Apple Zomerkamp 2018.

Apple’s Zomerkamp van start: driedaagse workshops voor kinderen

Inschrijving nu geopend

Apple komt ook dit jaar weer met de Apple Zomerkamp. Tijdens dit zomerkamp kunnen kinderen drie verschillende sessies volgen, waaronder leren programmeren en filmpjes maken met Clips.

Het is inmiddels een traditie geworden en ook dit jaar organiseert Apple enkele workshops voor kinderen die middenin hun zomervakantie zitten. In de Apple Store worden drie soorten workshops gehouden, waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen. Dit jaar leren kinderen programmeren met Sphero-robots, muziek en songteksten maken in GarageBand en verhalen vertellen in Clips.

Update 2 juli: De Nederlandse inschrijving voor het Apple Zomerkamp is vandaag geopend. De workshops worden gedurende vier weken gegeven van 23 juli tot en met 19 augustus. Je kan je via deze pagina aanmelden voor zowel de Apple Store Amsterdam, Haarlem als Den Haag. Voor de Apple Store in Brussel kun je je via deze link aanmelden.

Apple Zomerkamp 2018

Gedurende een Apple Zomerkamp woon je drie dagen lang een workshop bij in één van de Apple Stores. Elke dag duurt de workshop zo’n anderhalf uur, dus je bent in totaal zo’n 4,5 uur kwijt in de winkels. De sessies verschillen niet heel veel ten opzichte van vorig jaar. In de sessie met GarageBand leren kinderen hoe ze zelf muziek kunnen maken op de iPad.

Voor het vertellen van verhalen wordt dit jaar de Clips-app gebruikt, in plaats van iMovie tijdens voorgaande jaren. De Clips-app is vooral bedoeld voor kortere filmpjes, terwijl je met iMovie een complete film kan maken. De Clips-app is beter geschikt voor kinderen, zeker met alle beschikbare filters. De laatste workshop draait om programmeren met de Sphero, waarin met duo’s gewerkt wordt aan allerlei activiteiten.

Apple Zomerkamp 2018 met blije kinderen.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Wel moet een kind vergezeld worden door een ouder of voogd. Elke training duurt dus drie keer anderhalf uur en wordt gehouden in de maanden juli en augustus, in alle Apple Stores in Nederland en België. Wie nu naar de Nederlandse pagina gaat, ziet dat de inschrijving nog niet gestart is. Een deel van het programma is wel al te achterhalen via een eenvoudige zoekopdracht. De knop om aan te melden is op dit moment nog niet actief. In België kun je je wél al aanmelden, waar de sessies zowel in het Nederlands als Frans gegeven worden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 02 juli: De inschrijving voor het Apple Zomerkamp 2018 is nu geopend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2018, 12:36
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.