Reacties voor: Apple ziet af van NDA bij uitgebrachte software

Apple heeft de regels omtrent de NDA wat versoepelt, waardoor iPhone-ontwikkelaars weer over hun applicatie mogen praten. Tenminste, de applicatie moet al wel gepubliceerd zijn.
Lees het complete artikel → Apple ziet af van NDA bij uitgebrachte software
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Zeker goed nieuws!
    Was al een paar uur bekend. Had dit nieuws ook al een uur geleden naar jullie gestuurd, maar jullie krijgen denk ik meer dan 1 mailtje binnen.. 😉

  2. Turn by turn GPS here we come?

  3. @ Caroline

    dus TomTom of iets dergelijks kunnen we binnenkort verwachten?
    nu alleen nog vodafone of kpn en dan koop ik er een.

  4. Hier ga ik er één op nemen, cheers!

  5. Er worden een paar rare conclusies getrokken heb ik het idee.

    Waarom zou nu opeens navigatie mogelijk worden?

    En staat er dat er niks gezegd mag worden over applicaties in ontwikkeling, of over software in ontwikkeling. Met software bedoel ik bijvoorbeeld firmware beta’s, SDK beta’s.

  6. Ik ben het met TiMMah eens, weten jullie wel wat NDA inhoud?

    Het gaat over het feit dat ontwikkelaars geen info over de apps die ze ontwikkelen morgen vrijgeven. Jullie hebben het over de selectie criteria van apple, deze blijven gewoon even streng. Dus voorlopig nog geen iTomTom.

  7. Idd…. Ik begreep het ook al niet waarom mensen nou opeens denken dat er tomtom komt dit heeft er totaal niets mee te maken!

  8. …Daarom dat ik mijn ‘vraag‘ ook afsloot met een vraagteken 😉 🙂

  9. so did I 😛

  10. @ThinkBeyond
    Nee maar het geeft degenen die een app hebben gemaakt en is goedgekeurd wel de mogelijkheid om hun sourcefiles te delen. Zo kunnen mensen van elkaar leren en dit kan wel leiden tot betere applicaties…

  11. Volgens mij gaat het daar niet om maar om de inner workings van de systeem SW van Apple.

  12. Misschien dan toch uiteindelijk opensource iPhone software? 🙂

  13. Ach,wat heeft de doorsnee iphonebezitter hier nou aan!
    Het feit dat de iphone standaard een boel opties mist(welke op een mobiel van 100 euro WEL terug te vinden zijn) en later al dan niet dmv te betalen app’s worden aangeboden is al een schandaal op zich.
    Begrijp me niet verkeerd, ik ben heus wel tevreden maar ik stoor me ongelooflijk hard aan de mentaliteit van apple. Je bent verplicht om dat ding te jailbreaken voor bepaalde functies die in de appstore niet te vinden zijn en waarschijnlijk nooit zullen komen.

    Ik begrijp niet wat apple heeft tegen bv: winterboard.
    Het is toch fijn als je je mobieltje een beetje kan personaliseren… nieuw thema’tje d’r op… wat is daar nou mis mee? Gaat de iphone stuk dan,of zo… .

    en iets simpel als “belgeschiedenis” vind ik ook niet meteen terug.
    Apple staat zelf de verdere ontwikkeling van de iphone in de weg,alleen al om geen euro te mislopen.
    Ik heb mijn toestel 615 euro betaald (16gb) en dat zou voor Apple genoeg moeten zijn. Wat ik er verder mee doe is mijn zaak,toch…?

  14. Misschien wat voorbarig, maar heeft er iemand een idee of er al boeken klaar staan voor publicatie over het ontwikkelen met de iPhone SDK? Dus gewoon een handige O’reily iPhone SDK development, met voorbeelden en handige stappen om te volgen? Of een iPhone SDK Cookbook?

  15. Waar het om gaat is volgens mij het naar buiten brengen van details over de software van Apple: de ontwikkelomgeving, SDK en firmware. Ontwikkelaars mogen nu praten over de (door Apple) gereleasde versies van deze software. Software die nog niet gerleased is door Apple blijft onder NDA.

    Dit opent dus de mogelijk voor ontwikkelaars om ervaringen te delen, iets wat noodzakelijk is voor een ontwikkelplatform.

  16. Uhm. Ik mag hopen dat de oude NDA dan ook met terugwerkende kracht vervalt. Anders mag je informatie tijdens de oude NDA nog steeds niet delen 😀

  17. @Benjamin
    Zie http://www.pragprog.com/titles/amiphd/iphone-sdk-development
    die vanaf vanmorgen te koop is aangeboden nav dit nieuwsbericht. Misschien binnenkort op een andere (goedkopere) weg te verkrijgen, maar daar moet je zelf maar naar op zoek. Die mensen hebben er ook veel werk van gemaakt en tijd in gestoken dus ik zou het boek gewoon op de website bestellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.