Reacties voor: Apple zoekt metaalexperts voor ontwikkeling Liquidmetal-producten

Apple heeft een drietal vacatures op zijn site geplaatst waarin wordt gevraagd naar ruime werkervaring in de metaalbewerking, vermoedelijk voor het maken van nieuwe producten gebaseerd op de Liquidmetal-technologie.
Michel Lusthof -

Reacties: 23 reacties

  1. apple is alweer een beetje aan het groeien ๐Ÿ˜€

  2. Het vormen van vormeloze metalen, dat is pas geavanceerd (…)

  3. wat zijn vormeloze metalen??

  4. Uitgezonderd glas en kunststof zijn de meeste vaste stoffen (meta- len en anorganische materialen) kristallen: dat wil zeggen dat de atomen ervan regelmatig gerangschikt zijn. Stoffen zoals glas, waarbij die regelmatige ordening ontbreekt, worden amorfe – “vormloze” – stoffen genoemd.

  5. @Scirocco: Metalen die nog geen vorm hebben, dus dat zijn de zogenaamde halffabricaten: plaat en staf materiaal waaruit onderdelen kunnen worden gefreesd, gestanst etc.

  6. De simkaarttool van Liquidmetal is alleen gebruikt voor Amerikaanse iPhones, naar het schijnt (weet niet meer waar ik het gelezen had).

  7. Het is inderdaad wat Orrin Sonck zegt.. Voordeel van deze opbouw is dat het metaal daardoor over het algemeen sterker wordt en ook erg goed tegen corrosie kan. Het is een zeer interessante legering..

  8. ha, de simkaarttool, that takes me back… hoe ik in de stress was, dat ik de simkaart niet kon plaatsen toen ik mijn 3G kreeg… haha totdat ik opeens dat ding zag! och man, wat een tijden waren dat!

  9. @Stan: Dit heb je verkeerd, vormeloze metalen heeft met de molecuul ordening te maken zoals @Orrin Sonck hierboven uitlegt

  10. Origineel geplaatst door Julianl
    De simkaarttool van Liquidmetal is alleen gebruikt voor Amerikaanse iPhones, naar het schijnt (weet niet meer waar ik het gelezen had).

    Dat heb je hier gelezen ๐Ÿ˜‰

  11. Liquid metal zal wel een (gepatenteerde) legering zijn.
    Ijzer is het ‘basis materiaal’ en door de smelt van zuiver ijzer minimale hoeveelheden koolstof te mengen krijg je staal. Tot 1.2% koolstof spreekt men van staal, waarbij
    0.8 – 1.2% hoog gelegeerd staal (‘hard’ staal) dat wordt gebruikt voor veren, gereedschappen(boren en frezen) en bv lagers. Lager gelegerd staal wordt voor constructie doeleinden gebruikt.
    Koolstof is niet de enige toevoeging, Chroom, Vanadium, Bismut, Koper, Wolfram en nog andere stoffen kunnen ook als toevoeging worden gebruikt. Door verschillende verhoudingen van deze stoffen toe te voegen kan men
    staal allerlei verschillende eigenschappen geven.
    Zoals magnetisch, corrosie bestendig (“Roestvrij”), hogere dichtheid (zgn Densimet), ‘hard’ staal zodat het als gereedschap kan worden gebruikt.
    De productie van de verschillende staalsoorten is inmiddels helemaal bekend en uitgezocht, dat er toch nog een nieuw ‘type’ staal (Liquid Metal) wordt bedacht is toch wel apart.

    Van wat ik eruit opmaak slaat de term Liquid Metal waarschijnlijk op dat het materiaal relatief makkelijk machinaal te verwerken is tot complexe vormen (bv met persen) zonder dat het scheurt of vervormt.

  12. Ik vind het eerlijk gezegd flauwekul dat alleen Apple het zou mogen gebruiken. :S

  13. @mitch: ik vind het ook flauwekul dat apple niet iedereen op aarde een iPhone cadeau doet.
    Geld is Geld

  14. @Mitch: Niet alleen Apple gebruikt het. Het patent is namelijk van Liquidmetal, en Apple heeft recentelijk een licentie gekocht voor de productie van Liquidmetal

  15. Hoop op een liquid-metal body voor de iPhone 5,
    ipv de kwetsbare glazen achterkant van de iPhone 4.

    (Waarschijnlijk eerder toegepast in de iPhone 6,
    de iPhone 5 is vast al ontworpen en in test fase)

  16. Origineel geplaatst door Gino
    @mitch: ik vind het ook flauwekul dat apple niet iedereen op aarde een iPhone cadeau doet.
    Geld is Geld

    Niet zo interessant doen. ๐Ÿ˜‰

    Origineel geplaatst door Oentje13
    @Mitch: Niet alleen Apple gebruikt het. Het patent is namelijk van Liquidmetal, en Apple heeft recentelijk een licentie gekocht voor de productie van Liquidmetal

    Oh zo, ik was ff in de war met ‘patent’ en een ‘licentie’ ๐Ÿ˜›

  17. Klinkt erg interessant. Zo zie je maar wat er allemaal mogelijk is in de metaal industrie best indrukwekkend!

    Hopelijk gaan ze het spanned maken voor de nieuwe iPhone

  18. Ik hen nog een metaaldetector liggen, misschien ga ik solliciteren!!

  19. Dr. Atakan Peker

    Hey een turk ๐Ÿ˜›

  20. @han: Feitjeskotsen heet dat ๐Ÿ˜›

  21. Quote ipc : Het materiaal van Liquidmetal is sterker dan vergelijkbare aluminium- en titanium-legeringen en sterker dan RVS. :

    Betere verwoording was dit geweest!
    Het materiaal van Liquidmetal is sterker dan aluminium- en RVS-legeringen en zelfs sterker dan Titanium.

    Er zijn namelijk geen vergelijkbare legeringen in aluminium en RVS omdat het een unieke legering is.

    Kan niet wachten op de resultaten met gebruik van dit metaal. Al vind ik de rand om mijn iP4 al superstrak gemaakt.

  22. De productiemethode van LiquidMetal is vergelijkbaar met die van kunsstoffen, je kunt het spuitgieten. In de metaalwereld komt dat zeer zelden voor. LiquidMetal is ook amorfisch zoals doorzichtige kunststoffen, terwijl normale metalen allen een kristal structuur hebben. Ik vraag me af of LiquidMetal ook doorzichtig gemaakt kan worden. Dan heb je het glas aan de voorkant van de iPhone ook niet meer nodig.

  23. Doorzichtig metaal is er al !! kippengaas noemen ze dat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.