Reacties voor: Apple wil niet dat iStat geheugen op de iPhone vrijmaakt

Apple heeft de ontwikkelaar van iStat gevraagd om niet langer een functie aan te bieden waarmee je geheugen op je iPhone kunt vrijmaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik denk dat Apple dit doet omdat het slecht is voor het imago van de iPhone. Blijkbaar moet dit programma iets doen wat de iPhone uit zichzelf niet netjes afhandelt denken mensen dan. En gelijk hebben ze!

  2. wat vreemd dat dit niet mag terwijl het andere programma die freememory heet exact het zelfde doet en gewoon nog in de apstore staat deze maakt ineens dik 125 mb vrij

  3. Zouden ze nu ook de maker van SBSettings benaderen…? Muahha

  4. Aha! De fantastische app “FreeMemory” is ook al een tijdje uit de iTunes Store verdwenen, zonder enige reden. Wellicht om dezelfde reden als hierboven beschreven.
    Erg jammer, want ik vind het een onmisbare app op mijn iPhone. Als het toestel wat traag en laggy wordt, is FreeMemory dé oplossing.

    Meer info over de app op mijn blog.

  5. Ik had al in de gaten dat mijn iphone redelijk traag kon worden, en daarom zou zo’n rebootprogrammaatje best welkom zijn. Waarom Apple niet wil dat de Iphone lekkerder loopt, is mij een raadsel.
    Overigens snap ik niets van de uitleg over de ‘homeknop indrukken totdat de app afsluit. Kan iemand mij dit uitleggen? Moet je daarvoor eerst weten welk programma geheugen slurpt? En hoe werkt het dan?

  6. Als Apple bij een volgende update van de FW nu een feature inbouwd bij instellingen waarmee je het geheugen kan vrijmaken, dan zetten ze deze app’s toch gewoon buiten spel en hoeft men niet moeilijk te doen over deze app’s.
    Ik maak geregeld dankbaar gebruik van FreeMemory, want tegenwoordig beginnen bepaalde app’s wel veel geheugen te vreten.

  7. Wat ik me afvraag, waarom vraagt Apple om een update i.p.v dat ze hem gewoon verwijderen? En waarom zou hij toegelaten zijn terwijl ze iets niet willen?

  8. Origineel geplaatst door Paljasken
    Aha! De fantastische app “FreeMemory” is ook al een tijdje uit de iTunes Store verdwenen, zonder enige reden. Wellicht om dezelfde reden als hierboven beschreven.
    Erg jammer, want ik vind het een onmisbare app op mijn iPhone.

    Een ander voorbeeld MemoryInfo. Hier is nu alleen nog een lite versie van beschikbaar.

  9. WAAROM zou je geheugen vrij willen maken?
    IK heb nog nooit gedacht: “goh nou ga ik eens even geheugen vrij maken”

    Dat ding doet t toch allemaal netjes vanzelf en blijft lekker snel. Geheugen vol of niet.

  10. heb je nooit gehad dat er een ‘lag’ in je software zit? Bijv. als je een spel hebt gespeeld, of navigatie software hebt gebruikt…

    Origineel geplaatst door pim
    WAAROM zou je geheugen vrij willen maken?
    IK heb nog nooit gedacht: “goh nou ga ik eens even geheugen vrij maken” Dat ding doet t toch allemaal netjes vanzelf en blijft lekker snel. Geheugen vol of niet.

  11. istat is op de iphone én op de mac als istat pro een prima programma.

    de ‘free memory’ functie gaf echter ook veel problemen dus ik ben niet treurig dat deze functie is verdwenen…. een herstart was veel veiliger 😉

  12. heb de “oude” versie nog, lekker opschonen dus 😉

  13. Mijn 3G werd alleen maar trager als ik ‘m jailbreak.
    Dit was voor mij het ergst na de update 3.0 en omdat ik eigenlijk enkel SUMMERBOARD gebruikte deed ik een restore en besloot niet meer te jailbreaken. alles liep toen terug op wieltjes dus voor mij was de oorzaak duidelijk.
    Mijn 3GS kraakte ik ook niet en heb dus totaal geen probleem.
    Ik ben het met iedereen eens dat Apple overdrijft met regels en wetten maar anderzijds is het niet slecht dat er controle is al zou het dan wat meer kwaliteitsgericht moeten zijn i.p.v dat BIG BROTHER gedoe.

    Bij een jailbreak krijg je met een hoop apps te doen die misschien door knoeiers zijn gemaakt en in het slechtste geval schade aanrichten.
    Mijn iphone is zonder Jailbreak nog nooit gecrashed terwijl een gekraakt exemplaar het toch wel eens durft laten afweten.

  14. @emonty:

    idd :D, ik had ge-update en zag ineens dat die knop weg was.. gelijk verwijderd en de oude versie vanuit itunes geinstalleerd.. moet die update niet (A)

  15. Tja, viel me gisteren al op toen ik de update binnen ging halen dat dit deel opeens weg was.

    Dus ik zoeken naar een andere Memory app, maar nada.

    Soms liep een app vast en kon het perfect hiermee weer herstellen.

  16. Ben ik even blij dat ik FreeMemory gewoon gekocht heb. Twijfelde nog even maar is echt een belangrijk progje voor mij. Gebeurt vaak geoeg dat ik nog maar 2 MB over heb. Applicaties als teletekst starten dan niet meer en games zijn stukken trager. Hup ff geheugen vrij maken en alles draait weer als een tierelier. Heb kort geleden een jailbreak gedaan en ik moet wel zeggen dat dat de stabiliteit van de iPhone absoluut geen goed doet. Nu draait het redelijk maar als ik meer problemen tegen ga komen dan gooi ik het er weer resoluut vanaf. Op zich weinig reden om te jailbreaken vind ik persoonlijk. Heb nog niet echt een killerapp gevonden.

  17. Gewoon iStat niet updaten lijkt me

  18. Dat mail en iPod op de achtergrond draaien lijkt me logisch. Maar Safari ? Wat moet Safari op de achtergrond doen ?

    De reden waarom Apple de functionaliteit niet in software wil hebben is volgens mij omdat men zich misschien wel realiseert dat het eigenlijk een design fout blootlegt.
    Het is natuurlijk een slechte zaak dat een applicatie (op user-mode level) in staat is om een andere applicatie te killen. Dit zou eigenlijk alleen mogelijk moeten zijn vanuit de kernel en admin privileges moeten vereisen.

    Omdat je voor admin privileges natuurlijk het admin wachtwoord zou moeten ingeven wat een iPhone gebruiker niet weet, zou het afsluiten van applicaties eigenlijk alleen mogelijk moeten zijn via een hardware interrupt. Dus een toetscombinatie of een knop lang ingedrukt houden.

  19. Origineel geplaatst door JoostZouden ze nu ook de maker van SBSettings benaderen…? Muahha

    “Wij verzoeken u vriendelijk de freememory functie uit SBSettings te verwijderen, anders, ehmm.. Ja..

    Met Vriendelijke Groeten,
    Apple Nederland”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.