Reacties voor: Apple wint Red Dot-designprijs met Apple Watch

De Apple Watch heeft de Red Dot Design Award 2015 gewonnen in de categorie horloges. De Apple Watch scoorde zelfs 'Best of the Best'.
Lees het complete artikel → Apple wint Red Dot-designprijs met Apple Watch

Reacties: 14 reacties

  1. Niet alleen de Mac Pro, maar ook verschillende iPhones hebben de Red Dot gewonnen.
    Geweldige site om rond te struinen, staan prachtige producten op.

  2. Wow, in vergelijking met die mb&f valt niet alleen de prijs van de Watch mee. De looks van de Watch lijken ook ineens boven alle twijfel verheven. Maar of Apple nou zo blij moet zijn met een designprijs waar zo’n monster een eerdere winnaar is… de jury heeft daarmee al eerder bewezen over een bizarre smaak te beschikken. Hoewel bizar in dit verband nog het understament van de eeuw is :-)Ik weet ‘t, smaken verschillen, maar dat ‘horrorloge’ kan toch echt niemand mooi vinden lijkt mij? Benieuwd ook of er geen patenten zijn geschonden, de aanduiding van minuten en uren is regelrecht gejat van de snelheidsmeter en toerenteller van Citroën’s GS, CX etc.Dus sowieso ook nog eens pakweg vierenhalf decennium te laat om ‘vernieuwend’ genoemd te kunnen worden…

  3. Ook enigszins bizar dat er eveneens geoordeeld wordt over duurzaamheid en ergonomie: kunnen ze daarover al oordelen terwijl het product nog niet eens op de markt is verschenen?

  4. @Mathieu: Ik denk dat je de duurzaamheid hier niet goed snapt. Bij deze duurzaamheid gaat het over het gebruik van de materialen, uitstoot van fabrieken voor de productie, vervoer, mineralen die niet uit conflictgebieden komen etc… De duurzaamheid die jij bedoelt is misschien hoe lang het uurwerk meegaat.

  5. @geraaar: Gelet op: “… functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid” denk ik dat duurzaamheid hier toch echt slaat op het klokje zelf. De zaken die jij noemt vallen in deze context onder milieuvriendelijkheid.

  6. Sommige streng geselecteerde partijen hebben al een exemplaar ter review gehad.

  7. Origineel geplaatst door Gabor
    Sommige streng geselecteerde partijen hebben al een exemplaar ter review gehad.

    Tja! Als je hem “gratis” hebt gekregen is het natuurlijk gemakkelijker om een goede review te geven daar jezelf geen rekening moet houden met de prijs. Ik ben er zeker van dat de meeste mensen hier vooralleer de prijzen vermeld waren een stainless steel versie wouden kopen. Doordat deze prijzen naar het absurde zijn gegaan voor de standaard apple watch (om nog maar te zwijgen over polsbandjes van 500€ komaan zeg) gaan de meeste een sportversie met plastiek bandje kopen om toch maar een Apple watch te hebben. Als  fan die al hun producten heeft (iMac/MBP/Apple Tv/iPad/iPhone 6 & 6 plus) vindt ik dit een triestige zaak. Als ik een duur horloge koop verwacht ik dat hij zeker 10 jaar mee gaat met een levenslange garantie/onderhoudsservice! Dit is iets wat beide niet van toepassing is bij Apple.

  8. Dikke proficiat, hopelijk daalt de verkoopprijs snel naar een redelijk niveau van 200 euro .

  9. Vooruitziende blik van het testpanel
    Zaten er nog meer toekomstige modellen tussen de genomineerden en mag ik vragen hoe de duurzaamheidstest er dan uit heeft gezien?

  10. @Paxi: Milieuvriendelijkheid en heel die heisa valt onder maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij gaat het echt wel over de duurzaamheid van producten. Bijna elk groot bedrijf is hier mee bezig, zoek maar op. Duurzaamheid is een begrip dat door vele mensen fout wordt aanzien. Velen denken dat het nog steeds over de gebruiksduur van een product gaat etc… Maar dit is dus niet zo!

    ( van een persoon die een MVO certificaat en diploma op zak heeft)

  11. @Ron2010: En de iPad wil ik ook voor 200 euro!

  12. Gebeurt het vaker dat produkten die nog niet eens uit zijn zo een prijs winnen?

    Ik zie de jurie al zitten met een stapel brochures van producten die binnenkort uitkomen en daar dan hun conclusies uitrekken.

    Sorry hoor maar dit kan toch niemand serieus nemen lijkt me?

  13. @Ferryman: jawel hoor. Ik vind hem mooi

  14. De prijs voor duurzaam ondernemen lijkt me alleen gerechtvaardigd wanneer de hele apple watch niet wordt gemaakt. Pas dan is de invloed op het milieu minimaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.