Reacties voor: Apple wil patent op vloeistofkoeling voor MacBook, iPhone en andere mobiele apparaten

Apple heeft een patent aangevraagd voor vloeistofkoeling in MacBooks en andere mobiele apparaten zoals de iPhone en de iPod touch. Door het kleine formaat en het energieverbruik zijn ventilatoren geen geschikte oplossing voor dit soort apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Ik begon er laatst over, toen wist iedereen zo zeker dat de iPhone (telefoons in het algemeen) altijd passief gekoeld zouden blijven.
    Zie hier…

  2. Laat maar komen

  3. Ik snap het niet zo goed eigenlijk; water houdt zijn warmte beter vast dan lucht. Dan moet je dus alsnog actieve koelelementen gaan installeren om het water koud te houden. En waterkoeling; tja doet soms lomp met een laptop, toch lullig als ‘ie dan opeens nat is vanbinnen.

  4. Het gaat ook niet over waterkoeling maar over vloeistofkoeling. Misschien stikstof? Moet ook niet gaan lekken natuurlijk 😉

  5. Origineel geplaatst door Nms
    Ik begon er laatst over, toen wist iedereen zo zeker dat de iPhone (telefoons in het algemeen) altijd passief gekoeld zouden blijven.
    Zie hier…

    Waar moet ik zien dan???

  6. Krijgen de apparaten dan ook een soort motorkap in geval dat ze alsnog oververhit raken, dat je een kapje kan openen?

    Word ik ook gelijk lid van de ANMB (Algemene Nederlansche Macbookgebruikers Bond) 😉

    Maar even zonder gein. Mij lijkt me wel wat. De Macbooks zijn al aardig stil, maar als die ventilator vervangen wordt door een koelvloeistof zijn ze helemaal stil!

  7. I.p.v. een motorkap zat ik eerder aan een radiator te denken. Immers de vloeistof is alleen drager van warmte. Bij de iPhone wat lastig, moet je eerder denken aan transport van de chip naar de behuizing – kan dan ook makkelijker met vaste beugel

  8. @Julian
    Even om voor iedereen duidelijk te maken dat water koeling eigenlijk niet de goede naam is.

    En ja julian je hebt gelijk water houd de warmte beter vast en dat is ook de reden dat ze het gebruiken. Ze gebruiken het water niet om te koelen maar om warmte te onttrekken van de componenten
    Een koelkast werkt op de zelfde manier allen dan met chemische spullen inplaats van water.

  9. Krijg je er straks Igloves bij zo heet wordt dan de iPhone van achteren lol

    Flauwekul natuurlijk, maar op laptops zou het wel goed toe te passen zijn.

  10. @Surfer

    haha 🙂 goed gevonden

  11. Daar gaan we weer, waren we eindelijk van die onzin op de desktop computers bij Apple af… Komen ze er weer mee!

  12. @ Xynetor; en hoe raakt dat water zijn warmte vervolgens kwijt? Want dat het koude water de warmte van de componenten zou moeten onttrekken, zo ver was ik ook nog wel. Vraag is: hoe raakt dat water vervolgens de hitte kwijt? Anders heb je, zoals gezegd, straks een gloeiend hete laptop die weliswaar stil is, maar niet echt prettig meer op je lap staat!

  13. Origineel geplaatst door HJI
    Het gaat ook niet over waterkoeling maar over vloeistofkoeling. Misschien stikstof? Moet ook niet gaan lekken natuurlijk 😉

    En hoe ga je dat op -273 houden? Wordt wel een koud MacBookje dan tenzij je hem isoleert, maar dan kun je het platte idee van de MacBook Air wel vergeten.

    Overigens vraag ik me wel af hoe dit gaat lopen met beveiliging op vliegvelden. Er zal vast geen halve? (weet niet zo snel wat de toegestane hoeveelheid is) liter aan vloeistof in gaan, maar het schept wel weer mogelijkheden voor terroristen (je weet hoe ze in Amerika zijn ;))

  14. Origineel geplaatst door Julian
    @ Xynetor; en hoe raakt dat water zijn warmte vervolgens kwijt? Want dat het koude water de warmte van de componenten zou moeten onttrekken, zo ver was ik ook nog wel. Vraag is: hoe raakt dat water vervolgens de hitte kwijt? Anders heb je, zoals gezegd, straks een gloeiend hete laptop die weliswaar stil is, maar niet echt prettig meer op je lap staat!

    Zoals al eerder aangedragen: Radiator. Ze moeten echter wel het oppervlak van die radiator groot genoeg maken om hem passief te laten koelen. Anders moeten ze alsnog fans gaan installeren om door die radiator te blazen en is het idee van vloeistof koeling nutteloos.

  15. one word: nVidia 🙂

  16. Of dan toch de motorkap openen zodat het uiteindelijk weer door lucht gekoeld wordt? 😉

  17. Voor de afvoer van de ontwikkelde en opgenomen warmte hebben ze een idee om dit igv een laptop dit via de achterkant van het scherm te doen. Dit staat ook in de patent omschrijving…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.