Reacties voor: ‘Apple zet Apple Store-personeel in om Kaarten-app te verbeteren’

Apple zet Apple Store-personeel in om de kaarten in Apple Maps onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit schrijft MacRumors op basis van bronnen. Apple Store-medewerkers onderzoeken in teamverband de kaarten en doen voorstellen voor verbetering.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. Juist die voormalige Google-medewerkers lijken mij geschikt om de kaarten in de nieuwe Kaarten-app onder te loep te nemen en zo foutieve of ontbrekende informatie te ontdekken.

  2. Ik begrijp het niet. Apple heeft zeeen van geld. Tja zou zeggen daarmee koop je alles. Of geef je dan een slecht signaal af bij de aandeelhouders 😉
    Als ik aandeelhouder was zou ik zeggen fix it. pay it. make it happen. Image is everything. Zelfde als SIRI… duurt veel te lang! Fix it. pay the resources etc. MAKE IT HAPPEN. Tja wij betalen toch ook voor die service?! (indirect)

  3. Gewoon terug samenwerken met google en terug die google maps erop zwieren. Probleem opgelost.

  4. Origineel geplaatst door jan
    Gewoon terug samenwerken met google en terug die google maps erop zwieren. Probleem opgelost.

    Maar wil Google dat wel? Komt het hun juist niet goed uit dat Apple zoveel problemen met Maps heeft, hun zien hun nieuwe Android-klanten zeker toenemen zo..

  5. Ik weet niet wat iedereen mist in die Kaarten app.
    Het enige wat ik me kan bedenken is StreetView.

    Wat nog meer guys ?

  6. Google maps terug? En mijn straat er terug uitzien als een bouwwerf (5 jaar geleden). Nee dank u.
    Die maps van apple zijn nog maar nieuw en er is nog werk aan. Google maps zijn ook al serieus verouderd en ook al niet meer zo accuraat.

  7. Altijd die commentaar van mensen die het niet snappen of kaarten app toch niet gebruiken. Als je het nooit gebruikt of zelden dan moet je ook niet constant commentaar geven op deze artikels. Mensen die de kaarten app veel gebruiken, zoals ik bijna dagelijks weten wat een verschrikking die nieuwe kaarten app is tov Google Maps. Trekt echt op niets.

  8. Kaarten app van Apple vind ik echt prima, uiterlijk zelfs veel mooier. Ook heb je turn by turn navigatie wat google maps niet had. Voor mij heeft Apple maps dus meer plus punten. Enige wat ontbreekt (wat ik persoonlijk niet gebruik) is streetview.

  9. Origineel geplaatst door Tom D
    Kaarten app van Apple vind ik echt prima, uiterlijk zelfs veel mooier. Ook heb je turn by turn navigatie wat google maps niet had. Voor mij heeft Apple maps dus meer plus punten. Enige wat ontbreekt (wat ik persoonlijk niet gebruik) is streetview.

    Eh!!!
    Turn by turn heeft Google maps wel degelijk, alleen niet beschikbaar voor de app voor de iPhone.
    De CEO van Apple raad zelfs aan maar Google Maps of een ander navigatie te gebruiken. Zo overtuigd zijn ze dat dit snel is opgelost.
    Best wel schandelijk voor een bedrijf als Apple, waarvan je zou mogen verwachten dat een zelf ontwikkelde app gelijk goed werkt, als je dat met veel bombarie afgekondigd.
    Wel bij de les blijven.

  10. De kaarten app is gewoon goed. Bij het navigeren moet je even wennen aan informatie met de blauwe pijl en de blauwe straten zijn die waar je in moet. Groen zijn de overige straten. Je moet wel even wennen aan de stem. Maar als je vaker navigeert, raak je er aan gewend.

  11. Apple bied niets voor niets zijn excuses zijn. Een businesspark dat groen is en ook nog eens verkeerd is ingedeeld? Kan gewoon niet.

  12. Hoe willen ze het aanpakken? Kunnen wij ergens fouten melden?
    Ook zegt Apple dat kaarten door veel te gebruiken beter worden, weet iemand hoe dit werkt?

  13. @SH: Als je op een bepaald adres zoekt en dan bij de pin op het blauwwitte pijltje drukt, is er een knop voor het melden van fouten.

    Die optie is trouwens wel erg beperkt. Je kunt alleen dingen aangeven die écht fout zijn, zoals een pin die op de verkeerde plek terecht komt. Je kunt geen points of interest toevoegen, bijvoorbeeld, terwijl het nou juist die points of interest zijn die Google Maps voor mij zo nuttig maken!

  14. Er zijn natuurlijk altijd mensen die nergens last van hebben, maar als je een beetje kritisch kijkt zie je dat de kaartenapp een achteruitgang is. Cook geeft dat zelf ongekend openhartig toe. Dus geen enkele reden om Apple nu te verdedigen. Op dit punt hebben ze gewoon gefaald door veel te vroeg een versie uit te brengen. Het is nu alle hens aan dek om de schade zsm weg te werken. Helaas zal dat zeker nog geruime tijd gaan duren.

    Gelukkig is er nog Google Maps en zullen we morgen weer Streetview krijgen volgens Walt Mossberg

  15. Ik gebruik de kaarten map dagelijks, vroeger nooit google maps wegens geen turn by turn, had Navigon die gaat nu niet meer open … (heb hem nog als backup maar nog niet nodig gehad)
    De maps app is gewoon goed, het enige min punt is dat je adres correct moet ingeven dat is het enige zwakke punt + de voice guidance is soms echt wel heel Amerikaans … straatnamen uitspreken aan ronde punten is beetje gek en overbodig en E19 wordt soms East19 genoemd, maar dat is lachen en niet on overkomelijk … dat wordt wel in komende updates weg gewerkt.
    Waar ik me over verbaas is dat de verkeersdrukte aanduiding heel accuraat is, zou die ook van TomTom komen?

    Ik vind het zelfs een verademing dat het grafisch zo soepel loopt en niet al die clutter heeft zoals de andere apps.

    Zoek eens op google maps blunders … je zal verstelt staan wat je allemaal vind, is dat erg nee zeker niet en zoals aangegeven tot nu toe al altijd aangekomen.

    Niet anders dan op mijn Nexus trouwens … maar die gebruik ik niet meer, kon Android echt niet gewoon worden, en is ook te groot om comfortabel in broekzak mee te nemen.

  16. Origineel geplaatst door Tjesse
    wat iedereen mist in die Kaarten app.
    Het enige wat ik me kan bedenken is StreetVie

    Het probleem voor mensen zoals mij is vrij groot.
    Ik ben dagelijks op de baan voor mijn werk (IT consultant)
    In tomtom vind je niet elk adres terug Of sommige adressen zijn op een verkeerde plaats in de straat (die soms enorm lang is in een industriepark)

    Vroeger kon je met Googlemaps de naam van het bedrijf ingeven en vond je perfect terug waar dat zat.

    Nu is het soms zoeken naar een naald in een hooiberg. (heel vervelend hoe slecht sommige bedrijven aangeduid/zichtbaar zijn).

    ik mis google maps dus wel degelijk…

  17. Waarom is het zo moeilijk te accepteren dat Apple ook kan blunderen hier? Aan alle kanten is duidelijk dat de kaarten niet af zijn en vol fouten zitten. Dat ze specifiek voor jouw situatie wel voldoen is fijn, maar accepteer aub dat mensen niet klagen over deze app om te klagen, maar omdat ze serieus teleurgesteld zijn.
    Voor mij persoonlijk zijn de kaarten gewoon veel te weinig gedetailleerd en staan er heel veel dingen niet op. Kortom ik moet nu van een alternatief gebruikmaken terwijl de oude kaartenapp perfect voldeed. Voor navigatie gebruikte ik al Navigon.

  18. Wat een ongekend verhaal als dit waar is.
    Doen de werksters dan de computerverkoop en zit Tim Cook het koffieapparaat te repareren o.i.d. ?

  19. Mijn specifiek geval is een 20 tal verschillende adressen van overwegend BE maar ook ook al bestemmingen in NL en Luxemburg, 100% gevonden, 95% accuraat turn by turn … niet anders dan met mijn Navigon of Nexus met Google Maps …
    De blunders zijn overwegend visueel en ja er zijn er ook qua adres, maar die heb je bij de andere platformen ook, zo stuurde Navigon me in Frankrijk altijd in een dead end loop voor een bepaalde bestemming …

    Als zelfs een Apple negatieve instelling zoals US consumer reports zegt dat de App beter is dan verwacht, dat wil al wat zeggen, want die zijn er als de kippen bij om iets af te branden als het niet goed is …

    Oh en als je al Navigon gebruikt waar heb je het dan over, je hebt daar google POI al in, dat is de rede waarom ik google map app op iOS nooit gebruik heb trouwens … als het is om juist adres te vinden om dan in Navigon te kleven, dat kan via de webapp ook en heb je nul,nul functie verloren …
    En streetview, kan voor 0.79 cent en als dat je te duur is, is er blijkbaar vanaf morgen ook gewoon in de webapp …

    Kijk het kan beter absoluut, is het de ramp die sommigen ons willen doen geloven absoluut niet …
    (Had google trouwens toestemming geven om app up to date te houden was ie nooit verdwenen, maar nee ze dachten, laat de iOS gebruikers maar jaloers wezen op de superieure Android versie … ik zie al uit naar de volgende update en als we een jaar verder zijn, dan zal google heel hard zijn best mogen doen ;-), in the end we win want er is eindelijk competitie en gaan wij er als consument op vooruit!)

  20. En waarom dacht je dat Tim Cook zo ongelofelijk door het stof ging? Zo zwaar door het stof dat hij zelfs apps van derden ging aanbevelen! Dat is ongekend in de historie van Apple. Zegt wel iets over het vertrouwen dat Apple in de eigen kaartenapp heeft. Zoals overal te lezen, is Apple op alle fronten bezig om de schade te herstellen en nu dus zelfs door het winkelpersoneel in te zetten? WTF.

    Lees het stukje van Applekenner en -liefhebber Walt Mossberg er eens op na (op AllThingsD). ZIjn conclusie liegt er niet om:

    “Als kaarten belangrijk voor je zijn, overweeg dan serieus om een Android toestel te kopen”. De Google Maps voor Android draait cirkeltjes rond de versie die Apple nu heeft uitgebracht (voorlopig althans).

  21. Origineel geplaatst door jan
    Gewoon terug samenwerken met google en terug die google maps erop zwieren. Probleem opgelost.

    Helemaal niet. De Kaartenmap van Apple werkt veel beter en veel sneller. Waarschijnlijk komt dat omdat de informatie veel compacter is. (vectorgeorienteerd ipv. “plaatjes”) Bovendien met goede navigatie wat Google maps nooit heeft gerealiseerd. En waarschijnlijk komt Google toch heel spoedig met een IOS-app, omdat ze bang zijn substantieel marktaandeel te verliezen. Maar als die niet veel beter is dan de oude google maps, denk ik dat er niet veel IOS gebruikers terug gaan. De negatieve media-hype is, zeker in NL, al behoorlijk doorgeprikt. Ik ben pas 1 fout tegen gekomen, die ik ook wel eens in echte navigatieapps tegen kom. (rotonde ipv kruispunt) Meteen doorgegeven omdat het in deze app erg makkelijk is.

    Origineel geplaatst door Tjesse
    Ik weet niet wat iedereen mist in die Kaarten app. Het enige wat ik me kan bedenken is StreetView.Wat nog meer guys ?

    Ook streetview kun je gewoon via de webrowser hoor. En er zijn gelijktijdig met IOS6 ook alternatieve streetview-apps verschenen.

    Origineel geplaatst door ijsbreker
    De Google Maps voor Android draait cirkeltjes rond de versie die Apple nu heeft uitgebracht (voorlopig althans).

    Nee het is andersom: De Kaartenapp van Apple draait rondjes om die van Google. O.a. omdat de datastroom 7 X zo compact is. En bovendien biedt de Kaartenapp van Apple navigatie aan met verschillende reële alternatieven. Overigens zijn er voor IOS al jaren uitstekende alternatieven hoor, naast de Google en Apple-apps.

  22. Fijn dat sommige mensen weer voor anderen moeten bepalen dat de nieuwe Kaarten-app wél goed is, maar zoals eerder gezegd: Apple biedt niet voor niets excuses aan.

    Vorige week in Berlijn geweest en dat was een feest van ontbrekende POI’s. Gelukkig had ik ook een Android-telefoon bij met Google Maps die z’n werk wel deed. In Berlijn kwam ik toevallig een vriend tegen uit Minsk. Die heeft ook een iPhone maar durft niet te upgraden naar iOS6. Reden: zijn woonplaats met bijna 2 miljoen inwoners is door Apple gedegradeerd naar letterlijk 1 rondweg en 1 straat met een rotonde. Belachelijk.

    @Henk: Je kent blijkbaar de Android-variant niet. De iOS-variant verbruikte idd veel data en had geen navigatie, maar de Android-variant gebruikt al pakweg 2 jaar vectorkaarten en heeft ook net zo lang turn-by-turn-navigatie.

  23. @laszlo: Wel eens google maps via de webbrowser geprobeerd? Net als op een gewone PC?

  24. Gelukkig zet Apple hun Store personeel in. Daar lopen zo veel genius’sen rond, dus het is zo opgelost.

    Wbt terug naar Google: het contract loopt nog een jaar. Dus of Google nou wil of niet, Apple heeft het recht om ze te gebruiken. Maar ze mogen even goed koppig volhouden aan hun eigen App. Zucht.

  25. Origineel geplaatst door Franklin
    Die heeft ook een iPhone maar durft niet te upgraden naar iOS6. Reden: zijn woonplaats met bijna 2 miljoen inwoners is door Apple gedegradeerd naar letterlijk 1 rondweg en 1 straat met een rotonde. Belachelijk.

    Inderdaad belachelijk. Want hij heeft google maps nog steeds ter beschikking via de webbrowser. Ik krijg de indruk dat de iphoneclub zijn lezers bewust “onwetend” houdt.(?!)

  26. @Nienke: Dat kan toch via Yelp? Beetje jammer dat weinig Nederlanders dat tot nu toe gebruiken.

  27. Origineel geplaatst door Henk
    @ijsbreker: “De Google Maps voor Android draait cirkeltjes rond de versie die Apple nu heeft uitgebracht (voorlopig althans).” Nee het is andersom: De Kaartenapp van Apple draait rondjes om die van Google. O.a. omdat de datastroom 7 X zo compact is. En bovendien biedt de Kaartenapp van Apple navigatie aan met verschillende reële alternatieven. Overigens zijn er voor IOS al jaren uitstekende alternatieven hoor, naast de Google en Apple-apps.

    Vandaar dat Apple zijn excuses aanbiedt voor een nu nog inferieur product. Apple biedt zelden of nooit zijn excuses aan, dus als ze het doen dan is het echt shit.
    Ze zijn gewoon te snel geweest met het uitbrengen en maken jullie tot “betatesters”. Maar, laten we maar een jaartje wachten om te zien wat het dan geworden is.

  28. @seminifeer: Apple biedt zijn verontschuldigingen aan omdat het nog lang niet aan de Apple normen voldoet. Maar dat deed google maps m.i. ook niet. Dat neemt niet weg dat ze zich waarschijnlijk verkeken hebben op een aantal miskleunen elders in de wereld. Conversies uitvoeren vanuit diverse bronnen is een heel moeilijk vak. Gezien de heel acceptabele situatie in Nederland voorzie ik een snelle oplossing van de huidige problemen. NB. 2 jaar geleden was ik in Egypte en daar was Google Maps volledig onbruikbaar. Vergelijkbaar met Minsk, elders in deze pagina.

    Origineel geplaatst door ijsbreker
    Walt Mosberg zei….

    Een beetje selectief winkelen van Ijsbreker. Hij zei ook:
    “I wasn’t surprised Apple did this, given its recent public admission that its maps need work and don’t meet its own standards. But Google’s error shocked me, since it has been working at this for seven years and built its own maps and data for the U.S.”
    Bovendien, een echte Navigatiapp zoals Navigon is gewoon de beste, snelste en goedkoopste oplossing, vooral internationaal (vermijding van datatransmissiekosten)

  29. Het enigste wat mij is opgevallen in de maps van Apple dat er hier in de buurt een straat is (de N333) die al sinds 1993 geen N333 meer is.

  30. @ijsbreker: Voor de andere functie dan navigatie zou ik maar eens kijken naar citymaps2Go. Veel uitgebreider dan google maps en Apple Kaarten bij elkaar. Met wikipedia.

    Origineel geplaatst door Robster
    @Nienke: Dat kan toch via Yelp? Beetje jammer dat weinig Nederlanders dat tot nu toe gebruiken.

    Het vreemde is dat sommige mensen alleen geïnteresseerd zijn in de apps die “gratis” mee worden geleverd met het apparaat. Terwijl er talloze apps zijn die voor bepaalde functies veel beter zijn. Is het gewoon verkeerde zuinigheid? Of is het onwetendheid hoe om te gaan met de appstore? Makkelijker kan toch bijna niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.