat deze nageleefd wordt. Apple is groot geworden dankzij Jobs z’n visie en daar Apple het ook erg lang van moeten hebben..

    ‘t Lijkt net alsof Cook het over een compleet andere boeg wilt gooien. Ook ben ik van mening dat Cook het echt doet voor ‘t geld (refereer naar de iPhone5c) Ik ben benieuwd hoe de 5C het gaat doen met de huidige prijs..

  27. iPhone 5S: Leuke verbeteringen die de moeite waard zijn. Hoesjes zien er ook goed uit, ga er zeker een aanschaffen voor mijn iPhone 5.

    iPhone 5C: Apple onwaardig. Ziet er goedkoop uit, design totaal oninteressant en de kleurtjes zijn leuk voor kinderen. De optionele case is een flater.

  28. Origineel geplaatst door Barend
    Steve is net als Hazes over 100 jaar nog niet vergeten

    Steve Jobs ken ik maar wie is Hazes?

  29. @ iedereen die het over Jobs heeft..

    Tijden veranderen, de trend veranderd.. Niemand zal weten hoe de toekomst zal wezen, en niemand zal dus weten wat Jobs meer in gedachten had..

  30. Ik vind hoesjes heel handig om je tel te beschermen, maar erg zonde van het design van je telefoon… vooral bij een IPhone, je krijgt een mooie telefoon, ze brengen de telefoons uit in mooie kleuren, en dan doe je er een hoesje overheen waardoor je die kleur nog amper ziet…

  31. @zilli: Jobs deed het ook echt voor het geld. Als hij er niets mee zou verdienen, zou hij het ook niet doen. Ja als hobby misschien.

  32. Origineel geplaatst door Bubbly
    @zilli: Jobs deed het ook echt voor het geld. Als hij er niets mee zou verdienen, zou hij het ook niet doen. Ja als hobby misschien.

    Daar zit je er naast.
    Jobs gaf niet perse om geld, hij streefde (aan het begin van zijn leven) ‘verlichting’ na. Hij had heel veel kenmerken van een narcist. Alles moest perfect, beter en unieker dan anderen. Goed was nooit goed genoeg. Het was juist zijn onuitstaanbare kant die het verschil maakte in producten. Hij was bezeten van het maken van dingen die mensen mooi en fijn zouden vinden.
    Zijn gebrek aan tact zorgde er voor dat mensen bereid waren om alles nogmaals te bekijken om toch dat beetje extra toe te kunnen voegen. Wat nieuw was, was voor hem al weer oud.

    Hoeveel managers zijn er nog die als een lul hun medewerkers uitwringen tot er een tien uit komt in plaats van een 9,5?
    Hoeveel medewerkers zouden dat nu nog slikken?

    Zijn eerste reactie op producten van zijn personeel was: Dit is shit! Om het de volgende dag (als door hemzelf verzonnen) te brengen als de nieuwe standaard.

    Apple heeft een uitdaging. Er zijn miljoenen mensen die als Steve Jobs denken… Maar ze kunnen zich niet permiteren om die vanuit het niets de verantwoordelijkheid te geven.
    En… Zodra iemand van hetzelfde kaliber zich meldt, zal heel de wereld hem bekijken als een ‘wannabe-steve’. Zelfs als het Steve Jobs himself zou zijn met een masker op.

  33. Origineel geplaatst door Bubbly
    @zilli: Jobs deed het ook echt voor het geld. Als hij er niets mee zou verdienen, zou hij het ook niet doen. Ja als hobby misschien.

    Uhm 1$ per jaar inkomen…… Je hebt gelijk hij deed het voor het geld.

  34. Beste mensen,

    Vergeet niet dat Steve Jobs toezicht had over de design en hardware van de iPhone 5S en iPhone 5C.
    En volgens mij stond er is zijn autobiografie, dat hij zoveel jaar (10 jaar) vooruit gewerkt heeft..

    Dus misschien heeft hij ook de iPhone 6 en iPhone 6S ontworpen who know’s.

  35. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    Wat voor zin heeft het überhaupt een zilveren, gouwe of grijze 5s aan te bieden, fijne designvideo’s op los te laten als je daar vervolgens mensen een lelijke hoes omhéén laat knoeien waarvan dus het hele “exclusieve” effect down the drain is en geen zij/achterkant te zien is.
    Goed marketing verhaal…

    Wat heb je aan een iphone zonder hoesje die er, zoals sommigen niet met hun telefoon kunnen omgaan,vol krassen ed staat binnen de kortste keren??

  36. @Jaap Tarrel: Helemaal mee eens !!

  37. @peter: gelijk heb je maat, gelijk heb je ;(

  38. Ik heb deze week de zwart leren iPhone 5s case ontvangen. Wat een geweldige case, de pasvorm is perfect, de grip is erg goed en het uiterlijk fantastisch.

    Ik heb veel cases gehad (Ozaki, Belkin, Tucano) maar dit is verreweg de fijnste case, ondanks de hoge prijs

  39. Hey iedereen,

    ik heb nu de iphone 5s heel blij mee en alles:) maar ik kan er maar 39 contacten op zetten. Als ik er nog eentje bijzet slaat hij deze gewoonweg niet op weet iemand hoe dit kan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.