Reacties voor: Apple wil ook verkoopverbod Galaxy S III en Galaxy Note

Apple wil de Galaxy S III, Galaxy Note en diverse andere toestellen toevoegen aan de rechtszaak tegen Samsung rondom patenten. Ook wil Apple een verkoopverbod op deze smartphones en tablets.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Als iOS Dev zeg ik : …Apple… Laat het nou….. zelfs IK begin er genoeg van te krijgen… *zucht*

  2. Origineel geplaatst door Anthony Donker
    Als iOS Dev zeg ik : …Apple… Laat het nou….. zelfs IK begin er genoeg van te krijgen… *zucht*

    En wat als iemand jou app precies kopieert en succesvol ermee word ga je dat dan ook niet aanvechten??

  3. Go Apple go go go

  4. Nou, het begint me een beetje te veel te worden. Ik ben een echte Ios en macfreak, maar Apple gaat te ver.

  5. Kan nog makkelijker: Apple wil verbod op Samsung. Of misschien een verbod op concurrentie.

    En waarom zo agressief tegen Samsung terwijl er ook andere merken zijn met groene telefoonpicto’s, rechthoekige tablets, telefoons met één fysieke knop onderaan en vele andere gelijkende functionaliteiten. Dit is echt sneu aan het worden en zal de naam van Apple geen goed doen als het gaat om meegaan met de markt. Waar concurrenten elk half jaar nieuwe modellen hebben.die gretig aftrek vinden, moet Apple het doen met één model per jaar en dan ook nog drie jaar voort borduren op hetzelfde design in beperkt aangepaste vorm. Exlusiviteit is het ook niet meer want iedereen heeft een iPhone.

    Ik vind dat ze langzamerhand echt zo ver zijn dat ik twijfel nog een nieuwe iPhone te nemen. Heel jammer….

  6. Dit gaat er echt over… Die denken tegenwoordig dat ze alles mogen.ll

  7. Origineel geplaatst door iFonzie
    En wat als iemand jou app precies kopieert en succesvol ermee word ga je dat dan ook niet aanvechten??

    Die zijn er genoeg, maar dat is het punt niet wat ik wilde maken: het begint (of heeft het wellicht al gedaan) het imago van Apple te schaden, en dat gaat ons allemaal aan als er minder iDevices verkocht worden.

  8. Nog even en mijn volgende toestel wordt een samsung. Kinderachtig gedoe!

  9. there we go again

  10. Ze hebben groot gelijk wat mij betreft: je vraagt patent aan en een ander gaat het gewoon gaan kopieren zonder ervoor te betalen.

  11. Sorry hoor
    Maar niemand boeit het wat jij ook bent , laat Apple z’n gang gaan, daar ga jíj toch niet over? Als het hier niet stond had je er niet eens wat van gemerkt dus vertel me maar wat voor een effect zo’n rechtszaak op jou heeft….. ….. ….. (zie je? Ik heb ook puntjes in m’n bericht)

    Origineel geplaatst door Anthony Donker
    Als iOS Dev zeg ik : …Apple… Laat het nou….. zelfs IK begin er genoeg van te krijgen… *zucht*

    En ik denk dat ik voor deze hele site, én voor Apple spreek als ik zeg: ga maar. Want nogmaals “niemand boeit wat wat jullie willen of (waarschijnlijk toch niet..) gaan doen

    Origineel geplaatst door Marcus
    Nog even en mijn volgende toestel wordt een samsung. Kinderachtig gedoe!

    Over aandacht zoeken gesproken pff

  12. Er is niets zo erg als stompzinnig fanboyisme en als ik hier naar enkele reacties kijk vraag ik mij af of apple zijn toestellen beter niet iets minder simpel had gemaakt.

    Apple is voor mij ook al te ver aan’t gaan. Ze zouden beter eens terug wat meer innoveren en echt nieuwe toestellen maken ipv geupdate versies van hun oude en wat minder rechtszaken.

  13. Denk dat men bezig is in zijn eigen voet te schieten.
    Steeds meer mensen krijgen kotsneigingen als ze Apple horen.

  14. Wat de meesten hier betreft: dan koop je toch fijn een Samsung? Aan de iPhone is, wat betreft de kwaliteit enz., weinig verandert. Ook al hebben ze zo veel rechtszaken..

  15. Ben maar bij dat apple de fiets niet heeft uitgevonden, want dan hadden we nu nog een loopfiets gehad.

  16. Wat denkt Apple aan de Galaxy SIII te verbieden? Dat moet welhaast iets softwarematig zijn want aan het design kan het niet liggen. Één van de weinige telefoons op de markt die in de verste verte niet op de iPhone lijkt.

    Verder zou ik Apple willen adviseren om de energie in de eigen producten te steken ipv in Samsung want dit gaat alleen maar averechts werken. De halve wereld begint inmiddels sympathie te krijgen voor de Koreanen…

  17. Origineel geplaatst door Jesper
    Wat de meesten hier betreft: dan koop je toch fijn een Samsung? Aan de iPhone is, wat betreft de kwaliteit enz., weinig verandert. Ook al hebben ze zo veel rechtszaken..

    het is gemakkelijk om te gaan roepen om een ander toestel te kopen omdat jij vindt dat er alleen goede menigen over apple hier geplaatst mogen worden. Op één ding heb je wel gelijk:als ik de iphone 4 met de 5 vergelijk is er inderdaad weinig verandert. zeker als je het vergelijkt tussen de iphone 3 en 4.

  18. ik ben een trotse iphone gebruiker. maar van mij mag apple wel opschieten met de nieuwe iphone.
    begin steeds harder te kweilen als ik andere fabriekanten zie met mooie/nieuwe telefoons. enige reden dat het mij van weerhoud om het te halen is android.

    @Apple740: Na ik zou zeggen dat er genoeg energie in hun eigen producten word gestoken.
    aangezien al dat aanklaag gebeure een apart afdeling regelt en dus software en hardware afdeling niks van merken.

  19. Apple wordt een beetje vervelend.

  20. Apple wordt inderdaad vervelend. Maak je product beter dan je concurrent. Maar Android en BB10 zien er qua ui beter uit, dus wat moet je als Apple.

  21. Heb net een galaxy3 gekocht zo gaaf toestel goed zo samsung go!!

  22. Misscien kunnen ze nog de andere divisies van Samsung aanklagen. Straks lijkt de koelkast van Samsung ook wel op de iPhone.

  23. Ooit werd IBM groot met een Personal Computer (PC)… toen kwam de concurrentie… die maakte het product beter… breed toegankelijk… IBM probeerde van alles om te overwinnen… maar op de PC markt zijn ze weggespeeld.

    bij de aandelen wordt gezegd: successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Ik denk dat Apple ook in de toekomst ten onder gaat aan zijn behaalde succes in het verleden.

    en met al deze rechtzaken winnen ze tijdelijk wat geld, maar zullen uiteindelijk weggespeeld worden omdat de concurrentie alleen gestimuleerd wordt om sneller en beter nieuwe producten te bedenken dan Apple dat nu doet. Want met alleen een beetje dunner toestel of iets beter scherm gaan ze het niet winnen.

    sterker nog: ik hoor steeds meer Apple gebruikers, die balen van deze anti reclame voor het product wat ze gebruiken. Inderdaad vroeger keek iedereen naar je Ipod en Iphone en Ipad… wouw… nu hoor je: gebruik je dat nog van dat op geld en macht beluste bedrijf. Met iedere rechtzaak, krantenartikel, etc. verliest deze ‘rotte appel’ heel snel haar ooit eens goede imago. Ze zullen straks al die miljarden hard nodig hebben, om dat nog terug te winnen… als ze dat lukt, want zo zijn zeer grote bedrijven in het verleden ook ten onder gegaan.

  24. Steve wilde Android kapot maken omdat het een gekopieerd OS is. Nu maakt Samsung ook al toestellen na.. Dus keihard aanpakken.

    Ik hoor de Fandroids alweer gillen en trollen op de diverse fora 🙂

  25. Als Apple zo doorgaat stap ik over naar android.
    De niet appel toestellen gaan tenminste langer dan 2 jaar mee..

  26. Wat een ongelofelijke mensen hier op de fora. Samsung kopieert spullen en Apple moet maar toezien dat het gebeurt en ze verdienen hun geld over de rug van Apple. Kom op mensen wees niet zo hypocriet. Apple heeft groot gelijk kijk eens naar Windows tablet, je ziet dat het anders kan.

  27. @Barry55: ik doe denk ik mee! ben ik van het gezeur af. na het gebeuren op koninginnedag in Apeldoorn verkocht Susiki bijna geen (zwarte) Swift meer. Ook al gaven ze er bijna geld op toe. Er komt een nieuwe Note van Samsung, lijkt me een leuk alternatief voor de kleine Ipad die ik dacht te gaan kopen. En als het glas van mijn Iphone weer stuk is, dan stop ik met dat ding. Mijn geld gaat niet meer naar deze club.

  28. Dat is toch geen zakendoen Apple, alleen concurrenten uit de weg willen ruimen. Dat is het zelfde als wanneer HP ineens rechtzaken gaat op zetten tegen Toshiba, Samsung , Acer, Asus en Compaq. Het kan gewoon niet, is niet professioneel. Laat het. wees blij dat mensen jouw producten willen kopiëren. En wat schiet je ermee op? Helemaal niks. De meeste mensen (zoals ik) hebben het vertrouwen in Apple al verloren als “bedrijf”.

  29. Kijk, en wie word er nu niet aangevallen? Windows, en terecht want dit bedrijf heeft echt nieuwe phones gemaakt, en niet een na ge aapt os.

  30. Zijn er hier serieus mensen die willen overstappen omdat Apple een bedrijf aanklaagt? Dit staat los van de producten en de kwaliteit die Apple levert.
    Volgens mij is Androidworld hier geinfiltreert om aan stemmingmakerij te doen.
    Klinkt als geen Ajax-fan meer zijn omdat ik mijn verzekeringen bij Unive heb ondergebracht… Een kulargument dus.

  31. Apple heeft duidelijk iets tegen Samsung.

  32. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom er mensen zijn die hun telefoonkeuze af laten hangen van dit soort factoren. Als ik een nieuwe telefoon wil, dan kijk ik op dat moment wat voor mij het beste toestel. Is dat een iPhone, dan is dat een iPhone. Is dat een Android toestel, dan een Android toestel. Ik ga echt niet kiezen voor een toestel wat ik minder vind dan de andere, omdat mij het bedrijf niet aanstaat. Dat leg ik dan echt naast me neer.

  33. Apple moet dit nieuws uit de media houden. Begint inderdaad erg te vervelen!

  34. Ik maak denk ik de overstap naar Windows Phone 8. En de Lumia 920. Tegenwoordig heeft iedereen een Iphone. Begin het een saai toestel te vinden (vooral iOS is heel saai). Als De iphone 5 geen NFC chip bevat word het zeker een overstap.

  35. Heb vanaf dag 1 een iPhone, Maar begin Apple nu echt zat te worden met al die rechtzaken voor verbod. Denk dat ik ook maar overstap naar Samsung.

  36. Ben al overgestapt op een Galaxy S3, heb m’n iphone 4 niet meer aangeraakt. Lijkt nu net een lucifer doosje.

  37. Lekker overstappen allemaal, het gaat mij om de telefoon, niet om Apple of wat dan ook.
    Apple maakt nu eenmaal goed spul. Als ze achter de schermen rechtzaken aanspannen dan is dat maar zo. Dat zal mijn kijk op de apple devices niet doen veranderen.

    Degene die zo makkelijk een ander telefoontje kopen omdat ze kotsen van Apple… daar heeft apple hun ontwerpen ook nooit voor gemaakt. Apple wil mensen die onvoorwaardelijk apple devices kopen. Dat zie je in de functionaliteiten terug. Kun je niet leven met de voor en nadelen van deze dingen, ga je toch lekker naar android. Maar ga dan niet lopen zeuren dat Android beter is en dat apple poep is… houd je stil en geniet van je telefoon op jou manier!
    Wat een gezeik zeg…

  38. Het lijkt er steeds meer op dat er sinds Steve dood is er niets goeds meer van Apple afkomt, geen innovatie en alleen maar rechtszaken. Ik zeg gedoemd te mislukken deze aanpak. Ondanks dat ons huis volstaat met Apple komt er de laatste tijd steeds meer Samsung bij, en weet je ik vind het een opluchting om eens niet met het saaie OS te werken. Begrijp me niet verkeerd, het werkt als een tierelier, maar spannend? Nee, niet echt. En als de “new iPhone” niet beter wordt gaat er veel op Marktplaats. Nuff said.

  39. Ik vrees als men bij Apple zo verder doet, het hun een pak klanten gaat kosten. Daarentegen hun producten die geüpgrade vorige versies zijn is ook al niet meer zo als in de tijd met Steve jobs. Wat is er nu al van serieuse verandering geweest van toen? Niks en de klanten blijven dit niet pikken. Ik ben altijd Applefan geweest en nog maar heb de iPhone 4S al laten voorbij gaan en had mijn vrouw haar iPad 1 zijn beste tijd niet gekend had ik vermoedelijk de iPad 3 ook niet gehad. Ik wacht nog af voor de iPhone 5 maar vrees dat ik hem ook ga overslaan daar het grootste verschil het 4″ scherm gaat zijn. Jammer maar Apple gaat het tij moeten laten keren want anders zie ik de toekomst somber in.

  40. Origineel geplaatst door Barry55
    Als Apple zo doorgaat stap ik over naar android. De niet appel toestellen gaan tenminste langer dan 2 jaar mee..

    Haha, denk je? Mijn vorige iphone 4 is van veel hoger kwaliteit dan mijn huidige galaxy SII hoor… Ben blij als ik volgende maand weer terug naar de iphone kan.

    Kan mij het nou schelen wie ze aanklagen en wie niet, ik wil gewoon een goed toestel met kwaliteit apps…die lekker simpel werkt en alles doetz wat het moet doen.
    Alles wat mijn huidige galaxy SII niet is.

    Sneu om over te stappen over dit soort dingen, maar goed. Veel plezier met overstappen, moet een ieder voor zichzelf weten

  41. Samsung moet stoppen met leveren van zijn chips en processoren aan apple.
    Kijken hoe lang appletje dan volhoud.

  42. Okee Apple stop alsjeblieft, de Samung Galaxy S3 hoeft echt niet veboden te worden hij lijkt qua uiterlijk in geen enkele factor op de iPhone. Alleen op basis van patenten kan je dan nog winnen en waar the f*ck doe je het dan voor, voor het geld? Denk het niet! En btw een beetje concurrentie is juist goed voor de Apple producten want zoveel vernieuwing is er de afgelopen 2 jaar niet geweest. En begrijp me nou niet verkeerd ik ben echt hardcore-Apple fan maar er zijn echt punten waarop Samsung het beter aanpakt (meegeleverde oortjes zijn van veel betere kwaliteit dan de van Apple voor een telefoon van 300€ goedkoper! Kijk maar naar de galaxy S Plus. Maar ik dwaal af; ik vind het gewoon een beetje gezeur allemaal om die patentjes zo moeilijk doen want op welke manier lijkt het unlock scherm van Galaxy’s telefoons nou op de die van de iPhone’s!? Alleen op grafisch vlak al die van de Galaxy S3 is interactief enso. Groet Robin

  43. @Sathumax: Denk je nou echt dat Samsung daar een seconde over na heeft gedacht?
    Samsung blijft echt wel zaken doen met Apple mits Apple zelf zou overstappen… Een bedrijf wat miljoenen chips mag maken voor Apple… Reken maar uit op jaarbasis.. Dan praat je niet meer over miljoenen hoor.. Dit staat ook helemaal los van de rechtszaken…
    Als Apple een patent heeft op iets, dan mag niemand dat namaken zonder toestemming/betaling , en zeg eerlijk als je naar de galaxy s2 kijk dan zou een leek echt weinig verschil zien…
    Ik word ook gek van die rechtszaken maar kan Apple geen ongelijk geven, ken je het verhaal van de bedenker van de paperclip?
    De echte uitvinder van de paperclip heeft geen rooie rotcent verdient aan zijn uitvinding omdat zijn uitvinding/idee ( geen patent ) door iemand anders is nagemaakt! Misschien had je dat toen nog niet in die tijd maar het voorbeeld is hetzelfde als Apple vs Samung….

  44. Als een smartphone net zo eenvoudig was als een paperclip dan was de zaak al lang rond.

  45. Als Samsung zou besluiten om geen chips meer te leveren dan zou dat een zeeer zeeer grote fout zijn, Apple is hun grootste koper. 8% wordt aan Apple verkocht. Apple heeft genoeg bedrijven die springen om hun chips aan hun te verkopen 😀

  46. Heb alle ipone’s gehad. Nu de Samsung SIII. Oh, wat heb ik een hoop gemist. Ik wist niet dat er zoveel meer mogelijk was. TIP, kies een toestel dat bij je past en geniet er van.

  47. Origineel geplaatst door Sathumax
    Samsung moet stoppen met leveren van zijn chips en processoren aan apple.
    Kijken hoe lang appletje dan volhoud.

    Het probleem voor Samsung is dat het niet “haar” onderdelen zijn maar onderdelen ontworpen door Apple die Samsung alleen maar op specificatie maakt.
    Genoeg andere chip- en beeldschermfabrikanten die die rol over willen nemen van Samsung en zo bergen met geld kunnen binnenhalen.
    Ergo, Samsung laat die inkomsten dus niet schieten en blijft graag spullen maken voor Apple.

  48. Origineel geplaatst door Mathijs
    Ik snap eerlijk gezegd niet waarom er mensen zijn die hun telefoonkeuze af laten hangen van dit soort factoren. Als ik een nieuwe telefoon wil, dan kijk ik op dat moment wat voor mij het beste toestel. Is dat een iPhone, dan is dat een iPhone. Is dat een Android toestel, dan een Android toestel. Ik ga echt niet kiezen voor een toestel wat ik minder vind dan de andere, omdat mij het bedrijf niet aanstaat. Dat leg ik dan echt naast me neer.

    Zeg dat wel Mathijs. Er bestaan idioten die denken dat het om hen gaat. Idioten zoals hierboven hebben andere denkwijze, grote mond en denken door zulke uitspraken te doen dat zij de Iphone, Ipod en/of Ipad pijn kunnen doen.

    Een ding moeten jullie wel weten, Idioten. Apple heeft jullie, Android, Windows of wie dan ook niet nodig. In no time is Apple gigantisch gegroeid. Iphone, Ipod en Ipad zijn niet zomaar een apparaat, maar een uitvinding (het is een wetenschap, geen rotzooi zoals Android), zoals auto’s, vliegtuigen, televisies etc. Jullie denken dat Apple aan het slapen is en andere bedrijven zoals Samsung, HTC of wie dan ook betere phones zullen maken dan Apple. Zal nooit gebeuren. Apple is achter het scherm producten aan het UITVINDEN en niet KOPIEREN.

    Degenen die beweren naar Android te willen stappen vanwege de eerlijke processen van Apple tegen Samsung (in de toekomst ook tegen alle Android telefoonproducenten) zijn van harte welkom om over te stappen. Wie zijn jullie om te dreigen? Stap niet morgen over, maar vandaag nog en jullie zullen kwijlend en met cash terug naar Apple komen. Maar ik weet 1000% zeker dat jullie nooit zullen overstappen. Once you go Apple, you never go back.

    Peace Idiotesssss

  49. Het leuke is dat apple is begonnen met het kopiëren van ideeën toen ze net begonnen. En nu hebben ze zelf wat innovatiefs uitgevonden en klagen ze alles aan wat los en vast zit. Vooral zo doorgaan apple want betere reclame is er niet voor je bedrijf, kunnen we weer berichten lezen dat er weer kantoren sluiten.

  50. @Ikke: Zijt ge aan het zeveren of wat. Samsung Steelt en dat is ok voor U ???
    In wat voor een maatschappij leeft jij eigenlijk ?

  51. @Gonny van der Zwaag: Ja maar hier praat je over een miljardenbedrijf en dan is 8% zelfs voor bedrijven als Samsung echt wel veel geld, welk ander bedrijf buiten Apple om zou die 8% kunnen compenseren als Apple weg zou vallen?

  52. Origineel geplaatst door PindaPowerrr
    welk ander bedrijf buiten Apple om zou die 8% kunnen compenseren als Apple weg zou vallen?

    Microsoft.

  53. Steve Jobs
    Good artists copy great artists steal

    http://youtu.be/CW0DUg63lqU

    En dat is precies wat Apple doet

    Google ook maar eens op
    Apple STOLE the GUI from the Xerox PARC

    En als laatste dit over Apple en Jobs
    http://youtu.be/9lr8U04gPKM

  54. De reden waarom ik producten koop van apple is gewoon omdat ze goed werken.
    Oke ze kosten wat, maar betaal liever voor iets dat werkt zoals het hoort. Heb Microsoft,Samsung,android,enz geprobeerd maar niets gaat boven Apple qua gebruiksgemak (out of the box and ready to use). Ik zou ook niet tevreden zijn als iemand iets copieerd waar ik een patent op heb. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Er zijn zaken waar ik niet akkoord mee ga maar de wet is de wet.

  55. ben dus om! fok apple!

  56. Kan aan sommige reacties hier wel zien dat ze die-hard achter Apple blijven staan.

    Het gaat gewoon veelste ver. Het punt is zelfs gekomen dat de Apple Fans hier hun gal over Apple willen spuigen. En dat zegt toch veel.
    Maar ook voor mij geldt, geen iOS devices meer. Macbooks prima, maar iOS is gewoon niet meer vernieuwend en innovatief. Dag is, Hallo Android (Samsung)

  57. @Martijnie:

    Dat is toch duidelijk? Met een halve percent marketshare ben je geen concurrentie en bedreiging voor Apple.
    Zo simpel is het.

  58. @Abdulahi:

    Anderen hier verwijten omwille van hun grote mond, bekijk eens wat je zelf hier neergeschreven hebt.

  59. Steve Jobs overlijden is de ergste nachtmerrie dat Apple kon overkomen, even de punten opnoemen. De iPad 3e generatie is dikker en zwaarder, de mini iPad die er aankomt, de evolutie in hun devices, het design. Ik ben geen helderziende maar dit zijn punten waar Steve radicaal tegen was. Nu, de gesprekken tussen Google en Apple, iets wat vermoedelijk niet waar was geweest. Dit kan natuurlijk goed uitdraaien voor Apple maar het gaat om het principe, punten waar deze man voor stond worden gewoon van tafel geveegd, jammer. Ik hoop maar dat er terug wat baanbrekend en iets revolutionair gebeurd zoals indertijd. Android en Samsung hebben inderdaad al meer dan Apple voor het ogenblik (niet dat ik het ooit zou kopen) en Apple moet terug een stapje naar voren. Ze zijn nu in de achtervolging en ze kunnen koploper worden dat de andere op achtervolgen aangewezen zijn.

  60. Origineel geplaatst door Marcooo
    Steve wilde Android kapot maken omdat het een gekopieerd OS is. Nu maakt Samsung ook al toestellen na.. Dus keihard aanpakken.Ik hoor de Fandroids alweer gillen en trollen op de diverse fora

    Wat zou de wereld er anders uit hebben gezien als patenttrollen verboden waren en fabrikanten patenten niet mogen verkopen of in licentie mogen geven.!!!!
    Dan bestond de Iphone niet….sterker nog, dan zou Apple helemaal geen telefoons maken.
    Apple heeft het landschap op zijn kop gegooid door aan een Ipod een telefoonfunctie toe te voegen. Door de userinterface een geniaal idee Maar ik vind dat ze zich als jankende opstandige kinderen gaan gedragen.

    Eigenlijk hoop ik dat Microsoft met Windowsphone8 als een lachende derde gaat winnen.

  61. @Jesse: Ik denk dat je even over het hoofd ziet dat er tussen heel veel bedrijven momenteel rechtszaken lopen. Als Samsung de Amerikaanse rechtszaak had gewonnen, had Samsung een verkoopverbod van Apple-producten geëist. Zo werken dit soort dingen met patentzaken.
    Dat Apple met de kop boven het maaiveld uitsteekt, zit ze nu even tegen. Mensen maken zich druk om Apple, waardoor ze eerder zeggen: “Boehoehoe! Ik stap wel op!” Samsung is een wat abstracter bedrijf: mensen kennen de gezichten en namen van de topmensen niet, het productaanbod is te breed om nu echt te snappen wat ze allemaal doen. Dan krijg je minder snel dit soort verlatingdreigementen. Zit veel psychologie bij.

  62. @ananymous: 8% van je omzet mislopen is niet zo’n ramp. Ik ken bedrijven die maar twee grote klanten hebben en meteen in problemen komen als er eentje wegvalt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.