Reacties voor: ‘Apple’s 64-bits A7-chip veroorzaakte paniek bij Qualcomm’

De 64-bits-processor in de A7-chip was een stomp in de maag voor Qualcomm, aldus bronnen binnen het bedrijf. Ze hadden amper voorbereid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Wanneer kunnen 5S-gebrukers verwachten dat vrijwel alle apps gebruik maken van 64 bit?
    Is ergens te zien of een app gebruik maakt van 32 bit of 64 bit?

  2. Onbegrijpelijk dat een topman van Qualcomm zulke uitspraken kan doen.

    Was de overstap van Intel, in 2005, van de Pentium 4 (Pentium M) x86 processoren naar de Pentium D, en volgende, x64 processoren dan ook een marketinggimmick? In 2005 was er ook heel weinig x64 software maar nu wel.

  3. @Tim: Gewoon af en toe de changelog bijhouden van een app. DJay ondersteunt voor zover ik weet 64-bit (en zo’n geavanceerde en zware app die zal dat zeker weten wel benutten). 😛

    Maar goed.. Geen iPhone 5s-gebruiker, hier. En dat hoeft voor mij ook niet, want mijn iPhone 4 houdt het nog wel een paar weken uit en dan ga ik voor de 4s. De nieuwste iPhone kan volgend jaar nog wel, haha.

  4. Origineel geplaatst door Tom
    …en dan ga ik voor de 4s. De nieuwste iPhone kan volgend jaar nog wel, haha.

    Als je aan 8GB genoeg hebt…

    Ik heb namelijk nergens nieuwe 4s’en gezien met meer dan 8GB. Als je een adres hebt, hoor ik het graag!

  5. @Robenroute: Je heb ook nog zoiets als de tweedehands markt en dat bedoelt ie waarschijnlijk.

  6. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Robenroute: Je heb ook nog zoiets als de tweedehands markt en dat bedoelt ie waarschijnlijk.

    Precies, dan zijn er voldoende 64GB versies en betaal je niet de volle meerprijs voor die extra geheugen. Hoop wel dat de opvolger vd 5s geweldig wordt.

  7. @Robenroute: Meh, ik gebruik toch geen grote apps. Heb op dit moment op mijn 4 ook nog 2,4 van de 6,2 (van het 8 GB-model dus) over. 46 apps, amper 100 nummers, iets boven de 100 foto’s (wat dat betreft, ik maak bijna geen foto’s, laat staan video’s) en that’s it.

    Het 16 GB-model zou natuurlijk ook prima zijn, maar zelfs als je die kunt vinden betaal je waarschijnlijk al gauw €100 meer. En dan zou ik toch liever voor de iPhone 5(c/s) gaan ofzo. 😛

    Nee, 8 GB is voldoende voor mij, haha.

  8. Ik vind het nog steeds nep dat er staat 16 GB en dat je maar werkelijk 13 GB krijgt. Dan zeggen ze altijd wel dat het aan de indeling ligt van de schijf e.d. maar stop er dan 20 gb in en dan houd je 16 gb over.

    Ik snap nog steeds niet dat ze daar mee weg komen in computerland.

  9. @Ranald: Dat geheugen dat je zelf niet kunt gebruiken is voor het besturingssysteem. Met andere woorden, van die 16 GB waar jij het over hebt wordt dan in feite een paar GB gebruikt voor het OS. 😛

  10. Ik kan niet wachten tot de 1TB iPhone uitkomt! Maar 128GB was toch wel het minste dat we hadden mogen verwachten van Apple. Ze melken hun produkten tot op het bot uit dus ga ik dat ook maar doen. Sla de 5S dus nu maar over (mn 64GB 4S doet het na 2 jaar nog uitstekend) en hoop maar dat ze volgend jaar wel een 128GB versie uitbrengen (1TB mag ook!)….

  11. @Ranald: Volgens mij is de EU dat ook aan het onderzoeken of dat geen misleiding is, want je beloofd 16 GB in de voorwaarden maar die krijg je uiteindelijk niet

  12. Origineel geplaatst door klaas2333
    @raynald: volgens mij is de EU dat ook aan het onderzoeken of dat geen misleiding is, want je beloofd 16 GB in de voorwaarden maar die krijg je uiteindelijk niet

    Of je stopt met miepen en je leest goed, dan lees je bijv. op de pagina van de iPhone op de Apple site het volgende:

    1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

  13. Origineel geplaatst door Lastminuteguy
    Origineel geplaatst door klaas2333@raynald: volgens mij is de EU dat ook aan het onderzoeken of dat geen misleiding is, want je beloofd 16 GB in de voorwaarden maar die krijg je uiteindelijk nietOf je stopt met miepen en je leest goed, dan lees je bijv. op de pagina van de iPhone op de Apple site het volgende:1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

    dit is met alles zo dat een hardeschijf heeft, is nooit het volledige geheugen zoals op de doos weergeven

  14. ‘Paniek’ lijkt mij overdreven. Had Apple nu gekozen om in de 5s, minimaal 2Gb RAM in te bouwen heb je meer aan de (maximale) prestaties van een 64-bits cpu/gpu. Voor ‘normaal’ gebruik heb je genoeg aan de 32-bits.
    Alleen wanneer je ‘zware’ spelletjes zoals de 64-bits uitvoering van Infinity Blade 3 op een 5s speelt, profiteer je van de betere cpu/gpu. Daar zit nu ook de bottleneck voor Apple. Zet je het scherm op maximaal dan brand je na ongeveer 30 minuten spelen zo’n 67% van de acculading er door heen. Persoonlijk heb ik geen 64-bits versies nodig van WhatsApp, Mail, Kalender, WeatherPro, Chrome, Opera, Air Video Server enz.

  15. @Timosha:

    …dat is nu “techno-revolutie” in waarste zin van het woord

  16. Origineel geplaatst door Timosha
    Onbegrijpelijk dat een topman van Qualcomm zulke uitspraken kan doen.

    Inderdaad. Hij was nota bene topman PR, je kunt het dan simpelweg níet maken om een van je grootste klanten zo aan te vallen en het imago van je bedrijf op het spel zetten.

    Origineel geplaatst door Tim
    Wanneer kunnen 5S-gebrukers verwachten dat vrijwel alle apps gebruik maken van 64 bit?

    2019.

    Origineel geplaatst door Tim
    Precies, dan zijn er voldoende 64GB versies en betaal je niet de volle meerprijs voor die extra geheugen. Hoop wel dat de opvolger vd 5s geweldig wordt.

    Geldverspilling. Dan kun je beter tweedehands de 64GB iPhone 5 of 5C halen.

    Origineel geplaatst door Tom
    Het 16 GB-model zou natuurlijk ook prima zijn, maar zelfs als je die kunt vinden betaal je waarschijnlijk al gauw €100 meer. En dan zou ik toch liever voor de iPhone 5(c/s) gaan ofzo.

    Ik denk dat die prijzen vrij dicht bij elkaar liggen. De 16GB is namelijk wel een jaar ouder dan de 8GB uitgave. Persoonlijk zou ik dan ook voor een nieuwere iPhone gaan in plaats van een andere – al jaren geleden – uit de productie gehaalde iPhone.

    Origineel geplaatst door Lastminuteguy
    Of je stopt met miepen en je leest goed, dan lees je bijv. op de pagina van de iPhone op de Apple site het volgende:1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

    Dat is leuk, maar dat zegt de gemiddelde mens niets. Het in onbegrijpelijke taal wegstoppen van uitleg, details en voorwaarden wordt vaak getorpedeerd door consumentenorganisaties en EU. Ik vind het geen ‘miepen’, maar de slechte transparantie beklagen. Ik snap het wel, maar ga jij het je moeder of oma maar eens uitleggen.

  17. Wat een domme opmerkingen hier, weinig 64bit apps, duh!!! Daarom had de concurrentie het ook niet zien aankomen als de gehele appmakersmarkt al op de hoogte was. Voor appmakers ligt nu een mogelijkheid open om deze te gaan ontwikkelen, het feit dat de 5s deze ondersteuning nu al heeft betekend tevens dat je telefoon weer een flinke tijd mee kan en toekomstbestendig is. De concurrentie kan pas in de 2e helft 2014 hierover beschikken, echter hebben de meeste concurrenten al voor die tijd weer een nieuw model in het schap liggen.

  18. @iPhonist von Gates: 80% neemt een 16Gb omdat deze dan vaak gratis is en niet eens nadenken om iets bij te betalen voor een 32 of 64Gb. Ik heb de 5 en de 5s gehad maar sorry, het blijven voor mij een iPhone 4 met een upgrade. Ik hou het het bij mijn 2 iPhones 4S met 64Gb. Prima toestel en wordt nu toch echt tijd dat Apple met iets vooruitstrevend komt want dat zijn ze al lang niet meer, en dat is heel jammer voor het imago van Apple, maar ik blijf voorlopig nog trouw aan bijna alle producten can Apple (besmet)

  19. Origineel geplaatst door Ranald
    Ik vind het nog steeds nep dat er staat 16 GB en dat je maar werkelijk 13 GB krijgt. Dan zeggen ze altijd wel dat het aan de indeling ligt van de schijf e.d. maar stop er dan 20 gb in en dan houd je 16 gb over.Ik snap nog steeds niet dat ze daar mee weg komen in computerland.

    Het kan altijd erger.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.