Reacties voor: Leapp is failliet, zo zit het met je garantie en andere lopende zaken

Winkels tijdelijk gesloten
Leapp heeft vrijdag uitstel van betaling aangevraagd, waarna dit is omgezet in een faillissement. De winkels en webwinkel worden tijdelijk gesloten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. And nothing of value was lost.

    Sorry dit is niet exclusief voor leap maar veel van die tweedehands apple winkels hanteren een prijs model wat gewoon totaal niet interessant is. Als je bijvoorbeeld voor 20/25% meer een nieuwe imac hebt (i.e. Ook een nieuwer model) vind ik zo’n tweedehands imac eigenlijk niet interessant. Vooral als hij op Marktplaats wel voor een scherpe prijs staat. De kans dat je alsnog een kat in de zak koopt tweedehands is bij een zaak als leap nog steeds aanwezig en de garantie stelt niets voor

  2. Te hoge prijzen voor machines die niet voldeden aan de kwaliteit die ze stelde na te streven…

    Ik was absoluut geen fan van Leapp, maar dit is wel zuur voor personeel en klanten die garantie afhandeling nodig hebben…

  3. Jammer. Een van de schoonste en beste refurbished leveranciers. Ipv op een industrie terrein mee liftende op leapps gemaakte markt. Maar goed er zal wel meer zijn geweest. Want uitbreiden en daar geen geld voor kunnen krijgen lijkt mij geen reden. Immers geen geld geen uitbreiding. Maar geen investeerder kunnen krijgen zegt meer iets over de financiële situatie. Dit verhaal klopt niet echt. Ik hoop voor de medewerkers enz een goede afloop 👍

  4. Hoop dat de medewerkers snel weer aan de slag kunnen.

  5. Wel eens in de winkel geweest, vond het te duur.

  6. Leapp: we verkopen je een Mac tegen de prijs van een nieuwe, maar dan voor een oude. Kon alleen maar mis gaan. Ik vond het al straf dat ze het zo lang hebben kunnen volhouden.

  7. Wat Bep zegt> veel te duur daar!

  8. @Bep: Ja want Apple producten zijn anders heel goedkoop 🙄!

  9. Origineel geplaatst door Angelus
    @Bep: Ja want Apple producten zijn anders heel goedkoop 🙄!

    Dude, ooit in een leapp geweest?

  10. Origineel geplaatst door Angelus
    @Bep: Ja want Apple producten zijn anders heel goedkoop 🙄!

    Verhoudingsgewijs waren ze inderdaad veel te duur.

  11. Origineel geplaatst door Bep
    Wel eens in de winkel geweest, vond het te duur.

    Mee eens. Ook wel eens op de website gekeken. Vragen ze voor een MacBook uit 2011 nog echt een vermogen. En niet eens super specs. Heb dus maar doorgespaard voor echt een nieuwe. Scheelde vrijwel niets.

  12. Sta hier niet van te kijken.
    Als je idd de prijzen ziet die ze voor gedateerde gebruikte Apple hardware vragen…..

  13. Origineel geplaatst door Angelus
    @Bep: Ja want Apple producten zijn anders heel goedkoop 🙄!

    Nee, maar je koopt dan ook iets van hoge kwaliteit. Voor mij ook de reden om niet snel naar een Leapp of andere retailer te gaan voor een refurbished Apple product. Op Marktplaats is veel meer aanbod te vinden van prima tweedehands Apple producten tegen een aantrekkelijker prijs.

  14. @Angelus: Ik kan me voorstellen dat je voor ‘opgekalefaterde’ producten wel een goede korting verwacht. Volgens mij viel dat tegen.

    Is ook een marketing dingetje geweest want heb nooit echt een advertentie van ze gezien? 🤔

  15. Sneu voor de medewerkers en hopelijk een doorstart. Als ik mij niet vergis is dit ook de partij die veel producten die bij A-mac worden ingeleverd voor inruil weer doorverkoopt. Ben benieuwd hoe dit afloopt.

  16. Origineel geplaatst door Angelus
    @Bep: Ja want Apple producten zijn anders heel goedkoop 🙄!

    Je bent zeker nooit in Leapp geweest. Anders had je deze opmerking nooit gemaakt. Ik krijg steeds vaker het gevoel dat je hier niet mag zeggen of je het te duur vindt. Je wordt direct gecorrigeerd door mensen die denken voor jouw te kunnen denken.

  17. Ik leverde mijn A grade spulletjes altijd in bij a-mac waarna het altijd naar Leapp ging. Mooi concept om Apple producten een tweede leven te gunnen. Jammer dat het verdwijnt.

    En de discussie over duur op deze website valt mij ook op. Apple spullen zijn duur! Zeker wanneer je ook nog een gezin moet onderhouden. Vroeger kocht ik ook zo een iMac fullspec, maar nu zal mijn gezin altijd belangrijker zijn dan mooie Apple spulletjes.

  18. @Arnold: Nou ja, Apple producten zijn nou eenmaal duurder. Dat weet je en accepteer je of niet en als je om die reden (want dat is echt de enige reden waarom mensen haten op Apple) negatief bent over Apple komt dat in ieder geval bij mij wel mijn keel uit. Ja, Apple is duur. Als je dat niet aanstaat kun je beter naar een Android forum/nieuwssite gaan en een oude Huawei van 200 euro hoogstens aanschaffen.

    Punt is. mensen haten op Apple omdat ze duur zijn. Is het het niet waard voor jouw koop je het toch lekker niet. Maar ga niet constant erover zeiken.

  19. @Bep: Véél te duur. Ik heb een verkoper er eens op gewezen dat zijn refurbished iPhone meer kostte dan een nieuwe in de Apple Store. Zijn antwoord was: ik weet dat niet, ik ken dat niet. Ik ben hier maar verkoper.

  20. Niet heel vreemd ook. Concept was destijds vernieuwend, maar de geleverde kwaliteit was ver onder de belofte! Als oud medewerker heb ik heel veel dingen gezien en gehoord die niet door de beugel konden.. Neemt niet weg dat het voor het personeel heel zuur is.

  21. Verbaast me helemaal niks. Bedrijf met zo ontzettend veel slechte reviews heeft geen bestaansrecht. Als ik deze ervaringen zo lees ben ik blij dat ik er nooit een euro naar toe heb gebracht.

  22. Verschil tussen Marktplaats en Leapp is dat je bij Leapp mag veronderstellen dat de apparaten een intensieve testprocedure hebben doorlopen. Bij Marktplaats is het altijd een gok.
    Daarnaast had je bij Leapp ook een zekere garantie, bij Marktplaats reikt die tot hooguit de deur.
    En dat is het prijsverschil.

  23. Het gaat volgens mij niet of Apple duur is of niet.

    Het gaat om de verhouding van de prijs van gebruikte oude spullen bij Leap toz van nieuwe spullen.

    Leap is idd hierin niet goed bezig. En deze faillisement is een gevolg van.

    Was ooit daar geweest toen die net open ging in eindhoven. Ik vond die prijzen zo belachelijk voor die oude spullen die zogenaamd refurnished zijn ( wat bij hun betekend: verse installatie van de software)

    Ik heb hun uitgelachen en liep weg!

    Idd met 20% meer koop je een nieuwe bij de Media Markt of A-Mac ( waar je bij a-mac standaard 3 jaar garantie krijgt!)

  24. Ik vind dat refurbisched inhoud dat alle aan slijtage onderhevige onderdelen zijn vervangen door nieuwe originele onderdelen.

    Internet staat vol met mensen die bij leapp en andere winkels een “ refurbisched” MacBook of iPhone kopen waar niet eens de Battery is vervangen voor een nieuwe.
    Ik vind dat gewoon crimineel en zou aangepakt moeten worden.

    Er is een groot verschil tussen refurbisched en 2e hands.

  25. Voor mensen die zeuren over de prijzen van refurbished producten: Apple behoudt goed zijn waarde ondanks dat het gebruikt en ouder is. Een nieuwere iPhone wordt steeds duurder. Oudere iPhones die opgeknapt zijn door bv. een nieuwe batterij gaan zo weer een aantal jaren mee. Het zijn duurzame producten. Als je alles bij elkaar optelt begrijp je eerder de prijsverhouding die gepaard gaan met de garantie die je ontvangt. Je kan dus hoog of laag springen maar dat zijn de feiten die meetellen in de prijsberekening.
    Zelf doen we dagelijks apple apparaten refurbishen en uitgebreid testen zodat de garantie die je gaat geven ook al je inspanningen dekt. Je wilt immers geen ontevreden klanten!
    Leapp was de laatste tijden meer bezig met groeien en uitbreiden waarbij ze helaas een grote factor zijn vergeten, het bieden van service en tevredenheid! Ik hoop voor ze dat ze een doorstart kunnen maken en goed reflecteren waar het nou eigenlijk mis is gegaan. Te snel groeien, kan fatale gevolgen hebben. Je levert altijd ergens iets in. Heb dan ook laatste maanden vaak klanten gehad waarbij de batterijen van producten niet in goede conditie waren bij een pas aangeschafte product van leapp. Missende schroeven en deksels om de kabels te forceren binnen de iphone. Dat maakt dus dat mensen geen vertrouwen meer hebben in refurbished producten als ze zulke problemen krijgen en geen service ontvangen. Dus refurbished is niet automatisch slecht tenzij het dus goed gedaan wordt met de juiste service!

    Mensen die via marktplaats hun spullen kopen, moeten maar met goed geluk een goede apparaat treffen, als bv. de batterij niet in orde is komen daar weer reparatie kosten bij kijken waardoor automatisch je aanschafwaarde omhoog gaat. Op marktplaats zie je bv. iPhones ook maar maximaal €100 goedkoper en je kan nergens verhaal halen als je de verkeerde treft. Je betaald uiteindelijk onbewust hetzelfde zonder ENIGE garantie. Wat dus ook snel een duurkoop kan worden als er meer aan de hand is. Het is leuk als je alles goedkoop kan aanschaffen maar als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook meestal zo!
    Respect voor eenieder zijn keuze, maar mensen zijn makkelijk in het vormen van een mening zonder daar echt verstand van te hebben of zich daarin te verdiepen! 1 artikel van de consumenten bond was al goed genoeg om een mening te hebben hierover! (Slechte ervaringen terzijde) Dat is jammer genoeg ook de algemene hedendaagse issue!

  26. Origineel geplaatst door Richard
    Ik leverde mijn A grade spulletjes altijd in bij a-mac waarna het altijd naar Leapp ging. Mooi concept om Apple producten een tweede leven te gunnen. Jammer dat het verdwijnt.

    Jammer voor Leapp is er al sinds jaar en dag een nóg mooier en lucratiever concept om Apple producten een tweede leven te gunnen: het begint met een ‘M’ en eindigt op ‘arktplaats’.

  27. @Piet: Wow! Al de negatieve reacties.
    Ze zeggen als iets te mooi om waar te zijn is, moet je het niet geloven.
    Maar Leap was nooit te mooi om waar te zijn. Was eerder te duur om bestandsrecht te hebben 🤣

  28. Origineel geplaatst door iPineapple
    @Arnold: Nou ja, Apple producten zijn nou eenmaal duurder. Dat weet je en accepteer je of niet en als je om die reden (want dat is echt de enige reden waarom mensen haten op Apple) negatief bent over Apple komt dat in ieder geval bij mij wel mijn keel uit. Ja, Apple is duur. Als je dat niet aanstaat kun je beter naar een Android forum/nieuwssite gaan en een oude Huawei van 200 euro hoogstens aanschaffen.
    Punt is. mensen haten op Apple omdat ze duur zijn. Is het het niet waard voor jouw koop je het toch lekker niet. Maar ga niet constant erover zeiken.

    Dat weet ik. Ik heb een Macbook gekocht. Mooie machine maar ook aardig prijzig. Is mijn keuze. Waar ik van baal is dat er niets over de prijs gezegd mag worden. Ook in deze discussie. Leapp is krankzinnig duur en dat wordt gemeld. Direct een reactie. Apple is duur dat weet je. Dus niet moeilijk doen. En dat kan niet. Men mag een mening hebben. Vooral als die gefundeerd is.

  29. Apple is gewoon duur, wen er maar aan? Wat een onzin!
    En mensen die een macbook, of imac een machine noemen… pfff
    Het is gewoon een computer, met een moederbord, een processor, ram geheugen en een grafische kaart. Volledig op elkaar afgestemd. Niets meer en niets minder! Het is niet iets speciaals… het is de kast en de software! En geloof me, je wordt niet 1x genaaid met de prijs, maar wel 5x… en een ieder die dat heel normaal vindt, heeft geen idee waar ze over praten! Begrijp me goed, ik heb een imac uit 2011 staan, zelf voorzien van bluetooth 4.1. Nix geen rocket science. En dat is het vandaag de dag nogsteeds niet. Ze plakken het scherm niet voor nix dicht… ze willen niet dat mensen de controle hebben, want dan is hun verdienmodel weg. Daar zit het kneepje… niets meer, niets minder!

  30. @Jeroen Alexander: Op LeApps gemaakte markt ??? Dat zal wel 🙂

  31. En bij a-mac zegt de inruilmodule: “Wegens een technische storing is het tijdelijk niet mogelijk om in te ruilen”. Jaja…

  32. (Red.) Info over bestellingen en reparaties verder aangevuld. Eigen foto’s toegevoegd.

  33. Ik wil toch graag even mijn eigen aanvulling doen op bovenstaande reacties. Ik hoor nl. vaak ‘is duur!’

    Apple KOST MEER, ik hoor iedereen ‘is duur, duurder’ maar wanneer het (naar mijn mening) in verhouding goedkoper is, is het niet duur..
    Ik heb mijn Apple spullen, altijd tweedehands verkocht op bv marktplaats en hield dan meestal 50% + over na ongeveer 3,5 jaar.
    Omgerekend ben ik altijd goedkoper geweest na het kopen van een ander merk met een ander besturingssysteem.

    Overigens ben ik nog nooit in een Leapp winkel geweest en heb daar nog nooit iets gekocht, ben sinds 14 jaar veelvuldig Apple gebruiker.

    Succes voor diegene die hierdoor hun baan kwijt zijn, er staat vast een betere op jullie te wachten. 🙏🏼

  34. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  35. @Piet: Dan raad ik je aan om nooit iets bij Apple te kopen die hebben namelijk nog meer negatieve reviews als je daar specifiek op gaat zoeken. Dat zegt natuurlijk niks over de goede reviews maar daar zoek je dan ook niet specifiek op.

  36. Ik zag de laatste tijd veel advertenties voorbij komen van Leapp voor huur van een tweedehands Mac. Wel benieuwd hoe het daar mee gaat na faillissement. Hebbuh is houwe? 🙃

  37. @Pascal: Ik heb gebruikte iPhones van marktplaats bevalt goed. En niet gigantisch duur, 250€ voor de SE die ik nu heb , was 11 maand toen ik m kocht heb m alweer iets van 16 mnd. 1 keer een gebruikte iPad van used Products bleek cloud lock op te zitten is terug genomen

  38. Origineel geplaatst door Pieter
    Mensen die via marktplaats hun spullen kopen, moeten maar met goed geluk een goede apparaat treffen, als bv. de batterij niet in orde is komen daar weer reparatie kosten bij kijken waardoor automatisch je aanschafwaarde omhoog gaat. Op marktplaats zie je bv. iPhones ook maar maximaal €100 goedkoper en je kan nergens verhaal halen als je de verkeerde treft. Je betaald uiteindelijk onbewust hetzelfde zonder ENIGE garantie. Wat dus ook snel een duurkoop kan worden als er meer aan de hand is. Het is leuk als je alles goedkoop kan aanschaffen maar als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook meestal zo!

    Nou ik heb goede ervaringen met gebruikt heb diverse gebruikte iPads en iPhones gehad v marktpl ( een 4s een 5c een SE iPad 1/2/3/4 mini 1/2 en bij refurbished zou je standaard een nieuwe accu verwachten , nou nee dus alleen controle accu, kan na maand alsnog op zijn .

  39. Zat eraan te komen, hier gewerkt voor 6 maanden toen ik al ik dienst kwam zag ik al dingen fout gaan.
    Mis management en communicatie, personeel met vast contract dat vertrekt, contracten werden niet verlengd.
    Magazijnen lagen vol met onverkoopbare onderdelen/producten.
    De stores in Duitsland liepen niet en werden gesloten behalve Düsseldorf.
    Er werd maar steeds end of life apparaten ingekocht om te verkopen.
    ipad 2/3/4 iPad Mini 1, witte MacBooks.
    iPhones die refurbished waren en duurder waren dan nieuw.
    Geen innovaties gedaan en oude wijnen in nieuwe zakken.
    Tevens in April wel filiaal geopend bij Tu delft en al bezig sinds januari om financieringen voor investeringen rond te krijgen?!
    Hoge moed komt voor de val…

  40. Origineel geplaatst door BoekMarc
    Ik zag de laatste tijd veel advertenties voorbij komen van Leapp voor huur van een tweedehands Mac. Wel benieuwd hoe het daar mee gaat na faillissement. Hebbuh is houwe? 🙃

    Ben ook benieuwd hoe dat gaat, want als je iets huurt ben je niet de eigenaar maar je hebt uiteraard wel wat rechten.

  41. Prima dat er winkels zijn (waren) die 2e hands/refurbished Apple apparatuur verkopen. De prijzen moeten wel in verhouding staan ten opzichte van nieuw Apple apparatuur of de leeftijd van het apparaat. daar ontbrak/ontbreekt het aan bij winkels als Leapp, het is/was inderdaad gewoon te duur zoals hier en op andere Apple gerelateerde sites vermeld wordt in reacties. Ik adviseerde vrienden en familie liever elders te kijken.
    Voor het personeel hoop ik dat er een doorstart komt, maar vrees het ergste. Wat de directie/management van Leapp betreft, hebzucht lijd tot niets (greed is bad), is nu wel bewezen is het niet?

  42. @Piet: Je linkt naar een site met 39 reviews. Dat lijkt me niet representatief. Wellicht is Trustpilot een betere plek?

  43. (Red.) Extra informatie toegevoegd over wanneer er meer duidelijkheid over een eventuele doorstart verwacht wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.