Reacties voor: ‘Apple wil tussen de 5 en 15 dollar voor ieder Android-apparaat’

Apple zou 1 tot 2,5 procent van ieder verkocht Android-apparaat willen hebben. Dit zou het bedrijf hebben voorgesteld in onderhandelingen met Samsung en Motorola over het gebruik van Google's mobiele besturingssysteem dat enkele patenten van Apple zou schaden.
Bert van Doorn -

Reacties: 23 reacties

  1. Als ze dat lukt vind ik dat ze gratis iPhones weg mogen gaan geven, dan verdienen ze al zoveel zonder iets te hoeven doen!

    Nee maar serieus, denk dat dat niet goed is voor apple, ik bedoel dan hoeven ze niet meer te verkopen en dus ook niet te vernieuwen.

  2. @Jop, Ja joh, laat ze maar stoppen met de iPhone en leven van licentiegeld. Serieus de domste opmerking die ik ooit gelezen heb.

  3. Jop idioot

  4. Ja natuurlijk. Want apple leeft van max 15 dollar winst per toestel/computer/laptop/tablet.

    Domste opmerking ever. Retard!

  5. @jop, denk je dat ze nu dan niet meer “hoeven te vernieuwen”? Jij hebt denk ik geen idee hoeveel geld Apple heeft.

    Maar het grootste doel van bedrijven is geld verdienen, dus dit zal geen effect hebben op hun toekomstige producten. vooral omdat deze 5-15 dollar per android product niet heel veel voor Apple betekent, vergeleken met hun andere inkomsten.

  6. Apple wordt te greedy. I guess the beginning of the end.

  7. Samsung heeft niets gedaan…. enkel een chineese fabrikant opdracht geven de iphone na te maken met hun eigen besturingssysteem@Jop:

  8. Jobs noemde Android een kopie van iOS en wilde het besturingssysteem ‘vernietigen.’

    Met als enige verschil dat een iOS-app gescreend wordt alvorens het verkrijgbaar is in tegenstelling tot een android-app. Bij laatstgenoemde kan elke flapdrol een app incl. virus aanbieden aan te goeder trouwe users.

    Wat dat ‘vernietigen’ betreft, komt ‘t vanzelf goed. Android helpt zichzelf wel om zeep op deze manier.

  9. @Jop

    Een iPhone levert 300 euro in het laatje dus dat is toch een stuk lucratiever.. Daarnaast heeft Microsoft ook windows mobile geüpdatete en ga maar eens googlen naar Microsoft en Android..

  10. Google / Motorola moet dan precies hetzelfde terug doen met Apple. Zij bezitten namelijk ook patenten die Apple gebruikt (niet eens om heen kan). Maar dan inzetten op 5%, kijken hoe Apple dat vind.

  11. Greedy bastards

  12. Haha. Die Jop. Lekker naïef kind nog. Nog even en je ontmoet de boze buitenwereld…

  13. @Fas:
    Ben bang dat je geleik hebt…

  14. Iedereen die een bedrijf zou hebben, een product zou maken welke daarna ‘lijkend’ wordt gekopieerd zou hetzelfde doen. En hier zitten ze te zeiken.
    (nog) meer geld is Juist! nog ontwikkeling.

  15. Android graft toch al zijn eigen graf. Het is nu al duidelijk dat Windows Phone veel groter gaat worden. Langzamer hand stappen toestelmakers zoals Nokia, HTC, Sony al over naar Windows Phone.
    iOS blijft natuurlijk op nr. 1 maar dat is ook geen direct concurrent omdat het toch alleen door Apple zelf gebruikt wordt.

  16. Denk dat het een verstandige regeling is… de eis van Motorola en Samsung is ook iets van een 2,25% per iPhone, dus als Apple eveneens 2,25% kan krijgen is dit een nul operatie voor het gebruik van ieders patenten.

  17. Origineel geplaatst door Jop
    Als ze dat lukt vind ik dat ze gratis iPhones weg mogen gaan geven, dan verdienen ze al zoveel zonder iets te hoeven doen!Nee maar serieus, denk dat dat niet goed is voor apple, ik bedoel dan hoeven ze niet meer te verkopen en dus ook niet te vernieuwen.

    Van de mogelijke inkomsten zal Apple niet rond kunnen komen. Maar ondanks de quasistoere Geen Stijl-praat van lieden als jaja begrijp ik je punt wel, Jop. Ooit waren IE-rechten bedoeld om investeringen en vooruitgang (whatever that may be) te stimuleren. Met name vanwege het feit dat in Japan en de VS zo ongeveer alles geoctrooieerd kan worden, zie je dat het octrooirecht steeds meer ingezet wordt als verbodsrecht. Dat maakt ondernemingen arrogant en lui en het versterkt de ‘wet van de remmende voorsprong’.

  18. @Jop: zonder iets te hoeven doen???

  19. @Fas: , @Pinjataaa: & @Satine Smith: Microsoft vangt 10 dollar per verkochte android telefoon ook als vergoeding van patenten die geschonden worden.

  20. @ de mensen die Apple graaiers en zakkenvuller vinden.
    Kijk is naar het grotere plaatje.

    verplaats jezelf eens in de schoenen van apple. Ze zijn op eigen kracht uit het niets gekomen. van underdog naar mainstream met een al bestaand product is moeilijk. Ze hebben het met de Personal computer gedaan met de telefoon en nu weer met de tablet.

    Ze hebben met die product groepen blijkbaar iets gedaan dat het lenen/kopieren door 3e waard is. Als het daadwerkelijk zo goed is dan zou je dat op zijn minst willen beschermen. Waarom? Omdat je anders zelf niks meer te betekenen hebt als de concurrent met jou vinding er vandoor gaat.

    Dat is Apple al eens eerder overkomen met windows vlak na de introductie van de macintosh. Dat laten ze nu niet nog een keer gebeuren .





    (Om er nou voor te zorgen dat dat niet meer gebeurt kan je de boel patenteren. Vaak gaat het om een klein essentieel onderdeeltje aan een groter geheel van al bestaande (en vrije) technologie. Door juist dat te kunnen beschermen kan je als bedrijf in ieder geval je R& D kosten er uit halen voordat de rest het massaal kopieert en goedkoper aanbied.

    Vind iemand een manier om het zelfde te doen zonder jou technologie te gebruiken dan heb je pech met je patent. Daar gaan vaak de discussies over. De een vind dat het er wel op lijkt de ander niet. welles nietes verhaaltjes Maar gelukkig zijn er rechters om dat uit te zoeken.

    Patenten zorgen er voor dat je creatief moet nadenken om het zelfde te kunnen maken zonder gezeur te krijgen. Lukt het je niet om iets anders te verzinnen kan je het in licentie over nemen. jammer genoeg zijn er bedrijven die dat aan hun laars lappen en de positie hebben de boel over te kopen of op andere wijze de patent hebbende uit te knijpen of uit de markt te drukken.)

  21. Origineel geplaatst door Fas
    Apple wordt te greedy. I guess the beginning of the end.

    Helemaal mee eens. Hoogmoed komt voor de val!

  22. Ik denk t niet jop!

  23. He hou gewoon ff op met zo negatief tegen jop te zijn en ga terug naar het onderwerp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.