Reacties voor: AppleCare voor de iPad: $99 voor een extra jaar garantie

Bij de iPad kun je garantie afsluiten: AppleCare. Je garantietermijn wordt dan verlengd van 1 naar 2 jaar, maar dat geldt niet voor alle Amerikaanse staten en ook is nog de vraag of je wel internationale garantie krijgt.

Reacties: 14 reacties

  1. Applecare voor 2 jaar wordt al langer aangeboden…..
    Bij de iPod en de AppleTV dekt Applecare Protection Plan ook maar maximaal 2 jaar!

  2. Nog meer minpunten. Ik word steeds minder enthousiast!

  3. misschien voor 40 euro op ebay, dan zou ik het nog wel willen overwegen.

  4. (Aan de hand van het serienummer wordt bepaald of je nog garantie hebt.)

    de ingang van je AppleCare gaat in op de koop datum van het Apple product. Die staat niet in een serienummer vermeld. Dus je hebt nog altijd je aankoop bon nodig van het product zelf en je moet AppleCare registreren. Bij die registratie word je AppleCare registratie nummer gekoppeld aan het serienummer van je Apple product.

    AppleCare hoef je niet direct aan te schaffen dat kan tot elf maanden na aanschaf van het product.

  5. @Gonny:
    Ik begrijp je redenatie niet helemaal. Jij geeft in het artikel aan, dat mensen twijfelen om nu al een iPad te kopen, omdat ze zich afvragen of de garantie, van een in The States gekochte iPad, wel van toepassing is in Nederland. Uiteraard kan Apple achterhalen in welk land het product van oorsprong gedistribueerd is (door het serienummer). Maar Applecare voor de iPad aanschaffen verandert niks aan het serienummer. Een Applecare Protection Plan bestaat uit een registratienummer die gekoppeld wordt aan het serienummer van je product.

    Dus mensen die nu al twijfelen, hoeven echt geen Apple Care te kopen om de twijfel weg te nemen over het al dan niet verkrijgen of de geldigheid van de garantie!

    Zelf heb ik in december 2009 Apple Care aangeschaft voor mijn Macbook Pro inclusief mijn Cinema Display (Macbook en beeldscherm zijn in Nederland aangeschaft!). Deze Apple Care heb ik gekocht in The States en geactiveerd in Nederland….. Werkt als een zonnetje!

    @Redondo1982: Hoezo weer een minpunt……
    Primair: Just the product!
    Secundair: the warranty

  6. Idd nu niet kopen. Wordt altijd op eBay aangeboden voor een veel lagere prijs.

  7. Origineel geplaatst door Donstil
    Idd nu niet kopen. Wordt altijd op eBay aangeboden voor een veel lagere prijs.

    sssshhhht 😉

  8. Als je buiten de EU koopt dan heb je maar 1jaar garantie volgens mij. Voor buiten de EU aangeschafte producten geld geen consument recht.

    Dus als je dan je 2 jaar garantie wil claimen ben je aangewezen op apple care. Apple care geeft je (wereld wijde) support en garantie voor 2 jaar op een iPad

  9. Origineel geplaatst door sjaap
    Apple care geeft je (wereld wijde) support en garantie voor 2 jaar op een iPad

    Heb je daar een bron voor? Dat het wereldwijd is?
    Heb op de Applesite gekeken, maar zie nergens dat het wereldwijd geldt.

  10. Zoals Gonny al stelt is een aanvullende garantie inderdaad meestal geldklopperij. Dat komt omdat de Nederlandse wet al een aanzienlijke consumentenbescherming kent, die vaak net zo veel bescherming bied als de garantie die de verkoper/fabrikant je probeert aan te smeren. In de praktijk wordt de garantie van de verkoper wel “geen gezeur garantie'” genoemd. Je hebt namelijk vrijwel dezelfde rechten, maar de verkoper doet niet zo moeilijk over de bewijslast.

    Na de garantieperiode van de leverancier of fabrikant moet het geleverde nog steeds voldoen aan de eigenschappen die je van het product mag verwachten. Juristen noemen dit het conformiteitsbeginsel en het staat in art. 7:17 BW.

    Hierin staat het volgende:
    Een zaak beantwoordt niet aan de overeenkomst indien zij, mede gelet op de aard van de zaak en de mededelingen die de verkoper over de zaak heeft gedaan, niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten. De koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien.

    Van een iPad mag je verwachten dat hij bij normaal gebruik niet binnen twee jaar stuk gaat, dus valt hij onder de “garantie” zoals deze is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Hoe je deze garantie moet inroepen tegen een Amerikaanse verkoper is misschien wel weer wat lastiger, maar als je besluit het product in Nederland te kopen dan adviseer ik geen aanvullende garantie te kopen!

  11. Dat viel mij ook al prp. Meten met 2 maten

    Aah .. het is cencuurmannetje heeft weer toegeslagen als ik het goed zie. Het begint bijna lachwekkend te worden. Zekers omdat deze website zelf ook hack gerelateerde content publiceert, het lijkt China wel qua beleid

    Maar goed, ik twijfel aan de kwali en de prijs is gewoon bovengemiddeld hoo. Ook voor de Xbox heb ik dit spel gedownload. Achteraf gezoen best wel verstandig want het was 10x niks. Zonde van m’n rw dvd, dat was het wel

    Origineel geplaatst door niels
    @Prp: man wat is €7.99 nou het volledige xbox 360 spel was €60. heb em gekocht voor xbox en PC, zo’n fan ben ik! Dit is echt voor de fans. sf4 overal meenemen, ff snel in de trein een paar potjes zonder die logge psp mee te hoeven zeulen! . nu alleen nog een iphone aanschaffen

  12. ik zou gewoon eeen hfs der bij doen:P

  13. gewoon HFS nemen der op oetjes

  14. dan is nog de vraag, kan ik dan met mijn us gekochte ipad hier in nl apple aankloppen voor garantie?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.