Reacties voor: Apple wil patent op multitouch interface voor 3D-objecten

Apple heeft patent gevraagd op een 3D-weergave van ruimtelijke objecten op een tweedimensionaal multitouch-scherm. Mogelijk is het voor de iPhone of voor de iTablet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. En weer een patent bij de lijst !

  2. nieuwe interface lijkt me een goed idee 😉

  3. wat me opvalt is dat ze op het plaatje geen iphone laten zien maar een ander soort apparaat, volgens mij lieten ze voorheen altijd een iphone zien als het om dit soort patenten ging, misschien moet dit plaatje een soort tablet voorstellen?

  4. Origineel geplaatst door Nigel
    wat me opvalt is dat ze op het plaatje geen iphone laten zien maar een ander soort apparaat, volgens mij lieten ze voorheen altijd een iphone zien als het om dit soort patenten ging, misschien moet dit plaatje een soort tablet voorstellen?

    Inderdaad, dat viel mij ook al op. Dit vind ik toch wel iets té verdacht hoor. Ik geloof wel in de Tablet die de 27 geïntroduceerd zou moeten worden.

  5. Softwarepatenten als deze zouden eigenlijk niet mogelijk moeten zijn. Er zijn zat ontwikkelaars die vergelijkbare methodes hebben bedacht of ontwikkelaars die dergelijke methodes willen implementeren. Door dit soort patenten worden nieuwe toepassingen alleen maar afgeremd, het zijn geenszins patenten waar iemand beter van wordt, behalve Apple dan. De kleine ontwikkelaar heeft altijd het nakijken.

    Gelukkig zijn we in Europa nog niet afgedaald in deze waanzin, maar het zit er wel aan te komen… Lees meer op http://petition.stopsoftwarepatents.eu/

  6. Bedoelen ze hier niet simpelweg de techniek die ook al gebruikt wordt in de Google Earth app voor de iPhone?
    Als je in Google Earth je iPhone op z’n kant voor je houd, dan kan je in 3D over het landschap heen kijken. Vervolgens kan je met multitouch het landschap draaien en zoomen.

  7. Wordt vandaag een beetje gek van het woord 3D. Alles moet in 3D!!!!

  8. “in een 3D-vlak”

    Een vlak is nooit 3 dimensionaal. Wordt er hier bedoeld in een vrije 3D ruimte? Of over een vlak in een 3D ruimte?

  9. @Martijn Jansen:
    Dat komt doordat 3D de komende jaren zal zijn wat HD de afgelopen jaren was ;). Daarnaast biedt het nieuwe mogelijkheden. Dus iedereen is vast een graantje aan het meepikken.

  10. Op dit plaatje zien we dus de nieuwe tablet
    het word dus helaas een soort iPhone en niet een soort macbook

  11. De geforceerde patentdrang is dus nog net iets groter dan de geforceerde geheimhoudwoede…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.