Reacties voor: Apple sluit zich aan bij Wireless Power Consortium voor standaard van draadloos opladen

Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium, de instantie die een standaard wil zetten voor draadloos opladen. Dit geeft meer inzicht in de techniek die de iPhone 8 mogelijk krijgt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Nog steeds wachten op contactloos opladen als dit zo zal zijn. “Draadloos” door op een vaste plek leggen is voor mij geen toegevoegde waarde, dan maar alsnog inpluggen. Ik hoop op contactloos.

  2. Liever inductief opladen dan wat andere mensen willen op afstanden van >1M. Als sommige mensen nu al last hebben van straling van wifi (of denken het te hebben), dan wil ik het geklaag niet horen als overal van die opladers zijn geïnstalleerd.

  3. Draadloos laden hoeft echt niet voor mij , als de batterij nu leeg is plug ik hem in en kan ik voort werken
    Ik zie niet in welk voordeel het heeft van de iphone op een matje te leggen , kan je hem evengoed inpluggen

  4. @sven: Inderdaad mee eens het is leuk voor vergaderzaal ofzo, dat je dan je telefoon op tafel legt dat die kan laden tijdens de vergadering.

    Verder thuis nee alleen maar onhandig.

  5. Grappig: de foto toont een iPhone 5 die draadloos oplaadt. En de batterij wordt niet eens echt opgeladen als je goed naar de batterijindicator kijkt. 😉

  6. OLED en draadloos opladen… pure innovatie tov de concurrentie! Dit is zeker wel ruim 1000 euro waard 😄

  7. Origineel geplaatst door Patrick
    OLED en draadloos opladen… pure innovatie tov de concurrentie! Dit is zeker wel ruim 1000 euro waard 😄

    Apple gaat het, als ze het doen, alleen weer beter doen dan het gepruts van de concurrentie.

  8. @Gabor: hebben weer tijd genoeg gehad om af te kunnen kijken

  9. @Gabor: Zoals nfc die niet werkt zoals bij de rest …. de tijd dat Apple alles beter deed is toch wel al wat passé hoor.

  10. Ik snap niet waarom iedereen (inclusief iculture) denkt dat het perse een of / of moet zijn. Het is óf inductief, óf op lange afstand. Daarentegen dacht, en denk ik nog steeds, dat het een en / en gaat worden. Misschien niet dit jaar, maar zeker wel op de lange termijn. Ik ben ook blij dat Apple óók voor inductief laden hebben gekozen. Laatst zag ik een filmpje waarin een volkswagen woordvoerder bij het presenteren van de nieuwe ge-facelifte Golf een Galaxy toestel in een draadloos oplaadbaar vakje (onder het infotainment systeem) plaatste. “En je hoeft je telefoon nergens op aan te sluiten om het op te laden, leg het gewoon in het vakje en hij laad vanzelf op”, zei die toen. Ideaal én een logische ontwikkeling dacht ik meteen! Al die bedradingen, dat wil toch niemand?! Dit is tevens ook waar Apple naar toe wilt. En toen hoopte ik nóg meer dat Apple (óók) gaat kiezen voor inductief opladen (naast het op afstand laden). Het enige waar ik mij zorgen om maakte is dat zij weer voor een eigen standaard gaan kiezen waarna al die automakers etc. Apple’s eigen inductie-oplaad-standaard moeten gaan invoeren/integreren. Gevolg kan dan zijn dat je straks verschillende modellen hebt; ‘een ‘Audi A3 met QI-oplaadtechniek’, of; ‘een Audi A3 met  wireless induction charging’ krijg je dan bijvoorbeeld te zien op marktplaats. Er moet gewoon één standaard zijn. Ik ben dan ook blij dat Apple zich heeft aangesloten bij WPC. Het is een slimme een logische zet. Anders moet je straks ook bij meubels (ikea) nog eens telkens moeten uitzoeken of het compatibel is met Apple producten.

  11. Is mijn comment van gister niet goedgekeurd door de moderators? Beetje raar 🙁

  12. Origineel geplaatst door Ilyesien
    Ik snap niet waarom iedereen (inclusief iculture) denkt dat het perse een of / of moet zijn. Het is óf inductief, óf op lange afstand. Daarentegen dacht, en denk ik nog steeds, dat het een en / en gaat worden. Misschien niet dit jaar, maar zeker wel op de lange termijn. Ik ben ook blij dat Apple óók voor inductief laden hebben gekozen. Laatst zag ik een filmpje waarin een volkswagen woordvoerder bij het presenteren van de nieuwe ge-facelifte Golf een Galaxy toestel in een draadloos oplaadbaar vakje (onder het infotainment systeem) plaatste. “En je hoeft je telefoon nergens op aan te sluiten om het op te laden, leg het gewoon in het vakje en hij laad vanzelf op”, zei die toen. Ideaal én een logische ontwikkeling dacht ik meteen! Al die bedradingen, dat wil toch niemand?! Dit is tevens ook waar Apple naar toe wilt. En toen hoopte ik nóg meer dat Apple (óók) gaat kiezen voor inductief opladen (naast het op afstand laden). Het enige waar ik mij zorgen om maakte is dat zij weer voor een eigen standaard gaan kiezen waarna al die automakers etc. Apple’s eigen inductie-oplaad-standaard moeten gaan invoeren/integreren. Gevolg kan dan zijn dat je straks verschillende modellen hebt; ‘een ‘Audi A3 met QI-oplaadtechniek’, of; ‘een Audi A3 met  wireless induction charging’ krijg je dan bijvoorbeeld te zien op marktplaats. Er moet gewoon één standaard zijn. Ik ben dan ook blij dat Apple zich heeft aangesloten bij WPC. Het is een slimme een logische zet. Anders moet je straks ook bij meubels (ikea) nog eens telkens moeten uitzoeken of het compatibel is met Apple producten.

    Ik hoop het!

  13. Dus in plaats van dat je zelf kunt kiezen hoe je je telefoon oplaadt, via je laptop, power bank of ergens bij een willekeurig stopcontact, moet je je telefoon op een matje leggen?

    Dat lijkt mij niet zo handig. Of blijft gewone oplaadmogelijkheid via lightning gewoon beschikbaar?

  14. Moest het even opzoeken;

    Volkswagen 2017:

    https://www.youtube.com/watch?v=I-CdwY8QG1k

    @ 2:12 min. laten ze het zien.

  15. Ik lees dat iedereen het vóór het draadloos opladen heeft, dit heeft echter wat kanttekeningen… rendement is laag, veel lager dan met een connector. Dus je verbruikt beduidend méér dan laden met kabel.
    Ook blijft de lader continu aangesloten op het net, wat de levensduur van de lader helemaal niet ten goede komt, inclusief het brandgevaar, als er iets fout mee gaat…
    Dan hebben we nog niet gesproken over het ‘sluipverbruik’ wat niet een fractie is maar een behoorlijk stuk van het verbruik tijdens het opladen.
    Eigenlijk wegen de voordelen van het draadloos opladen niet op tegen de nadelen. (Zoals je toestel gebruiken tijdens het laden) en het argument “draadloos, maar als je hem wil gebruiken kan je het ook mét draad… neen dank u.
    Draadloos laden met Apple Watch is logisch, je gebruikt die niet tijdens het laden, en laden met kabel is daar een nadeel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.