Reacties voor: Apple wint in rechtszaak: drie Samsung Galaxy-toestellen vanaf oktober verboden

Apple heeft gewonnen in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. De rechter in Den Haag heeft vandaag besloten dat de Galaxy S, Samsung Galaxy S II en Samsung Galaxy Ace vanaf half oktober uit de winkels moeten - in heel Europa.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 153 reacties

  1. JEUJ JEUJ JEUJ!

  2. hahahaha

  3. Niet te geloven…

  4. Ongelofelijk zeg..

  5. diep en diep triest.

  6. Apart dat het dan om dat ene patent draait, het is toch android planet en niet planet android

  7. Vind het dan weer wel ongelofelijk dat ze hebben gewonnen op dit patent.

  8. Apple wordt hiermee zelf waar ze in 1984 zelf zo tegen waren. Kijk maar,…

  9. Hhmmm…

    Schakelt een BMW ook niet hetzelfde als een Volvo.
    En zo’n cabrio-klapdak van een Renault… is dat niet hetzelfde als van een Peugeot !?!?

    Kan leuk worden !!

  10. Mijns inziens is dit compleet onrechtvaardig. Apple heeft er gelegen voor mij, mijn volgende telefoon wordt een SGS2. Ik hoop dat een andere fabrikant ook eens een verkoopverbod op alle Apple producten weet af te dwingen, zien hoe ze dan reageren.

  11. Heeeeeel bizar dit.

  12. Zielig dit!
    Binnenkort gaat iemand bedenken dat het omslaan van een pagina op mijn ipad te veel lijkt op het omslaan van de pagina van een echt boek!
    Apple get a f@#$n life!

  13. @Peter: Inderdaad. Krankzinnig dit zeg.

  14. Ach ja.. Nu een keer een uitspraak die voor de consument wel voelbaar is.. had net zo goed Apple kunenn overkomen.. Voordeel voor de Samsung gebruikers is dat ze nu heel snel een besturingssysteem update krijgen.. 😀

    “elk nadeel..”

  15. Finally, JUSTICE!
    eindelijk krijgt Samsung is een keer de bal teruggekaatst. Stelletje Rip-Off’ers

  16. Overwinning voor Samsung! Mooi.
    Het enige dat Samsung hoeft te doen is de gallerie uit de huidige modellen halen en vervangen. Geef het toestel een iets andere naam, en klaar is kees.

  17. Echt. Hier begrijp ik niets van.
    Waar slaat dit op..
    Wat een onzin.
    Sorry Apple Hoe blij ik ook met mijn iPhone ben.
    Dit vind ik onterecht…

  18. Kijk ik hou van de iPhone’s en zou geen ander telefoon willen. Maar dit is wel heel zwak van Apple :s

    Serieus, Apple verliest mijn respect? Als ze vertrouwen hadden in hun product, zouden ze donders goed weten dat ze momenteel onverslaanbaar zijn. En als Galaxy SII echt op de iPhone leek (vind ik niet), so what?

    Echt jammer hoor!

  19. ik heb hier een gemengd gevoel over. tuurlijk lijkt het alsof Apple aan t mierenziften is, vanwege een patent voor zo’n intuitief beweging. aan de andere kant, zij zijn de eerste die dit heeft bedacht en uitgebracht en de wereld met zo’n gemak kennis laten maken. je kan bijvoorbeeld ook scrollen door foto’s dmv pijltjestoetsen, dan had Apple hier geen zaak gehad.

  20. Zeer zeker onterecht. Al heb ik zelf een iphone 4 en ipod touch, dit gaat nergens over, kinderachtig.

  21. Tja, de overwegingen van de voorzieningenrechter zijn nog niet bekend, dus daar valt niet veel over te zeggen. Bovendien is het ‘maar’ een kort geding. Bij Apple zullen ze vermoedelijk wel van opwinding door hun hoeven zakken.

    Het lijkt er in elk geval op dat de toestellen na een aanpassing van de fotogalerij gewoon weer verkocht kunnen worden. Ben benieuwd hoe makkelijk dat kan.

    Toch wel bizar dat een paar mensen in Amerika ervoor zorgen dat ik – stel dat ik dat zou willen – geen Samsung Galaxy kan kopen.
    ‘t Is de angst van fabrikanten: oei, het toestel van een concurrent zou wel eens beter of populairder kunnen zijn dan het onze, laten we ervoor zorgen dat het verboden wordt. Chiquer zou het zijn het eigen product te verbeteren, maar dat komt niet bij de heren op.

  22. Terecht, smerige kopie-artiesten

  23. Origineel geplaatst door Simon: Zielig dit!
    Binnenkort gaat iemand bedenken dat het omslaan van een pagina op mijn ipad te veel lijkt op het omslaan van de pagina van een echt boek!
    Apple get a f@#$n life!

    Samsung is FUCJ

  24. dus als je een Samsung Galaxy S,Samsung Galaxy S II of een Samsung Galaxy Ace hebt heb je eigenlijk een ilegaal mobiel?

  25. Origineel geplaatst door Peter
    Hhmmm…Schakelt een BMW ook niet hetzelfde als een Volvo. En zo’n cabrio-klapdak van een Renault… is dat niet hetzelfde als van een Peugeot !?!?Kan leuk worden !!

    Ja ik snap het ook niet echt al die patent rechtzaken als je niet genoeg verkoopt maak dan een product wat iedereen wil hebben en jij kan leveren maar ga niet een bedrijf ten gronde brengen in de rechtzaal, erg triest van apple

  26. Echt stom. Ik ga nu niet vertellen dat ik tegen iphone ben maar ik zou een samsung galaxy s,s2 toch echt kopen in plaats van iphone
    Is veel makkelijker mee te werken op de pc dan itunes… ;(

  27. Mooi om te zien dat de meeste iPhoneclub-reageerders het ook belachelijk vinden.
    Hoe blij ik ook ben met mijn iPhone 4 vind ik dit toch te ver gaan en nergens op slaan. Doe ff normaal Apple.

  28. Triest dat het zover heeft kunnen komen. Ik ben blij met mijn Apple producten maar het is dieptriest dat Apple gezonde cocurrentie probleem te elimineren met dit soort “zieke” spelletjes.

    Uit protest ga ik een Samsung Galaxy S2 halen nu het nog kan en boycot ik de iPhone 5 !!

  29. Origineel geplaatst door anthony
    dus als je een Samsung Galaxy S,Samsung Galaxy S II of een Samsung Galaxy Ace hebt heb je eigenlijk een ilegaal mobiel?

    “vanaf half oktober niet meer verkocht mogen worden in Europa”
    Als je ‘m al hebt is er niks mis mee, als je er een verkoopt dan wel.

  30. ik vind het complete onzin..

    okee samsung galaxy, lijkt wel op de iPhone.. maar als je een smartphone maakt.. kom je toch al snel uit op een langwerpig model, met een touchscreen en een home-button…

    zelfde met de ipad.. gaat echt gwoon nergens over..

    deze tijd hadden ze beter kunnen steken in het verbeteren van de verbinding met de app-store in itunes wat dat is ook belabberd slecht

  31. …en dan op basis van de manier van scrollen door de foto’s. dan kun je dus de HTC’s ook verbieden en volgens mij scrollen wel meer toestellen op die manier. Samsung zal een klein fixje uitbrengen, ik denk tegen half oktober pas. Dit is natuurlijk heerlijke reclame voor hun Galaxy lijn!

  32. Het zou helemaal “leuk” worden een patent heeft waarmee ze iOS appraten laten verbieden.

    Dan komen we in een soort deadlock terecht!

    Heel zielig allemaal dit!

    Patenten als dit verpesten de markt en innovatie. Techniek patenten okay maar intuïtieve patenten moeten verboden worden denk ik.

  33. Dus Apple maakt de huidige Samsung Galaxy tot een collectorsitem?
    Met sommige vrienden heb je geen vijand nodig.

  34. Typisch Nederlands autistisch recht. Zeg als rechter gewoon waar het op staat ipv een loophole te zoeken net als met dat rookverbod bv. Kaartrnhuisconstructies ipv klare taal pfff.

  35. Dieptriest hoor Apple!!

  36. Aan alle roepers hierboven toch enkele overwegingen :

    1. De smartphone markt is big business. Het gaat om miljarden ! Noch Apple noch Samsung zijn liefdadigheidsinstellingen. Het zijn bedrijven met als voornaamste doel winst draaien.

    2. Dat Apple haar patenten probeert te beschermen is niet meer dan logisch. Ik vrees dat niemand van ons enig idee heeft hoeveel miljarden dollars Apple al gepompt heeft in research alvorens er nog maar 1 werkende iPhone bestond. Dat je die uitvindingen patenteert is niet meer dan logisch. Niemand zou graag hebben dat anderen grof geld verdienen met uitvindingen waarin je zelf al heel veel geld hebt gestoken.

    3. Dat er wel degelijk iets aan de hand is, bewijst het feit dat dit vonnis niet alleenstaand is. Vergeet niet dat een Duitse rechter enkele weken geleden in dezelfde zin heeft geoordeeld !

    besluit : het is goed dat gebeurt. Zoniet zouden innoverende bedrijven zeer snel de geldkraan voor research and development dichtdraaien met als gevolg dat je ook geen innoverende producten meer te zien zal krijgen.

  37. Vreemd dat hier zo veel negatieve reacties op komen.

    Normaal wordt apple geroemd om het feit dat zij intuitieve interfaces maken en dat niemand dat zo goed doet als zij. Vervolgens neemt een andere partij één van de innovatieve ideeen van apple over, en moet apple niet zeuren dat dat gebeurt. Jarenlang hebben we overal kunnen lezen dat Microsoft met Windows achter apple aanloopt enz. en nu moet apple niet zeuren.

    Tuurlijk, het octrooi is niet heel bijzonder, maar kennelijk toch nieuw. Dom van Samsung om dat dan over te nemen en daar niet zelf een alternatief voor te bedenken, maar goed dat kunnen ze nu alsnog doen en is probleem opgelost. Geluk is dat het een software probleem is, dus toestellen kunnen straks gewoon de markt op mits de software is geupdate (lijkt mij).

    Vordering mbt vormgeving (model) is overigens niet volledig getorpedeerd, maar voorzieningenrechter geeft aan het niet waarschijnlijk te vinden dat die vordering in bodemprocedure stand houdt en heeft de vordering om die reden afgewezen (wat natuurlijk al makkelijker werd omdat hij het op een ander punt al had toegewezen).

    Overigens komt Samsung naar ik inschat goed weg met de verdeling van de proceskosten want ik ga er van uit dat de proceskosten mbt de octrooigerelateerde vordering aanmerkelijk hoger waren dan bij de modelgerelateerde vordering.

  38. Mensen op iphoneclub die de nieuwe iphone boycotten. Heh, en dan stiekem toch een iphone halen en hopen dat je de enige bent met i5 zeker. ;d

  39. Kijk eens op deze site.

    Grappig om te zien dat Apple met z’n design wel degelijk de ontwerpers bij Samsung heeft getoond welke richting het opgaat.

    Ze waren bij Samsung kennelijk alleen vergeten dat Apple zo’n beetje alles patenteert (wijze les geleerd van Microsoft)

  40. Flawless Victory!

  41. Volledig terecht! Patenten zijn er niet voor niets. Daar wordt grof geld voor betaald.
    Natuurlijk is het “uitstel van executie” want de verboden modellen komen er vroeg of laat toch wel.

  42. Origineel geplaatst door Rick
    Patenten als dit verpesten de markt en innovatie. Techniek patenten okay maar intuïtieve patenten moeten verboden worden denk ik.

    Waarom belemmert dat de innovatie? Hoe kan het verbieden om allemaal het voorbeeld van één partij de innovatie nou belemmeren. Als zo’n octrooi iets doet is het juist wel het stimuleren van de innovatie. Samsung zal nu een andere manier van scrollen moetn gebruiken en zal daarbij misschien we l een nog betere manier bedenken dan Apple. En als Samsung dat niet doet, dan doet Apple dat zelf wel weer.

  43. Merk al dat hier maar weinig zakelijk ingestelde mensen rondhangen. Allemaal op basis van emotie jullie kreten. Een Bmw en Volvo vergelijken! Nee die schakelen NIET hetzelfde, ook al lijkt het wel zo. Het dak van een Renault is ook NIET hetzelfde als die van Peugeot, ook al lijkt het wel zo. Probeer een wat dieper in te zoomen en kijk naar de “brand”punten waar het om gaat. Deze bedrijven zijn afhankelijk van elkaar, de een heeft onderdelen nodig die de ander levert, zonder elkaar hebben ze geen “bestaans” recht. Echter blijven ze elkaar goed in de gaten houden en daar waar nodig het niet laten om elkaar aan te klagen.

  44. @anthony: Nee alleen de verkoop ervan is illegaal.
    slappe onzin, echt sneu. dit begint een beetje op een monopolie te lijken. als ze zo door gaan…

  45. Ik geloof niet dat Apple de intentie had om met dit patent een rechtzaak te winnen. Het gaat hier puur om een rechtzaak waarin meerdere patenten en designkwesties aan het licht zijn gekomen. Inderdaad vreemd dat de rechter uiteindelijk het patent voor ‘de vingerbeweging die gebruikt wordt om tussen foto’s te bladeren’ kiest als uitgangspunt.

    En alle opmerkingen als ‘maar met een BMW maak je toch dezelfde schakelbeweging als met een Volvo?’. Klopt. Maar op die schakelbeweging is kennelijk -niet op tijd- patent aangevraagd.

    Ik verbaas me elke keer weer op wat voor -vreemde, onnozele- functionaliteiten patenten kunnen worden aangevraagd als ik dergelijke berichten hier op iPhoneclub langs zie komen. Zal dus vaker voor gaan komen 🙂

  46. Hahahahah

  47. Haha
    Wel raar dat die tablet wel mag

  48. Ik vind wel erg leuk, nou komt samsung van koude kermis thuis. Tof. Eindelijk goed nieuws.

  49. Lekker dan!

  50. Samsung Galaxy word nu voortaan een collectorsitem
    als apple door gaat krijgen ze misschien geen onderdelen meer van samsung XD

  51. Betekend dit dat het restant Samsungs goedkoop verkocht word?
    Dan is het interessant want ik weiger nog meer te gaan bijbetalen bij de iPhone 5.

  52. Ik sta te kijken van de reacties hier.

    Apple geeft enorme bedragen uit aan R&D. Deze investeringen proberen ze o.a. veilig te stellen door overal patenten op aan te vragen. Bijna ieder technologisch bedrijf heeft tal van mensen werken om alleen maar patenten aan te vragen om eigen ontdekkingen veilig te stellen.

    Wanneer er naar mening van Apple (in dit geval) inbreuk wordt gemaakt op zo’n patent is het toch meer dan logisch dat de rechter hiervoor een uitspraak doet.

    Verschillende rechters hebben nu Apple gelijk gegeven. Dus pech voor Samsung. Er zijn wel miljarden met deze business gemoeid.

  53. Hmm ik had het eerlijker gevonden als het wel om het ontwerp en interface ging, want dat is gewoon een rip off.. Maar om de vingerbeweging van foto’s… Dat vind ik een beetje vaag, maarja nu zal samsung wel zelf weer een x dingen gaan verzinnen, misschien komen daar wel mooie dingen uit.

  54. Apple heeft helemaal niet gewonnen!

    Op alle punten die zij aandroegen hebben ze ongelijk gekregen, behalve ééntje.

    Samsung hoeft slechts een kleine aanpassing te doen in hun software en ze kunnen weer verkopen.

    Belachelijk overigens dat je patent kunt krijgen op iets wat helemaal geen technologische innovatie is.

  55. (Red.) Verwijderd: taalgebruik en laatste waarschuwing.

  56. Haha, Samsung gaat gewoon door met het verkopen van hun Galaxy toestellen.
    Samsung komt met een nieuwe gallery app en is het “probleem” opgelost. En Apple is dan de uiteindelijke verliezer omdat ze veel negatieve publiciteit krijgen.

  57. Aan Samsung ..LG..HTC etc scoll functie aanpassen ..klaar
    Ik heb zelf mijn iPhone 3GS aan mijn vrouw gegeven.

    Nu een LG Optimus 2x en als ik in de gallery kijk van mijn telefoon dan zie ik meer innovatie als bij de 3GS van Apple , die flikkerd alle foto’s en videos in 1 map.

    LG/android verzameld alles in verschillende mappen en zie je de iconenpreview dan verander de achtergrond in de kleuren die het meest voorkomt in de verschillende foto’s … DAT IS INNOVATIE Apple !!!

    iTunes is ook zo’n “heerlijk” programma om mee te werken pfffft….

    straks gaan fabriekanten van computeronderdelen voor de muismat een patent aanvragen.

    Kom op zeg…

  58. In een keer is heel androidplanet hier aanwezig. En hebben ze allemaal een iPhone hahaha

  59. Ik ben dan wel een groto apple-fan,
    Maar dit is egt triest
    Hoe moet je anders door je foto’s scrollen?

  60. belachelijk, ik heb een SGS2, hijs in 1 woord “GEWELDIG”

  61. Hahaha
    Voor mij, als erg grote apple-fan klinkt dit als muziek in de oren
    Nu dit gallaxy tab nog!

  62. WOOOO!!! YEAH!

  63. Origineel geplaatst door Dean
    In een keer is heel androidplanet hier aanwezig. En hebben ze allemaal een iPhone hahaha

    Correctie , die heeft mijn vrouw nu…. ik had geen zin meer om voor een appeltje een duur abbo aan te schaffen.
    Ieder zijn ding dus…

  64. @Dean: Hoezo? Kunnen ook allemaal gewoon iPhonebezitters zijn maar die het niet automatisch met alles van Apple eens zijn.
    Triest van Apple dit.., gelukkig hoeft Samsung maar een kleine update uit te brengen en ze kunnen weer verkopen.
    Dit stelt niks voor en brengt inderdaad Apple vooral in een negatief licht.
    Zo werkt het gewoon, veel consumenten vinden dit gewoon vooral zielig en kinderachtig van Apple.

  65. En nu maar hopen dat Mercedes niet een patent heeft op gaspedaal rechts, rem in het midden en koppeling links…. En helemaal wordt het leuk als blijkt dat Mercedes patent heeft op het stuurwiel……

  66. Hahaha dit is echt een overwinning voor Samsung. Even de fotogallery updaten en klaar. Apple heeft niets meer om tegen te vechten nu. Verbod op verkoop zal na een software update gewoon doorgaan.

  67. Hold your horses lads! Deze rechtzaak bewijst de fundamenten van kapitalisme en concurrentiestrijd. De kans dat Apple (en andere bedrijven) de kans krijgt om de concurrentie de kiem in te smoren dan zullen ze dit ook proberen te doen. Eerlijk of niet, dit is zo. Het is geen markt om ‘El Sympathico’ uit te hangen en ik begrijp ook de keuze. Bovendien heeft het rechtsysteem (voorlopig) gesproken.
    Bovendien zijn patenten uitgevonden voor iets…

  68. Ach de samsungs zullen er geen haar slechter door verkopen na de aanpassing van de fotogallery app.
    Suffe overwinning van Apple. Niks waard.

  69. Think who ever looked at the phones was 1 paid by apple or 2 blind. All this will do is boost samsung sales , on sept 1st samsung have a press release of the next gen phones out in october , so in away all these models will be gone anyway , just hope apple spend thier time now with releasing a new iphone as my iphone 4 ‘s battery only lasts 8 hours , problem for apple now is google have 17,000 patents , which 18 can kill the iphone production off in one sweep , if that happens i will be one pissed off apple owner , who does not want another iphone 4 but a 5

  70. Jongens,
    dit is niet triest van Apple maar van de nederlandse rechter. Je kunt toch duidelijk lezen dat Apple op hele andere gronden probeert gelijk te krijgen. Het is die rechter die denkt dat hij hiermee vriendjes kan maken binnen Apple. Jammer.
    Alhoewel ik het wel met Apple eens ben dat zij wel degelijk de hardware & software hebben ontworpen waar nu alle andere bedrijven mee aan de haal gaan. Niet meer dan terecht dat ze daarover een rechtszaak beginnen. Zou je zelf ook doen als iemand anders er vandoor ging met jou product / idee.

    Ik verbaas me over de negatieve reacties hier.

  71. waarom dan heeft Sony niks tegen MS gedaan toen MS de xbox heeft geïntroduceerd?

  72. idd 1984 revisited. Patenten zijn net zoals het copyrightrecht volledig niet meer van deze tijd. © Was ooit bedoeld om de allereerste drukkers aan werk te helpen. Nu is het om kunstmatig een schaarste te creëren. Diep en diep triest. Ik denk dat 90% van iedereen die hier nu staat te juigen hypocriet is. Want illegaal downloaden. Dat dan weer wel. Stoppen daarmee dan! Apple en Samsung, beide losers.

  73. Origineel geplaatst door Typhone
    Jongens, dit is niet triest van Apple maar van de nederlandse rechter. Je kunt toch duidelijk lezen dat Apple op hele andere gronden probeert gelijk te krijgen. Het is die rechter die denkt dat hij hiermee vriendjes kan maken binnen Apple. Jammer. Alhoewel ik het wel met Apple eens ben dat zij wel degelijk de hardware & software hebben ontworpen waar nu alle andere bedrijven mee aan de haal gaan. Niet meer dan terecht dat ze daarover een rechtszaak beginnen. Zou je zelf ook doen als iemand anders er vandoor ging met jou product / idee.Ik verbaas me over de negatieve reacties hier.

    Heb je ooit, in real life, de bewuste toestellen naast elkaar gezien? Dan zou je inzien dat Apple de plank finaal misslaat. Pas na de ‘resizing’ truuk van Apple op de foto’s, lijken de apparaten enigzins op elkaar.
    En qua bediening??? Mijn Samsung GS2 lijkt in geen enkel opzicht op mijn oude 3GS of huidige iPhone4.

    Ik hoop dat Apple een keer een goede deuk in imago en verkopen/winst oploopt door dit soort kinderachtige zaken!

  74. Serieus? WTF? Het scrollen door een fotogalerij? In wat voor wereld leven wij tegenwoordig?

  75. Hoop Samsung fans op de iPhoneclub vandaag..
    Bittere pil voor Samsung, maar geheel terecht!! Kopiereen is bij wet verboden en dit is het gevolg.

    Zelfde als mensen die te hard rijden.. Een bekeuring krijgen en later gaan zeuren. Tja dat wist je van te voren.

    Dan maar via Amerika bestellen als je zo graag een Samsung wil. Of wat meer geld sparen en een echte telefoon kopen en hier op dit gezellige forum blijven 🙂

  76. Jammer ze hadden die galaxy s2 helemaal moeten verbieden. De s2 zou dan een absolute cult status hebben gekregen. Ik hrb ze beiden en die s2 is vele malen beter dan de iphone 4. de iphone heeft zijn design mee maar dat is dan ook het enige.

  77. is iedereen soms vergeten dat (alhoewel het ideaalbeeld al wel bestond) apple zo’n beetje de eerste is die een multimediale phone op de markt bracht in deze vorm (ja de iphone is officieel geen smartphone maar een telefoon met muziek en beeld afspeelmogelijkheden…) lang voor de smartphones echt “smart” werden… (zie lg cookie meer dan een jaar na de iphone).

    feit dat dit nu de standaard is, komt omdat iedereen het heeft nagemaakt. volgens recentelijke uitspraken mag een bouwsteen niet gepatenteerd worden (motorblok, kabeltje in je phone) maar juist het ontwerp wel. (zie Lego rechtzaken). Apple handelt dus geheel juist. weg met het luie design landschap

  78. Nu wint Apple…
    Maar lopen ook dit soort zaken tegen apple…
    Ze klagen elkaar aan ligt meer door die domme patenten dan aan apple of Samsung…

    Je krijgt wel meer van dit soort zaken…

    Vind Apple geen ***** bedrijf omdat ze nu iets gewonnen hebben…

  79. Ongelovelijk, Apple is gewoon ziek.
    Well, Samsung, verkoop maar geen onderdelen meer aan Apple, kunnen ze zeker niet met de iPhone5 uitkomen.
    Ik heb zelf een iPhone 3gs notabene.

  80. Origineel geplaatst door jeroen
    ik vind het complete onzin..

    okee samsung galaxy, lijkt wel op de iPhone.. maar als je een smartphone maakt.. kom je toch al snel uit op een langwerpig model, met een touchscreen en een home-button…

    zelfde met de ipad.. gaat echt gwoon nergens over..

    deze tijd hadden ze beter kunnen steken in het verbeteren van de verbinding met de app-store in itunes wat dat is ook belabberd slecht

    Wie kwam met de eerste smartphone met zo’n vormgeving? Apple of een ander? Wie kwam het eerst met een OS wat op zo’n gemakkelijke manier werkte? Wie kwam er het eerst met een tablet met zo’n design en soort OS? Apple toch? (correct me if I’m wrong) dan moet je toch wel concluderen dat de rest dat wel heel knap heeft afgekeken (lees schaamteloos gekopieërd)

  81. @Dummkopf: Hear hear. Mooie reactie. Kunstmatig schaarste creëren. dat is het

  82. Wat een dikke onzin is dit zeg…

  83. Ik heb een SGSII en een iPhone 4, waar in Godsnaam lijken de foto gallerijen op elkaar ?? De gallerijen zijn totaal anders en scrollen is bij elke touch toestel zo goed als hetzelfde, vind de standaard Android gallerij zelfs innovatiever en kompleter dan die van een iPhone.

  84. @ferry: helemaal met jou eens. Degene die dit allemaal belachelijk vinden, weten niet waar ze het over hebben. Samsung had het bladeren door foto’s ook met pijltjestoetsen kunnen doen. Dan was er niks aan de hand.

  85. samsung heeft de mogelijkheid om dit te omzeilen door het software aan te passen het is inderdaad bewezen dat samsung met android versie 2.3 de patent overschrijdt maar als samsung android 3 gebruikt die nu alleen voor tablets mogelijk is, maar samsung is hard bezig om dit aan te passen voor zijn toestellen en dan leacht samsung weer aan het langste eind.

  86. Origineel geplaatst door dunster
    Ongelovelijk, Apple is gewoon ziek.
    Well, Samsung, verkoop maar geen onderdelen meer aan Apple, kunnen ze zeker niet met de iPhone5 uitkomen.
    Ik heb zelf een iPhone 3gs notabene.

    Één woord: contract.

    Denk je trouwens nou echt dat Samsung niet wil verdienen aan de productie van de iPhone? Dit blijft natuurlijk puur business. Iets wat jij als pesterij opvat.

  87. Volledig terecht. Ik ben ook zeer verbaasd over het aantal negatieve reacties hier op iPhoneclub.nl. Ik heb zelfs boycotten voorbij zien komen…

    Mensen hebben er werkelijk geen idee van wat het kost om iets te nieuws te verzinnen, onderzoeken, patenteren en produceren. Ik vind dat Apple volledig in zijn recht staat en vind het ook jammer dat het alleen maar op dit patent gelijk heeft gekregen.

  88. Ik snap dit echt wel hoor, destijds toen Apple Iphone uitkwam, waren zij de enige die het aandurfde om met die model toestels te werken en zonder keyboard.
    Toen zei iedereen van dit gaat nooit werken enz.

    Uiteindelijk is elke toestel zowat een copy van de standaard Iphone. Als jij ergens zeer veel geld in hebt geinvesteerd, wil ik jullie weleens horen of je dan zegt van tuurlijk buurman kopieer maar is goed voor de innovatie.
    Dan staan jullie ook aan de voordeur met het feit dat iemand je ideeen gejat heeft.

    Ik praat nu over het algemeen over het jat werk, dat ze nu winnen op zoiets lulligs is dan jammer, maar het ging om meerdere dingen en het is ook duidelijk dat Samsung gewoon goed kopieert. Laten we allemaal wel even zo eerlijk wezen.

  89. Qua design lijken alle smart phones in de basis op elkaar, ik had het vreemd gevonden dat de rechter Apple daar in zou hebben gesteund. Wanneer een stuk software klakkeloos gekopieerd word zonder daar voor te betalen snap ik dat Apple ingrijpt. In 99% van alle gevallen moet gewoon betaald worden om gebruik te mogen maken van de software die gebruikt word. Wanneer Samsung gewoon met Apple om de tafel zouden gaan zitten hadden ze vast een licentie kunnen krijgen voor het gebruik ervan. Maar nee Samsung verdient graag geld over de rug van een ander. Foei Samsung!

  90. omg ik vind apple zo triest, welke telefoon heeft tegenwoordig geen scrollen door middel van een beweging met de vinger op de touchscreen? nokia.. lg. sony, moet ik doorgaan?

  91. één aanpassing en alles blijft bij het oude.
    Goed gedaan Apple, je hebt je van je laagste kant laten zien. Gelukkig trapt een nederlandse rechter niet in die
    onzin van je.
    Zelfs je gemanipuleerde foto’s mochten niet helpen.

  92. Hoezo blokkeerd dit innovatie??? De toestellen zijn gekopieerd en het besturingssysteem is gekocht!! Ze hebben dus geen ontwikkelingskosten, alleen produktiekosten en dan zijn de toestellen nog duur!!!

  93. Niks aan de hand toch?
    Samsung past ff een appje aan et voila…
    En de samsung fans moeten al helemaal niet klagen.
    Een iPhone bestaat voor 85% uit samsung parts !!

  94. Eigelijk klopt de titel al niet.
    De software in de telefoons word verboden. Software aanpassen en de gsm’s mogen weer…

  95. LOL wat nou gewonnen zie update whahahaa zwaar verloren zal je bedoelen

  96. Ik ben echt geen uber apple fan boy, hoewel ik de spullen van Apple echt aanraders vindt. Ik zou het idd zwak van apple vinden als de beschuldiging totaal geen grond had. Maar als ik af en toe een plaatje van de Samsung Galaxy’s zie voorbij komen herken ik ze vaker dan eens als een iPhone. Nou als dit het geval is, vind ik de beschuldiging gewoon gegrond. Het zou onterecht zijn als Samsung er mee weg zou komen om zomaar een geheel design en interface te jatten. 😛 wel raar dat het winnen van de rechtszaak niet eens ging om het design.

  97. Wat een onzinnige reacties hier zeg! Het blijkt wel dat veel mensen geen enkele benul hebben van intellectuele eigendomsrechten.
    Niet iedere uitvinding kan gepatenteerd worden. Iets moet compleet nieuw zijn en de stand der techniek verder helpen. Patenten zijn openbaar en kunnen worden opgezocht in registers. Hierdoor is het mogelijk dat andere fabrikanten nieuwe producten ontwikkelen die de stand der techniek NOG verder helpen. UIteraard is het verboden de patenten één op één te kopieren. Het systeem van patenteren is juist gericht op innovatie en patenten of octrooien zijn enkel een beloning voor de investeringen en inspanningen die de producent heeft gedaan. Mochten anderen het patent willen gebruiken dan kunnen zij daarvoor een licentie afsluiten met de maker van de techniek. Dat Samsung dat niet heeft gedaan en de techniek van Apple één op één heeft gekopieerd is dom en Apple trekt daarom aan het langste eind.
    Iedereen kan licenties afsluiten. Het is geen concurrentje pesten maar keiharde business. Als er geen patenten zouden zijn zou Apple ook geen innoverende technieken meer kunnen maken. Moet je de mensen dan eens horen.. dan zaten we nog met koelkasten uit begin jaren 90 te bellen!

  98. Pfff apple begint bruine plekjes te vertonen…

  99. Ik wil nog even mededelen dat ik geen Apple spul meer hoef. Ze mogen prima bepalen wat ik wel en wat ik niet mag op hun iDevices, want het is goed hun recht. Maar dat ze vervolgens ook proberen te bepalen wat ik wel en wat ik niet mag kopen gaat mij te ver.

    Mijn volgende toestel wordt van HTC of Samsung. Ben ik gelijk van dat jailbreak gezeik af en hoef ik niet meer mijn toestel te jailbreaken voor de meest simpele en basic functies (tethering, bluetooth file transfer enz).

  100. Dit soort rechtszaken zijn heel gewoon in de technologie wereld, meestal betaald de ene partij wat aan de anderen en horen we niets over. Als Samsung een patent van Apple gebruikt dan is het simpel, betalen of niet gebruiken.

  101. Ziek dit gewoon. Zelfs op mijn Yarvik Tab 211 (simpel tabletje op android) staat exact dezelfde gallery als op die galaxy op de foto. En hij lijkt qua rand en voorkant op een ipad. Ook verbieden dan.

    GET A LIFE APPLE

    Straks koopt IEDEREEN nog android!!!

  102. Dit toont nog maar eens hoe slecht het huidige pantentensysteem ineen zit. Er zou echt een nieuw systeem voor moeten komen want dit is gewoon niet meer houdbaar. Aan alle mensen met reacties als “Galaxy s- gebruikers zijn wannabees” neem een galaxy s in je handen en gebruik het voor een uurtje. Die galaxy lijkt in de verste verste niet op die van apple. Enkel de manier van applicaties rangschikken is het zelfde. Apple probeert een stijlvol sober uiterlijk. Samsungs touchwiz is veel kleurvoller. En dat apple samsung aanklaagt voor dit soort pantenten. Dan is apple niet alleen kinderachtig bezig maar MISBRUIKT deze ook gewoon het huidige patentensysteem. Misbruik waarvan mensen die ook geen apple en/of samsung producten kopen last van zullen hebben. Want dergelijke rechtzaken kosten de staat handen vol geld. En wij gewone mensen zullen hiervoor maar opdraaien. Ik was een apple fan maar door dit soort rechtzaken geraakt apple al mijn symphatie in sneltempo kwijt.

  103. Apple doet zijn best om zijn toestellen en software zo speciaal en goed te houden zodat wij apple gebruikers waar voor onze geld krijgen. Dit doet Apple door al de ripp offs te berechten, maar toch zijn er van die zielige Apple gebruikers die het onterecht vinden..dan ga je toch lekker een andere toestel gebruiken..

    Apple betaald voor de creativiteit en design van software en hardware veel geld, als iemand zonder inspiratie (android en al zijn toestellen) het kopieerd en ik heb recht om ze voor de rechter te slepen doe ik dat..zelfs de grootse dombo zou dat ..

  104. Eigenlijk is dit dus gewoon een verlies voor Apple en winst voor Samsung: tenzij de Duitse rechter anders beslist, zal relatief eenvoudig onder dit verbod uitgekomen worden. Ik ben ontzettend blij met deze uitspraak. Het geeft wel aan dat Apple echte concurrentie vreest, als ze een ander goed verkopend toestel meteen willen verbieden.

  105. Patenten zijn in deze tijd totaal overbodig, kennen jullie deze nog:

    In 2004 werd Microsoft een patent voor het gebruik van een dubbelklik toegekend

    Waar gaan we naartoe!!!

  106. Origineel geplaatst door anthony
    Samsung Galaxy word nu voortaan een collectorsitem als apple door gaat krijgen ze misschien geen onderdelen meer van samsung XD

    Ja, want Samsung ‘geeft’ gewoon onderdelen aan Apple, waar ze zelf geen baat bij hebben. Het feit dat Apple de grootste afnemer is en orders kan plaatsen van miljoenen schermen zal geen invloed hebben om de omzet van Samsung.

  107. Ik heb deze avond mijn iPhone reeds verkocht.
    en koop gauw een SGS2 🙂

  108. Ik zou eerder denken dat Apple patenten steelt dan Samsung zelf ook al heb IK een IPhone

  109. Mensen weten inderdaad niet wat het kost om een origineel idee door te ontwikkelen… Volstrekt logisch dat Apple dat beschermt…

  110. Wel jammer dat je hier voor onnozel wordt uitgemaakt als je deze actie van Apple betreurt.

    Ik vind eigenlijk de mensen dom die deze actie van Apple goedpraten!

    Bijna alle patenten die Bedrijven als Apple vastlegt zijn geen innovaties maar strategische patenten. Een menselijke beweging kan je patent op krijgen dus!

    Het is dus niet het beschermen van je investering in innovatie maar altijd alleen je concurrent dwarsliggen.

    Kom maar op met de reacties maar Apple is duidelijk de nieuwe MS/IBM/etc etc

    Jammer want Apple was vroeger een bedrijf met ethiek maar is niets meer dan een Dollar verzamelaar geworden met een verkeerde ethiek.

    Jammer

  111. Origineel geplaatst door Jeroen Terpstra
    Mensen weten inderdaad niet wat het kost om een origineel idee door te ontwikkelen… Volstrekt logisch dat Apple dat beschermt…

    Ideeën zijn toch sowieso niet te patenteren. Alleen technische uitvindingen zijn te patenteren.

  112. Origineel geplaatst door kaedir
    Ik zou eerder denken dat Apple patenten steelt dan Samsung zelf ook al heb IK een IPhone

    Dat denk je zeker omdat Samsung meer patenten heeft? Nogmaals kwaliteit boven kwantiteit.

  113. Origineel geplaatst door dunster
    Ongelovelijk, Well, Samsung, verkoop maar geen onderdelen meer aan Apple, kunnen ze zeker niet met de iPhone5 uitkomen.

    Ja, Samsung is de enige fabrikant ter wereld die die onderdelen kan leveren natuurlijk. ; )

  114. Even dit …
    Toen de hele wereld bezig was om het zoveelste plastic speelgoed telefoontje in een nieuw jasje te steken en alleen bezig was het bestaande ontwerp zolang mogelijk uit te melken, kwam Apple met de iPhone. Dit heeft Apple ongetwijfeld zeer hoge R&D kosten gegeven. Om te zorgen dat maatschappijen blijven innoveren kan je deze investeringen beschermen door er patenten op aan te vragen. Als vervolgens iemand jouw product namaakt is het niet vreemd dat er een rechter aan te pas komt.

  115. Origineel geplaatst door Arjan
    Zelfs op mijn Yarvik Tab 211 (simpel tabletje op android) staat exact dezelfde gallery als op die galaxy op de foto. En hij lijkt qua rand en voorkant op een iPad

    Dus elk Chinees nep-tabletje met een illegale kopie van Android er op (want dat is precies wat je Yarik is) mag van jou best op een iPad lijken?

    Dat zegt idd al genoeg over veel van de reacties hier.

    Gelukkig zitten er ook nog een paar mensen tussen die wel weten waar ze over praten.

  116. Geen Apple meer voor mij! Ik vindt het behoorlijk kinderachtig gedoe van hun.

    Alle bedrijven gebruiken elkaars patenten, Apple gebruikt net zo goed allerlei patenten die eigendom zijn van Google/Samsung/Microsoft/HTC of welk merk dan ook. Bovendien vindt ik de galaxy qua uiterlijk totaal niet op de iPhone lijken, de galaxy is groter en heeft 3 vierhoekige knoppen.

    Volgens mij heeft Apple hun “consumenten” onderzoek gedaan onder bejaarden mensen die het verschil toch niet zien tussen een IPhone en Galaxy.

  117. Heel slecht voor de concurrentiepositie.
    Het zijn gewoon twee verschillende invalshoeken en toestellen.

  118. @Rick: Patenten worden pas strategisch indien zij nieuw zijn en nog niet ontwikkeld zijn.. zouden ze al ontwikkeld zijn dan zou er geen patent verleend worden. Niet de menselijke gedraging wordt vastgelegd maar juist de techniek waarmee een menselijke handeling uit de voeten kan.
    No offence, maar het is geen goed praten.. Als iemand de hele dag in jouw goed bijgehouden tuin staat te plassen wil je ook dat dat stopt.

  119. Ik vind dit echt dikke onzin dat ze om zo’n klein detail zich druk gaan maken..
    Ik had een vraag, misschien wil iemand die beantwoorden? Heeft dit ook invloed op de samsung galaxy gio?

  120. @chewsky: Het klopt dat veel bedijven elkaars patenten gebruiken. Ze hebben daar licenties voor afgesloten. Dat zijn contracten waarin voor een bepaalde periode, een bepaald product wordt gebruikt door een bepaalde producent. Ze betalen dan een bepaalde prijs om gebruik te mogen maken van een uitvinding die iemand anders gedaan heeft. Stel dat Nokia en LG wel een licentie hebben afgesloten waar zij netjes betaald voor hebben en Samsung gebruikt het ook zonder licentie en vergoeding… Ja logisch dat ze dan gaan optreden. Het meeliften op andermans uitvindingen wordt nu eenmaal niet getolereerd… en dat is juist!

  121. Eindelijk eens een normaal besluit.
    Waarom nog innovatief bezig zijn als je luie en hersenloze concurrent het gewoon straffeloos mag kopieeren??
    Heus Apple heeft ook wel eens een goed ideetje overgenomen maar betaalde de ontwikkelaar of uitvinder er uiteindelijk royaal voor, of nam ze in dienst. Ik ben zelf half uitvinder/ontwerper, ben al veel bestolen. Omdat ik geen geld had om me te verdedigen ben ik vaak de boot ingegaan. Ik voel wel met Apple mee.

  122. Is er niemand op het idee gekomen dat Apple dit niet zomaar doet. Je gaat heus niet meteen voor een verkoop verbod. En ook nog eens terwijl de Galaxy S als meer dan een jaar op de markt komt. Er heeft zich buiten beeld best het nodige afgespeeld tussen Samsung en Apple voordat Apple deze risico volle zet maakte.

  123. @kaedir: En waarom denk je dat?

  124. Top Apple gefeliciteerd, als jij iets uitvind wil je ook niet dat het nagemaakt word. Fail samsung!

  125. Go Apple ! Go Steve ! Go jobs!

  126. @iMars: Verbod gaat pas half oktober in.. smh

  127. Apple vind dat u te vaak uw mobile-bank app gebruikt vanaf nu kunt u 2x per week deze app gebruiken. Betalingen aan Apple uitgezonderd!

  128. Wel grappig hoe mensen hier zich zo druk maken 🙂 ‘k geniet van m’n iphone en ipad, wat apple verder doet zal me een zorg zijn 🙂

  129. Houdt het nu nooit op??
    Aub, samsung brengt wel onderdelen voor de iphone aan! En dan zou samsung zelf gaan gsm’s mogen maken? flauw!

    De iPhone en Galaxy S lijken niet eens op elkaar, een iphone werkt heel anders dan een Galaxy S, dat weet IEDEREEN!!!!
    Als ze concurrentie voelen gaat apple alles en iedereen aanklagen! This een schande!!

  130. @Koen W.:
    Koen je liegt dat je barst, zelfs de Tab was een iPad volgens iedereen in m’n omgeving die het reclamespotje op tv zag. De Galaxy S is een kopie en jouw haat verandert daar niets aan. De meeste mensen die er objectief naar kijken zijn het erover eens: ze zijn het niet met jou eens 😉

    Groetjes!

  131. Volgens mij onderschat Apple de imagoschade die het oploopt door de patentoorlog. Je merkt echt heel duidelijk dat de publieke opinie zich tegen Apple begint te keren. Leuk als je de concurrent wat schade kan berokkenen maar ten koste van wat. Apple had al niet zo’n heel symphatiek imago maar ze moeten echt gaan oppassen dat zich dit niet als een boemerang tegen zich keert. Mensen die veel op de iphoneclub of andere Mac sites zitten zullen aardig in de materie zijn ingelezen maar de gewone burger zal al helemaal raar staan te kijken van ‘dat arrogant Apple’. Apple kan er beter voor zorgen dat dit soort zaken low profile worden uitgevochten. Anders gaan hoge bomen wel heel veel wind vangen.

  132. ten eerste waarom altijd dat gehaat tegen apple?? alleen omdat apple zo groot is wordt duikt de media erboven op en ineens haat iedereen apple, terwijl er niks mis is met de producten van apple, waar het uiteindelijk om gaat natuurlijk

    ten tweede, zowat alle samsung galaxy producten zijn kopieën(wel goeie kopieën :P), en als je dat echt niet ziet ben je blind, las toevallig vandaag over de nieuw aangekondigde samsung galaxy M pro ofzoiets, zoek maar is op ,en vertel me dat dat niet op een blackberry lijkt, en de SGS2 is gewoon een iphone die ietsje groter is, net als de galaxy tab 10.1 en de ipad.

    ik ga absoluut niet zeggen dat de galaxy producten slecht zijn want de specs zijn geweldig, zelfs beter dan die van de iphone(maar let wel iphone 4 is alweer meer dan een jaar oud;) )

  133. @Bubbly: De gelijkenis is dat iPhone en Galaxy S allebei smartphones zijn. En de iPad en Galaxy Tab tabletten zijn. Niet meer. Apple heeft iOS, Samsung Android en weten allemaal dat het een wereld van verschil is. Maar als men hete adem voelt van concurrentie dan zoeken ze problemen die er niet zijn.

  134. @Koen W.: Niet mee eens. Krijg de indruk dat je het punt wilt maken dat het niet uit moet maken of ze op elkaar lijken omdat het telefoons zijn.. Maar daar ben ik het ook niet helemaal mee eens. In algemene zinnen wel, maar anderzijds? Nee.

    Android is deels afgekeken van iOS, pinch to zoom en dergelijke dingen zijn voor het eerst gezien in iOS en/of goed uitgewerkt in iOS en Android heeft e.e.a. klakkeloos overgenomen. Denk dat jij dat zelf ook wel weet, maar het te ver bagatelliseert.

    Voor de iPhone kwam had je allemaal telefoons zonder echte functies afgezien van bellen, sms’en, WAP (e.d. zoals Imode), rekenmachine type applicaties en java games. Dan komt de iPhone. Geweldig touchscreen, applicaties, verschillende features die we allebei wel kennen en onderhand voor normaal aannemen.. Voor het eerst een mobiele telefoon met een besturingssysteem dat je een besturingssysteem kunt noemen.
    Dan komt Android en het breekpunt waarin ze verschillen met iOS dat Android meer te customizen is (= meer open systeem) en Google het goedkoop weggeeft (op dezelfde manier als Gmail e.d.). Verder is het een iOS Light, welke natuurlijk steeds iets meer op een apart systeem gaat lijken naarmate de jaren verstrijken. Feit is dat het niet had bestaan zonder iOS. Steve Jobs schijnt zijn contact met z’n 2 mentorleerlingen van Google te hebben verbroken toen hij de eerste Android-telefoon(s) zag (was hier ook artikel over geloof ik). Had ik ook gedaan in zijn schoenen, na zo’n steek in de rug waarbij je product gekopieerd wordt.

    Maar verder is de hardware ook van de iPhone afgekeken. Waarom hoorde je niet dat de iPhone een kopie was van de Samsung E3949054905? Omdat het niet zo was 😉 Waarom hoor je dat nu wel? Omdat het er aardig op lijkt! Kun je wel zeggen dat het bullshit is, het zijn gewoon feiten. Vanmiddag nog vroeg m’n moeder of dat een nieuwe iPad was op tv. Dat was dus de Galaxy Tab.

    http://www.nu.nl/gadgets/2589756/lezer-vindt-galaxylijn-veel-appleproducten-lijken.html

    En daar gaat het ook om. Ze willen meeliften op Apples succes, dat lijkt mij overduidelijk.

  135. Enigzins vind ik dit onterecht, dat er zoveel met modder gegooid wordt tussen bepaalde technologiebedrijven. Technologie is echter nu een zeer groot wordende markt en de concurrentie hier is moordend. De patenten die hiervoor aangevraagd worden zijn er niet voor niets. Vaak zien gewone consumenten alleen maar de eerste laag van een bepaalde rechtzaak of zelfs product. Ga maar eens na hoeveel mensen een Apple laptop te duur vinden.

    Als ontwerper ben je er van bewust welke productietechnieken en welke investeringen er gedaan moet worden bij bepaalde producten. Daarnaast wordt er (enorm!) veel geld in patenten gestoken. Een patent aanvragen kost al geld, laat staan het verdedigen ervan. De patenten staan allemaal in een grote database en zelfs voordat een bedrijf eigenlijk een product mag maken, moet hier al tijd ingestoken worden. Meestal huur je een bureau in die al deze patenten voor je analyseert en daarna een positief of negatief resultaat meegeeft. Het is echter zo dat veel bedrijven deze stap overslaan omdat dit al extra geld kost.

    Waarom Apple zoveel patenten aanvecht is waarschijnlijk niet in de laatste plaats door de enorme investeringen die zij maken. De investeringen in patenten en (innovatieve) productietechnieken zijn vaak kostbaar en loopt gauw in de miljarden. Apple zorgt ervoor dat zij goedkoop bij een bepaalde producent kunnen produceren, in ruil dat zij ook daar de gehele contractduur blijven. Hierdoor is innovatie mogelijk, terwijl er toch relatief goedkoop geproduceerd wordt. Concurrenten kunnen dit echter ook, waar zij echter de stap niet durven te zetten, is het investeren in onbekende gebieden.

    Doordat Apple zoveel miljarden aan productielijnen uitgeeft, is er natuurlijk iets nodig om het te beschermen. De patenten zijn het enige(!) middel dat zij kunnen gebruiken om wettelijk hun gelijk te krijgen. Constant innoveren is niet altijd op een hoog tempo mogelijk, om toch ervoor te zorgen dat concurrenten hierbij niet een graantje meepikken, hebben ze geen andere keus dan patenten aanvechten.

    Het is jammer dat mensen niet verder denken dan de eerste stap, de tweede stap is namelijk vaak nog veel belangrijker. Apple is een koning in het uittesten en het opzetten van nieuwe productietechnieken, zie de Macbook Pro, deze is nog steeds door vrijwel geen enkele fabrikant nagemaakt, maar dat heeft tevens te maken door de complexiteit van dit product. Een MBP kost nou eenmaal veel omdat deze veel tijd vergt om te maken. Er worden hoogwaardigere materialen gebruikt, wat terugkomt in het prijskaartje. Een normale laptopbehuizing wordt binnen 15seconden gespuitgiet, maar een unibody MBP kost al veel meer tijd omdat er gefreesd en gesneden met behulp van lasers.

    Zo ook de iPhone, een glanzend oppervlak als op de 3GS zat met niet lossende rondingen. Alle oneffenheden kunnen binnen no time gezien worden als deze behuizing niet van hoogwaardige materialen was gemaakt en ook de materialen waarmee deze behuizingen zijn gemaakt (mallen/matrijzen).

    De prijs van Apple producten (ik geef toe, ook deels door de naam) is hierdoor al een stuk hoger. Waar je voor betaalt is directe innovatie die je niet kunt zien, maar wel degelijk aanwezig is, dit weet je als je in techniek geïnteresseerd bent of als je veel met dit soort dingen te maken hebt. Er komt veel meer bij kijken dat een leuk uiterlijk of leuk besturingssysteem. Beide bedrijven bestaan om een reden en dat is in dit geval winst. Als iemand met je beschermde patenten wegkomt, heb je dus voor niks een investering gedaan in deze patenten…

  136. ineens heel veel mensen van android planet die een iphone 4 hebben…

    yeah right..
    KLASSE WERK APPLE, echt ik meen het! het is toch juist niet te geloven dat een ander bedrijf met jouwn succes ervan door gaat? dit is gewoon heel normaal, Samsung zou dit ook hebben gedaan!

    ON: KOM AUB DE SGS2 NIET MET DE IPHONE 4 VERGELIJKEN!!!
    waarom niet? heel simpel de iphone 4 is ruim 1 jaar oud, de SGS2 slechts een paar maanden…
    als wij volgend maand de iphone 5 uitbrengen en die met jullie sgs4 gaan vergelijken dan is dat ook niet zo eerlijk, alhoewel iets eerlijker…

    ILOVEAPPLE =D

  137. SGS2 prima toestel!

  138. Hahaha. Mooie reacties! Het is kinderachter, laf, flauw, zielig, etc, etc dat Apple Samsung aanklaagt op zo iets normaals en simpel common sense iets.

    Weten jullie niet waarom het zo simpel en normaal lijkt? Omdat Apple het heeft verzonnen, gepatenteerd en aan de man gebracht! Daarom lijkt het nu gemeen goed, maar alle andere smartphones lenen gewoon ontzettend van Apple en wat zij daar in Cupertino hebben bedacht. Hebben jullie wel eens smartphones van vooor de iPhone gezien/gebruikt? Lijkt er niet op he? de HTCs een een beetje qua vormgeving, maar totaal niet in gebruikservaring met natuurlijk aanvoelende touch bewegingen.

    Helemaal terecht dat Apple via de rechter de grootste kloonbouwer op de vingers tikt. Want veel meer dan dat is het toch niet.

  139. Origineel geplaatst door FritsEcht. Hier begrijp ik niets van.Waar slaat dit op..Wat een onzin.Sorry Apple Hoe blij ik ook met mijn iPhone ben.Dit vind ik onterecht…

    Hier ben ik het mee eens, ze zijn nu wel aan het muggeziften hoor. Is het niet genoeg dat er zat Apple aanhangers zijn en dit ook zullen blijven, gewoon alleen al omdat telefoon zo makkelijke werkt.

  140. Als een patent gebruikt wordt, zoals bij apple, is het prima dat er bescherming is. Zolang een patent niet gebruikt wordt en slechts dient om innovatie tegen te gaan, vind ik dat verwerpelijk. Bijvoorbeel shell die al jaren patenten heeft om autos aanzienlijk zuiniger te laten rijden.

  141. Haha jah ze durven niet meer van apple te jatten stappen ze over naar blackberry..galaxy m pro.

    Mensen die opeens overstappen naar een andere telefoon moeten het zelf weten, het is hun verlies. Wat android of de andere smartphones of tabletten ook doen, ze kunnen het gewoon niet zo verfijnen als Apple. Android lagt en vertraagd van alle kanten, het zijn naar mijn idee altijd apparaten die te snel op het markt zijn gebracht omdat ze anders niet mee kunnen met Apple. Ze zijn gewoon niet compleet.

  142. Ik vind het al schandalig dat oudere devices niet langer gesupport worden door Apple, terwijl de device vaak wel de capaciteit heeft voor de updates. Apple, een miljardenbedrijf, dwingt alles af en daarom neem ik als mijn abonnement afgelopen is een SGS2. Well done Apple…

  143. @ Oxigel: als je met een high-end toestel werkt in dezelfde prijsklasse als de iPhone heb je helemaal geen last van lag.

    Het zijn gewoon de goekopere toestellen (Samsung Ace, HTC Wildfire, ..) die soms laggen, maar die kosten ook maar 1/3 van een high-end Android telefoon of iPhone.

    Ik heb zelf een iPhone4 gehad en deze ingeruild voor een Desire HD. En geloof het of niet, ik vind deze sneller werken dan de iPhone geweest. . 🙂

    Trouwens om puur even door te gaan op de “gewonnen” rechtzaak, de gallery app zit in ELKE Android telefoon.

    Ik vind dit niet echt een overwinning voor Apple, een overwinning zou zijn dat de Galaxy – reeks verboden wordt door de rechter op basis van uiterlijke kenmerken. Deze Gallery app aanpassen (die uit Android) komt, gaat een fluitje van een cent zijn voor Samsung (en eventuele andere merken als die ook in de problemen zouden komen hierdoor).

  144. Trouwens iedereen die hier zit te roepen “overwinning Apple” snapt er helemaal niks van. Het is HEEL logisch dat ze hun producten beschermen maar ze hebben eigenlijk helemaal niks gewonnen tov Samsung.

    De Galaxy-reeks is niet verboden voor de grote gelijkenissen in het uiterlijk, maar door één applicatie die nota bene nog niet eens door Samsung gemaakt is.

    De Galaxy Tab mag zelfs gewoon nog verkocht worden, één van de grootste concurrenten van de iPad. Volgens mij is dit veel slechte publiciteit voor Apple…

  145. Och, er werd vanmorgen op de radio gewoon reclame gemaakt voor de galaxy en samsung heeft ook aangekondigd gewoon door te gaan met de verkoop in afwachting van andere rechtzaken, het zal allemaal zo’n vaart niet lopen

  146. This erg gewoon, maarja als apple de concurentie ziet aankomen gaan ze er alles aan doen om dat te verbieden. Ze kunnen beter hun geld in hun product ontwikkeling steken dan ik de rechtzaken. De producten van apple en Samsung lijken niet eens op elkaar…

    Als apple iets moest doen is dat die kleine bedrijven aanklagen die de vorm en alles kopiëren. Zo die mp3’s bij de bart smit, maar nee dat doen ze niet, ze klagen de mensen aan die niks verkeert doen… flauw gewoon

  147. @Koen W.:

    http://osxdaily.com/2011/08/18/tablet-design-before-after-the-ipad/

    Omdat ze allebei een tablet zijn? Nee, omdat Apple de ‘perfecte’ formfactor heeft gevonden en iedereen die schaamteloos kopieert.

  148. Sjeetje, het kan niet erger.
    Straks beginnen ze nog een aanklacht tegen samsung dat ze het aan en uit knopje hetzelfde hebben….

  149. Dus als samsung dat scrollen door foto’s met je vinger weg laat is er dus niks aan de hand. Ja sorry mensen maar waar hebben we het dan nog over. Apple wil dus gewoon op alle fronten andere bedrijven kapot gaan maken.

    Maar prima, dan ga ik nu een app ontwikkelen voor samsung zodat je het kunt downloaden en alsnog kunt. Daar kan apple niks tegen beginnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.