Reacties voor: ‘Apple wil lancering Spotify in Verenigde Staten voorkomen’

Apple probeert de komst van streaming-muziekdienst Spotify naar de Verenigde Staten te voorkomen door platenmaatschappijen te beïnvloeden.
Michel Lusthof -

Reacties: 38 reacties

  1. is pandora niet ook zo iets?

    ik vind het wel leuk, spotify, maar met zoveel andere diensten al (toch?) vraag ik me af of ze in amerika ook echt zover komen.
    tenzij ze ergens uniek in zijn, dan zeker wel 🙂 betalen doe ik nog niet, denk als ik mn 4 Sonos S5 binnen heb wel, hoewel m’n bibliotheek ook lekker vol staat, dus weet het nog niet.

    vraag me af wat dit met bijv. iTunes gaat doen, willen mensen hun liedjes perse hebben, of vinden ze zoiets als spotify ook goed genoeg? want dat zou de verkoop op iTunes kunnen laten teruglopen.
    who knows, ben benieuwd.

  2. Ik zeg: iedereen aan Grooveshark! Geen reclame (auditief, dan) en gratis. Als je wilt krijg ne voor minder dan 3 euro per maand ($3,-) krijg je meer opties, zoals streaming op je mobiel. De Grooveshark app moet je helaas wel uit Cydia halen, want Apple wil dit (ook al) niet….
    Grooveshark kent ook veel meer muziek dan Smotify.

  3. @Peter:
    Spotify is 100% legaal, Grooveshark is dat niet. En daar is ook wat voor te zeggen.

  4. Sinds een aantal maanden heb ik een premium account bij Spotify, in één woord GEWELDIG! Vrijwel geen artiesten die ik niet kan vinden. Kan me voorstellen dat Apple er niet blij mee is, want sinds die tijd niets meer aangekocht in iTunes. Scheelt me toch tientallen euro’s per maand :).

    Met de premium account is het grote voordeel dat ik ook alle nummers offline op mn iPhone kan beluisteren, dus in de auto ook gewoon met Spotify zonder problemen.

  5. Grooveshark is een echte aanrader! VIP accountje en gaan!

  6. Ik gebruik Spotify premium op alle vaste en mobiele apparaten en blijf het geweldig vinden. Ik mis alleen nog wel wat muziek van Bob Dylan en Prince…

  7. Ik heb sinds kort Spotify Premium en ik vind het geweldig! Veel muziek in goede kwaliteit op mijn computers en iPhone. Dat is mij het tientje per maand wel waard en het heeft ook leuke sociale functies.

    Ik gebruik iTunes bijna niet meer, want je kan je lokale bestanden ook in Spotify zetten. TOP!

    Ik snap wel dat Apple moeilijk doet, want Spotify is een zeer serieuze concurrent voor iTunes.

  8. Pandora is veel beter die betalende rommel van spotify.

  9. Origineel geplaatst door //
    Pandora is veel beter die betalende rommel van spotify.

    –> Want? Het zou wel fijn zijn als je er ook een onderbouwing bij hebt..

    Ik gebruik Spotify Unlimited en ben daar echt wel tevreden over. Mis alleen nog een paar albums die ik thuis wel heb.
    Kan die thuis dan ook wel aanvullen, maar op m’n werk gaat dat niet.

  10. @//: Okey man, iedereen gaat nu vast pandora gebruiken.

  11. @//: Kan wel zijn maar Pandora is niet te gebruiken in NL.

  12. Spotify heeft het echt wel leuk voor elkaar. Dat blijkt wel uit het feit dat Apple nu begint te steigeren. Apple is een fantastisch merk met een geweldige telefoon en prima computers en gadgets.

    Tegelijkertijd zie je dat Apple steeds meer omzet en winst moet genereren om de hoge aandelenkoers te verantwoorden. Jammer dat Apple zich steeds meer bezig lijkt te houden met dollartekens dan met iets doen waar ze echt goed in zijn: mooie hardware maken. De huidige vorm van iTunes lijkt alweer achterhaald maar Apple wil zijn melkkoe niet kwijt.

  13. Hhmmmmmm….. Interesant. Leuk om dit soort dingen te horen. Het moet wel gezegd wordenl dat spotify inderdaad de verwachte winst er niet veel was, maar er was nog steeds winst. In hoeverre dat anders is met Apple’s winst is wel leuk om te weten, maar inderdaad niet heel erg. Men moet wel begrijpen dat de ios apperaten verkocht worden, omdat de iTunes/iBook/app store zo goed zijn.

  14. Nadeel van spotify is dat het via internet moet, in het buitenland is dat een vermogen, en mijn internet op m’n mobiel is nog steeds niet betrouwbaar. Dus ik moet wel iTunes gebruiken.

  15. Origineel geplaatst door WvB22
    Tegelijkertijd zie je dat Apple steeds meer omzet en winst moet genereren om de hoge aandelenkoers te verantwoorden.

    Te verantwoorden? Heb je enig idee hoe zo’n indexeringssysteem werkt?

    Jammer dat Apple zich steeds meer bezig lijkt te houden met dollartekens dan met iets doen waar ze echt goed in zijn: mooie hardware maken.

    Again, volgens mij heb je een diffuus beeld van hoe een Fortune 500 bedrijf werkt. En de laatste keer dat ik keek waren iPhone 4’s en iPad redelijk snel uitverkocht…

    De huidige vorm van iTunes lijkt alweer achterhaald maar Apple wil zijn melkkoe niet kwijt.

    Net zei je nog dat Apple goede hardware moet maken. iTunes is niet winstgevend voor Apple.

  16. 1. Pandora is niet te vergeliijken met Spotify. Waar Pandora aan de hand van een zoek opdracht muziek afspeeld (zoek op: Pearl Jam, en het systeem zal muziek van oa Pearl Jam, maar ook andere rock / grunge bands afspelen) , speelt Spotify het exacte nummer en /of album af waar naar gezocht is. Pandora lijkt wel op Last.FM.

    2. Grooveshark is en blijft een schimmige website. Omdat Grooveshark afhankelijk is van uploads door users, staan tracks of niet, of meerdere keren in het systeem. Dit maakt het voor mij (persoonlijk!) altijd rete onoverzichtelijk. Daarbuiten is het vaag welk deel van de content legaal is, en welk deel niet (denk youtube) Hierdoor is Grooveshark verboden in bijvoorbeeld Turkije, weigerd Apple de mobiele app en is Universal Music in jan 2010 een rechtzaak begonnen tegen Grooveshark (copyright infringement)

    Ik gebruik zelf Spotify Premium, omdat ik zelf altijd heb geroepen dat zodra de labels met een betaalbare oplossing zouden komen voor illegaal downloaden, ik daar aan mee zou doen. Eerlijk is eerlijk: Spotify heeft ook zeker nadelen: sommige artiesten ontbreken (rechten kwestie), sommige artiesten / albums zijn exclusief voor 1 land (again: rechten) en je hebt in principe een internet verbinding nodig (Offline mode in Premium werkt prima, maar dat moet je dus van te voren aanzetten)

  17. Origineel geplaatst door Kevin
    Nadeel van spotify is dat het via internet moet, in het buitenland is dat een vermogen, en mijn internet op m’n mobiel is nog steeds niet betrouwbaar. Dus ik moet wel iTunes gebruiken.

    Met een premium Spotify account kan je muziek gewoon offline zetten op zowel de PC als je iPhone. Als je dus gewoon zorgt dat je dat gedaan hebt voor je naar het buitenland gaat, heb je hetzelfde als een “gewone” MP3 speler/iPod. En mocht je ergens wel WIFI hebben kan je ter plekke nieuwe muziek offline zetten. Iets wat met een normale MP3 speler veel moeiiljker is.

  18. Origineel geplaatst door Kevin
    Nadeel van spotify is dat het via internet moet, in het buitenland is dat een vermogen, en mijn internet op m’n mobiel is nog steeds niet betrouwbaar. Dus ik moet wel iTunes gebruiken.

    Spotify Premium werkt ook offline. Je kunt aangeven welke nummers (max. 3333 stuks) je op wilt slaan, dus dan heb je geen internet verbinding nodig. Alleen 1x per maand is er internet nodig om te controleren of je account nog geldig is.

  19. Niet dat ik spotify slecht vind, maar ik wil niet maandelijks een bedrag betalen, omdat ik het maar soms luister. Ten tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.

  20. @WvB22:

    Ik denk dat je gelijk hebt. Jammer dag Apple dan ook gaat lopen stoken bij derden om Spotify tegen te werken. Kinderachtig gedrag.

  21. Origineel geplaatst door Jmo
    Ten tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.

    Toegevoegde waarde ten opzichte van WAT?

  22. Grooveshark is prima. Playlists zoeken is ideaal, bijv een discografie. Voorgeselecteerd dus weet je dat je geen kapotte nummers tegenkomt.

  23. Origineel geplaatst door Harp
    Origineel geplaatst door JmoTen tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.Toegevoegde waarde ten opzichte van WAT?

    Ten opzichte van de 10 euro die het kost misschien.

    Mijn broertje is fervent gebruiker, maar de offline functie valt toch tegen. In het buitenland was ik blij dat ik mijn telefoon wel volgestopt had.

    Daarbij is het zeer onhandig in een auto, omdat je of steeds naar dezelfde muziek luistert of moet gaan zoeken. En dat is best gevaarlijk.

    Ik vind het dan ook meer iets voor muziekfreaks die veel tijd hebben om muziek op te zoeken en veel artiesten kennen.

    Ik zit meer in de dance en house en de nummers die ik zoek zijn niet te vinden. Populaire nummers van de Swedish House Mafia staan er niet op, laat staan de wat minder bekende house. Ik blijf daarom bij mijn sources via de DJ’s en platenmaatschappijen zelf..

  24. Origineel geplaatst door Harp
    Origineel geplaatst door JmoTen tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.Toegevoegde waarde ten opzichte van WAT?

    @Harp:

    Whahaha! Excuus. Komt er van als je iets te fanatiek typt. :).

    Ik wou dus zeggen: ten tweede: ik zie de toegevoegde waarde er NIET van in. Dit omdat je het zelfde kan krijgen voor ongeveer hetzelfde geld zonder dat je zorgen hoeft te maken of er internet connectie is of niet iedere maand moeten inloggen om te kijken of je nog kan luister, met gekocht muziek kun je dat namelijk altijd doen. Ik wil niet aan een dienst vastzitten waar ik afhankelijk moet zijn om muziek te horen. Naar mijn mening hoort dat niet bij muziek. Muziek moet je altijd kunnen draaien. Zonder zorgen. Zowel financieel als materieel.

  25. Origineel geplaatst door Harp
    Origineel geplaatst door JmoTen tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.Toegevoegde waarde ten opzichte van WAT?

    tegenover je muziek bezitten en overal kunnen beluisteren zonder beperkingen?

  26. @mapmap: Dat je dus vrijwel elk nummer kunt afspelen zonder dit te bezitten. Je leest een goede recensie, naar Spotify en direct afspelen. Ideaal toch?
    Ook het zoeken naar gelijksoortige muziek en het uitwisselen van muziek met vrienden werkt perfect.

    Los van persoonlijke voorkeuren, ik geloof echt dat dit de toekomst is. Je ziet het ook met Apple tv, niet meer kopen maar huren.

  27. @Mark: Hier ben ik het 100% mee eens !

  28. @Mark
    Omdat Apple het maakt is het de toekomst? UPC heeft deze service trouwens al heel lang.

    Ontoppic: als ze echt alle muziek hebben ga ik het ook nemen, met de pc versie mis ik af en toe toch nummers.
    Ik koop nu muziek van goede bands nog op een cd’tje en rip het dan naar m’n pc. En bands die “aardig” zijn doe ik toch stiekem op de grijze manier :$

  29. Tja..Wij van WC eend adviseren WC eend en adviseren bovenal om niet met de concurrent in zee te gaan…

  30. Origineel geplaatst door Jmo
    Origineel geplaatst door HarpOrigineel geplaatst door JmoTen tweede zie ik niet de toegevoegde waarde er van.Toegevoegde waarde ten opzichte van WAT?@Harp: Whahaha! Excuus. Komt er van als je iets te fanatiek typt. . Ik wou dus zeggen: ten tweede: ik zie de toegevoegde waarde er NIET van in. Dit omdat je het zelfde kan krijgen voor ongeveer hetzelfde geld zonder dat je zorgen hoeft te maken of er internet connectie is of niet iedere maand moeten inloggen om te kijken of je nog kan luister, met gekocht muziek kun je dat namelijk altijd doen. Ik wil niet aan een dienst vastzitten waar ik afhankelijk moet zijn om muziek te horen. Naar mijn mening hoort dat niet bij muziek. Muziek moet je altijd kunnen draaien. Zonder zorgen. Zowel financieel als materieel.

    Kun je het gedeelte over “hetzelfde geld” eens uitleggen?

  31. Origineel geplaatst door Mark
    @mapmap: Dat je dus vrijwel elk nummer kunt afspelen zonder dit te bezitten. Je leest een goede recensie, naar Spotify en direct afspelen. Ideaal toch?
    Ook het zoeken naar gelijksoortige muziek en het uitwisselen van muziek met vrienden werkt perfect. Los van persoonlijke voorkeuren, ik geloof echt dat dit de toekomst is. Je ziet het ook met Apple tv, niet meer kopen maar huren.

    Reviews en het zoeken van muziek of uitwisselen met vrienden gaat perfect met iTunes hoor, heb ik geen spotify voor nodig.

    Ik begin echt niet aan het huurmodel omdat dat dat model niet klopt voor muziek. Een film zie ik in mijn leven één keer, is ie heel goed dan zal ik hem hoogstens 4 keer zien. Vind ik een song goed dan zal die tijdens mijn leven 1000+ keren gespeeld worden. Dus huren voor films dat klopt volledig maar als we dan naar muziek gaan en echt wel toekomstgericht gaan denken dan voorzie ik problemen eens ik in het huurmodel stap. De eerste jaren zal het geen problemen geven zolang ik maar maandelijks betaal. Maar wanneer de concurrentie begint aan te trekken zal men met exclusives moeten gaan werken en moet ik als ik fan ben van zowel Beatles als Stones 2 abonnementen moeten gaan betalen voor de rest van mijn leven. En dan hebben we het nog maar over een fan van 2 groepen. Iedereen heeft wel meer dan 2 groepen of artiesten die hij perse wil hebben.

    Laten we er nu vanuit gaan dat ik volledig meestap in dat model, het is ondertussen 2018 en ik heb al 10 abonnementen lopen, maar plots is er iets dat mijn leven grondig veranderd en ik kan het niet meer opbrengen van 10 abonnementen per maand te betalen?

    Het verhuur model voor muziek klopt gewoon niet als je als consument verder kijkt dan vandaag.

  32. @Kevin:
    Niet omdat Apple het maakt, Grooveshark en Spotify is toch ook niet van Apple? En er zijn nog vele andere aanbieders.
    In mijn ogen sluit dit het beste aan bij wat marktpartijen (uiteindelijk) willen, maar vooral bij de ‘shuffle-mentaliteit’ van de gebruikers.
    Stel dat het aanbod werkelijk oneindig is (ik weet Spotify is nog niet zover, maar dat komt vanzelf. Bovendien pak ik nu al niet vaak meer mis) dan kan daar het hebben van muziek echt niet tegenop. Alles wat je wil luisteren is direct binnen handbereik. Vind je het niks, weg ermee. Ideaal.

  33. Als ze die Spotify nu ook eens in België zouden laten werken he…

  34. @mapmap: Ik kan niet geloven dat slechts een partij de Stones zal aanbieden. Gedacht vanuit de rechthebbenden is dat volstrekt onlogisch. Ze willen dat iedereen naar de Stones kan luisteren. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik ben echter helemaal overtuigd dat de toekomst streaming is (maar dat was al wel duidelijk, denk ik

  35. Ik heb sinds een maand of 4 spotify, sinds een week of 2 gecombineerd met Sonos. Ik vind het helemaal geweldig!
    Er zijn natuurlijk verbeterpunten (ontbrekende artiesten, soms hapert de internetverbinding nog via Sonos, soms gooit Spotify je eruit) maar over het algemeen vind ik het 10 euro meer dan waard. Het argument dat je in de auto iedere keer hetzelfde moet luisteren: 3300 nummers, vind je dat niet genoeg variatie die je random kunt zetten?

  36. Origineel geplaatst door Mark
    @mapmap:
    Ik kan niet geloven dat slechts een partij de Stones zal aanbieden. Gedacht vanuit de rechthebbenden is dat volstrekt onlogisch. Ze willen dat iedereen naar de Stones kan luisteren. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik ben echter helemaal overtuigd dat de toekomst streaming is (maar dat was al wel duidelijk, denk ik )

    Waarom zou men dat niet doen? Zo werkt de muziekindustrie al jaren. Je verkoopt je muziek aan de hoogstbiedende partij. Een muzikant zit bij één platenfirma, niet bij allen.

    The Beatles zitten bijvoorbeeld niet op iTunes. Maar dat belet me niet om ze toch aan te schaffen.

  37. @Mark: Ik ben het met je eens dat streaming straks groot gaat worden, maar persoonlijk zou nog de albums er naast kopen alla iTunes. Maar ik ga er geen cent voor streaming betalen!

  38. ik gebruik zowel grooveshark als spotify:

    * aanbod van grooveshark is vele malen groter (logisch)
    * programma van spotify is prettiger (interface)
    * muziekkwaliteit van spotify is beter
    * spotify heeft bijna altijd albumcovers (GS bijna nooit)
    * GS is rond 3,50 tegen 10 euro van Spotify

    Als spotify het muziek aanbod gaat vergroten zal ik zeker voor spotify gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.