Reacties voor: Apple wil Siri uitbreiden naar nieuwe apps en… OS X?

Apple zoekt een medewerker om de gebruikersinterface van Siri uit te breiden naar nieuwe apps en mogelijk ook naar Mac OS X.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Hoop dat siri snel nederlands spreekt EN op de mac komt. Siri is echt geweldig 😀 .

  2. Siri in nl zou leuk zijn op iphone/ipad maar op de mac zie ik er nog niet echt de meerwaarde van in

  3. Siri is waardeloos en nederlands ook nog niet eens. Laat ze hun tijd maar steken in een mega hardware- en softwareupdate voor de nieuwe iPhone.

  4. Siri zal nooit in het Nederlands zijn. Dit doordat Nederlands een taal is die totaal niemand kent. Nederlands wordt nergens gesproken, behalve in het miniscule Nederland en een beetje in Vlaanderen. En als er ooit een Nederlands talige versie van Siri komt. Dan zal het waarschijnlijk één van de laatste talen zijn die ze zullen doen(als het er ooit zal komen, tenminste). Dat is natuurlijk ook logisch. Ga maar eens de grens over(buiten vlaanderen) en niemand zal Nederlands verstaan. Zelfs in Brussel ga je nergens komen met het Nederlands. Nederlands is de minst gesproken taal.

    Helaas, maar dat is nu eenmaal zo. Je bent gewoon niks met enkel de Nederlandse taal. Nederlands is één van de minst gesproken talen op deze planeet.

  5. Daar gaan we weer hoor.. Dat eeuwige gezeur om Nederlandse Siri.

    Vertel mij nou eens waarom iedereen zo graag Siri wil? Wat is de grote toegevoegde waarde? Gaan mensen serieus praten tegen een telefoon?

    De enige handige situatie die ik me kan bedenken is in de auto.
    Maar met Voice Control kan je al naar mensen bellen..

  6. Siri is handig op de fiets met je oordopjes in of tijdens het sporten of als ik gewoon snel iets wil “tikken” als notitie of om mijn wekker te zetten enz enz enz…ik gebruik Siri in het engels dagelijks dus tja helaas zijn er gekken zoals ik die tegen mijn telefoon praten ;). Maar om nou in een trein tegen mijn telefoon te praten is lullig ja dat snap ik.

  7. Ik vind Siri persoonlijk echt super! Op de fiets gebruik ik het regelmatig om te bellen, muziek te kiezen of de tijd op te vragen als ik haast heb. Nederlands zou top zijn, maar in het Engels gaat ook goed hoor, enkel bij sms en dergelijke is jammer omdat dit niet Nederlandstalig kan.

  8. Origineel geplaatst door Brian
    Daar gaan we weer hoor.. Dat eeuwige gezeur om Nederlandse Siri.
    Vertel mij nou eens waarom iedereen zo graag Siri wil? Wat is de grote toegevoegde waarde? Gaan mensen serieus praten tegen een telefoon?

    De enige handige situatie die ik me kan bedenken is in de auto.
    Maar met Voice Control kan je al naar mensen bellen..

    Iedereen heeft zijn voorkeuren, jij zit er niet op te wachten, duizenden anderen wel.
    Ik gebruik het nu af en toe maar zou het een stuk vaker gebruiken als het ook in het Nederlands zou werken en ook in Nederland.

    Tja 15 jaar geleden vroeg men zich af wat de toegevoegde waarde van een mobieltje was, wilde men niet altijd en overal bereikbaar zijn etc.

  9. @Daejji: Ik zeg dus niet dat ik het anderen niet gun. Ik ben serieus benieuwd wat er nou zo geweldig is aan Siri en waarom het een toegevoegde waarde is.

    Als ik bijvoorbeeld naar het voorbeeld van Sander kijk, dan noemt hij twee voor hem blijkbaar belangrijke functies, die volgens mij al gewoon kunnen met Voice Control (in het Nederlands). Je moet bepaalde termen gebruiken maar het kan dus gewoon al.

    Ik ben dus nog steeds erg benieuwd naar bijvoorbeeld jouw mening Daejji. Waarom zit jij, en blijkbaar duizenden anderen te wachten op Siri?

    De Niet-Storen functie leek mij ook nutteloos, puur omdat ik niet begreep wat je er mee kon maar iemand hier op iPhoneclub heeft uitgelegd in welke situaties het handig is en wat het precies doet en ik gebruik het nu dagelijks.

    Ik heb het al in meerdere Siri posts gevraagd maar ik krijg nooit antwoord 🙁

  10. @Daejji: Duizenden wachtenden op een nederlandse siri is wel enorm weinig. Dus reken er maar niet op.

  11. (Red.) Verwijderd: deningrerend.

  12. Twee jaar geleden werden er iPhones verkocht, mede door de Siri-mogelijkheid. Er werd toen ook beloofd dat binnen de kortste tijd een Nederlandse versie zou komen. Wat betekent “kortste tijd” eigenlijk in Cupertino?

  13. Voor zo’n 23 miljoen mensen is Nederlands de moedertaal. Ongeveer 16 miljoen van hen wonen in Nederland, 6 miljoen in België, en 400.000 in Suriname. Daarmee is het Nederlands een van de 40 meest gesproken talen in de wereld. Als je bedenkt dat er wereldwijd meer dan 6000 talen gesproken worden, dan scoort het behoorlijk hoog. Niet alleen daarom, ook om allerlei andere redenen is het Nederlands een wereldtaal. Zo is het een van de tien belangrijkste talen op internet en in de sociale media. De taaltechnologie voor het Nederlands is hoog ontwikkeld.

    *schaamteloos gekopieerd van taalunieversum*

  14. Nederlands? En als je ‘m dan inspreekt met een Brabants accent, of in het Limburgs of Fries?..

    Ik had 13 jaar geleden al een autoradio die gesproken comando’s aan kon. Nooit gebruikt; ik draai wel even aan een knopje. Weet je zeker dat het goed gaat ook.

    Siri is leuk voor gehandicapten.

  15. @verhulst: Ja, zo lust ik er nog wel een paar; In het Deens, Fins of Zwahili ga je ook niet ver komen.
    Dus Siri alleen maar in Engels en Spaans? Wat denk je zelf…

  16. Als Vlaming hoop ik dat er ook een Vlaamse Siri komt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets met het “Hollands” maar sommige uitspraken zijn echt verschillend.

  17. @Erelid: Fries, Limburgs etc. is geen Nederlands. Dus natuurlijk reageert hij daar niet op.
    Gewoon Nederlands praten..lijkt me toch niet zo moeilijk?

    @Brian: Waarom ik hem zou gebruiken? Zoals nu gebruik ik het dus niet zeer veel, vooral omdat ik niet steeds wil nadenken hoe ik het in het Engels moet vragen.
    Maar zou wel een sms’je of bericht naar iemand willen sturen zonder de huidige handelingen.

    Wat ik nu soms ook gebruik zijn kleine dingen..zoals de timer gebruiker bij het eten koken ofzo..haha
    Tja..het is hardstikke makkelijk om te zeggen dat hij de timer ff op 4 minuten moet zetten ofzo. Stukken makkelijker dan slide to unlock..dan mijn code invoeren. Dan het klokje opzoeken..dan op timer klikken. Dan de tijd goed neerzetten en dan aanzetten.

    Heel superklein voorbeeldje, maar toch handig. Maar nu kan ik het zeggen..scheelt mij dus bijna 10 (!!!) handelingen. Vind jij dat niet zeer veel?? 10 handelingen?? Wat ik nu gewoon kan zeggen en klaar.

    Muziek aanzetten of uitzetten of volgend nummer etc. Vind het ook wel lekker om af en toe apps te openen door het gewoon te zeggen..scheelt me weer zoeken af en toe.
    Wat ik nu dus niet gebruik is bepaalde dingen in mijn agenda zetten..wat ik dus wel meer zou doen als het in het Nederlands zou zijn.

    Daarnaast wordt Siri uitgebreid en zou het mooi zijn als je dus ook echt Nederlandse dingen kunt opvragen wat nu niet veel kan.

  18. Siri is een toepassing dat Apple de hemelin prijst, maar ikzelf nooit gebruik, noch dat ik anderen in binnen EN buitenland (USA) het ooit heb zien gebruiken.

    Een NL versie zal er nooit komen. En niemand die daar rouwig om zal zijn.

  19. Siri is super handig. Als je eenmaal gewend bent aan het inplannen van afspraken in je agenda via siri wil je niets anders meer. Reminders werken ook heel makkelijk.

  20. Zonder met iemand mee te willen praten en/of anderen tegen te spreken, ik vind Siri zelf ook redelijk useless… het enige voordeel zou voor mij zijn dat ik handsfree Whatsapp en iMessage zou kunnen bedienen en berichten versturen/laten voorlezen. De engelse versie van Siri kan leuke dingen tevoorschijn toveren… maar ik heb Siri ook vaak op duits staan omdat ik vaker in Duitsland ben… daar kan Siri (letterlijk) nog niet 1+1 optellen… in het engels rekent Siri de som uit en geeft resultaat 2, in het duits wil hij op “internet gaan opzoeken”… de duitse versie is echt waardeloos, engels is ok… Dus als de nederlandse versie evenveel “kan” als de duitse is het niet van Apple-kwaliteit mijns inziens…

  21. Siri in MacOS? Alsjeblieft zeg, laat dat nou een normaal OS blijven voor een computer zonder Spielerei. Ik heb er geen behoefte aan dat mijn iMac en MB een soort telefoon worden.

  22. Jongens,

    Het gaat er toch helemaal niet om hoeveel mensen de taal spreken. Het gaat erom van hoeveel kopers van de iphone of andere apple producten er Nederlands spreken. En omdat Nederland (toch nog) een van de rijkste landen van de wereld is, en daarom ook een plek waar veel apple verkocht en gekocht wordt, zal de dienst zeker wel naar Nederland komen!

  23. Eerst maar eens Nedelands dan uitbreiden, product Siri is nu waardeloos ( al 2 jaar lang). Grote reclames, mooie presentaties maar werken ho maar. Maar ja dat schijnt Apple tengenwoordig te zijn. Ben aan het aftellen, nog 2 maanden dan gaat ie eruit, genoeg op de markt dat meer en beter presenteerd.

  24. Origineel geplaatst door Brian
    @Daejji:
    Ik zeg dus niet dat ik het anderen niet gun. Ik ben serieus benieuwd wat er nou zo geweldig is aan Siri en waarom het een toegevoegde waarde is.Als ik bijvoorbeeld naar het voorbeeld van Sander kijk, dan noemt hij twee voor hem blijkbaar belangrijke functies, die volgens mij al gewoon kunnen met Voice Control (in het Nederlands). Je moet bepaalde termen gebruiken maar het kan dus gewoon al.Ik ben dus nog steeds erg benieuwd naar bijvoorbeeld jouw mening Daejji. Waarom zit jij, en blijkbaar duizenden anderen te wachten op Siri?De Niet-Storen functie leek mij ook nutteloos, puur omdat ik niet begreep wat je er mee kon maar iemand hier op iPhoneclub heeft uitgelegd in welke situaties het handig is en wat het precies doet en ik gebruik het nu dagelijks. Ik heb het al in meerdere Siri posts gevraagd maar ik krijg nooit antwoord

    Verhulst heeft het goed verwoord.
    En als je het niks vind dan gebruik je het toch lekker niet.

  25. Ik snap de discussie niet helemaal. Althans… degenen die zeggen dat het nutteloos is. Ik kan me best voorstellen dat een aantal het niet (veel) gebruiken, maar volgens mij komt dat vooral door de onbekendheid van de mogelijkheden.

    Ik zou er erg blij mee zijn. Ik gebruik mijn iPhone en iPad vooral als productieve apparaten (agenda, todo, e-mail etc.). Nu ben je vooral bezig met vaak typen en settings aanpassen, zoals datum, alarm, locatie etc. Met Siri hoef ik alleen een knop in te drukken en te zeggen: afspraak met Duncan bij lunchroom op zaterdag 09 februari van 12:00 tot 13:00. En de rest gaat vanzelf. Ik ben voor!

  26. @Daejji:
    Oké je hebt gelijk. Dat soort dingen kosten erg veel handelingen.
    Ik gebruik zelf Fantastical. Dan kan je een afspraak aanmaken door een zin te typen “diner at Van der Valk tuesday 20:00”. Dat gaat voor mij snel genoeg.

    Een smsje inspreken zou wel handig zijn in de auto ofzo. Maar ik vraag me af of dat ooit gaat werken in het Nederlands. Zelfs met professionele Nuance software gaat het inspreken van een korte mail al niet vlekkeloos.

    Maar op zich kan ik begrijpen dat je bepaalde dingen sneller zou willen doen. Ik vraag me wel af of Siri de beste oplossing is. Wanneer je praat ‘stoor’ je daarmee anderen soms. Ik zou dus nooit een afspraak inspreken om dezelfde reden dat ik geen telefoongesprekken voer zonder eerst de kamer uit te lopen.

  27. @Brian: Siri gebruik ik regelmatig om reminders te maken, afpraken in te plannen / te wijzigen of de volgende voor te laten lezen, een wekker zetten of een timer voor bjiv. de eieren.
    In de auto gebruik ik het voor bijv. SMSjes over wanneer ik aan denk te komen of om iemand te bellen. Of om de weersverwachting even op te vragen.

    Allemaal er makkelijk om te toen met werkelijk maar 1 druk op een knop. Vooral voor SMSjes en om mensen te bellen is een Nederlandse Siri wenselijk vind ik.

  28. Siri moet gewoon komen in het nedelands.
    wij kopen toch ook iphone’s
    als je het nu wilt of niet, er zijn altijd mensen die het wel willen hebben.

  29. Origineel geplaatst door
    Als Vlaming hoop ik dat er ook een Vlaamse Siri komt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets met het “Hollands” maar sommige uitspraken zijn echt verschillend.

    Nederlands lijkt al een probleem voor Apple om toe te passen in Siri, laat staan een dialect. 😉

  30. Ik hoef geen Siri want ze luistert toch niet naar me

  31. @Johan: Je bent toch niet echt goed geïnformeerd. Apple heeft nooit beloofd dat er binnen de kortste tijd een Nederlandse versie van Siri zou komen. Hoe het werkelijk ging (weet ik van de direct betrokkenen): een woordvoerder van Apple zei in oktober 2011 tegen Tweakers dat de “Nederlandse Siri op zijn vroegst in 2012 komt“. Later is dat statement weer ingetrokken, omdat de opmerking off-the-record was gemaakt. Maar een keiharde bewering dat Siri weldra in het Nederlands komt, is nooit gemaakt vanuit Apple. Ik weet dat zeker, want het is een onderwerp waar wij natuurlijk bovenop zitten vanuit iPhoneclub.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.