Reacties voor: Apple’s grote iPhone-patent wijst op videoconferencing

Het grote iPhone-patent van Apple blijkt bij nadere bestudering aanwijzingen te bevatten dat Apple werkt aan videoconferencing op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Apple is gewoon wat patenten aan het registreren om de concurenten te belemmeren van revolutie met videoconferencing en wil blijkbaar zo zijn geld verdienen door licenties voor de patenten te verkopen

  2. Leuke feature, maar zit daar niet op te wachten. Wordt pas een succes als je ook zou kunnen videobellen met vaste lijnen bv.

  3. Zit ik niet op te wachten. Nee de G3 was een hype waar ik ook aan mee deed. Heb hm nu een half jaar en hij is mooi maar begin nu de tekortkomingen zat te worden. Hoef ik niet op te noemen, wel bekend!! Nee de volgende is geen Iphone meer. Terug naar nokia of htc!!

  4. Organiseer dan eerst wat oefensessies met razendsnel je iPhone ronddraaien (om mekaar te zien)

  5. Ik denk dat dit super zou zijn in combinatie met alle nieuwe Macs waar een webcam in zit. Zo zou je niet alleen van iPhone naar iPhone kunnen bellen maar ook van iPhone naar Mac. Onvermijdelijk is dan ook een Windows versie van iChat, maar dat past mooi in het rijtje Windows apps van Apple met Safari, Quicktime, iTunes en de updater.

  6. Zie je niet dat ze gewoon alle kansen openlaten. Als je het stuk over de camera’s leest, hebben ze alle mogelijkheden opgesomt zodat ze later niet voor problemen staan moesten ze er een camera willen inbouwen. Ik denk in ieder geval niet dat ze een rondraaiende camera op hun iphone gaan zetten… Hoe lelijk moet dat niet zijn….

    Dit is gewoon een patent dat hun zoveel mogelijk vrijheid geeft om in de toekomst dingen te ontwikkelen zonder voor problemen te lomen staan.

  7. Volgens mij heeft dat mannetje helemaal niets met de videoconferencing aanwijzingen te maken…

  8. Nokia pff flut dingen kunnnen alles maar ook dan maar net of zeer slecht.

    Htc leuk maar ingewikkeld systeem.

    mij niet gezien ik blijf bij de Iphone.
    wacht geduldig af wat apple ons over 2 jaar geeft.
    en de Tekortkomingen nou en komt wel een oplossing voor geduld is een schone zaak.
    en ik mis ze ook niet zo, soms zijn ze gemakkelijk als je ze hebt, maar ik gebruik ze zoweinig dat ik ze niet zo mis zoals ( Bluetooth p2p )

    waar ik wel aan moest wennen aan de Iphone was dat de Apps vaak crashen.
    maar daar moet je je overheen zetten en ook w8ten op Update’s totdat ze wel goed draaien 😉

  9. Als je goed kijkt naar de foto lijkt het mij niet te gaan over videobellen maar eerder over Face Detection en Recognision bij fotos( net zoals bij iPhoto09)… Wat denken jullie?

  10. Ja zeker wachten op update ns update. En dan nog geen volwaardige smarphone. Tuurlijk de iphone is zeer mooi net als de mac’s. De imac was ook zo’n hype, die met de kleurtjes voor de iets ouderen onder ons. Nu alleen een select gezelschap. Nee de volgende iphone verkoopt vele malen minder, wedden??

  11. Er staay bovenaan ‘Album 1 of 87’, op het mannetje staan ‘image’ en ‘swipe’.. Volgens mij heeft dit mannetje echt helemaal niets met videobellen te maken! Eerder met een nieuwe look van de muziekspeler ofzo..
    Het zou leuk zijn om bijvoorbeeld een frontcamera te hebben voorbeen chatapp, maar voor bellen is het veelste duur en overbodig voor de normale gebruiker, ik zou hier niet een nieuwe iphone voor kopen!

  12. Wat een gespeculeer weer. Volgens mij is het gewoon een foto van een persoon met herkenning van gezicht/lichaamsdelen. Handig voor inzoomen en maken van avatars voor contacten. Niks met videoconference te maken. Ook mist de camera aan de voorkant, toch wel redelijk essentieel lijkt me.

    Wat me wel opviel is dat ze veel bij patenten IM gaan intregeren. Mag ook wel eens gebeuren……

    Maar van mij mogen ze nog wel even wachten met een nieuwe ifeun, mijn abbo is namelijk voorlopig nog niet op zijn eind…:) daarintegen is een firmware update altijd welkom 🙂

  13. Hoe kan je videobellen zonder camera boven de display?

    Ik ben pro videobellen, ben namelijk doof…

  14. mijn vorige 2 telefoons, hadden allebei de mogelijkheid tot videobellen. Met mijn samsung u700 heb ik het 2 keer gedaan geloof ik, om het te bekijken.

    Het is duur en ***, je moet je telefoon raar voor je houden. Verder heeft het geen echte waarde en niet eens de kwaliteit van een msn-video gesprekje.
    Video bellen wil ik wel, maar dan in de huiskamer op een fatsoenlijk scherm (tv ofzo)
    of ze moeten een beamer in de iphone bouwen.

  15. Glen, klopt inderdaad.. en op ‘t plaatje te zien zit er ook geen CAM op de voorkant.

    Heb ook helemaal niet ‘t idee dat het om een video conference whatever patent gaat als je naar de buttons in de interface kijkt:

    “Ronddraaien van het poppetje”

    “Album Name”

    11 of 87 geeft duidelijk aan dat er meerdere zijn, plaatjes o.i.d.?

    “Verzenden” “vorige” “play” “volgende” knoppen onderaan

    GEEN video conference dus.

  16. EDIT: als je hier kijkt http://www.informationweek.com/galleries/showImage.jhtml?galleryID=297&imageID=10&articleID=202103424

    zie je ook een RECORD button, maar goed; hun verzinnen erbij dat het gaat om video-conference, ik denk eerder gewoon een VIDEO RECORD optie (duh..)

  17. Origineel geplaatst door IphoneFreak4ever
    Apple is gewoon wat patenten aan het registreren om de concurenten te belemmeren van revolutie met videoconferencing en wil blijkbaar zo zijn geld verdienen door licenties voor de patenten te verkopen

    Ik geloof, dat het in Amerika zo is dat als je niet kan bewijzen dat je gebruik maakt of gebruik gaat maken van je patenten; concurenten je patent kunnen aanvechten en er zelf mee aan de slag kunnen.

  18. Dit plaatje in hetzelfde patentenverhaal zegt me meer over uitgebreidere camerafuncties ipv videobellen..

  19. Het lijkt mij vet 🙂 Iig als je dit kan gebruiken als iChat en niet een extra hoog tarief per minuut moet betalen voor video bellen.
    En ja het is er wel, maar het wordt niet veel gedaan omdat niet veel mensen een telefoon hebben met die functie.
    Zo was het toch ook met 3G? Door de iPhone is die techniek ineens onder de aandacht van de consument gebracht…. vergeet dat niet.

  20. Origineel geplaatst door Gammel
    Glen, klopt inderdaad.. en op ‘t plaatje te zien zit er ook geen CAM op de voorkant. Heb ook helemaal niet ‘t idee dat het om een video conference whatever patent gaat als je naar de buttons in de interface kijkt:“Ronddraaien van het poppetje”“Album Name”11 of 87 geeft duidelijk aan dat er meerdere zijn, plaatjes o.i.d.?“Verzenden” “vorige” “play” “volgende” knoppen onderaanGEEN video conference dus.

    Dan lijkt het meer op een stuk software te gaan waarmee virtuele avatars bekeken en uitgewisseld kunnen worden.
    Mogelijk ook avatars van bands etc.

  21. Videoconferencing kon wel eens een hit worden als dit in de iPhone abonnementen wordt opgenomen, anders niet echt, lijkt me..

  22. Ach, touchscreen bestond er al voor de iPhone en men was zeer skeptisch of het wel zo’n goed idee was om een telefoon met touchscreen op de markt te brengen. Maar Apple deed het goed. Zo is er ook al langer videoconferncing, alleen meestal nogal knullig gedaan en niet breed in gebruik. Als Apple er in slaagt om op een gebruiksvriendelijke wijze videoconferencing op de iphone te implementeren, dan kan dit wel degelijk een killer app gaan worden, ja.

  23. Is dit niet gewoon een aanvraag voor Genius Gezichtsherkenning op foto’s zodat deze per persoon gesorteerd kan worden op je iPhone? Zoals iWorks?

  24. Denk ook niet aan videoconferencing. Eerder iets in de richting van een dans game… Zoiets als Karaoke maar dan met een poppetje dat de bewegingen voordoet.Als Apple echt videoconference wil doen iss toch wel de eerste eis een camera aan de display kant.

  25. hoe komen ze erbij dat dat een patent op videobellen is dan:S er staat nergens iets over videobellen…
    rare artikel dit…

  26. Videobellen kan Apple helemaal niet patenteren, het zit standaard op ieder UMTS telefoon (behalve de iPhone dan)! In 2003 introduceerde KPN het eerste UMTS telefoon in Nederland (was toen de SonyEricsson Z1010) en daarmee kon je videobellen. Wie nu een UMTS telefoon in zijn handen heeft kan het zo proberen: videobellen met zijn vrienden. Als die ook een UMTS telefoon heeft, gaat de verbinding lukken. Geen data-abonnement voor nodig, per minuut 2 tikken ipv 1.

  27. iPhoneclub over plaatje met mannetje op het scherm:
    “Hoe dan ook, Apple wekt de indruk dat je voor videoconferencing van top tot teen in beeld zult moeten staan.”

    Informationweek (bron van iPhoneclub) over plaatje met mannetje op het scherm:
    “Plans to broaden video play to support all formats are evident in this diagram from Apple’ s iPhone patent.”

    …wtf jongens?

  28. @iBoy: Het is Face detection en het komt voor in iPhoto,iLife ( niet iWork)

  29. @td: Sorry, daar had moeten staan: Informationweek wekt de indruk dat je voor videoconferencing van top tot teen in beeld zult moeten staan.

    Ik had ook beter dit plaatje kunnen gebruiken, hoewel ik daar eerlijk gezegd ook niet echt doorslaggevende bewijzen voor videoconferencing zie.

    Ben teveel afgegaan op het plaatje dat Gizmodo had gebruikt.

    Het is gek dat niemand iets over gezichtsherkenning ter sprake heeft gebracht, iedereen blaat lekker door over videoconferencing:
    Video conferencing coming to iPhone? (ZDNet)
    Apple planning video-calling iPhone (Pocket-lint)
    Apple Hints at Video Conferencing for Future iPhones (Wired)
    iPhone video recording and conferencing mentioned in Apple patent (Mobile Burn)

    … en nog een stuk of 50 artikelen

  30. @ Gonny
    Volgens mij slaat het plaatje wat Informationweek daar gebruikt helemaal niet op het video conferencing deel van hun verhaal. Die suggestie wekken ze ook niet omdat ze het hebben over “video play to support all formats”.
    Alleen jullie wekken wel die suggestie door te schrijven over videoconferencing en dat plaatje (wat er niks mee te maken heeft) erbij te halen.

    Maar ach, met de tijdsdruk die voortkomt uit de onstilbare honger van het iphoneblogs lezende volk is zo’n foutje snel gemaakt 😉

  31. @Gonny

    Dit plaatje lijkt meer dat wij video-opname kunnen gaan maken.

    Maar als ik naar al die andere plaatjes kijk, lijkt het wel of ze vergeten waren bestaande dingen te patenteren. Toch heel veel van wat er op die tekeningen staat is al ‘live’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.