Reacties voor: Apple wilde 30 dollar licentiegeld per smartphone van Samsung

Apple had vrijdag in de rechtbank in Californië zes experts opgeroepen. Zij legden uit dat consumenten in verwarring komen door Samsung-design en dat Apple bereid was om bepaalde patenten in licentie te geven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Nu begint Apple me toch een beetje te hebberig te worden.
    Alsof ze nog geen kapitaal genoeg hebben(183 miljard $).

  2. Los van of $30 redelijk is of niet kun je als verstandig bedrijf in een competitieve markt natuurlijk niet zeggen ‘goh jongens, wij hebben toch al zoveel geld, gebruik die patenten maar’.

  3. Origineel geplaatst door dekon
    Nu begint Apple me toch een beetje te hebberig te worden.Alsof ze nog geen kapitaal genoeg hebben(183 miljard $).

    Heeft niks te maken of Apple al geld genoeg heeft of niet. Het heeft te maken met het schenden van patenten en het klakkeloos kopieergedrag van Samsung. Meer dan normaal dat Apple schadevergoeding eist.

  4. En Ivy maar roepen: het gaat Apple niet om het geld, maar om de mooie producten.

    Origineel geplaatst door Bram
    Los van of $30 redelijk is of niet kun je als verstandig bedrijf in een competitieve markt natuurlijk niet zeggen ‘goh jongens, wij hebben toch al zoveel geld, gebruik die patenten maar’.

    Maar Apple slaat hier natuurlijk volledig in door. En die patenten slaan vaak ook nergens op. Een patent op een icoontje? Een patent op een platte tablet? Kom op zeg.
    Was het overigens Microsoft niet die als eerste de tablet intruduceerde?
    De iPad is een mooi apparaat, maar ik kan door dit gemiep van Apple bijna niet wachten om over te stappen naar een Windows tablet straks.

  5. misschien kan dan er dan wel 30 euro af van de volgende iphone

  6. @Pieter: Ben jij dan betrokken bij die rechtzaken ofzo? Of heb jij persoonlijk enige vorm van schade door die rechtzaken? Ik vind dat maar bullshit om over te stappen naar iet anders, omdat 2 bedrijven in de clinch liggen.

  7. blijft een heen en weer geroep en beschuldigen….
    als ik rechter in de zaak was zou ik de verschillenden patent inbreuken tegen elkaar wegstrepen en kijke hoeveel telefoons er over de toonbank zijn gegaan….en dan is t over en weer afrekenen!

  8. Dat samsung kopieert was vooral duidelijk te zijn op een foto waarop de toestellen die ze maakten VOORDAT de iPhone uitkwam en de toestellen die ze maakten NADAT de iPhone uitkwam: sorry je maakt mij niet wijs dat Samsung zich nergens van bewust is..

    De interface, design, werking en het OS lijken teveel op een iPhone, terecht dat Apple zich verdedigd.

  9. ik vind dat Apple hierin best netjes is geweest, ze zagen het aankomen en introduceerden een bijeenkomst om te laten zien dat wat Samsung deed inbreuk maakt. Ze hadden het kunnen veranderen maar deden dat niet.
    Dan heb je als Samsung toch een plaat voor de kop.

    Het gaat Apple niet om een platte tablet of wat dan ook, het gaat apple om het principe, het principe dat Samsung het gewoon stom copieert, zonder er zelf over na te denken. Ik kan me de houding van Apple dan ook best voorstellen.

    Apple heeft ze gewaarschuwd, zelfs Google heeft Samsung gewaarschuwd. Maar toch doen…
    Dan is dit principe gevecht gewoon terrecht!

  10. Ik erger me al zo lang aan Apple, dat ik besloten heb nooit iets van deze firma te kopen. En waar ik ook kom, ik zal Apple niet aanbevelen. En ik weet dat meerderen dit hebben. Apple graaft haar eigen graf.

    En al die argumenten van zogenaamde experts. Onzin. Iedereen heeft het over luxaflex, maar bijna niemand heeft dit merk ook daadwerkelijk in huis. soms wordt een vorm of naam van de eerste fabrikant, wat iedereen gebruikt. Tuurlijk lijkt ieder tablet of smartphone op een iphone of ipad als je die van ver ziet en alle logo’s etc onzichtbaar maakt. op een afstand lijken alle auto’s ook op elkaar. en als ik met de bing zoekmachine iets opzoek, noem ik dat heel stom ‘googelen’. Omdat iedereen dat zo noemt. dit hele patentoorlog gaat om keiharde dollars. en of Apple wint of verliest (gelukkig zijn er al heel veel rechters geweest die Apple als een klein kind heeft toegesproken en afgewezen) LET OP MIJN WOORDEN: apple zal uit eindelijk als een rotte appel worden weggegooid. Er zijn al meerdere grote bedrijven op deze wijze van het toneel verdwenen.

    en oh ja… google eens op ik haat android.

    je komt op allemaal sites met vooral berichten van mensen die gelijk mij niets meer van apple moeten hebben.

    en als je googled op ik haat apple…

    sla je achter over hoe wereldwijd mensen aan het afscheid nemen zijn van alles wat met apple te maken heeft. En veelal om de patentzaken. Gek dat die slimme mensen van apple nog niet doorhebben, dat ze hun eigen graf aan het graven zijn.

  11. Dat de Apple fanboys hier natuurlijk Apple verdedigen verbaast niemand. Het zal vast grotendeels waar zijn maar ook grotendeels drama en overdrevenheid.

    Als je elk vorm, hoekje en alles gaat patenten dan kan niks meer gemaakt worden.

  12. Samsung brengt ook schade toe aan andere bedrijven zoals RIM en Nokia, zij houden zich wel netjes aan de regels en gaan hun eigen weg en zijn nu bijna failliet!!!

  13. Als Samsung nou $30 aan Apple betaald, en Apple weer $20 en $10 voor de andere 2 Samsung patenten die Apple dan weer schendde, dan is het mooi voor 0 dollar klaar! 😀

  14. @Vedrano: Ik snap jou opmerking niet over apple Fanboys.
    Iedereen mag zijn mening geven, de uiteindelijke uitspraak zal door een rechter worden gedaan.

    op dat moment staat vast of Samsung al dan niet schuldig is en ja, ik ben er bang voor.

    Wat heeft een apple fanboy hier nu mee te maken.

  15. @pommetje: Ik moet vedrano gelijk geven. Ik hou ook van apple producten en heb ondertussen al een mac,ipad,iphone,apple tv en ipod in huis maar hou nog beide voeten op de grond. Die patenten oorlogen beginnen de laatste tijd absurt te worden want in mijn ogen zijn zowel samsung als apple schuldig. De apple fanboys zien dat niet en gaan gewoon blindelings apple gaan verdedigen zoals een extremistische moslim dat met zijn geloof doet. Doe even normaal mensen. Als samsung de iphone kopieert is dat toch jullie probleem niet maar dat van apple zelf? Altijd die heisa hier.

  16. Vond het eerst irritant, al dat stompzinnige geneuzel om patenten. Maar nu de details naar buiten komen heeft Apple toch zeker een punt naar mijn idee. Alles lijkt verdacht veel op elkaar, helemaal als consumenten producten gaan verwarren…

    Het is nu wachten op de eerste Samsung-store met Apple look 😉

  17. @pommetje: Tsja…misschien wel het feit dat de fanboys nu al rechtspreken en de rechter gewoon éérst alle feiten wil bestuderen.

    @Rens: Als consumenten producten gaan verwarren??
    Is het intelligentieniveau van die consumenten ook getest.
    Ik zie op 100 meter afstand het verschil tussen een Ipad en een Galaxy tab. En laten we vanwege mijn slechte ogen de Iphone en de Galaxy S2 en 3 op 40 meter afstand.

    Ik heb zelf een GalaxyS2 maar kijk bij elke nieuwe Iphone toch weer of deze geschikter is voor mij. Zo ben ik ook benieuwd naar de Iphone5. Ik bash geen merken zoals vele fanboy’s.

    Ieder gewoon zijn eigen smaak en/of wensen.

  18. Voorheen deed Apple zich voor als een underdog! Nu klagen zij alles aan wat beweegt! Power corrupts ultimate power corrupts ultimately!!

  19. @pieter: nee Microsoft kwam niet als eerste met een tablet, Google even en je vind het antwoord.

    Google zoek ook even naar Apple tablet 1983.

  20. Ik word ook echt doodmoe van Apple. Ik ben sinds jaar en dag Apple fan en heb vrijwel alle producten van ze, maar ik begin toch een zekere hekel aan ze te ontwikkelen.

    Ik zie Apple echt als een heel klein baby’tje dat maar niet ophoudt met huilen en heil zoekt in de armen van de rechter. Ik ben er 100% van overtuigd dat Apple met hun onbenullige rechtzaakjes klanten kwijt raakt.

    Natuurlijk verdedig je je overduidelijk misbruikte patenten, en natuurlijk lijkt de Samsung Galaxy S sprekend op de iPhone 3G, maar de rest (gezeur over miniscule vanzelfsprekende patentjes, de SII en de Galaxy Tabs) is zó ver gezocht.

    Apple zet zichzelf echt enorm voor schut op deze manier.

  21. Nou als je nieuws volgde kun je zien dat Sony net wat erger bezig is.

  22. 4 miljoen iphones verkocht in 3 dagen , Samsung 10 miljoen in één trimester , ik heb één keer en Samsung gehad , één keer en iPhone , ik ga nooit niet meer weg van Apple dat is gewoon de betere merk !

  23. @joblamie: De Galaxy reeks borduurt voort op de Galaxy S & iPhone en daarmee blijft de claim van Apple ook bij de andere apparaten staan.

    In tegenstelling tot het stelletje zuurpruimen hierboven geniet ik zo nu en dan wel van deze soap. Niet in de laatste plaats omdat de eerste keer dat ik een Galaxy S zag ik in de veronderstelling was dat het een iPhone was. Dit kostte me wel even om toe te geven, want het ging gepaard met een zeker gevoel van schaamte; Samsung heeft me goed voor het lapje gehouden 🙂

  24. Wat maakt het allemaal uit. Waarom moeten wij daar wakker van liggen? Bijde fabrikanten hebben goede producten.
    Het is wel een feit dat de ontwikkelingen een bepaalde visie hebben en een bepaald kenmerk geven aan een product. Als een andere geen inzicht heeft op een bepaalde functie en hen vlakaf copieert dan zijn ze dom.
    Elke nieuwe ontwikkeling heeft ook een prijskaartje voor uitbouw en de termijnen om het in realiteit te gaan maken. Natuurlijk diegene die het kopieert die heeft het gemakkelijk. Minder kosten om het te bedenken en na te maken. Daarom zijn die patenten ontstaan.
    Niet alleen Apple en Samsung vechten om patenten, maar bijna alle bedrijven in deze branche. Het is maar normaal als je iets uitvind dat een andere het niet namaakt.
    Ik heb geen voorkeur, beide toestellen zijn goed en degelijk en dat is wat de consument wil. Ieder zijn smaak.

  25. Wat een normaal mens hier van leert, is dat de patentenregelgeving volkomen is doorgeschoten. De politiek is nu aan zet en moet deze regelgeving eens goed aanpakken. Juist in het belang van de consument, want wat Apple nu wil is van alle mensen geld te pakken krijgen. En waarvoor? Een plat scherm, een touch toetsenbord en een home-knop.
    Apple gedraagt zich als een marktnazi!

  26. @gert: Grappig dat je speciaal naar deze site gaat om je hele betoog te doen. Ik neem aan dat je ervan op de hoogte bent dat dit een site is speciaal voor iPhone.
    Mocht dit zo zijn dan begrijp ik je hele verhaal niet helemaal.
    Je haat alles van Apple maar leest wel de site. Als ik ergens een hekel aan heb probeer ik er ver van vandaan te blijven.
    Maar misschien ben ik de rotte Appel?

  27. Patenten over ieder klein detail maakt alles kapot. Daar moet eens iets aan gedaan worden.

    Kijk trouwens eens naar de nieuwe HP Envy spectre ultrabook. Looks familiar, doesn’t it.

    Ah ja, doe geen moeite om te discussieren met apple fan boys, die geven nooit toe dat ze ook virussen hebben, dat hun OS ook crasht zeker naar de Lion update. Been there, done that. Apple maakt prachtige producten, in veel opzichten. Maar niet overdrijven hé

  28. Waarom zou je veel geld uitgeven voor het ontwikkelen van een product. Wanneer een ander die daarvoor geen cent wil uitgeven echt alles wat jij hebt bedacht kopieert en er daardoor nog veel meer geld aan verdient dan jij?

  29. 1 appeltje voor de dorst !!

    @Gert: alles wat jij koopt zit Apple in! Onderdelen patenten besturing noem maar op ! Veel plezier met je Nokia 3310 !

    Mensen wees rieël ! Samsung zit al jaren fout en Apple heeft nu een appeltje met ze te schillen voor alle negativelingen onder ons hoe zouden jullie het vinden als jij een product uitvind en uitbrengt en een ander kopieert het en verdiend er goed aan waardoor veel minder winst maakt ? Denk daar maar rustig over na !

  30. @melpie: gelukkig is Apple altijd het braafste jongetje van de klas… Bah bah wat een gezeur om niks .. Gezeik dat mensen het verschil niet zien.. Je kijkt toch hoop ik wel naar de productnaam voordat je een product koopt ?? Als ik Apple wil ga ik toch niet eerst een product kopen om daarna pas te kijken of het ook een apple was??

  31. Origineel geplaatst door Bubbly
    @joblamie: De Galaxy reeks borduurt voort op de Galaxy S & iPhone en daarmee blijft de claim van Apple ook bij de andere apparaten staan.

    Ik ben, omdat ik de iPhone 4S niet vernieuwend genoeg vond, overgestapt van iPhone naar Samsung Galaxy SII en ik heb geen moment het idee gehad dat ik met een kopie van IOS te maken had. De verschillen zijn gewoon veel te groot.

    Waarom ik uiteindelijk helemaal van Apple ben afgestapt is de bemoeizucht van Apple als het gaat om wat ik wel of niet met MIJN telefoon mag doen.

    Apple had met de iPhone inderdaad een primeur maar heel veel IOS updates bevatte over het algemeen elementen die al lang in Android of Windows Mobile zaten. Apple heeft hier dus ook weer profijt van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.