Reacties voor: Tim Cook: ‘We werken aan een zelfrijdende technologie voor auto’s’

In een interview bevestigt Tim Cook dat Apple werkt aan een systeem voor zelfrijdende auto's. Hij ziet de technologie voor autonome auto's als de moeder van alle projecten met betrekking tot kunstmatige intelligentie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Leuk hoor. Zogenaamd zijn mening zeggen, maar eigenlijk zegt Tim Cook nog erg weinig. Dat ze met de techniek bezig zijn ja. ‘Maar we bekijken het niet echt uit het perspectief van een product’….. Wat een regelrechte lariekoek! Geen product? Uit welk perspectief bekijkt Apple het dan? Vanuit het perspectief dat het geld van Research & Development nu eenmaal moet worden opgemaakt? Of nog iets anders? Natuurlijk wordt er gekeken vanuit het perspectief van een product. Ze gaan niet voor de kat z’n staart zoveel geld en tijd eraan besteden. Hij wil alleen nog niet zeggen wat precies het doel zal zijn .

  2. Lekker bezig joh. Nog meer werklozen straks

  3. @Macaanzee: je kunt ook alleen software ontwikkelen en daarbij samenwerken auto bouwers

  4. @Macaanzee: Precies. Tim heeft echt wel een langere termijn visie dan alleen het ‘onderzoeken’. Ben wel benieuwd wat deze is, aangezien ik niet snel een product kan bedenken wat nut heeft bij die autonomous driving techniek.

    Je zou kunnen denken dat ze iets uitbrengen om je bestaande auto te upgraden met autonomous driving functionaliteit, maar dit lijkt me totaal niet iets voor Apple om te doen.

    Misschien dat ze met Apple Maps iets willen doen ofzo.

  5. Apple en Tomtom werken al jaren samen o.a. voor de Apple maps. Tomtom werkt ook al jaren heel hard aan technologie voor autonoom rijden (Google maar eens op RoadDNA).

    De kans lijkt me dan ook zeer groot dat Apple hier nu ook samen met Tomtom aan werkt.

  6. @Cihan: Het schept ook banen, die auto’s moeten ook ontwikkeld en gemaakt worden.

  7. @Macaanzee: Als dit de letterlijke uitspraken zijn, dan zegt het wel wat: Dat Apple met name met de achterliggende techniek bezig is, o.a. met draadloos en rijdend opladen gezien zijn opmerking : “Zo noemt hij het een geweldige ervaring dat je niet hoeft te stoppen bij een tankstation om verder te kunnen blijven rijden”

  8. Tim Cook: ‘We werken aan een zelfrijdende technologie voor auto’s’? Cool, een zelfrijdende technologie! Ik mag aannemen dat hij werkt aan ede technologie voor zelfrijdende auto’s?

  9. Beste Tja, Sander & Evad: is het ontwikkelen van een software systeem voor het zelfstandig rijden van auto’s dan geen product? Natuurlijk wel! Of Apple wel met een eigen Apple Car komt of alleen een softwaresysyeem: het zijn allebei Apple producten.

  10. @Frans: Hahaha ja, als de technologie zelfrijdend is, is het verdwenen voordat Apple het in de gaten heeft 😂

  11. Origineel geplaatst door Joshua
    @Cihan: Het schept ook banen, die auto’s moeten ook ontwikkeld en gemaakt worden.

    Dat weet ik ook wel. Ik bedoelde mensen met een lagere opleiding.

  12. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Beste Tja, Sander & Evad: is het ontwikkelen van een software systeem voor het zelfstandig rijden van auto’s dan geen product? Natuurlijk wel! Of Apple wel met een eigen Apple Car komt of alleen een softwaresysyeem: het zijn allebei Apple producten.

    Het systeem is het uiteindelijke product, dit systeem wordt niet ontwikkeld vanuit een bestaand product bij Apple.

  13. Zo noemt hij het een geweldige ervaring dat je niet hoeft te stoppen bij een tankstation om verder te kunnen blijven rijden.

    😂😂😂

    ‘Geniaal’ hoe hij het grote nadeel weet voor te stellen als een voordeel, in een kletspraatje met een Trumpiaans laag waarheidsgehalte…

    De realiteit: met een FEV ‘hoef’ je niet te stoppen om in een (paar) minuutje(s) je tank bij te kunnen vullen, maar ben je urenlang bezig. Of minimaal een half uur om je accu slechts gedeeltelijk weer op te laden. Terwijl de actieradius op een volle ‘lading’ van Tesla’s tov conventionele auto’s echt niet uitzonderlijk groot is, in tegendeel. Zelfs een sjoemeldiesel heeft ook in werkelijkheid een actieradius zonder bijtanken die gemakkelijk 2x zo groot kan zijn als de puur theoretische van een Tesla. 🤔
    .

  14. Origineel geplaatst door Cihan
    Lekker bezig joh. Nog meer werklozen straks

    Ja, want in de fabrieken vandaag de dag worden auto’s tegenwoordig met de hand gemaakt door arbeiders en worden er helemaal geen robots ingezet natuurlijk.

  15. Origineel geplaatst door Cihan
    Lekker bezig joh. Nog meer werklozen straks

    Origineel geplaatst door Tim
    Ja, want in de fabrieken vandaag de dag worden auto’s tegenwoordig met de hand gemaakt door arbeiders en worden er helemaal geen robots ingezet natuurlijk.

    Had meer over chauffeurs bedoeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.