Reacties voor: ‘Apple’s budget iPhone wordt een kansrijke middenklasser’

Analisten van J.P. Morgan zeggen dat Apple's budget iPhone een mid-range toestel wordt, dus gericht op het middensegment. Met een prijs tussen de 350 en 400 dollar gaat Apple vooral met Samsung concurreren.

Reacties: 16 reacties

  1. Tuurlijk is ie kansrijk.
    Veel mensen vinden over de 600 euro te veel voor een telefoon waarvan je de scherven kunt tellen als je m laat vallen. Glas is dan ook erg kwetsbaar en plastic lijkt dan een betere en goedkopere optie.
    Daarnaast is het natuurlijk ook bedoeld om (nog) meer marktaandeel op te doen.

  2. Naast de winst uit de verkoop van de toestellen hebben ze dan ook weer nieuwe klantjes in de muziek/app/ibook stores…
    En naar mijn mening weegt dat laatste zwaarder. 🙂

  3. Productiekosten zijn maar een klein deel vd totale verkoopprijs. Zal Apple genoegen nemen met een lagere winst per toestel? Ik denk t niet. Ze kannibaliseren dan hun eigen high end dure iPhone.

  4. Tuurlijk wordt er deels gekannibaliseerd op de dure iPhone, maar denk niet dat dat opweegt tegen de grootte van de nieuwe markt dat zo’n goedkoper toestel aanboort

  5. Origineel geplaatst door wl
    Productiekosten zijn maar een klein deel vd totale verkoopprijs. Zal Apple genoegen nemen met een lagere winst per toestel? Ik denk t niet. Ze kannibaliseren dan hun eigen high end dure iPhone.

    Dat doet de iPhone 4S nu ook al, hij kan precies hetzelfde als de iPhone 5 maar is iets trager, heeft kleiner scherm en een ander design maar is wel 110 euro goedkoper.

  6. Het is altijd beter om jezelf te eten dan anderen dat te laten doen.

  7. maar ook LG, Nokia en LG zijn er actief

    Ik wou dat ik dat kon, dan zou ik 2x zo productief zijn 🙁

  8. Maar in Latijns Amerika en Azië is het marktaandeel bedroevend laag. Een goedkopere iPhone zou daar iets aan kunnen doen.

    In Brazilië heerst het protectionisme. De prijzen voor een iPhone 3GS, 4, 4S, 5 liggen torenhoog. Zelfs nu sommige/alle iPhones daar in een fabriek worden geproduceerd zijn de prijzen een stuk hoger dan zelfs hier in Europa.

    De 4 en 4S zijn sinds vorige maand 25% goedkoper waarmee ze net iets duurder zijn dan hier. De iPhone 5 kost een paar honderd euro meer in Brazilië. Waarschijnlijk als een soort van wraak van Apple voor de gemiste inkomsten.

    Nou ja, Apple verkoopt gewoon minder buiten de VS omdat de rest van de wereld hun geldkoeien zijn. Niet voor niets is het overal gigantisch duurder als je de prijs naar USD omzet.

  9. Samsung is nu de grootste speler in het segment tussen $200 en $500, maar ook LG, Nokia en LG zijn er actief.

  10. Sorry dat ding is er nog niet sterker nog wij weten geen eens of hij er komt em welke specs hij krijgt.

    Hoe kan je dan een analyse maken?

  11. Origineel geplaatst door Mohammed
    Het is altijd beter om jezelf te eten dan anderen dat te laten doen.

    Mooi gezegd!

  12. Zet gewoon een 3g chipje in de ipod en je hebt een budget iphone

  13. Origineel geplaatst door peer
    Mooi gezegd!

    Maar dat wordt het filosofisch: wordt je twee keer zo groot als je jezelf eet, of verdwijn je compleet?

  14. Ik vind het zelf ook veel te duur en spaar me dan echt rot om een iPhone om de twee jaar te kopen. Als ze een leuke budget uitgeven en ik kan er ook mee werken zoals ik dat nu doe, waarom niet.

    Leuk met een kleurtje en dan zeker de helft goedkoper, kom maar op!!

  15. Ik zou deze move wel begrijpen. Ik verwacht ook niet dat dit een groot nadelig effect zal hebben op de iPhone markt. Ik verwacht wel dat dit invloed zal hebben op de iPod touch. Want hoeveel mensen kopen er geen iPod touch omdat de iPhone te duur is?
    Toegegeven mocht deze ‘goedkope’ iPhone uitkomen, zal ik de voor- en nadelen tussen de ‘goedkope’ en ‘normale’ iPhone afwegen eer ik tot aanschaf overga.

  16. @Remco: Glas is niet per definitie kwetsbaarder dan plastic. Kijk hier de droptest vergelijking tussen Samsung S4 (plastic) en iPhone 5 (glas en metaal).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.