Reacties voor: Apple wil toch nog verbod op Samsung Galaxy Tab in Nederland

Apple wil alsnog een verbod op de Samsung Galaxy Tab in Nederland. Een verkoopverbod op basis van het modelrecht werd eerder afgewezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ik snap Apple wel: ‘Iedereen’ vond de iPad eerst niks, maar nu het wel degelijk een goede formfactor blijkt te zijn, wilt iedereen meedoen en leuenen op de beslissingen die Apple gemaakt heeft destijds. Zonder iPad waren er nooit moderne tablets geweest zoals we die nu kennen.

    Maar aan de andere kant snap ik Samsung ook wel: Waar vraag is, maakt Samsung aanbod en het is onzin om het wiel opnieuw uit te vinden.

  2. Apple moet echt eens ophouden met al die rechtzaken overal. Ik vind het bijzonder onsympathiek, en overweeg nu voor de aanschaf van een tablet serieus een Android apparaat, ondanks dat mijn iPhone uitstekend bevalt.

  3. DIe rechtszaken tussen Apple en Samsung beginnen steeds vermoeiender te worden. Wat ik me afvraag: heeft Apple werkelijk iets van Samsung’s Galaxy Tab te vrezen of liggen aan deze rechtszaken andere redenen te gronde?

  4. Die juridische strijd is vermoeiend maar hoort ook wel bij die sector. Daarnaast zijn ze allebei wereldwijd actief dus moet je elkaar ook over de hele wereld aanklagen.

    Het enige waar ik me over verbaas is dat de media er zo bovenop zit. Apple hoeft maar een scheet te laten en het al op bijvoorbeeld Nu.nl. Dat het op techsites bij wordt gehouden kan ik nog snappen, maar op dat soort sites is het al helemaal nutteloos nieuws..

    En waarom zou het je weerhouden om zo’n product te kopen? Als je je echt irriteert aan dit soort berichten laat je ze toch links liggen? Het gaat uiteindelijk om het product en niet om de heisa er omheen…

  5. Niet echt on topic misschien, maar onderschrijf de mening van Andre, en heb diverse Apple producten, maar koop uit nijd geen Apple meer! Apple begint steeds meer op Microsoft te lijken uit de jaren 80/90, alleen wordt de concurrentie sneller groter.
    Ik hoor om me heen ook mensen die dezelfde overweging maken.

  6. Nu Hello Motto apple een beetje de baas gaat Apple toch een import verbod eisen op samsung om concurrentie tegen tegen. Je moet toch wat :p

  7. Origineel geplaatst door André
    Apple moet echt eens ophouden met al die rechtzaken overal. Ik vind het bijzonder onsympathiek, en overweeg nu voor de aanschaf van een tablet serieus een Android apparaat, ondanks dat mijn iPhone uitstekend bevalt.

    De rechtszaken horen er gewoon bij, als Apple niet als eerste een rechtszaak aanspant worden ze gewoon zelf gedaagd door andere grote partijen. Jammer van de heisa. Ondanks de noodzaak ervan zou ik toch liever zien dat Apple de koppositie blijft innemen door innovatie ipv rechtsgang. Op die manier zou het kopïeren van producten en formfactors veel minder erg zijn, omdat het de bevestiging zou zijn van de koppositie van Apple…

  8. Wie boeit het dat er verbod op samsung galaxy tab komt

  9. Samsung lacht zich rot. Apple heeft blijkbaar nog steeds niet door dat ieder bericht hieromtrent gratis reclame is voor Samsung en dat Apple als steeds onsympathieker wordt gezien.

  10. @Apple740:

    Bwoah,

    er zijn evenveel berichten in omgekeerde richting hoor, over samsung die Apple aanklaagt, dus ik zou het effect ervan niet overdrijven 😉

  11. @Jan:
    Het probleem is dat Apple geweldig populaire creaties heeft en ze zijn nog duur ook. Mensen die graag tegen Apple aan willen schoppen worden hiermee in die richting geduwd. Als Apples producten een stuk goedkoper waren, zou Android nooit populair zijn geworden (face it, jarenlang was het gewoon iOS Lite) en waren er mogelijk minder haters. Ook omdat het zo cool en populair is zijn er mensen die er iets tegen krijgen. Die groep is extra gevoelig voor een concurrent die zichzelf als slachtoffer benadrukt.

  12. @Bubbly:

    Akkoord,

    maar die groep zal sowieso redenen vinden in alles wat Apple wel of niet doet, dus moet je daar als bedrijf weinig energie insteken om de opinie van die doelgroep bij te draaien.

    Het belangrijkste is dat Apple zijn doelgroep, nl mensen die zich het product en gans de dienstenstructuur eromheen kunnen permiteren, kan blijven bekoren, en m.i. zijn ze daarmee sterk bezig.

  13. Origineel geplaatst door Marcel
    Niet echt on topic misschien, maar onderschrijf de mening van Andre, en heb diverse Apple producten, maar koop uit nijd geen Apple meer! Apple begint steeds meer op Microsoft te lijken uit de jaren 80/90, alleen wordt de concurrentie sneller groter. Ik hoor om me heen ook mensen die dezelfde overweging maken.

    Apple is altijd al zo geweest. Wat ze nu doet, deed ze vroeger ook al. Nieuwe tijden, nieuwe spelers. Zonder echt op de inhoud in te gaan vind ik het niet perse onterecht wat Apple doet. Dit zegt nog niks over het feit patenten maar zolang het systeem (lees “wij” als maatschappij) het concept patent in stand houdt, dan heeft Apple een recht om haar product te verdedigen.

    Stel je voor dat jij met jouw bedrijf een aantal jaren geïnvesteerd hebt om een mooi product te bouwen. Je hebt gebruik gemaakt van het patenten-recht om jouw product te beveiligen zodat niemand onmiddellijk ermee aan de haal kan gaan. En nu komt jouw buurman voorbij, ziet jouw product en maakt vrolijk er een kopie van en verkoopt het voor minder (omdat hij dat kan, hij hoeft geen kosten voor het jarenlange ontwerp traject terug te verdienen!). Dan is het terecht dat jij naar de rechter stapt om jouw buurman te verbieden dat te doen. Datzelfde geldt ook voor Apple.

    Dus zolang het mogelijk is dat bedrijf ideeën/producten/concepten patenteren is het terecht dat dit recht bij de rechter verdedigd wordt. Dat wil niet zeggen dat ik dit goed vind maar dat het eigenlijk zonde van de tijd en energie is maar goed, dat is een heel ander ding.

  14. @André: Daar heb je jezelf alleen maar mee hoor:p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.