Reacties voor: Apple’s Differential Privacy-functie is niet verplicht

Differential privacy niet verplicht in iOS 10 en macOS Sierra. Apple heeft aangegeven dat het opt-in is: het is standaard uitgeschakeld en niemand is verplicht om mee te doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ik heb altijd een beetje moeite met het gehele privacy gedeelte, ik zou graag willen helpen om de devices beter te maken, en dat deze in kunnen spelen op mijn behoefte zoals Siri e.d. en om een domotica systemen meer intelligent te maken.
    Maar de afgelopen jaren is het behouden van je privacy heel moeilijk geworden, en wordt er uitgebreid verhandelt, profielen opgemaakt en gekoppeld met onze informatie, die dan ook gemakkelijk misbruikt kunnen worden.

    In jullie andere artikel over Differential privacy wordt er gesproken over “een stukje privacy” wat je opgeeft met gratis diensten als Facebook en Google, maar dat is zo veel meer dan een “stukje”, en nu dat bijna alle partijen gezichtsherkenning gaan gebruiken zal dat nog vele malen groter worden.

    en doordat al die “gratis” diensten al duidelijk onze privacy verhandelen en misbruiken, vertrouw ik bijna niemand meer als het om mijn privacy gaat.
    want wie zegt dat die info van Apple later toch gebruikt kan worden door regeringen en US based intelligence, want de software die alles doorsnuffelt wordt ook steeds beter en nauwkeuriger.

    En dan volgt altijd de reactie: wat heb je te verbergen ?, het is maar een klein beetje !
    ga maar eens na wat je dagelijks doet, en wat er om je heen is die je in de gaten houd en registreert wat je doet, overal camera’s op straat, Ibeacons in de supermarkt en op de weg, pinpas, ov chipkaart, je slimme stofzuiger, slimme TV, creditkaart, cookies, surfgedrag, facebook, twitter, instragram en ga zo maar door.
    men heeft niet door dat je al onbewust je gedrag aanpast, wetend dat alles wat je doet geregistreerd kan worden,
    en op het moment dat je maar even heel kort je bedenkt wat je aan het doen bent vanwege dat alles , dat is echte vrijheid een illusie.

    Oh, ja, Ik denk dat ik preventief voor de Opt-out gaat kiezen 🙂

  2. @Xeno: mooi geschreven!!

  3. Vraag me af hoeveel reken- en batterijkracht dit allemaal verbruikt

  4. @Xeno: Mee eens.

  5. Ik zet die rommel ook uit. En little snitch gaat op een meer defensieve modus. Ik ben nog steeds niet vergeten dat een gratis OS natuurlijk helemaal niet gratis is. Zie Windows 10. En dat alles om zo veel mogelijk data van je te stelen.

    Apple mag dan een wat “beter” beleid hebben, toch geloof ik het niet. Hoeveel ik ook van hun producten hou, ik geloof geen snars van hun privacy beleid, sorry.

  6. Door het nemen van een smartphone geef je al je privacy op!! Zo simpel is het…

  7. Origineel geplaatst door Patrik
    Door het nemen van een smartphone geef je al je privacy op!! Zo simpel is het…

    En dat is juist jammer, je kan heden ten dage geen smartphone of smart tech gebruiken zonder dat je een groot deel van je privacy op moet geven.
    (misschien is de BlackPhone nog de enigste die in de buurt komt)
    waarom zou het niet kunnen zonder al dat gedoe, ik zou graag meer betalen als ik zou weten dat mijn privacy 100% bij mij blijft.
    waarom geen optie om een duurder Win10 kopen zonder dat deze zelfs je wachtwoorden naar de US stuurt.
    waarom geen optie voor een betaalde IOS update die je privacy afkoopt.
    waarom vragen websites wel je een betaald abbo af te sluiten tegen reclame, maar niet om je privacy te respecteren ?

  8. 1x in mijn hele leven iets gegoogeld over stoeptegels en ik krijg nu de rest van mijn leven reclame van die takketegels in beeld…
    Is er ook een recht om “vergeten” te worden ?

  9. @Patrik: Wat is dat voor onzin het ligt totaal aan de apps die je gebruikt

  10. Origineel geplaatst door Persoon
    @Patrik:
    Wat is dat voor onzin het ligt totaal aan de apps die je gebruikt

    Providers kennen je locatie. Dat is al 1 stukje privacy dat je kwijt bent en heeft niks met apps te maken. Ergens heeft hij dus wel een punt.

  11. @Xeno: Mooi geschreven inderdaad meeste mensen hebben het niet door, of boeien het niet eens meer.

    Ibeacons: Vinden mij niet wifi/bluetooth staat uit
    Pinpas: Mooie NFC staat geblokkeerd op mijn Pinpas, plus zit in een portemonnee nog eens die de signalen tegen houd.
    OV chip: Zit in een Portemonnee die de signalen tegen houd.
    Slimme Stofzuiger: Daar begin ik niet eens aan, gewoon een normale net zo makkelijk.
    Surfgedrag: Heb je zeker wat mee, maar goeie firewall/instellingen in je browser helpt een hoop.
    Facebook/twitter etc begin ik niet aan
    Siri: Staat zelfs uit
    Toon: Ook hier begin ik niet aan hoef dat ding niet
    Wasmachine: Tegenwoordig ook al slim kunnen via internet bediend worden, hoeft van mij dus ook niet zet hem wel aan als ik er voor staat, en uit doet die van zelf als die klaar is.

    Je heb daar door ook nog eens je locatie meldingen op de telefoon, hier kijken ook veel mensen niet na.
    Google: gebruiken ook veel mensen onbewust en loggen in, zelf geen inlog gegevens niks en gebruik ook niet(Alleen heel soms youtube alleen log niet in, vraagt die om in te loggen om leeftijd te checken dan bekijk ik het niet pech).

  12. Ik weet niet waar aan het ligt maar veel van mijn reacties moeten blijkbaar gemodereerd worden, mijn 2e reactie staat al 5 uur ongemodereerd ?!
    blijkbaar vindt Gonny mij niet zo leuk ?

  13. @Xeno: ik vind je reactie wel leuk! We hoeven toch niet alles te accepteren wat ons wordt voorgeschoteld?
    Zelf heb ik ook wel eens last van ‘moderatie’.

  14. @Dennis: Idem dito! En nu Citytraffic buiten z’n boekje gaat kun je het beste iedereen aanraden buiten in de stad wifi en bluetooth uit te zetten.

  15. Origineel geplaatst door Persoon
    @Patrik:
    Wat is dat voor onzin het ligt totaal aan de apps die je gebruikt

    Origineel geplaatst door Diederik
    Providers kennen je locatie. Dat is al 1 stukje privacy dat je kwijt bent en heeft niks met apps te maken. Ergens heeft hij dus wel een punt.

    Hij had het over een smartphone dus providers weten je locatie ook als je geen smartphone hebt

  16. Origineel geplaatst door Goof
    1x in mijn hele leven iets gegoogeld over stoeptegels en ik krijg nu de rest van mijn leven reclame van die takketegels in beeld…

    Is er ook een recht om “vergeten” te worden ?

    Voortaan DuckDuckGo gebruiken als je takketegels zoekt 😉 … scheelt een hoop onzinreclames die idd hopeloos achter je zoekgedrag aanliepen.

    OT: vind de opt-in in dit verband toch wel een gunstig teken dat Apple privacy nog steeds serieuzer neemt dan de rest. Bv MS/Windows is terecht zwaar bekritiseerd voor de opt-out op (te) veel privacy-gevoelige settings in W10, en die G-club heeft niet voor niets een nog beruchtere reputatie op dat terrein.

  17. VPN
    Duckduckgo
    Signal / Wire/ Bleep /Facetime audio /iMessage voor IM en bellen

    dan is je privacy redelijk goed geregeld.

    Bluetooth uitzetten gaat me te ver, bovendien linkt mijn MAC adres niet automatisch naar persoon en worden geen gegevens verzamelt anders dan al via de GSM torens te achterhalen valt. Daar is dus in mijn optiek niet veel mee te winnen.

  18. Ik had ooit het idee voor datavervuilers.
    Iets dat bijv. Ervoor zorgt dat het erop lijkt dat mijn hobbies haken en punniken zijn en dat ik geinterresseerd ben in vakanties naar Letland om daar de underground countrymuziek scene te bezoeken. Onschuldig maar totaal niet kloppend. Dat ik een typische PVdAer ben die dagelijks de beurzen in de gaten houden.

    Vervuilde data is niets meer waard.

  19. @Xeno: Ik vind dat privacy belangrijk is en moet zijn voor iedereen, maar ik denk ook dat het niet 100% houdbaar is. Tenzij je je volledig afsluit van de wereld en dat is vrijwel onmogelijk.
    Sterker nog, een groot deel van de generatie mensen van na 1980 (generatie Y) is bereidt een groot deel van hun privacy op te geven ten gunste van betere en snellere diensten. Lees bv dit artikel eens of zoek eens naar aanverwante artikelen.

  20. @Xeno: Er is een nieuwe anti-tracking app : ‘Better’ van ind.ie. Gemaakt door Aral Balkan, die zeer kritisch staat tegenover de ‘mass surveillance’ op internet en smartphone. Een aanrader.
    Verder ben ik het er helemaal mee eens dat het anders moet. Maar voorlopig zitten we nog aan het economisch model van de tech reuzen vast.
    Zelfs de Blackphone is niet veilig. De Unaphone Zenith, die in september op de markt komt is dat wel, maar daar kun je zelf niet zomaar apps op downloaden. Tja.

    @Paul: Dat is een artikel uit 2013 , toen er nog niet zoveel bekend was over privacyschendingen. Langzamerhand weten we steeds meer. Nu zijn het vooral jongeren en laag opgeleiden die zich niet druk maken over hun privacy. Meestal is het uit pure onwetendheid dat mensen naief zijn en wegkijken van de werkelijkheid. Of ze voelen zich onmachtig om er iets tegen te doen.
    Het gaat ook om iets principieels, want al is profilering en dataselling ongewenst, het kan best zijn dat bedrijven en overheden verdrinken in data en dat het toch niet zo effectief blijkt. Lichtpuntje.

  21. Wat is privacy?
    De enige plek wat je privacy nodig heb is op je slaapkamer en in de badkamer!
    Want als je op je werk ben, dan weet je baas het ook.
    Als jij op vakantie ben, dan weet je baas, buren en je familie het ook.

    Het is niet zo dat er een individu jou de hele dag gaat volgen, kom op zeg.
    Het zijn computers(software) die bepaalde dingen volgen en dit in het meer van miljarden mensen dumpen…

    Of je moet onder een steek gaan leven uiteraard.

    Veel mensen voelen zich vandaag de dag net iets te bijzonder, alsof de gemiddelde huis, tuin en keuken burger interessant is.

  22. Origineel geplaatst door Rutger
    Ik had ooit het idee voor datavervuilers.

    Iets dat bijv. Ervoor zorgt dat het erop lijkt dat mijn hobbies haken en punniken zijn en dat ik geinterresseerd ben in vakanties naar Letland om daar de underground countrymuziek scene te bezoeken. Onschuldig maar totaal niet kloppend. Dat ik een typische PVdAer ben die dagelijks de beurzen in de gaten houden.

    Vervuilde data is niets meer waard.

    Wordt je doodgegooid met reclames waar je niks aan hebt. Nog slechter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.