Reacties voor: ‘Apple wilde eigenlijk Opera op de iPhone’

Volgens een (niet-geverifieerde) bron van Valleywag was Apple van plan om de iPhone standaard te leveren met de Opera-browser. Maar een exclusiviteits-eis maakte een eind aan de onderhandelingen.
Lees het complete artikel โ†’ ‘Apple wilde eigenlijk Opera op de iPhone’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Komen ze laat mee…
    Erg jammer..

  2. Hier geloof ik weinig van, maar Opera op de iphone zou toch niet verkeerd zijn…

  3. zit er dan een groot verschil tussen die twee ?

  4. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik wel van Opera gehoord heb, maar nooit in actie heb gezien…
    Wat is nou het voordeel van Opera t.o.v. andere browsers (zoals Safari en/of Firefox)?

  5. Funktioneel zal er niet veel verschillen tussen al die brouwsers. Iedereen aapt elkaar na. Sommige browsers gebruiken de zelfde bouwstenen (webkit) waardoor de prestaties ook niet veel verschillen.

    Ik denk dat het echte verschil met in het uiterlijken en met tussen de oren zit.
    Uiterlijk is logiesch. Elke brouwser onderscheid zich op die manier. Maar het tussen de oren deel is de geest van de gebruiker. Er zijn gewoon gerbeuikers die alle vrijheid willen en hun eigen keuzes willen kunnen maken. En dus niet vast willen zitten aan wat bepaalde merken je voorschrijven. Dan is Oprah en firefox een mooi alternatief. Dat wil niet zeggen dat er iets mis is met ie of safarie.

    Ik denk dat dit verhaal voor mobiele brouwsers ook aardig op gaat.

    Los van het feit dat sommige sites nou eenmaal anders werken of dingen anders weergeven per brouwser ondanks alle standaarden die het zelfde geinplementeerd zouden moeten worden.

  6. Opera werd toch vantevoren ook al op andere mobiele toestellen gebruikt. Lijkt me erg onlogisch dat Apple dan een exclusief recht wil hebben. Maar opzich ben ik blij met Safari. Zoals hij nu op de iPhone werkt, ben ik erg tevreden. Ik denk niet dat Opera daar veel verandering in had gebracht.

  7. Broodje aap verhaal. Apple had Safari al voor de Mac, en dus een complete ontwikkelteam beschikbaar dat verstand heeft van browsers. Het is blijkbaar een manier om het succes van de iPhone aan Opera te koppelen. Beide mobiele browsers hebben inderdaad iets van elkaar weg. Maar als ik mijn Opera op WM5 vergelijk met Safari op de iPhone, dan kies ik zonder een seconde na te denken dat laatste.

  8. Opera is gewoon rete snel, doordat het simplistisch van op zet is. Ze weten bij opera goed functioneel te ontwerpen, net als met de Wii, is alles simpel en gebruiksvriendelijk met de Wii-mote. Ze zouden veel gave dingen kunnen bedenken voor touch gebruik.

  9. Ik geloof hier geen zak van, Apple zou wel gek zijn geweest als ze hun eigen Safari niet op de iPhone hadden gezet: inhouse dev, dus ook geen royalties uitbetalen. Nee, geloof er niks van. Opera is wel een goede browser.

  10. @Piet
    Mee eens, Apple wil het het liefst zelf in de hand hebben. Gebruik ook liever Safari dan Firefox op de Mac, maar soms wordt je gedwongen wegens niet werkende sites. en wanneer het helemaal een baggersite is moet ik apart Windows opstarten om Internet Explorer te gebruiken. Dat is een nadeel van de Mac, terwijl het niet eens aan Safari of Firefox ligt!

    Komen alle websites bij jullie goed door? (heb nog geen iPhone)

  11. Ben zelf wel erg fan en ik vind het jammer dat het niet kan.

  12. @piet

    daar maak je ook een onlogische vergelijking opera op wm5 met safari.
    vergelijk is bv opera 9,5 op de omnia met safari op de 3g.

    Heb het samen met een vriend van me gedaan onze telefoons vergeleken en moet zeggen was niet veel maar opera was wel sneller.

  13. @4saus

    Leer eens spellen ๐Ÿ˜›

    Komaan man: brouwser ๐Ÿ˜€

  14. Ik vraag me af he, zou je niet nog steeds opera gewoon erop kunnen zetten? Opera mini kan je gewoon downloaden via de officiele site. En omdat ik van plan ben om een ipod touch te komen, laat ik deze vraag dan ook meteen voorbij komen, kan dat dan ook op de ipod touch?

    Ik ben zo nieuwsgierig …

  15. Safari gebruikt Webkit. En iedere web designer zou moeten weten dat Webkit gewoon ruleert. ๐Ÿ˜‰

    Ik ben blij dat ze toch met Safari verder zijn gegaan. Hopelijk kunnen we met Firmware 3 (of misschien zelfs eerder) de nieuwste versie van Webkit verwachten op onze iPhone/iPod. Zal leuk zijn om 100/100 te scoren met Acid3 op een mobieltje. ๐Ÿ˜€

  16. Ben er zelf wel blij om, vooral omdat ze webkit opensource gemaakt hebben. Heb wel eens mozilla geprobeerd te crosscompilen naar een ARM9 platform, was niet fijn. Webkit gaat gewoon als een trein (compilen en runnen).

  17. @ Metal geo

    Dat zou ik zelf ook wel gaaf vinden :). Maar ik vraag me nog steeds af of je opera mini op je ipod touch kan sodemieteren.

  18. ik had opera al op mijn amiga ๐Ÿ™‚

  19. Ja Safari/webkit graaft dieper in op de combi systeem/browser dus dat hele Opera verhaal is onzin (misschien in de war met Oprah?)

  20. @Maikel:
    Niet-werkende sites ligt niet aan welk besturingssysteem dan ook en tegenwoordig ook niet meer aan de gebruikte browser (mits up-to-date), maar simpelweg aan incapabele websitebouwers.

    Wat betreft SafariMobile: deze werkt prima met de meeste sites. Maar je zal al wel (veelvuldig?) gelezen hebben dat Flash op de iPhone niet ondersteund wordt, dus sites gebaseerd op Flash… Nouja, vul zelf maar in. Hoe belangrijker de functie van Flash op zo’n site is (navigatie als voorbeeld), hoe minder je dus met die site kan. Helaas. Hopelijk komen Adobe en Apple weer eens aan de onderhandelingstafel om hieruit te komen. Met een nieuwe firmware update is het dan zo verholpen. Het is toch een gemis (al mis ik het niet vaak).

  21. @Buur
    Ja het verhaal van de webstandaarden is bij sommige incabable websitebouwers niet bekend. Veel van die halve beunhaas/amateur-programmeurs die het alleen op Internet Explorer testen. Ik denk dat ongeveer 90% van de sites waar je in moet loggen het niet goed doen. Die andere 10% zijn sites van onder andere; one more thing, iphoneclub, macfreaks, maarja dat zou helemaal wat zijn als die het niet doen op Safari. En dan het je natuurlijk de echte websitebouwers zoals hyves, gmail,alle banken (zonder rabobank). oftewel bekende veelbezochte sites.
    Apple ondersteund geen Flash omdat het dan te veel energie zou kosten dacht ik gehoord te hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.