Reacties voor: Apple’s chipdesigner stapt over naar AMD

Jim Keller, ontwerper van de A4- en A5-processor in de iPhone en iPad, vertrekt bij Apple en gaat bij AMD werken. Daar gaat hij rapporteren aan Mark Papermaster, die bij Apple vertrok na antennagate bij de iPhone 4.
Lees het complete artikel → Apple’s chipdesigner stapt over naar AMD
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Is het erg als hij er niet meer is?

  2. Vergelijk het met de machinist die van boord springt wanneer het schip aan het zinken is. Metaforicly speaking.

  3. Ze vinden wel een ander en beter.

  4. Enig idee wie zijn plaats zal vervangen?

  5. Er is altijd al een gezond verloop geweest bij apple. Techneuten worden voor bepaaldevprojecten aangenomen en als hun taak ervop zit zijn ze vrij om te gaan.

    Vaak vertrekken ze strategisch naar bedrijven waar apple weer zaken mee doet. Nu ook het geval. Apple wil invloed. Op deze manier kan dat. Door insiders te hebben met beslissings mogelijkheden.

    Van AMD gaan we nog meer horen de komende jaren als apple naast de iPad een echte tablet gaat maken.

  6. Origineel geplaatst door achi
    Ze vinden wel een ander en beter.

    Jij kan dus al uitmaken als iemand uit een bedrijf vertrekt het waarschijnlijk een slechte designer is. Echt! Uw hoogwaardig rationeel redeneren overstijgt ons allemaal. Ik merk het direct dat ik het hier met een begaafd persoon te doen heb.

  7. Wat is een ‘echte tablet’ precies…?

  8. Hij stapt nu dus over naar een zinkend schip ipv te blijven op een van de hoogste bergen. rare gast, laat hem maar ver uit de buurt van mijn nieuwe chips blijven.

    Apple kennende is dit niet ”de” man met de kennis en is dit al lang van te voren vespreid dus erg is het niet.

    Iemand anders neemt zijn functie over, nieuwe wind is altijd goed zollang de kennis maar geborgd blijft.

  9. @als: De beste stuurlui staan aan wal natuurlijk. We kunnen niet in zijn hoofd kijken en we weten zijn situatie niet.

    Of het is een domme move of het kan een strategische zet zijn omdat apple niet vast wil zitten aan samsung en intel. Apple mensen binnen AMDzouden de weg kunnen plaveien voor Apple om in de toekomst zaken te kunnen doen. Door een chip die door Apple bedacht is en bij AMD gemaakt kan worden. Dan is de kennis van die man ineens heel handig voor zowel AMD als Apple.

    Ik den dat dit geen domme overstap is.

    @Peter je hebt de ipad & tablets die proberen te zijn wat de ipad is.

    De beste tablet die er is en de ipad overtreft is de modbook pro bijvoorbeeld. Dualboot (Volledig windows 8 Pro of Mac OSX 10.8.) en geen beperkingen zoals de ipad kent en andere tablets kennen.

  10. 1. Het is wel een leegloop bij Apple lijkt het. Papermaster, Serlet en de SVP van Retail. Allemaal in het afgelopen paar jaar, terwijl dat toch echt goedbetaalde, hooggeplaatste jongens zijn.
    2. Hoezo ‘de overstap naar ARM’ zoals in het artikel staat? Al sinds 2001 draaien iPod’s op ARM, de 1e generatie iPhone had een ARM processor. Het enige is dat ze de chips nu in huis kunnen ontwerpen.

  11. @ikkieman: De overstap naar AMD bedoel je vast.

    En de A4 en A5 zijn nog steeds ARM chips. Zwaar gemodificeerd voor Apples doel einden maar nog steeds ARM gebaseerd. Tegra chips ook trouwens.

    Als apple een Chipmaker zo ver krijgt om met hun kenns van PIsemi en de chipmakers kennis samen een ARM alternatief te bouwen zijn ze in een klap af van de competitie die nu in basis de zelfde chips gebruiken kan.

    Dat kost tijd. Nu alvast je eigen mensen op de juiste plekken hebben is slim van Apple.

  12. Concurrentiebeding?
    Als je hier in NL binnen de ICT een contract tekent, staat er altijd wel een of ander concurrentiebeding in verwerkt (niet dat dat vaak enige juridische waarde blijkt te hebben). Daarom lijkt het me vreemd dat iemand op een dergelijke positie vrij is om zo’n overstap te maken…

  13. @iNick: Die regels gelden anders in amerika. En je kan er voor een specifiek project ingehuurd worden. Daar mag je misschien niks over zeggen. Maar dat zou voor de specialist betekenen dat ie nooit meer aan de slag kan.

  14. @Kasuja: dat bedoelde ik ook met de juridische waarde. Want ook al heb je een concurrentiebeding, een rechter zal nooit instemmen met het feit dat je als specialist nooit meer een overstap zou kunnen maken en je vak uit kunt oefenen. Kom je vooral tegen bij zzp-ers die uit loondienst stappen. Formeel lijkt het door een concurrentiebeding (CB) een ‘wurgcontract’ maar in de praktijk wordt hoogst zelden een beroep gedaan op het CB. Maar gezien de patentenoorlogen van Apple bevreemdt het mij dat deze chipsdesigner ‘zomaar’ over kan stappen.

  15. Origineel geplaatst door Thomas Vanhoutte
    Enig idee wie zijn plaats zal vervangen?

    Ik denk niet dat zijn plaats vervangen zal worden, Jim Keller zelf wel, maar zijn plaats niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.